![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 3 2014, 18:32 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() • שם הסדרה: אורפן בלאק • ז'אנר: דרמת מדע בדיוני • במאי: ג'ון פוסט • שחקנים: טאטיאנה מאסלני (בתפקיד של 12 דמויות), ג'רדן גוואריס, דילן ברוס, אוולין ברושו, כריסטיאן ברואון, מריה דויל קנדי, סקיילר ווקסלר וקווין הנצ'ארד. • שפה: אנגלית • שנת יציאה: העונה הראשונה יצאה ב30 במרץ 2013, בעוד שהעונה השנייה יצאה כשנה אחריה- ב19 באפריל 2014. • זמן ההקרנה: 45 דקות • ערוץ שידור מקורי: Space (Canada) ,BBC AMERICA, • ערוץ שידור בישראל: התוכנית משודרת בהוט בערוץ הוט זון ושתי העונות נמצאות (נכון לעכשיו) בוי או די בחינם. • תקציר הסדרה (העונה הראשונה בלבד בשביל למנוע ספויילרים): שרה מאנינג, בחורה בריטית שעברה לקנדה בתחילת גיל העשרה שלה יורדת מהרכבת שמביאה אותה לביתה. כשהיא מסתובבת ברציף היא רואה בחורה שנראית בדיוק כמוה, מורידה את בגדיה העליונים, נעלים ותיק- וקופצת למסילת הרכבת ונהרגת. שרה מחליטה לגנוב את התיק של אותה בחורה, היא מגלה שקוראים לה בת' (אליזבת') צ'יילדס ושיש לה דירה מדהימה וחשבון בנק של 75 אלף דולר- סכום כסף ענק שבו היא תוכל להשתמש כדי לקחת את ביתה, קירה, שנמצאת כרגע אצל גברת אס (Misses S), או בשמה המלא שיבון סנדלר. גברת אס הייתה האימא מאמצת/ מנהלת בית היתומים שבו שרה גדלה ושם גם פגשה את אחיה המאומץ- פיליקס. לשרה יש ילדה בגיל שבע שהיא השאירה אותה אצל גברת אס כשברחה לעשרה חודשים יחד עם החבר שלה באותו הזמן, ויקטור. כשחזרה לקנדה היא הבריחה איתה חצי קילו של סמים שגנבה מויק. שרה הייתה צריכה את הכסף כדי לשלם לויק על הסמים וכדי לברוח ולחיות בצורה טובה ולא בריצה ממקום למקום עם קירה ופליקס. שרה מחליטה לאמץ את זהותה של בת', ומבקשת מפליקס ללכת לחדר המתים ולאמת את זהות המתאבדת להגיד שזוהי שרה, אחותו. שרה מגלה שלהיות בת' זה לא כל כך פשוט, בת' היא שוטרת, שירתה באישה חפה מפשע, השותף שלה ארט (ארתור), מתוסכל מהשינוי הפתאומי בהתנהגותה של בת' ויותר מזה, אישה גרמנייה, שנראית בדיוק כמוה, נכנסת אל המכונית שלה ונורת בראשה ממש מולה. שרה מתחילה להילחץ, היא לא מבינה מה קורה סביבה, וכשהיא מתחילה לחשוב שהחיים שלה לא יכולים להיות יותר מוזרים יותר, היא פוגשת עוד שתי בחורות שנראות כמוה- אליסון הנדריקס וקוסימה ניהאוס. שרה מגלה לבסוף, שהם כולם שיבוטים והמוות של הגרמנייה היה מוכר לשתיים האחרות- מישהו מחסל את כל השיבוטים ברחבי העולם. שלוש הבחורות מחליטות יחדיו שעדיף ששרה תישאר בתור בת', כדי שתוכל לעזור להן בענייני משטרה כמו שבת' עשתה לפני שהתאבדה ועוזרות לשרה להיכנס לעולם השיבוטים שנפל עליה כמו ברק ביום בהיר. • הדמויות האהובות עלי מהסדרה: האמת היא שכל הדמויות אהובות עליי. הדמויות בנויות בצורה כה מרהיבה וחזקה שזה קשה לא לאהוב דמות, אבל כמובן שלכולנו יש את היותר מועדפות אז אני אבחר את קוסימה, אליסון ופליקס. הייתי בוחרת גם את הלנה אבל זה כולל בתוכו מלא ספויילרים שעדיף שאני לא אעשה. קוסימה- ![]() קוסימה הייתה הדמות הראשונה שהתאהבתי בה. היא מזכירה לי את עצמי- הדיבור הנלהב שלה על משהו שהיא אוהבת (במקרה הזה מדע וחקר הגוף), הדיבור עם הידיים והאופי הקסום שפשוט גורם לכל אחד ואחת להתאהב בה. היא מקסימה בכל מובן המילה אבל יודעת להיות חזקה, לעמוד על שלה ולהיות חוצפנית בצורה הנכונה כשצריך. לקוסימה יש חוש הומור מיוחד שכולל בו חיוכים שובי לב ומשפטים שאפילו בפני עצמם הם מצחיקים עד מאוד. קוסימה ניחנה במוח חריף אך היא לא יודעת איך לתקשר מבחינה רגשית. היא חכמולוגית ומתחכמת מאוד אבל כשזה נוגע לזוגיות שלה היא מגששת שם באפלה, פחות בטוחה בעצמה- מה שגורם לרבים לאהוב אותה. חוץ מזה, קוסימה נראית ממש טוב (חתיכה- בסלנג), השיער שלה, הקעקועים והנזם באף הופכים אותה לא לילדה הטובה שיכלה לצאת ממנה למרות שהיא גיקית מאוד ועוסקת המון במדע. אליסון- ![]() האמת, בהתחלה לא אהבתי את אליסון כל כך. היא מאוד שמרנית, אימהית וחרדתית ברמות מטורפות. אבל אם שמים את כל זה בצד ומסתכלים על אליסון האמיתי רואים נפש פגועה ומקסימה, עם משפטים אדירים, אימא אלכוהוליסטית שחושדת בכולם בדרך כזאת שהצופים צוחקים מהחשדנות יתר שלה. המעשים הקיצוניים של אליסון יחד עם העידון והחובה הזאת כל הזמן לשמור על סדר וניקיון כלפי חוץ יוצרים דמות מצחיקה, עם משפטי מחץ אדירים וקורעים כל פעם מחדש. פליקס- ![]() חוץ מהעובדה שפליקס הוא כנראה האח הגיי שכל אחד מאיתנו רוצה הוא הצד השפוי בשרה. פליקס הוא אחיה המאומץ ותמיד מנסה לשמור על שלומה של שרה אבל יעקוב אחריה באמונה עיוורת ויגיד לה "אמרתי לך" כשהיא תיווכח שהיא טועה. פליקס בטוח מאוד בעצמו (לפחות במראית חוץ- הפוזה שהוא מציג לעולם) ומתחיל עם כל בחור חמוד שהוא אוהב. מה שנהדר בפליקס שהוא לא מפלה אף אחד על פי צבע עורו או שונותו- הוא עושה את כולם. פליקס מצחיק, עם משפטים אדירים (אפילו יותר מאליסון) שכנראה תשתמשו אחר כך בכל אירוע אפשרי. מערכת היחסים שנוצרת בין אליסון לפליקס מדהימה אותי כל פעם מחדש. השניים כל כך דומים ועם כה כל כך שונים כך שפליקס משמש תמיד כמשענת התומכת של אליסון כשהיא מתחילה להתפרק. נקודת מבטו של פליקס על החיים מדהימה- הוא לוקח את החיים בקלות וזורם עם מה שקורה בחוש הומור מפותח מאוד, שעוזר גם לאנשים סביבו להתגבר על מצבים קשים. • לאיזה גילאים אני חושבת שהסדרה מתאימה? למה? העונה הראשונה כנראה מתאימה לגילאי +13. אין כמעט קטעי סקס או עירום ואם יש אפשר לעצום את העיניים לכמה שניות- הם נורא קצרים. העונה השנייה מלאה יותר בקטעי סקס אז אני אגיד ש +15. אלימות יש בשפע אבל לא יותר ממכות או יריות, דברים שילדים רגילים לראות ולשמוע עליו כבר מגיל צעיר. אין התעללות קשה אבל העלילה עצמה יכולה להיות קשה לפעמים להבנה כך שאני אעשה ממוצע ביןם הגילאים ואמליץ לכם לנסות לראות את הסדרה החל מגיל 14. • מה מיוחד לדעתי בסדרה הזו? למה אני ממליצה עליה? כל הסדרה הזאת מיוחדת. אורפן בלאק היא סדרה שלא רואים כל יום על המסך. הדמויות בנויות בצורה מדהימה ועמוקה כל כך שזה לא נראה כאילו יש דמות על המסך אלא אפשר באמת ובתמים להרגיש כאילו אני חלק מהעלילה. העלילה עצמה מותחת- ברגע שנשבתם בקסמה של הסדרה לא תצליחו להוריד את עיניכם אפילו לא כדי למצמץ. קווי העלילה הרבים לא נראים מוגזמים והם משתלבים בצורה נהדרת אחד בשני. האפקטים מעולים, בכל זאת יש שחקנית אחת שמשחקת את רוב הדמויות, והיא משחקת אותן בצורה כה טובה וכה מרהיבה שהצופה יכול לשכוח שזו אותה שחקנית שלחוש פעמים בשוט אחד. אני חושבת שזו סדרה מדהימה שיכולה להתאים לכל אחד כיוון שזו גם סדרת דרמה אבל גם מדע בדיוני שיכול להיות אמיתי לחלוטין ואני בטוחה שאנשים רבים יהנו ממנה. הטריילרים: עונה 1- https://www.youtube.com/watch?v=HL5QFufq--A עונה 2- הטריילר של SPACE https://www.youtube.com/watch?v=j9FQ8Fa-2tA הטריילר של BBC AMERICA https://www.youtube.com/watch?v=mfUxpTSnq4o תמונות (אדירות) מהסדרה: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- .Inbal ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 5 2014, 14:32 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
זה לגילך????????????
![]() ![]() -------------------- [b][I]"לרייבנקלו אשלח את זה שבראשו חרוט, כי תכונותיו המובילות: תבונה ולמדנות."[/I]
"אל תרחם על המתים, רחם על החיים, ויותר מכול, רחם על אלה שחיים בלי אהבה." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 15 2014, 18:47 PM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה בערך הדבר הכי מושקע שפתחו פה בפורום נראה לי O:
כל הכבוד על הסיקור הזה! סתם שאלה - באיזה ערוץ זה משודר בהוט ואיפה אפשר למצוא את זה בויאודי? כי עשית לי חשק לראות את זה :> ח''ח ענקי על הסיקור הזה! ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 15 2014, 19:50 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דבר ראשון, זו המלצה. הסיקור הרבה יותר מושקע- תיכנסי לראות!, זה עכשיו בויאודי של הוט. פשוט תכתבי אורפן בלאק בשורת חיפוש (גם רק "אור" זה עובד)
ותודה רבה אני ממש אוהבת את הסדרה הזאת, היא אדירה ברמות. -------------------- .Inbal ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |