האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור שיפ || קטנייל
פורסם ב: Aug 9 2016, 10:10 AM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 16397
מגדר:female
משתמש מספר: 54053
חפצי המשתמש: צפה

קטנייל
סיקור שיפ
User Posted Image

שם השיפ: קטנייל
שם הדמויות בשיפ: קטניס אוורדין וגייל הות'ורן
פאנדום שממנו הוא לקוח: משחקי הרעב

עלילה כללית על הפאנדום:
טרילוגיית משחקי הרעב מתרחשת בעתיד, בצפון אמריקה, על אדמת מדינת פאנם הבדיונית, שעיר בירתה הוא הקפיטול העשיר בעל הטכנולוגיה המפותחת, הממוקם בהרי הרוקי. מלבד הקפיטול, פאנם מחולקת ל-13 מחוזות, שם האנשים עניים מרודים. הטרילוגיה מסופרת ממבטה של קטניס אוורדין, המתגוררת בחלק העני ביותר של מחוז 12 שנקרא "התפר", שבו אנשים באופן קבוע מתים מרעב. כעונש על מרד שהתרחש בעבר, שבמהלכו הקפיטול ניצח את 13 המחוזות, והרס את מחוז 13 (דבר שהתברר מאוחר יותר כשקרי), בכל שנה נער ונערה אחת, בגילאי 12-18 מכל אחד משנים עשר המחוזות, נבחרים בהגרלה ומאולצים להשתתף ב"משחקי הרעב". המשחקים הם ריאליטי טלוויזיוני שבו המשתתפים חייבים להילחם עד מוות בזירה שנבנתה עבורם. האחרון שנשאר בחיים זוכה בכסף ופרסום רב, וכן במזון וציוד שמורעף על מחוזו למשך שנה. מטרת משחקי הרעב היא לספק בידור לאנשי הקפיטול וכן כדי לשמש זיכרון למחוזות על המרד, במטרה להזכיר להם את כוחו של הקפיטול.

רקע קצר על מערכת היחסים של הדמויות בשיפ:
אביו של גייל ואביה של קטניס נהרגו שניהם בפיצוץ במכרה. שניהם מחליטים לדאוג למשפחתם ולצוד ביער, ושם הם מכירים כשגייל בן 14 וקטניס בת 12 בלבד. במשך מספר שנים הם צדים יחד ודואגים לרווחת שתי המשפחות, אך לא מגדירים את הקשר ביניהם כחברות אלא כידידות בעקבות צורך משותף. לאחר כמה זמן, קטניס נבחרת לשחק במשחקי הרעב וגייל נאלץ לצפות בה מנשקת את פיטה ומספרת לו על אבתה. כשהיא חוזרת הוא מתנהג אליה בקרירות, חרף כל הסבריה.
בספר השני הם נפגשים רק פעם בשבוע, בימי ראשון, בעקבות עבודתו החדשה של גייל. יום אחד הוא מנשק אותה, אומר לה שהיה חייב לעשות את זה מתישהו ונעלם. הנשיא סנואו שומע על הנשיקה ומאיים על חייה של קטניס ועל חיי יקיריה. קטניס שומרת את מה שאמר לה בסוד, וכשגייל מוצלף בפומבי ומובא לביתה, לטיפול המסור של אימה, היא מנשקת אותו שוב.
בספר השלישי מתחיל מרד על הקפיטול, ולמרות שקטניס וגייל מצוותים באותה יחידה הם מתרחקים אחד מהשני, ובסופו של דבר קטניס נישאת לפיטה.

דעה אישית:
בהתחלה הייתי בטוחה שקטניס וגייל הם זוג משמיים. הם כל כך דומים זה לזה, כל כך מתאימים זה לזה. אבל גייל הוא לא האיש שקטניס צריכה. הוא שותף מושלם עבורם לצייד, לא אכחיש זאת, אבל חבר לחיים... פחות. הוא דורש נקמה גדולה לקפיטול, ולא מתנהג כלפיהם בחמלה וברחמים. הוא לא היה בזירה, ולא יוכל להבין את הצלקות שיש בנפש שלה. הוא אמיץ, אבל זה לא דווקא הדבר שקטניס מחפשת. היא צריכה קצת להירגע, אחרי כל הטראומות שעברו עליה בזירה.
אני לא חושבת שהם מתאימים.

--------------------

שחר - מנהלת פורום ספרים - טבעונית - אשמת הכוכבים - משחקי הרעב - אליסיה קארה - חסרת חיים - בפרישה

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Aug 10 2016, 18:57 PM
צטט הודעה

רק קצת דם לקינוח הדבש

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 102207
מגדר:
משתמש מספר: 37223

אהבתי את הסיקור מאוד! חבל מאוד שלא ציינת שזה מכיל ספויילרים, אבל למזלי קראתי את הסדרה ולא ספויילרתי לכלום.
גייליס הוא אחד מהאוטיפיז׳ שלי, האמת. אני אוהב.ת אותם ממש ואני מאוד מאוכזב.ת שקטניס בחרה בפיטה בסופו של דבר.
אגב, השיפ ניים הוא גייליס, לא קטנייל :)

--------------------

תֹּם, 20, את׌/ה׊א, לא ממש פה, הנה המדף שלי
g
User Posted Image

User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 15 2016, 19:32 PM
צטט הודעה

קודם קערה, אחר כך פומפייה, עכשיו סתם מסננת

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 11907
מגדר:female
משתמש מספר: 48343

וול, את גייליס אני לא ממש משפפת, כי קטניס וגייל תמיד נראו לי דומים מדיי כמו שקטניס אמרה בספר, לגייל יש את האש שלו, וגם לה יש אש משלה (למרות שהיא לא אמרה את זה). כשאני חושבת עליהם, אני חושבת עליהם בתור אחים.
הסיקור עצמו בסדר גמור, כל הכבוד! יתווסף לספרייה happy.gif

--------------------
Freedom

אוראל 20מוזיקה, כתיבה, ספרים ♥ מנהלת פורום ספרים וראש בית רייבנקלו לשעבר כבר הכרנו? D:

זקן סיני חכם אמר
所以你有谷歌翻譯。 我也是

בעלת נטייה להיות משועשעת בקלות

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025