![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 21 2015, 19:07 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
כוורת ![]() מידע כללי דני סנדרסון, גידי גוב, אפרים שמיר, אלון אולארצ'יק ומאיר פניגשטיין נפגשו כששירתו יחד בלהקת הנח"ל, וקצת מאוחר יותר צירפו אליהם את יצחק קלפטר ויוני רכטר. אחרי מספר להקות רוק שהצליחו פחות, כוורת הייתה להקת הרוק הראשונה בישראל שזכתה להצלחה מסחרית גדולה. את תוכניתם הראשונה, "סיפורי פוגי", שהתבססה על שילוב בין שירים ומערכונים, הם העלו לראשונה בשנת 1973. האלבום הניב מספר להיטי ענק כמו "המגפיים של ברוך", "פה קבור הכלב" ו"שיר המכולת". "המגפיים של ברוך" היה שיר השנה במצעדים של הגל הקל וגלי צה"ל. ב-1974 בהלהקה נבחרה לייצג את ישראל באירוויזיון, עם השיר "נתתי לה את חיי", אבל הוא לא זכה להצלחה גדולה. בהמשך אותה שנה יצא האלבום השני של הלהקה, "פוגי בפיתה". בשנת 1975 הוציאה הלהקה אלבום שלישי והעלתה תוכנית חדשה תחת השם "צפוף באוזן". שנה לאחר מכן, בשנת 1976 החליטו חברי הלהקה לצאת לארצות הברית, אך בתום סיבוב ההופעות החליטו חברי הלהקה להיפרד, וכל אחד יצא לקריירה אישית. ב-1984 התאחדו חברי "כוורת" מחדש לשורה של הופעות. בקיץ 1990 יצאו לסיבוב איחוד נוסף שנקרא "כוורת חוזרת", וב-1998, לכבוד שנת היובל למדינה וחצי היובל לצאת האלבום "סיפורי פוגי", התאחדה הלהקה שוב למופע ענק חד-פעמי בפארק הירקון. בשנת 2000 התקיים איחוד הלקה באירוע חד-פעמי. האיחוד בשנה זו לא היה התכנון המקורי של חברי הלהקה, אך הם עשו זאת הפעם במטרה לגייס כסף עבור ניתוח דחוף בראשו של חבר הלהקה יצחק קלפטר. להקת כוורת נבחרה ל"להקת השישים" במלאת שישים שנה למדינת ישראל, במסגרת "שיר השישים" של הערוץ הראשון ורשת ג'. הלהקה זכתה בתואר זה גם ב"מצעד השישים" של ערוץ 2, ששודר במסגרת הזכיינית קשת. חברי הלהקה גידי גוב ![]() תפקיד: סולן דני סנדרסון ![]() תפקיד: גיטרה ושירה אלון אולארצ'יק ![]() תפקיד: גיטרת בס, קולות רקע אפרים שמיר ![]() תפקיד: גיטרה ושירה יצחק קלפטר ![]() תפקיד:גיטרה, קולות רקע מאיר פניגשטיין ![]() תפקיד:תופים, קולות רקע יוני רכטר ![]() תפקיד: קלידים, קולות רקע [align=Center] [B]דיסקוגרפיה אלבומים: סיפורי פוגי (1973) ![]() פוגי בפיתה (1974) ![]() צפוף באוזן (1975) ![]() הופעות: כוורת - הופעה חיה, קיץ 1984 (1984) כוורת בפארק (1998) כוורת - המופע האחרון (2013) אוספים: כוורת בקופסה (2013) [/B][/align] שירים מומלצים המגפיים של ברוך מדינה קטנה נתתי לה חיי היא כל כך יפה יו יה גוליית פה קבור הכלב שיעור מולדת שיר המכולת הורה האחזות חוות דעת אישית אני די אוהבת את כוורת. הם נחמדים. אני שומעת אותם לפעמים, בעיקר את השירים שרשמתי למעלה. אני ממש אוהבת לשיר אותם. אולי הלהקה ישנה אבל כיף לשמוע אותה. פשוט כיף. השירים זורמים והמילים לא גבוהות מדי וקל להתחבר אליהן. רוב הילדים בכיתה שלי שומעים מוזיקה לועזית או מוזיקה מזרחית, ואני דווקא פחות אוהבת אותם. אני (ובכלל- כל המשפחה שלי) יותר אוהבים מוזיקה ישראלית. תהנו! -------------------- מאיה. :)
You could be president You never paid the rent but I don't mind You got no reason to learn what came first It can't be good enough --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 21 2015, 20:21 PM
|
||
![]() Double O Seven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הייתי ממליצה להוסיף קצת על ההופעות שלהם, בעיקר על האחרונה שנחשבת לאחרונה בהחלט והודיעו שלא יהיו יותר הופעות (גם לא הופעות איחוד).
סיקור נהדר, כל הכבוד :) -------------------- הילה ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 21 2015, 22:33 PM
|
||
![]() Im a Nightmare dressed like a Day-dream ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אין ספק שכוורת זו אחת הלהקות שיותר מייצגת את המוזיקה הישראלית
סיקור טוב מאוד יש לך איזה שהיא תקלה באמצע הסיקור עם התגית ששמה את הכיתוב באמצע השורה, אני ממליצה לך לתקן זאת, כמו כן אני ממליצה לך להוסיף יותר צבע בתת הכותרות, זה הופך את הסיקור ליותר יפה וצבעוני. אבל בכללי, סיקור מעולה! -------------------- "?..After all this time" ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2015, 16:07 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
תודה רבה! :)
The Lucky One- ניסיתי לסדר את התקלה עם התגית, לא הצלחתי. -------------------- מאיה. :)
You could be president You never paid the rent but I don't mind You got no reason to learn what came first It can't be good enough --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2015, 17:15 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ממש יפה
הייתי ממליצה להוסיף קצת על ההופעות שלהם, אבל רק כעוד רקע. -------------------- "וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב, וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו, כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָׁלִָם. וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים, וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת, לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה." מעכשיו אני משתדלת לאהוב אתכם, לא משנה מי אתם - שמאלנים, ימניים, חילונים, דתיים, חרדים, צמחונים, טבעונים, אוכלי בשר, הומופובים, סטרייטים, חברי הקהילה הגאה, נשים, גברים, פמיניסטים, שוביניסטים, ערסים או פרחות. כי כולנו עם אחד ♥ לא פה ב23-27.8 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 22 2015, 22:39 PM
|
||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מצוין! הוספתי ללינקייה :)
-------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |