0 חרמשים |
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 18:35 PM
|
||
מוגל |
הצצתי קצת בפורום, וראיתי מחסור בטבעונות. אז כן, יש את כל המפגרים שחושבים שאנחנו "פראיירים", "דפוקים", וכו' - האמת שונה לגמרי. בתור אחד שכבר במשך שנים רבות לא אוכל בשר, ביצים, ומנסה גם שלא חלב, אני יכול לומר לכם, שהמצפון שלי מודה לי על כל ארוחה שאכלתי. האוכל שאתם רואים בצלחת = בשר. כן, כן! זה אכן בשר. אולי חשבתם שהסטייק הנחמד שמונח לכם בצלחת פשוט גדל לו אי שם על העצים. אז צר לי לבאס אתכם - נופ. נופ. נופ. זה ממש לא ככה. החיות עוברות סבל, התעללות, תנאים איומים, ולבסוף כמובן - השחיטה. תקראו לזה איך שאתם רוצים, אבל זה בהחלט רצח. אתם יכולים להמשיך לעצום עיניים ולחשוב שהכל טוב ויפה, אבל ברצינות? מתי תבינו שחיות גם סובלות? שגם להם יש רגשות? גם הן רוצות לחיות! אני לא בא כדי להכריח אתכם להיות טבעונים אבל, בבקשה - תחשבו על זה שוב. רשימת המרכיבים מנגו גדול 200 גרם שוקולד מריר איכותי מיץ מ-1/2 לימון גדול 1/2 פחית קרם קוקוס הוראות הכנה חותכים את השוקולד לקוביות וממיסים אותן בסיר על אש קטנה. כשהשוקולד נמס, מוסיפים לו את קרם הקוקוס ומערבבים. טוחנים בבלנדר כמחצית מהמנגו עם מיץ הלימון. את שארית המנגו שומרים להגשה. מוסיפים את תערובת השוקולד והקרם מהסיר לבלנדר וטוחנים שוב. מעבירים לכלי זכוכית, מכסים ומקררים עד שהמוס מתמצק. מגישים בגביעי גלידה או יין, בלוויית פרוסות מנגו. האמת שהוא די פשוט. לא ממש ניסיתי אותו לפני, פשוט הייתי חייב לעשות משהו. וכן, שמעתם נכון - אני טבעוני. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 18:54 PM
|
||
מוגל |
כל הכבוד על היוזמה! אני רק צמחונית, אבל יש לי חברה טבעונית.
זה בטח ישמח אותה. תודה! -------------------- הפלפאפית בנשמה!!! גם אני חברה באלרג"ה! העמותה למען רווחת גמדוני הבית! "אני ניראית קצת עלובה אך אל תזלזלו בי כי כל הכובעים כולם בזאת לא ייתחרו בי. לי אין נוצה או מצחייה ולא פינות שלוש אך בעניין של למיין אני תמיד בראש! כי כל אדם אשר יחבוש אותי על הקרקפת כל מחשבה אצלו בראש מייד אליי נשקפת. אם אומץ לב ותושייה אמצא אצלו במוח אודיע חיש את זה האיש לגריפינדור לשלוח! אך אם בגולגלתו אמצא טוב לב ואורך רוח אודיע כי להפלפאף הוא מועמד בטוח! לרייבנקלו אשלח את זה שבראשו חרוט כי תכונותיו המובילות: תבונה ולמדנות! אך באשר אמצע עורמה ושאיפה לכוח אורה מייד את התלמיד לסלית'רין לשלוח. על כן חבשו! אל תחששו! אין חכמה כמותי ואם חס ושלום אטעה אני אבלע אותי." "טוב-לב היה הכי חשוב להלגה הפלפאף" --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 19:22 PM
|
||
מכשף בקסמהדרין |
הועבר לפורום דיבורים.
-------------------- נועם // 21 // לפעמים מתחברת "אין כל טעם לצאת מן הדעת כדי לנסות להימנע מלצאת מדעתך. אפשר פשוט לוותר ולשמור את השפיות למועד מאוחר יותר." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 22:31 PM
|
||
בלי גסויות. |
-------------------- בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח, הייתי חלק מהנוף היום אני אורח. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 22:55 PM
|
||
סקיב |
מתכון מאוד נחמד!
גם אני טבעוני כבר כמעט 3 שנים; בעיקר מסיבות בריאותיות, ומאוחר יותר גם מגועל לאכול דברים שהם בעצם גוף / דברים שמופקים מהגוף של בעלי חיים. המחקרים העדכניים ביותר, ביניהם גם מחקרים שפירסמה חברת תנובה בעצמה, מראים שלמוצרי חלב ובשר (בעיקר בשר קפוא) יש השפעות הרסניות ביותר על הגוף, כגון עייפות, ליחה, איבוד סידן, קשיים במערכת העיכול, ובמקרים חמורים אפילו גרימה לסרטן! בנוסף, גופים שונים חשפו כי רוב מוצרי הבשר היום (מלבד אולי בשר טרי שקונים בקצביה) מכילים חומרים כימיים מסוכנים אשר עלולים לגרום מחלות ואפילו מוות (כמובן שלא בכמויות עד כדי כך גדולות, אני לא כאן כדי להלחיץ אתכם...). למה להם להוסיף לבשר חומרים כימיים אתם שואלים? פשוט מאוד: כי הם רוצים להרוויח כסף. אחת הדרכים של חברות הבשר להרוויח כסף היא להוסיף לבשר מים (כן. מים) על מנת להגדיל את נפחו ולמכור פחות בשר ביותר כסף. הוספת המים גורמת מספר בעיות: המים גורמים לבשר להירקב מהר יותר, וכדי למנוע זאת מוסיפים לו כל מני חומרים כימיים אשר מונעים תגובות של ריקבון. שנית, עקב הוספת המים צבעו של הבשר דוהה, ולכן מוסיפים לו צבע מאכל אדום (ממקור מלאכותי כמובן). אחרי המים וכל החומרים האלו כבר בקושי נשאר לבשר טעם, ולכן מוסיפים לא חומרי טעם וריח וחומרים מחזקי טעם, על מנת לשחזר את טעמו המקורי. אחרי כל אלו, הם עוד מעיזים להוסיף חומרים משמרים!! אז אתם רואים? שאתם חושבים שאתם אוכלים בשר, ואתם חושבים שהוא טעים, זה לא בשר! מה שטעים לכם בפה אלו החומרים הכימיים והמים וצבעי המאכל! תוך כדי זה, אתם גם מכניסים רעלים לגוף שלכם! לחלב יש בכלל סיפור אחר, מזיק לא פחות. אני אפתח על זה אשכול יום אחד אם תרצו, אבל רק שתדעו, אם אומרים לכם שחלב מעניק לכם סידן לגוף, זה שקר מוחלט! מחקרים מראים שעקב שתיית חלב הגוף לא רק שלא מקבל סידן, אלא אפילו מאבד אותו! בנוסף הוא גם גורם לתופעות לוואי של גדילה מואצת, עייפות ייתר, נזלת, חילה ועוד כל מני. אז סך הכל כשאתם אוכלים מוצרים מן החי, אתם גם פוגעים בחיות, וגם בעצמכם! בנוגע למתכון, אני לא רואה איך יוצא מדבר כזה מוס (אין שום הקצפה, שום הפרדת שומנים לקרם הקוקוס). זה נראה יותר כמו גלידה (גם בתמונה וגם לפי איך שאני מדמיין את זה מהמתכון). בכל אופן זה נראה טעים :) אם אתה רוצה ליצור באמת מוס, יש לשים תחילה את קרם הקוקס (אשר, דרך אגב, הוא חייב להיות בעל 20% שומן ומעלה. כמה שיותר) מס' שעות במקרר (רצוי לילה שלם), על מנת שהשומנים שלא יצופו ותוכל להפריד אותם מהחלק המימי (אנחנו רוצים להקציף רק את החלק השומני על מנת שייצא קרם יציב). את החלק השומני ניתן להקציף במיקסר עד שנהיהת קצפת יציבה, בדיוק כמו שמנת מתוקה. לאחר מכן לערבב לתוכה (עם מרית גומי / לקקן, בצורת ערבוב-קיפול, כמו שנהוג במוס חלבי) שוקולד מריר מותך (שוקולד שחומם במיקרו / בסיר). למי שאוהב מתוק אפשר להוסיף גם סוכר. לשים במקרר / מקפיא וזהו! איכות המוס תלויה בסוג הקרם, בדרך הערבוב ובזמן ההקצפה. זכור לא להקציף יותר מדי, אחרת הקצפת תיפול ותתחיל להפוך לחמאה, בדיוק כמו עם שמנת! סוגים מסויימים של קרם קוקוס לא יוקצפו לקצפת יציבה לגמרי, אבל בד"כ מספקת. טיפ: אם מכינים בקיץ, כדאי לקרר מראש גם את וו ההקצפה והקערה. איכות הקרם וההפרדה והטמפ' הם שני הקריטריונים שישפיעו על יציבות המוס הסופי. -------------------- רועי סהר (ידוע גם כ"The Scientist")
יוצר סרטים ~ יוטיובר ~ שחקן ~ מוזיקאי ~ טבעוני ~ מדריך ~ צלם ~ תולעת ספרים ~ איש מחשבים ערוצי היוטיוב שלי: The Minecraft Scientist HEB | Roy Sahar ~ TheRSScientist@gmail.com Twitter: @roysahar11 Instagram: @roysahar.official @themcscientist.heb --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 1 2015, 23:03 PM
|
||
מכשף בקסמהדרין |
אני רוצה להוסיף למה שרועי אמר:
בתעשיית העופות מוסיפים לאפרוחים הזכרים סטרואידים וחומרים כימיים שגורמים להם להתנפח ולגדול הרבה מעל הגודל הממוצע לתרנגול בוגר, ואז יש יותר בשר עוף והתעשייה פורחת. אני מסכימה עם הטענות של הטבעונים לגבי הדרך בה מתייחסים לחיות בתעשייה ומנצלים אותן אבל לצערי אם אפסיק לאכול בשר איאלץ לחיות רק על כדורים וזריקות בבית חולים. אני לא אוכלת פירות וירקות, ואני מקיאה רק מלהסתכל עליהם או להריח אותם. קשה לי לחיות בצורה הזו בלי בשר, ואני אומרת להורים שלי לקנות רק בשר טרי מהקצבייה שלא עבר תהליכים כימיים. -------------------- נועם // 21 // לפעמים מתחברת "אין כל טעם לצאת מן הדעת כדי לנסות להימנע מלצאת מדעתך. אפשר פשוט לוותר ולשמור את השפיות למועד מאוחר יותר." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 2 2015, 14:12 PM
|
||
Mischief Managed |
נשמע מעניין, אולי אנסה מתישהו :)
אני צמחונית כבר משהו כמו שש-שבע שנים, אבל יש חודשים שאני אוכלת בהם רק טבעוני בלי לשים לב בכלל, אני פשוט לא אוכלת הרבה ביצים וחלב. יש לציין שמעולם לא היה חסר לי כלום, ואף פעם לא לקחתי שום תוסף תזונה. -------------------- עמית - 20 - מוזיקה - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים I solemnly swear that I am up to no good --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 7 2015, 10:36 AM
|
||
בלי גסויות. |
מועתק מילה במילה מפה וללא קרדיט.
ננעל והצל''שיות ירדו. -------------------- בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח, הייתי חלק מהנוף היום אני אורח. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2024 - 2007 |