האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ביקורת || "שומרי הגלקסיה"
פורסם ב: May 31 2016, 13:53 PM
צטט הודעה

This is water

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 101000
מגדר:male
משתמש מספר: 31142
חפצי המשתמש: צפה

User Posted Image

שומרי הגלקסיה \ Guardians of the Galaxy

במאי: ג'יימס גאן
תסריט: ג'יימס גאן וניקול פרלמן, מבוסס על הקומיקס מאת דן אבנט ואנדי לאנינג
שחקנים: כריס פראט, זואי סלדנה, בראדלי קופר, דייב באטיסטה, וין דיזל, לי פייס, קארן גילן, גלן קלוז, ג'ון סי.ריילי ובניסיו דל טורו
ז'אנר: גיבורי-על, מדע-בדיוני, אקשן
ארץ מקור: ארצות הברית
שפה: אנגלית
שנת יציאה: 2014
משך זמן הסרט: 120 דקות
טריילר

פורסם במקור בבלוג הישן שלי, במתכונת קצת אחרת.

מתכון לסרט קיץ מנצח: מנה גדושה של הומור חד ומושחז, תוספת מכובדת של אקשן עשוי טוב, חשוב שיהיה דמות ראשית גברית מעניינת ולצידה דמות נשית חזקה ולא שבלונית, עלילת משופעת בהרפתקאות גדולות כקטנות ומהיום גם עץ ודביבון מדברים. לסרט החדש של קו היצור הבלתי נלאה של מארוול, "שומרי הגלקסיה", יש את כל אלו, ועוד.

"שומרי הגלקסיה" הוא ההתחלה של שלב 2 של מארוול, ובו החברה שבעבר ייצרה קומיקסים ובימינו מייצרת להיט קולנועי אחרי להיט קולנועי, ועושה זאת עם לא מעט כישרון והבנה של מה הקהל והמבקרים רוצים, מכינה את השטח לעוד שלל גיבורים ועולמות שיתחברו בעתיד לשלב הראשון של החברה, של ה"נוקמים".

"שומרי הגלקסיה" מתחיל בכדור הארץ, לקראת סוף שנות השמונים, שם ילד צעיר,פיטר קוויל שמו, נפרד בפעם האחרונה מאמו הגוססת, ואז לפתע נחטף בידי חבורה של בוזזים בין-גלקטיים. אנו קופצים 26 שנים קדימה, ואותו פיטר צעיר, שמבקש להיקרא בשם הקוד סטאר-לורד, הוא בוזז בין-גלקטי בעצמו, שיוצא לגנוב כדור כלשהו שמסתבר שכל הגלקסיה רוצה. רונאן, טרוריסט גלקטי משוגע שרוצה להשמיד את כולם כנקמה על מה שעוללו לו ולעמו, צריך את הכדור כדי שהבוס הגדול, ת'אנוס האכזר, יעזור לו להשמיד את כולם. אז הוא שולח את בתו של ת'אנוס, גאמורה, להביא את הכדור מפיטר. אבל על פיטר יש פרס, מכיוון שהוא בגד בבוס הבוזז שלו, יונדו, אז גם רוקט הדביבון וגרוט העץ יוצאים לתפוס אותו. הארבעה הופכים לשותפים, יחד עם דראקס האיום, אותו הם פוגשים בבית הכלא, במטרה להפיל את רונאן.

User Posted Image

על סימפוניית הבלגן הזו אמון ג'יימס גאן, בחור בן 43 שזו הפעם הראשונה שהוא מקבל הזדמנות לעבוד עם תקציב גדול ועם הפקה בסקאלה כזו. הוא החל את הקריירה שלו כתסריטאי בחברת טרומה, המתמחה בייצור סרטי טראש, אך הפריצה שלו הגיעה כשכתב לזאק סניידר את העיבוד ל"שחר המתים". כשנתיים לאחר מכן, הוא ביים את סרטו הראשון - "Slither", סרט אימה קטן, מוזר ונהדר. ארבע שנים אחר כך ביים את אחת מיציאות האינדי הטובות של השנים האחרונות - "סופר". הבחירה בגאן לבימוי "שומרי הגלקסיה" הייתה עוד משלבי ההפקה המוקדמים הצהרה של מארוול, שהסרט הזה עומד להיות שונה לגמרי, משוחרר יותר, מושחז יותר ובמקומות מסוימים קיצוני יותר. ניתן היה לראות את החופש שקווין פייגי, העומד בראש חברת מארוול, נתן לגאן, בכמעט כל פריים וסצינה, ומזל שהוא עשה כך, כי "שומרי הגלקסיה", הוא בעיניי הסרט הטוב ביותר שיצא תחת פס הייצור של מארוול.

ההצלחה של "שומרי הגלקסיה" היא, קודם כל, בגלל שהוא הדבר הכי כיף שהיה בקולנוע כבר המון המון זמן. אבל זה ממש לא נעצר שם, וגאן ממשיך להוכיח שהוא יוצר מעניין מאוד שצריך לשים עליו עין ולקוות שעוד יתפתח וייקח את הסגנון הקולנועי הייחודי שלו למקומות מופלאים נוספים. "שומרי הגלקסיה" הוא כל-כך כיף בגלל שהוא משלב באופן די מושלם בין הומור מבריק לאקשן מרהיב, והוא לא נוטה להיות יותר קומדיה או יותר אקשן, או מתמסר להיותו סרט הרפתקאות, הוא קצת מהכל, וגאן משלב את כל הז'אנרים האלו יחדיו לכדי בלילה אחת שהיא פצצה נהדרת של כיף סוחף ונועז. זה סרט שלא עוצר לרגע, ואם אין פאנץ' קורע מצחוק אז יש קטע פעולה המבוים ומצולם לעילא, אין רגע דל, ולפעמים זה יכול להיות עמוס מדי, אבל לא ב"שומרי הגלקסיה", שמשאיר אותך על קצה הכיסא עד הסוף, וגם אם נראה שנגמר לו התחמושת, הוא מפתיע עם איזה נשק לא צפוי שהוא החביא בתחתונים.

User Posted Image

כמובן שחשוב מאוד שבתוך אופרת חלל הגובלת בשלמות שכזו, צריך שיהיו דמויות שהן באמת דמויות ולא רק ממלאות משבצת או שבלונות של דמויות שכבר ראינו. ומאוד יכול להיות שאני עוד מסנוור מהכיף הבאמת בלתי אפשרי ובלתי רגיל של הסרט, אבל כל אחד מחמשת הדמויות הראשיות הוא דמות מצוינת שהייתי בכיף משלם מכספי לראות עוד מהן. החל בפיטר, נציג כדור הארץ בגלקסיה, ואחד מבני-האנוש המגניבים ביותר שידעו סרטי הקומיקס, אותו מגלם כריס פראט שממשיך להוכיח לי למה הוא צריך להיות בכל סרט שיוצא, גאמורה, הדמות הנשית והירוקה בגילומה של זואי סלדנה הנהדרת, היא דמות חזקה מאוד שמשמשת לא רק בתור הבחורה שבחבורה, אלא גם בתור עמוד הרצינות, הכעס, היגון והמה-לא. ויש את רוקט האחד והיחיד, הדביבון המדבר, שהוא גם הדמות הכי כואבת, הכי טובה, הכי מצחיקה, והכי תביאו-לי-עוד-מזה-ומהר, שקולו הוא קולו של בראדלי קופר המצוין, שעושה עבודה נהדרת. שומר הראש של רוקט הוא גרוט העץ המדבר, שיכול להגיד רק "אני הוא גרוט", וזה לגמרי מספיק, וזה גם וין דיזל. ואחרון יש לנו את דראקס, אולי הדמות היחידה שהכי פחות התחברתי אליה, בריון קשוח שכועס על כולם כי רצחו את אשתו ובתו, אבל לאט לאט למדתי לאהוב גם אותו, בעיקר כי דייב באטיסטה, המתאבק שהפך לפתע לשחקן, עושה אותו לא רע בכלל, ואפילו מצחיק לא מעט. וזה מבלי להזכיר את העובדה שבניסיו דל טורו, ג'ון סי. ריילי וקלן קלוז נותנים בו הופעות אורח ענקיות ולא לגמרי צפויות.

בזמנים כאלו יש דברים חשובים מקולנוע, ובטח ובטח מביקורות קולנוע, אך דווקא בזמנים כאלו כדי לפנות זמן ולראות לסרט כמו "שומרי הגלקסיה", שמספק שעתיים של בריחה אסקפיסטית מהמציאות הקשה שבחוץ. זוהי אופרת חלל מן המעלה הראשונה, שיש בה הכל ומהכל והיא אחד מהדברים הכי חכמים וכיפיים שאפשר לעשות עם שעתיים מהחיים שלכם. רציתי לכתוב שהסרט הזה הוא ההחלטה הכי חכמה של מארוול מאז גיוסו של ג'וס ווידון לשירותיהם, אבל אז הבנתי שיכול להיות שהסרט הזה יעשה לחברה הגדולה הזו רק רע, כי כרגע הרצון שלי לראות את הסרט הבא של אחד מן גיבורי הנוקמים, וגם את ה"נוקמים" הבא לצורך העניין, הוא קטן מאוד ליד הרצון שלי לראות את "שומרי הגלקסיה" הבא, והאמת שאני אעדיף סרט שכזה בכל שנה, מעוד סרט של ת'ור או של איירון מן.

User Posted Image

אבל עזבו את כל המילים האלו ופשוט לכו תראו את "שומרי הגלקסיה". יהיה לכם כיף, באחריות.

--------------------
רוי - אחראי שנת הלימודים - דברים לשעבר
User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 31 2016, 14:14 PM
צטט הודעה

Who the fuck are Arctic Monkeys!?

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 63875
מגדר:female
משתמש מספר: 50725

סיקור\ביקורת מעולה, מפורטת. ברמת הדעה שלי על הסרט אני מסכימה איתך לגמרי, הדרך הכי טובה לתאר אותו זה פשוט "כיפי".

כל הכבוד :)

--------------------
הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא

שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד

Perfect.
You told me that it’s worth it
So, I gave my time, my finest years you’ve taken
I tried grasping your finger you gave me the middle one
Hey, I got my weapon, nice and polished
Dare you to mock me, so cocky
You know how to pet, the same time you threat
Don’t test my loyalty
But can you dance while you shoot?

---------
פורסם ב: Jun 1 2016, 16:59 PM
צטט הודעה

Go Vegan

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5417
מגדר:
משתמש מספר: 46783

טו-אוב!
ביקורת מעולה רוי, מקצועית וסוקרת בצורה מצוינת את פחות או יותר הכל!
אהבתי מאוד את המידע הנוסף שהביקורת מעניקה, בהחלט מרחיב את הידע.
שיכנעת אותי לחלוטין, נוסף לרשימת הצפייה שלי לקיץ.

--------------------
“Home is behind, the world ahead,
And there are many paths to tread
Through shadows to the edge of night,
Until the stars are all alight.
Then world behind and home ahead,
We'll wander back and home to bed.
Mist and twilight, cloud and shade,
Away shall fade! Away shall fade!”
- J. R. R. Tolkien

---------
פורסם ב: Jun 3 2016, 13:02 PM
צטט הודעה

This is water

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 101000
מגדר:male
משתמש מספר: 31142

סיקור\ביקורת מעולה, מפורטת. ברמת הדעה שלי על הסרט אני מסכימה איתך לגמרי, הדרך הכי טובה לתאר אותו זה פשוט "כיפי".

כל הכבוד :)

תודה רבה, ומסכים מאה אחוז, הוא פשוט כיף לאללה (:

טו-אוב!
ביקורת מעולה רוי, מקצועית וסוקרת בצורה מצוינת את פחות או יותר הכל!
אהבתי מאוד את המידע הנוסף שהביקורת מעניקה, בהחלט מרחיב את הידע.
שיכנעת אותי לחלוטין, נוסף לרשימת הצפייה שלי לקיץ.

תודה רבה מיכל, מעריך את זה ^^
את ללא ספק חייבת לראות את זה.

--------------------
רוי - אחראי שנת הלימודים - דברים לשעבר
User Posted Image

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025