![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 12 2015, 01:39 AM
|
||
![]() ...So dark. So dark. So dark ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היינץ דופנשמירץ ~ Heinz Doofenshmirtz ![]() תקולל, פרי הפלטיפוס! שם מלא: ד"ר היינץ דופנשמירץ (ידוע גם בתור בתור ד"ר דופנשמירץ, ד"ר די, ד"ר ד, דוף, דופנשמירץ, או בתור היינץ) (במקור: Dr. Heinz Doofenshmirtz, שמשמעות השם היא - דוף [doof] = טיפש, מטומטם; N = קיצור של and, ו...; shmirtz = כאב בגרמנית) הסדרה מתוכה הדמות לקוחה: פיניאס ופרב שחקן/מדבב: באנגלית: דן פובנמיר בעברית: גלעד קלטר גיל הדמות: 47 (חגג יום הולדת בפרק כלשהו בעונה הראשונה) משפחה: אדון דופנשמירץ - אבא (די בראדלי בייקר) בתמונה: דופנשמירץ האב וכלבו האהוב - בן יחיד (Only Son). ![]() !Bewegen Sie nicht (אל תזוזו בגרמנית, שפת האם של דופנשמירץ) גברת דופנשמירץ - אמא (קלוריס ליצ'מן) ![]() רוג'ר דופנשמירץ - אח קטן (ג'ון או'הרלי) ![]() אוה, היינץ! (הקאץ'-פרייז שלו) שרלין דופנשמירץ - גרושה (אליסון ג'אני) ![]() ונסה דופנשמירץ - בת (אוליביה אולסון) ![]() וואטאבר. (הקאץ'-פרייז שלה) גרטרוד זופרמיוהלטיניטאור - סבתא חוזה דופנשמירץ - סבא רקע כללי על העלילה של הסדרה: הסדרה מספרת על שני אחים חורגים בשם פיניאס פלין ופרב פלטשר שמחליטים לנצל את הקיץ שלהם עד הסוף. כל יום הם בונים מכונה משוגעת או יוצאים להרפתקה מיוחדת ומנסים להתחמק מאחותם הגדולה - קנדיס, המנסה "לכסח" אותם. בינתיים, פלטיפוס המחמד שלהם - פרי, יוצא למשימות חשאיות ונלחם בדוקטור דופנשמירץ הרשע וב"טרונים" המרושעים שלו. רקע הדמות: ![]() היינץ דופנשמירץ נולד בעיירה גימלשטומפ אשר בדרוסלשטיין שבגרמניה. הוא מספר שההורים שלו לא נכחו בילדותו וכבר מגיל צעיר לא היה להם אכפת ממנו. הוא מספר שבילדותו הוא בילה כמעט כל יום הולדת שלו לבד, ולא היו לו כמעט חברים. אחד החברים הכי טובים שלו היה בפשטות בלון בשם "בלוני" שקונה יום אחד ביריד וצייר עליו פנים. דופנשמירץ מספר שבתקופה שלפני בלוני הוא גודל על ידי זאבי ערבות לתקופת זמן קצרה וכשחזר הביתה הכריחו אותו הוריו לעבוד בתור גמד גינה לאחר שאביו מכר את גמד הגינה האהוב של המשפחה. דופנשמירץ האב הכריח את בנו להתלבש כמו גמד גינה ולהתחזות לאחד כדי להחליף את גמד הגינה שמכר ולא הרשה לו לאכול, לזוז, ואפילו לשתות. דופנשמירץ מספר שהנחמה היחידה שהייתה לו היה בלוני, שיום אחד עף ונעלם (ונמצא לאחר מכן בספינת החלל של מיטש הקפטן ההוא שהוא לא אבא של מיפ) והשכן שלו וחברו היחיד - קני. בהמשך, דופנשמירץ האב זכה בכלב שלו קרא "בן יחיד". הוא טיפח את בן יחיד ואהב אותו כאילו היה בנו היחיד ובכך התעלם לגמרי מדופנשמירץ הצעיר. למרות אימוניו המוצלחים של דופנשמירץ האב במטרה להפוך את בן יחיד לכלב נושא-פרסים, הוא עדיין הכריח את היינץ לשמש בתור גמד גינה למרות שהיה יכול לקנות בחזרה את גמד הגינה האהוב שלו. מסופר שסיפור "בן יחיד" יכול להיות הרקע לחוסר הביטחון העצמי ולביטחון השביר שלו. ![]() בתמונה: דופנשמירץ הבן בתור גמד גינה ובלוני הבלון דופנשמירץ הצעיר התבגר ואמו עמדה ללדת לו אח או אחות קטנים. במחשבה שסוף סוף תהיה להם בת, הוריו של דופנשמירץ תפרו שמלות ובגדים ורודים וסגולים לבת העתידית שלהם, אבל נולד להם בן שלו החליטו לקרוא רוג'ר. בשל מחסור בכסף ובבגדים, נאלץ דופנשמירץ הצעיר ללבוש את השמלות ואת הבגדים שהוריו תפרו במחשבה שתהיה להם בת - דבר שגרם לאנשים רבים ללעוג לו ולצחוק עליו. במהרה, רוג'ר הפך להיות האח המוצלח ביותר מבין השניים והוריהם תמיד העדיפו את רוג'ר על פני היינץ המסכן. בשל חוסר ההצלחה שלו, הוריו אסרו לו ללכת לבריכות ציבוריות ולראות ולשמוע מוסיקה וסרטים. אחת הטראומות הכי גדולות של דופנשמירץ היו בוריס - הבריון השכונתי שנהג לבעוט לו חול לפנים בכל הזדמנות שהייתה לו. הדבר גרם לדוף טראומה כל-כך גדולה שגם בזמנים שבוריס לא היה שם, דופנשמירץ חשש ממנו. בנוסף לבוריס, גם ילדה בשם גרולינדה נהגה להציק להיינץ, הפעם בכך ששפכה עליו דליים עם מים. בעתיד מסתבר לו שזה היה כי היא הייתה מאוהבת בו, אבל הוא המשיך לנטור לה טינה גם אחרי שגילה זאת. בהמשך חייו, הוא ניסה את מזלו עם דברים אחרים לפני שהגיע למקצוע הרשע, למשל - הוא ניסה להופיע בתור קוסם או בתור בובנאי צללים ואפילו ניסה לבנות כל מיני מכונות (הטרום-טרונים שלו) אבל מעולם לא הצליח לפתח אותם. כשהיה בן שש-עשרה, הוריו נטשו אותו על סירה וגרמו לו לנסוע לאמריקה לבדו, אבל בהמשך גם אחיו רוג'ר ואמו הגיעו לאמריקה. בבית הספר התיכון סרטון מביך שלו הפך להיות ויראלי והוא הפך לסימן ללעג לאנשים רבים בעיר שבה השתכן. מאוחר יותר, כנראה אחרי שהדבר נשכח, הוא התחיל להתעניין באומנות והחליט להתחיל לצייר. קריירת הציור שלו הייתה קצרת-טווח כי אחיו רוג'ר שפך אוכל על הציור שלו והוא נכנע מקריירת הציור ועבר לקריירת כתיבת שירים (פואטיקה). כשסיים ללמוד בקולג', הקים דופנשמירץ את חברת הנקניקיות המיוחדת שלו - "נקניקות האיכות של דופנשמירץ", חברה שלא נחלה הצלחה רבה למרות הייחודיות שלהם. בשלב מסוים הוקמה "סלאשי דוג" (חברת נקניקיות שג'רמי עובד בה רוב הסדרה) והמכירות של החברה של דופנשמירץ צנחו עד שהם נאלצו לפשוט רגל. דופנשמירץ נשבע לנקום בהם על זה ואז הוא הבין שהוא צריך ללכת לשיעורי רשע. הוא למד אצל פרופסור ג'ברליק (בעברית, אם אני לא טועה זה היה פרופסור חברליק) אבל היא הכשילה אותו וסילקה אותו מבית הספר לרשע. מסופר שהוא עשה תזה על דוקטור לויד וקסלר (דוקטור לרשע שדופנשמירץ מעריץ). הרעיון לשליטת העולם (או המחוז המשולש באופן כללי) עלה לו ביום אחד כשיצא לדייט עם לינדה פלין (כן, כן. אמא של פיניאס ופרב. או רק של פיניאס. אף פעם לא הבנתי את זה כל כך). היא שיתפה אותו בחלומה להפוך לזמרת פופ, והוא צחק ואמר לה בציניות: "כן, בטח. זה יקרה רק אם אני אשלוט על העולם," והיא הציעה לו להשתלט על המחוז המשולש בתור התחלה. הוא פגש לראשונה את פרי הפלטיפוס כשהוא הלך להצטלם יום אחד ומאז הם אויבים בלתי נפרדים. במהלך הקיץ הוא הספיק לבנות עיר מתנפחת משל עצמו (דופניה), לטוס לחלל, להכיר רשעים אחרים, לעשות מספר מעשים טובים, וכמובן להילחם בפרי. הוא חבר נהלב באגודת "לאב מאפין" (בעברית אם אני לא טועה זה אהבת לבבות) לרשעים ומדורג בתור אויב מספר שלוש של אלרת"ם (במקור, O.W.C.A - ארגון ללא ראשי תיבות מגניבים שבו פרי הפלטיפוס עובד). בערך בשנת 1991 הוא נישא לאישה בשם שרלין ובשנה שלאחר מכן נולדה להם בת שלה קראו ונסה. ונסה גדלה והפכה להיות טינאייג'רית שהמטרה היחידה שלה היא להראות לאמא שלה שאביה מרושע. דופנשמירץ ושרלין התגרשו בגלל בובת גרב בשם מר עגבנייה. למרות היותם גרושים, הם עדיין ביחסים די טובים ושרלין משלמת לו מזונות כדי לממן את ההמצאות המרושעות שלו. הוא הקים את "דופנשמירץ תעשיות רשע בע"מ" לאח שעבר לבניין החלומות שלו - בניין שבעתיד הפך לבניין המפורסם של "דופנשמירץ תעשיות רשע בע"מ". למרות היותו פרופסור מרושע, היו לו גם כמה רגעים טובים ויש לו חולשות, כשהבולטת בהן היא העבר שלו. כיום (לפי סוף הסדרה) הוא למד רשע באוניבסיטת דנוויל בעוד אחיו, רוג'ר - הוא ראש העיר של דנוויל, תפקיד אותו ניסה דוף לגנוב פעמים רבות. תמונות: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() שירים נחמדים שלו: קישורים נוספים: עמוד הויקיפדיה שלו בויקיפדיית פיניאס ופרב רשימת כל השירים שלו ערוץ היוטיוב שלו חוות דעת אישית: דופנשמירץ הוא הדמות האהובה עליי בפיניאס ופרב (אחרי פרי, כמובן). הוא עבר כל-כך הרבה דברים קשים ועדיין הוא ממשיך לחיות את החיים שלו ולנסות כמה שיותר להתשלט על המחוז. הייתי רוצה תכונה כזאת של לא להיכנע. הוא דמות מדהימה עם רקע עצוב ומרגש ומגיעה לו סדרת ספין-אוף משלו. תודה. עכשיו, אני יודע שהדעה האישית שלי לא עד כדי כך מושקעת, אבל זה שהשקעתי בסיקור כל-כך אומר משהו על כמה שאני אוהב את דופי שלנו, לא? בכל מקרה, הוא מדהים. אמרתי את דבריי. *מפיל את המיקרופון* אורייצ'ל יש מצב שאני אערוך את זה מחר או משהו כדי להוסיף ולשפר? -------------------- אנדי - אנגסט - מחזות זמר וכל השיט הזה - בעיקרון פרשתי - He/They ![]() ![]() Even the darkest night will end and the sun will rise - Victor Hugo --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 12 2015, 09:59 AM
|
||
![]() may we meet again ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() --- לול כן אתה יכול לערוך את זה סטנלי XD בכל אופן, דופנשמירץ הוא הדמות האהובה עליי בפיניאס ופרב, והאמת היא שחידשת לי כל כך הרבה מהסיקור הזה. אני זוכרת שראיתי את הפרק שדפונשמירץ עובד בתור גמד גינה והכל אבל שקראתי את כל הסיקור המושקע והמהמם שלך ירדו לי דמעות כי זה לא הגיע לדופנשמירץ לעבור את מה שהוא עבר. ח"ח על הסיקור המושקע והמהמם הזה ![]() הודעה זו נערכה ע"י Trouble Maker ב Oct 7 2017, 20:01 PM --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |