![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 1 2016, 20:47 PM
|
||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() סטניסלבסקי שיטת משחק מי היה סטניסלבסקי? קונסטנטין סרגייוויץ' סטניסלבסקי נולד ב-5 בינואר 1863 ונפטר ב-7 באוגוסט 1938, היה שחקן תיאטרון ובמאי רוסי אשר פיתח את שיטת המשחק הקרויה על שמו שיטת סטניסלבסקי. סטניסלבסקי נולד במוסקבה במשפחה של סוחרים. בשנת 1877 החל לעבוד בעסק משפחתי ובמקביל עסק בתיאטרון תחילה כשחקן ובהמשך כבמאי. כשחקן וכבמאי הקפיד על כל פרט ופרט בביצוע תפקיד בהצגה או בהכנת פריטי התפאורה לה. במסגרת שיטתו, המכוונת למשחק ריאליסטי וכן, פיתח כלים לשחקן אשר מסייעים לו להיכנס אל הדמות שאותה הוא מגלם על כל פרטיה ולהגיע לכדי הזדהות מלאה ומשכנעת איתה. ב-14 השנים האחרונות של חייו הרכיב סטניסלבסקי את השיטה מחדש תוך שהוא דוחק הצידה את הפנייה הישירה לרגשות ומביא לקדמת עיסוקו של השחקן את העבודה השיטתית על עולם הדימויים של הדמות. לגישה זו קרא "שיטת הפעולות הפיזיות". את פיתוח השיטה המשיכו לאחר מותו קולגות כגון מייקל צ'כוב ותלמידים שלו כמו מריה קנבל ואנטולי וסילייב. אם כן, מה הייתה שיטתו? שיטתו של סטניסלבסקי (אשר מכונה "השיטה") מתבססת על: א. הבנה מקיפה של הנסיבות בהן פועלת הדמות. ב. פעולתו של השחקן כאילו נסיבות אלו היו נסיבות חייו שלו. כדי להשיג זאת מציע סטניסלבסקי לשחקן שתי טכניקות עיקריות: 1. זיכרון חוויותיו האישיות ("זיכרון ריגשי"- איך אני הרגשתי ופעלתי כשקרה לי דבר כזה) 2. דמיון פעיל ("magic if"- אילו דבר כזה היה קורה לי איך הייתי מגיב). דרך מוכרת בקרב שחקני ותלמידי תיאטרון הן שבע השאלות של סטניסלבסקי. 1. מי אני? [איזה אדם אני? רקע, השפעות, השכלה, ניסיון חיים, מה אני אוהב? מה אני לא אוהב? מערכות יחסים, מאפיינים פנימיים: אופי, וחיצוניים: מַראֵה. עליך לזהות את עצמך - השחקן - בתוך הדמות]. 2. איפה אני? [איזה מקום זה? מה הצבעים והמרקם החושי? איזה רהיטים? איזה חפצים יש במקום? ומה המשמעות שלהם עבורי?]. 3. מתי? [זמן ביום, שנה, עונת השנה, למה דווקא עכשיו? מה קרה קודם לכן?]. 4. מה אני רוצה? [זו "פעולת העל" שלך!]. 5. מדוע אני רוצה את זה? ["כדי ש..." - זו המטרה שלך!]. 6. כיצד אשיג את המטרה? [מה עלי לעשות לדמויות האחרות שאיתי על הבמה על מנת להשיג את המטרה? פרט שרשת של פעולות פסיכולוגיות/פנימיות ונסח אותן כשם פעולה: "לפתות", "להרגיז", "למצוא חן"]. 7. על מה עלי להתגבר? [זה המכשול/המעצור שלך! מכשול פנימי: בתוך הדמות ו/או מכשול חיצוני: משהו או מישהו העומד בדרכה של הדמות]. -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 3 2016, 16:42 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, הפעם האחרונה שהשתמשתי בשיטה הזאת הייתה בבגרות בתאטרון. ושלא נשכח את ספר הבימוי שהיינו חייבים לכתוב על השיטה הזו. כמה רציתי למרוט שערות מהראש כי לא היה לי מושג איך לנתח את הדמות שלי. כן, כמה שהתלוננו בסוף עשינו כיף חיים.
ושאני לא אתחיל לדבר על הסדנא שעשינו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |