האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור ספר | אראגון
פורסם ב: Sep 24 2016, 17:30 PM
צטט הודעה

ALL FOR THE GAME

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 101767
מגדר:female
משתמש מספר: 41384
חפצי המשתמש: צפה

אראגון
הירושה #1

כריסטופר פאוליני

User Posted Image

שפת מקור: אנגלית
שנת הוצאה: 2003 במקור ו2006 בעברית
הוצאה: כנרת זמורה ביתן
ז'אנר: פנטזיה
הסדרה: אראגון הוא הספר הראשון בסדרת הירושה, הכוללת 4 ספרים בסך הכל.

תקציר
נער שהיה לרוכב דרקונים, חיים שהיו לאגדה
בלב יער, על רכס השִדרה, מצא אראגון את האבן הכחולה. מתוכה בקעה דרקונית זעירה וגורלו נקשר בגורלה.
עד מהרה מגלה הנער כי הוא נצר למורשת עתיקת יומין, מורשתם של רוכבי הדרקונים. הוא נשאב אל תוך עולם חדש, הפכפך ומלא עוצמה, אל תוככי קיסרות אלאגייזיה שבה שולט גאלבטוריקס הרשע. על גבה של סאפירה הדרקונית ובלוויית עצותיו של מספר סיפורים זקן יוצא הנער למסע רווי סכנה. כי רק אראגון, אחרון רוכבי הדרקונים, יכול להכניע את כוחות האופל של הקיסרות ולהחזיר ליצוריה המופלאים את השלום והשלווה.

דעה אישית
דרקונים יש בכל מיני פאנדומים. אבל לדעתי, סדרת הירושה אלה הספרים שמציגים אותם הכי טוב.
אולי אראגון נשמע קצת קלישאתי בגלל העניין הזה של סתם נער פשוט שהופך לאגדה, אבל זה ממש לא ככה. הספר מלא ב... קסם עתיק שכזה, הוא מרתק והתיאורים בו מקסימים. האופי של הדמויות, התרבויות שיש להן שפות משלהן ומנהגים מיוחדים, הכל מקסים. בכל זאת, אולי לא כולם יתחברו לספר הזה, אבל אני מאוד אהבתי אותו. הוא פנטזיה מהסוג של קרבות וכישוף ודרקונים, ובעיני זה מקסים.
בקיצור, אם אתם אוהבים את הסגנון אבל לא קראתם - לכו תקראו. ואם אתם לא בטוחים אם תאהבו - תנסו. זה ספר יפה.

ציטוטים ותמונות
"כוחות הטבע מעולם לא ליטשו אבן מבהיקה וחלקה כמו האבן הזאת. פניה המושלמים, שלא היה בהם פגם, היו בצבע כחול כהה, פרט לנימים דקיקות ולבנות שהתפרשו עליה כמו קורי עכביש."

"את שעון החול של הזמן אי אפשר לעצור. השנים חולפות בין שאנחנו רוצים בכך ובין שאיננו רוצים... אבל לזכור אנחנו יכולים. הסיפור שאשמיע לכם עתה אינו מושלם, הוא חלקי בלבד, אבל שמרו אותו בלבכם, כי בלעדיכם יחדל להתקיים. עכשיו אציג בפניכם זיכרון שכמעט נשכח מן הלב, נעלם אי שם בעבר המעורפל והחלומי."

"פתאום הופיע סדק על פני האבן. ולאחריו סדק נוסף, ועוד אחד. מרותק לחלוטין רכן אראגון קדימה, עדיין אוחז בסכינו. בראש האבן, במקום שבו נפגשו הסדקים, רטט שבר אבן קטן כאילו היה מאוזן על קצהו של דבר מה בולט, ואז התרומם ונפל לרצפה.
... אראגון נרתע בתדהמה. שם לפניו, מלקק את הקרום שבו היה עטוף, עמד דרקון."

User Posted Image

User Posted Image

אחר
בעקבות הספר יצא סרט. הנה הטריילר שלו:

--------------------

מיקה - לשעבר א. עדכונים ומערכת הפאנפיקים - כותבת ומציירת - כאן לפעמים
מנהלת הפורום לשנת 2016 - מוזיקת מטאל ורוק - החלקה על הקרח - All For The Game

User Posted Image
T"Thank you," he finally said. He couldn't say he meant thanks for all of it: the keys, the trust, the honesty and the kisses. Hopefully Andrew would figure it out eventually. "You were amazing."g
Nora Sakavic, The King's Men -

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Sep 27 2016, 19:39 PM
צטט הודעה

קודם קערה, אחר כך פומפייה, עכשיו סתם מסננת

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 11907
משתמש מספר: 48343

אראגוןןןן
אראגון זה אחד הספרים שאני אוהבת. כמו שאמרת בחוות הדעת, זה אכן נראה כמו מהספרים הקיטשיים האלה עם עלילה דומה למשהו אחר ושלא באמת מוביל לשום מקום. אבל כריסטופר פאוליני מוביל את זה במומחיות (והוא התחיל את זה כשהוא היה בן 15! אהה!) ובתיאורים מלאי רגש הוא מכניס אותנו ישר אל תוך העולם שברא. השפה שלו מפורטת בספרים, יש המון תיאורים ויש כאלה שזה לא ימצא חן בעיניהם. אני בדרך כלל לא אוהבת המון-המון תיאורים כי אני מרגישה שזה מעמיס על העלילה, אבל משום מה פה בספר זה עבד. חוץ מזה, גם הדמויות וגם העלילה עצמה (שנראית משעממת להחריד אבל היא לא) סוחפים. אז כן, אראגון זה אחד הספרים שזכורים לי לטובה. למעשה, לא לפני רהבה זמן התחלתי מרתון מחודש של זה.
עשית סיקור נהדר (אם כי לאן נעלמו התקצירים היפים שלך? סהה מיקוש) והציטוטים מדהימים. כל הכבוד :)

--------------------
Freedom

אוראל 20מוזיקה, כתיבה, ספרים ♥ מנהלת פורום ספרים וראש בית רייבנקלו לשעבר כבר הכרנו? D:

זקן סיני חכם אמר
所以你有谷歌翻譯。 我也是

בעלת נטייה להיות משועשעת בקלות

---------
פורסם ב: Oct 1 2016, 17:34 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 165031
משתמש מספר: 52844

לא קראתי, האמת, אבל אני צריכה לקרוא - כבר המליצו לי עליו מספר פעמים, ואני אקח אותו מהספרייה... מתישהו.
דרקונים יש בהרבה פאנדומים, את צודקת, ואף פעם לא ממש התחברתי אליהם, אבל נשמע שכאן זה משהו יותר מיוחד.
לפי הדעה האישית שלך - שמצוינת, לדעתי, כי פירטת בה על מה את אוהבת, וזה משהו שיש סיקורים שלא כותבים בהם את זה - זה ספר טוב, אני מניחה, ואם יש שם תיאורים טובים והרבה אנשים ממליצים לי על זה - סביר להניח שאני אקרא.
הסיקור שלך מעולה, כרגיל. מעוצב יפה, נוח לקריאה, יש ציטוטים, תמונות, ואפילו הוספת טריילר לסרט - אבל מה שקצת הפריע לי זה שהתקציר כאן הוא אותו תקציר מגב הכריכה, ויותר נעים לקרוא תקצירים אותם כותב הסיקור כותב לבד, כי ככה גם זה יותר נחמד, סה"כ, וגם אתה יכול לראות מה הכותב מבין מהספר, אז...
בכל מקרה, סיקור נהדר^^

--------------------
מאיה מנהלת פורום הקלחת הרותחת לשעבר אמילי דה רייבין מואנה

User Posted Image

פרשתי

---------
פורסם ב: Oct 8 2016, 08:37 AM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 14302
מגדר:
משתמש מספר: 55288

סיקור טוב מאוד, קודם כל happy.gif
את הספר קיבלתי כמתנת יום הולדת מאחותי שקנתה אותו בנוער קורא. קראתי אותו בהתחלה, חשבתי שזה יכול להיות נחמד (כזאת אני. עם כל ספר. אי פעם.), קראתי אותו שוב, כהרגלי, והאמת? לא ממש התחברתי. זה פשוט כ"כ... שיעמם אותי. התיאורים במקרה הזה פשוט מכבידים וכמו שאוראל אמרה מעמיסים על העלילה וגורמים לה להיות כבדה ופחות מושכת, לפחות בשבילי. השפה שהספר כתוב בה לא מתחברת לעלילה וזה פשוט לא. חוץ מזה, אראגון מעצבן אותי tongue.gif אבל כל אחד והטעם שלו ^.^
הסיקור שלך מעולה. הוא מעוצב בטוב טעם ויש בו אף תמונות וטריילר לסרט. הציטוטים פשוט מוסיפים המון ובחרת ציטוטים טובים שגורמים לי לתהות אם כדאי לי לנסות שוב לקרוא את הספר (נה, הוא לא הסגנון שלי). חוות הדעת שלך מפורטת וטובה מאוד, כתבת גם על דברים שלא כולם היו יכולים לפרט עליהם ככה. למרות הכל, יש דבר אחד שמפריע לי. התקציר. אני אישית לא אוהבת ששמים תקציר מגב הכריכה ונפטרים מהסעיף הזה (לא בכוונה רעה חלילה). זה אולי התקציר היותר "רשמי", אבל הייתי שמחה לראות תקציר שלך. התקציר הוא מה שמראה לי מה את הבנת מהספר, הוא נותן עוד צד מנקודת מבטך וזה דבר שהיה משדרג את הסיקור בקצת, אבל זאת דעתי. אם היית מוסיפה גם את שלך וגם מגב הכריכה הסיקור היה יכול להיות אפילו יותר טוב, מה שלא נראה ככ אפשרי כי הוא מעולה, אבל עדיין. יכולת להוסיף עוד גם בפרטים, אבל לי אישית זה פחות חשוב.
בסך הכל סיקור מעולה, ח"ח!

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025