![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 10 2016, 19:42 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור שיר אומרים שהיה פה ![]() מבצעים: אריק איינשטיין. לקוח מאלבום:"ארץ ישראל הישנה והטובה" ז'אנר: רגוע עם נקודות קטנות של רוק. שנת יציאה: 1973 מילים: אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי שומר עברי על סוס לבן, בלילה שחור על שפת הכינרת טרומפלדור היה גיבור תל אביב הקטנה, חולות אדומים, ביאליק אחד שני עצים שיקמים, אנשים יפים מלאים חלומות ואנו באנו ארצה לבנות ולהיבנות, כי לנו, לנו, לנו ארץ זאת. כאן, איפה שאתה רואה את הדשא היו פעם רק יתושים וביצות אמרו שפעם היה כאן חלום נהדר אבל כשבאתי לראות לא מצאתי שום דבר יכול להיות שזה נגמר. יכול להיות שזה נגמר. אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי פלמ"ח, פינג'אן, קפה שחור וכוכבים אנגלים, מחתרת וילקוט הכזבים שפם ובלורית, כאפיה על צוואר, ירון זהבי אלתרמן, תמר, בחורות יפות, מכנסיים קצרים והיה להם בשביל מה לקום בבוקר כי לנו, לנו, לנו ארץ זאת כאן, איפה שאתה רואה את הדשא... אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי. הקליפ ביוטיוב! חוות דעת אישית: אני חושבת שזה שיר מרגש. באמת שיר מרגש. שיר שמסתכל על העבר. אפשר במילים לראות מושגים של פעם לדוגמא: "פלמ"ח, פינג'אן, קפה שחור וכוכבים אנגליים,..." ואני אוהבת שירים בסגנון כזה, בכללי כל הנושא של ההתיישבות בארץ בשנים המוקדמות מעניינת אותי. השיר נכתב על ידי יהונתן גפן שהוא משורר מדהים (פחות שמעתי שהוא שר), ואיך לא, אריק איינשטיין הגדול שר אותו. אני אוהבת את הסגנון של השיר הזה מאוד! אני יכולה לשים אותו במחשב מיליון ואחת פעמים ולא להפסיק לשיר!! אפילו שכולם כועסים עליי.... מה שהכי מצחיק אותי בשיר זה: "אמרו שפעם היה כאן חלום נהדר, אבל שבאתי לראות לא מצאתי שום דבר!", ואני חושבת על זה שזה נכון, כי כמה שמספרים לי על העבר, והייתי רוצה לחיות בשנות ה70! זה נשמע לי חיי הקיבוצים, בלי כל המחשבים וזה... ואני אוהבת את זה! *חשוב לי לציין כי יש סדרה שנקראת אומרים שהיה פה, סדרה על העבר בהנחייתו של יהונתן גפן. מומלץ בחום:) ת"ב בבקשה! -------------------- ALISE - GG - הרבה בדימוס - בפרישה ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 11 2016, 08:03 AM
|
||
![]() Wish You Were Here ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אוי, זה שיר מדהים!
אני בכלל לא זוכרת מתי הכרתי אותו, אבל תמיד הרגשתי שהוא מדבר אליי, אם לא אפילו עליי... כלומר, לכולם יש את הקטעים עם סבא וסבתא ולפעמים גם אמא ואבא, שהם מתחילים להרצות לנו שכשהם היו קטנים לא היו מסכים, ולא היה טלפון, ולא טלוויזיה, ולא מחשב, והם היו יוצאים לשחק ולטייל, ולא היו עסוקים בשטויות. אבל היום כשאני למשל הולכת ברחובות ערד (שמה אמא ואבא שלי גדלו), אני לא רואה שום דבר מיוחד, שום מקום שאפשר ממש לשחק בו, לטייל בו, להעסיק את עצמך שעות על גבי שעות, וגם ימים, עם חברים ועם עצמך, כאילו... השיר מדהים, הסיקור מהמם, כל הכבוד! -------------------- תום - או יותר נכון תוםסיוון - 15 - חזרתי(?) ![]() אוהבת ♥ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 11 2016, 10:46 AM
|
||
![]() בלי גסויות. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא יצא לי לשמוע את השיר, אבל קראתי את המילים והן מאוד ריגשו אותי. אני אישית מאוד אוהבת שירים ישנים וגם ה"עלילה" של השיר מדברת על פעם, מה שמאוד נגע אליי. כל הכבוד על הסיקור, מתווסף ללינקייה
![]() -------------------- בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח, הייתי חלק מהנוף היום אני אורח. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |