![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 6 2015, 21:27 PM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקיי אז כתבתי את זה בפרץ מוזה פתאומי שהיה לי (כן, פרצי המוזה הכי טובים שלי מגיעים שאני אחרי דיכאון. אל תשאלו) אז אם זה יצא עילג אני ממש מצטערת כי אני גרועה בקטעים קצרים. אולי חלקכם תראו שם רמיזות קטנות לפאמסלאש וחלקכם לא, אבל לפחות הזהרתי לפני זה.
---- אמילי בדיוק יצאה מהמקלחת שהיא שמעה את הצפצוף של הטלפון, המבשר על זה שהיא קיבלה הודעה. היא ייבשה את השיער שלה במהירות, לקחה את מברשת השיער הבלונדיני שלה והלכה לבדוק מי שלח לה את ההודעה ההיא בשעה אחת עשרה שלושים וחמש בלילה. להפתעתה, ההודעה הייתה מהחברה הכי טובה שלה, ג'ינג'ר. ההודעה הייתה קצרה והסבירה לאמילי בדיוק מה היא צריכה לעשות. את יכולה לבוא? אני צריכה אותך. אמילי מיהרה לחדר שלה, ובזמן שהוציאה בגדים מהארון היא סימסה לג'ינג'ר בחזרה שהיא בדרך. היא החליפה בגדים במהירות, נעלה את הכפכפים שלה, ובדיוק שהיא התכוונה לצאת מהבית היא נזכרה שהיא צריכה להודיע על זה להורים שלה. היא מיהרה לשולחן האוכל, שעליו היו כמה פתקים קטנים, ושרבטה על אחד מהם את ההודעה הבאה: הלכתי לג'ינג'ר. אני אחזור יותר מאוחר. - אמילי. היא יצאה מהבית במהירות. כאשר רצה ברחוב אל כיוון הבית של ג'ינג'ר השיער שלה עדיין היה רטוב. אמילי לא ידעה מה קרה לג'ינג'ר, מה היא צריכה ולמה היא לא יכולה לדבר איתה בטלפון על זה, אבל לא היה לה איכפת. ג'ינג'ר הייתה צריכה עזרה, וזה אומר שהיא תלך לעזור לה, לא משנה שהשעה היא אחת עשרה שלושים וחמש בלילה. תוך כמה דקות אמילי הגיעה לבית של ג'ינג'ר. היא דפקה על הדלת וחיכתה בחוץ בעצבנות בזמן שהיא שמעה את המנעול מסתובב מהצד השני. אחותה הגדולה של ג'ינג'ר פתחה לה את הדלת. המבט שלה היה קצת מופתע בהתחלה, אבל אז היא חייכה חיוך קטן ופינתה לאמילי את הדרך. אמילי חייכה אליה בלחץ ורצה לחדר של ג'ינג'ר. החדר של ג'ינג'ר נראה כמו שהוא נראה תמיד - היה בו שולחן כתיבה קטן שהיה מכוסה לחלוטין בדפי עבודה שהיא קיבלה בבית הספר, וכל הקירות היו מכוסים פוסטרים של להקות שהתפרקו מזמן. ג'ינג'ר ישבה על המיטה שלה ובהתה בפוסטר של פינק פלויד. אמילי סגרה את הדלת אחריה והתיישבה לידה. היא לא אמרה שום דבר. היא לא עשתה שום דבר. היא פשוט ישבה לידה. אחרי כמה דקות, ג'ינג'ר הסתובבה אל אמילי. היא פתחה את פיה בשביל להגיד משהו, אבל אמילי הניחה את אצבעה המורה על פיה. "אל תגידי כלום. אני כבר יודעת מה קרה, ויש לי רק דבר אחד להגיד לך - הם לא שווים אותך. בכלל לא. את לא צריכה להתייחס אליהם בכלל, ואת יודעת את זה. את נפלאה, ואת יודעת להבדיל בין אנשים מזוייפים לאנשים אמיתיים. גם אם הם שיקרו לך, הם לא שווים את הבכי שלך. האנשים ששווים את הבכי שלא לא יתנו לך לבכות, ואת יודעת את זה. את מדהימה ואני אוהבת אותך ואם את רוצה - " ג'ינג'ר פלטה צחוק חנוק. "גם אני אוהבת אותך, דחפור קטן שלי." מה שקרה מאז הוא תעלומה לכולנו. הדבר היחיד שאנחנו יודעים על מה שקרה היה שהוא קרה בשעה אחת עשרה שלושים וחמש בלילה, ושמאז ג'ינג'ר ואמילי כבר לא מי שהן היו לפני אחת עשרה שלושים וחמש בלילה. לא, בהחלט לא. באותו לילה הכל השתנה. גם בבית הספר שמו לב לזה - פתאום, ג'ינג'ר כבר לא הייתה הילדה המפוחדת שספגה בריונות, והחלה לעמוד על שלה. לעומתה, אמילי הפכה למופנת יותר ולמדה לקבל את כל האנשים, בלי שום אפליה. ובכן, יקיריי, ניחשתם נכון. מה שחשבתם עליו ברגע שקטענו את הסיפור הוא אכן מה שקרה, אבל למרות כל זאת, מה שקרה הוא תעלומה לכולנו. אף אחד מאיתנו לא יודע מה קרה באחת עשרה שלושים וחמש בלילה. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא לנחש - לנחש מה ג'ינג'ר עשתה, לנחש מה אמילי אמרה, לנחש מה הייתה התגובה של כל הסובבים ולנחש מה קרה שם. אבל למרות הכל, אף אחד מאיתנו לא יידע מה קרה בשעה אחת עשרה שלושים וחמש בלילה. --- ת''ב בלבד ![]() הודעה זו נערכה ע"י Nico Di Angelo ב Nov 7 2015, 09:43 AM -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 7 2015, 09:34 AM
|
||
![]() Who the fuck are Arctic Monkeys!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, אני לא טובה בלתבב ניסוח, אבל וואו. הקטע השאיר אותי מצומררת, מופתעת, זה קטע מעולה.
מן הסתם מצאתי את הפאמשלאש, שנכתב בצורה חמודה להפליא, אני אעיר על כמה דברים למרות שאני חושבת שזה קטע מ - ע - ו - ל - ה "וכשהיא רצה ברחוב אל כיוון הבית של ג'ינג'ר השיער שלה עדיין היה רטוב." ה ו' בהתחלה קצת מיותרת, או שיכלת להחליף או כל המילה ב"כאשר" . בנוסף, הייתי רושמת "השיער שלה היה עדיין רטוב. " טוב שלא השתמשת ב"שיערה" בגלל שפה שמרת על רמת השפה של הסיפור ולא קטעת את הזרם. בקטע הסופי, הקטיעה של הסיפור הייתה מעולה. כשהגעת לחלק בו המספרת מדברת לקורא, העלת קצת את רמת השפה וזה מעולה, לא הפסקת לציין את "אחת עשרה ושלושים וחמש בלילה" מה שרק הדגיש את המסתוריות. רק שאלה, למה אמילי התחילה לקבל את כול... אההההה אוקיי. בזמן שהקלדתי את זה הבנתיXD קטע מעולה , תמשיכי כך, נהניתי לקרוא אותו. -------------------- הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד Perfect. You told me that it’s worth it So, I gave my time, my finest years you’ve taken I tried grasping your finger you gave me the middle one Hey, I got my weapon, nice and polished Dare you to mock me, so cocky You know how to pet, the same time you threat Don’t test my loyalty But can you dance while you shoot? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 7 2015, 09:42 AM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כבר מתקנת את הקטע עם השיער ^^
עשיתי לזה ביטוא ממש זריז כי הייתי צריכה ללכת לישון, עכשיו אני אעביר על זה ביטוא יותא אינטנסיבי ^^ תודה על הת''ב! ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 12:40 PM
|
||||||||||||
![]() בלי גסויות. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כמה הערות: • יש לכתוב "כשהיא שמעה את הצפצוף של הטלפון." • אני משערת שזה פלאפון ולא טלפון, מכיוון שבטלפון לא ניתן לקבל הודעות. • זו לא טעות, אך הייתי ממליצה לך לכתוב "המבשר על כך שהיא קיבלה הודעה."
רצו לכתוב: היא סימסה בחזרה לג'ינג'ר ולא לג'ינג'ר בחזרה.
שוב, ההערות מהמשפט הראשון: • "בדיוק כשהיא התכוונה לצאת מהבית..." • "...להודיע על כך להורים שלה."
אין צורך לכתוב 'המבט שלה', מספיק לכתוב מבטה.
יכולת לקצר את המשפט ולכתוב "החדר של ג'ינג'ר נראה כרגיל -" עכשיו לתוכן: קטע מקסים. לא ממש ברור, אבל בכל זאת הבנתי את הכוונה שלך ואת ה"מסר" שניסית להעביר. אהבתי מאוד את הצורה שבה סיימת את הקטע, ובמיוחד את זה שלאורך כל הקטע הזכרת את השעה אחת עשרה שלושים וחמש. הערה חשובה בנוגע לכך - יש לכתוב אחת עשרה ושלושים וחמש. נכון שכמעט אף אחד לא כותב כך, אך זו הצורה הנכונה. בכל אופן, אני מקווה שלא נפגעת מההערות, כי בסך הכל הן לא החשובות אלא התוכן, ואת כותבת מקסים. מקווה שהת''ב עזר לך ותוכלי לשפר בפעם הבאה ![]() -------------------- בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח, הייתי חלק מהנוף היום אני אורח. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 16:47 PM
|
||||||||||
![]() החיים הם כמו דומינו-לפעמים קמים ולפעמים נופלים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי זה קטע טוב. לא כתוב ברמה גבוהה מדי ולא ברמה נמוכה מדי. די ארוך. מספק. הכתיבה הייתה נחמדה. אך היו כמה דברים שהציקו לי.
סלחי לי עם אני טועה. אבל רוב הסיכויים שאין מילה כזאת מופנת. אולי התכוונת למופנמת.
כמו אש, אני מסכימה שאמורים לכתוב כשהיא שמעה ולא שהיא שמעה.
לדעתי, היה יותר נוח לקצר ולכתוב את זה להוריה במקום להורים שלה.
אני חושבת שהיה יותר נוח לכתוב "ישבה על מיטתה" במקום "ישבה על המיטה שלה" הקטע היה מעט מבולגן וקצת לא מובן. אבל אני חושבת שהבנתי את מטרתו. לדעתי הכותרת לא קשורה. אפילו שהיא כתובה במשפט האחרון. היה אפשר להתאמץ קצת יותר. את הצלחת להשאיר אותי במתח. אני לא אשקר ואגיד שהקטע היה משעמם. לעומת כותרות אחרות שיש לסיפורים בסס"ש. הכותרת שלך עניינה אותי מכל. היא מציגה בפניי את השאלה "מה קרה באחד עשרה שלושים וחמש?" . וזה מצליח לסקרן אותי . בסוך הכול קטע טוב. אני מקווה שאת לא נפגעת מהערות, כי יש לך כישרון. ואת יכולה לנצל אותי ולכתוב את סיפורים כאן בסס"ש. מקווה שהת"ב עזר לך וכך תוכלי לשפר את כתיבתך בפעם הבאה -------------------- Bonnie ONLY A SHAMADA CAN CONTROL THE DRAGONS ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 17:22 PM
|
||
![]() הים הוא האינסוף, שופט החוטאים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוקיי, זה קטע מעולה וקראתי אותו בערך ארבע פעמיים ברצף לפני שנזכרתי שהמטרה של הפרסום פה היא לקבל ת"ב.
גם אני, כמו אש ורומי, חושבת שהיה לך הרבה יותר קצר אם היית מחברת את המילים (כדוגמת "המיטה שלה - מיטתה, להורים שלה - להוריה, ויש עוד) אבל לדעתי אם ככה את מרגישה בנוח אז זה לא נורא. די הציק לי העניין של ה"ש" במקום "כש", אפשר להתבלבל ולחשוב שזה בשפה קצת יותר גבוהה ותקנית, אבל זה לא נכון. בנוסף זה נראה לי קצת לא אפשרי שהכל קרא באותו הזמן. איך זה אפשרי שמהרגע שהיא יצאה מהמקלחת, דרך זה שהיא הסתמסה עם ג'ינג'ר, התארגנה, יצאה מהבית והסבירה להורים, הגיע לג'ינג'ר, נאמה לה ועד זה שהן עשו מה-שזה-לא-יהיה לא עברה אפילו דקה? אלה אם כן יש לאמילי מהירות על-אנושית, זה לא אפשרי. אני מתנצלת מראש אם פגעתי, ורוצה לחזור על זה שהקטע הזה מעולה ואני כנראה אשתמש בו למזימה הסודית שלי ללמוד לכתוב משהו שהוא לא שירה טוב. נ.ב: אש, אני די בטוחה שהיא באמת התכוונה לטלפון. פלאפון זו בכלל חברה לטלפון. יכול להיות שאת חשבת על טלפון נייח והיא על טלפון נייד? -------------------- ![]() סליחה, אני כנראה לא אוכל להתחבר יותר. אעשה כמיטב יכולתי, אבל נכון לעכשיו מסתבר שאני בפרישה לא רצונית (בחיים לא הייתי נוטש את פורום מ"ת מרצוני) אני אוהב אתכם, ובבקשה תדאגו לפורום מ"ת המדהים במקומי. להתראות 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 17:49 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו. אהבתי! פה ושם יש כמה טעויות - פירטו לך אותם בתגובות הקודמות. בסך הכל ככה יהיה יותר נוח לקרוא. חלק ההתחלה פחות מובן-
זה קורה קצת מהר מדי . היה נחמד אם תוסיפי 'כש' (כשהיא שמעה...) בסך הכל הקטע נחמד מאד ואני אהבתי! אני מקווה שתקחי את העצות שלי, ושל כל מי שהיה מעלי - בסך הכל זה בשבילך ובשביל הפעם הבאה ![]() -------------------- מאיה. :)
You could be president You never paid the rent but I don't mind You got no reason to learn what came first It can't be good enough --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 18:17 PM
|
||||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
קודם כול, הקטע הקצר יפה מאוד. העלילה זורמת יפה, אבל שוב - אנחנו בני אדם, וכולנו עושים טעויות.
את מברשת השיער הבלונדיני שלה לא הסתדר לי ממש. אולי לקחה את מברשת השיער וסרקה את השער הבלונדיני. חוץ מזה, ג'ינג'ר רק שלחה לה הודעה, לא התקשרה ובכתה. נראה לי קצת מוגזם שאמילי תרוץ ככה מהבית בלי לשאול שאלות. בתור התחלה היא הייתה מרגיעה את חברתה הטובה, ורק אז קופצת אליה.
לא יודעת למה, הקטע נשמע לי מהר מדי. כאשר רצה ברחוב אל כיוון הבית של ג'ינג'ר השיער שלה עדיין היה רטוב. אמילי לא ידעה מה קרה... הייתי מוסיפה פסיק במקום נקודה.
ברור שמדובר בבדיחה פרטית בין השניים, אבל כדי לך לפרט יותר. אולי אמילי תיזכר במקרה שבו ג'ינג'ר החליטה לקרוא לה דחפור קטן.
לא מוזכר בקטע שום דבר על התנהגותה כלפי החברה של אמילי. כדי לך להוסיף על זה בהתחלה. מקווה שלא נעלבת, זה לטובתך. חוץ מזה, חצי הכוס המלאה זה שאת יודעת שקראתי את זה, אחרת לא הייתי מגיבה ומתקנת אותך... ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
פורסם ב: Nov 8 2015, 19:19 PM
|
||
![]() Always & Forever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האמת? יש כמה דברים שממש אהבתי וכמה דברים שפחות:
מוטיב ה"אחת עשרה ושלושים וחמש בלילה" חזק מאוד וממוקם היטב.אולי זו רק אני שאוהבת מן מוטיב תיאורי שכזה, אבל בעיניי זה משפר בהרבה את הסיפור. עוד דבר שאהבתי, זה את הרעיון עצמו כמובן. מבחינת עלילה- גם היא מושלמת. ועכשיו ארשה לעצמי גם לציין כמה נקודות לשיפור: העלילה זורמת, זה נכון. אבל יש משהו שרדף אותי כל הקריאה- יש כמה משפטים שהניסוח שלהם גרם לי לחשוב באמצע הקריאה 'אני הייתי מנסחת את זה כל כך אחרת'. אני אתן לך דוגמה מההתחלה יחסית. "...לקחה את מברשת השיער הבלונדיני..." מה שקפץ לי ישר לראש זה "...אחזה במברשת בעלת השיערות הבלונדיניות והארוכות..." ועוד דבר שחרה לי כי אני באמת חושבת שזה קטע עם פוטנציאל: פירוט. תפרטי עוד קצת- על האופי, הנוף, בכללי... זה ממש חסר וחבל. פה ושם יש גם כמה טעויות דקדוק 'ש' במקום 'כש' וכאלה וגם זה הפריע. זהו. אני רק אסיים ואומר שבדיעבד, אני שמחה שקראתי את הקטע הזה. -------------------- Always & Forever ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |