![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Mar 24 2017, 14:26 PM
|
||
![]() Blink, and the years fall away like leaves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
* אני מאמינה שאין יותר מידי אנשים שלא ראו פרינדס (ואם יש כאלה...וואו), אבל כיוון שמדובר על דמות שהיא חלק ראשי מאד מעשר עונות של סדרה, ועוד דמות עם חתיכת חיים מרתקים, הסיקור הזה כולל ספויילרים. בבקשה תחשבו לפני שאתם קוראים. ![]() שם הדמות: פיבי בופה-האניגאן (Phoebe Buffay-Hannigan) שם הסדרה ממנה היא לקוחה: חברים (Friends) שחקן: ליסה קודרו (Lisa Kudrow) גיל הדמות: בתחילת הסדרה פיבי בת 26, ועל פי תאריך המוות שלה היא מתה בגיל שישים וארבע. תאריך לידה: נולדה בתאריך ה16 לפברואר 1968, ונפטרה בתאריך החמישה עשר באוקטובר 2032. לא בטוח אם פיבי באמת מתה בתאריך הזה, אבל ככה היא החליטה באחד הפרקים שיקרה. מקום לידה: לא ידוע. איפה שהוא באמריקה LOL. מגדר: נקבה מקום מגורים: מנהטן, ניו יורק סיטי, אמריקה. משפחה: פראנק בופה סר. (Frank Buffay Sr.) - אב פיבי אבוט (Phoebe Abbott) - אם ביולוגית אורסולה בופה (Ursula Buffay) - אחות תאומה פרנק בופה ג'וניור (Frank Buffay Jr.) - אח למחצה פרנק ג'וניור ג'וניור (Frank Jr. Jr.) - אחיין למחצה לסלי בופה (Leslie Buffay) - אחיינית למחצה צ'נדלר בופה (Chandler Buffay) - אחיינית למחצה סילביה (Silvia) - דודה מארי (Mary) - דודה לילי בופה (Lily Buffay) - אם מאמצת פראנסיס (Frances) - סבתא מאמצת מייק האניגאן (Mike Hannigan) - בעל דאנקן (Duncan) - בעל לשעבר גברת בופה (Mrs. Buffay) - אם חורגת אליס נייט (Alice Knight) - חצי גיסה ת'יאדור האניגאן (Theodore Hannigan) - חם ביסטי האניגאן (hportalsy Hannigan) - חמה מקצוע \ תפקיד: מאסאג'יסטית (אף על פי שהרישיון שלה נלקח מספר פעמים), זמרת ויוצרת, עובדת בדיירי קווין ידועה גם בתור: פיבס (Pheebs) - כינוי בו כל הדמויות כמעט משתמשות. פיבי נהגה לחשוב שזה סתם כינוי שקוראים בו אחד לשני, ולא הכינוי *שלה* ספציפית. רג'ינה פלנג'י (Regina Phalange) - שם שהיא נהגה להמציא לעצמה כל פעם שהיא הייתה צריכה לאלתר הנסיכה קונסואלה באנאנאהאמקוק (Princess Consuela Bananahammock) - היא שינתה פעם את השם שלה לזה, אבל שינתה אחר כך בחזרה פילס (Phyllis) - כינוי חיבה שנתנה לה מוניקה האישה ששרה על האמת (The Lady Who Sings About the Truth) - נקראת על ידי הילדים בספרייה ולריה (Valerie) - השם שהיא קיוותה שיקראו לה בו אחרי שהיא תשנה שם פו (Pooh) - נקראה כך על ידי סבתא המאמצת פיהי (PeHee) - בעקבות טעות שנוצרה כאשר החברים כתבו את שמה לא נכון על העוגה למסיבת ההפתעה שלה אמה (Emma) - על ידי אמה גרין מערכות יחסים נוספות ידועות: דיוויד (David) - חבר לשעבר אריק (Eric) - חבר לשעבר מאלקולם (Malcolm) - חבר לשעבר עוד כמה חברים לשעבר לא חשובים פרק ראשון בו מופיעה: הפיילוט (The Pilot) פרק אחרון בו מופיעה: האחרון, חלק שתיים (The Last One, Part 2) מידע על הסדרה: הסדרה "חברים" (Friends) היא סדרת מצבים אמריקאית מהשנים 1994 עד 2004, ואחת מהקומדיות המצליחות ביותר עד היום. בניו יורק סיטי ישנם שישה חברים - מוניקה, רוס, צ'נדלר, ג'ואי, פיבי ורייצ'ל אשר גרים קרוב מאד אחד לשני (ולפעמים קרוב מידי), יושבים יחד בבית הקפה המקומי ובעיקר מתמודדים עם מצבים הגיוניים והגיוניים פחות שקורים להם יום יום. במשך עשר עונות החברים רבים, משלימים, מתקרבים ומתרחקים, עוברים מקומות עבודה, מתחתנים, נכנסים להריון ומה לא. בסופו של דבר מדובר על חבורה של שישה אנשים עם חיים לא תמיד כל כך רגילים, שמתמודדים עם הקשיים והבעיות שלהם יחדיו, וכמובן לא שוכחים לחייך. מידע על הדמות: * אזהרת חפירה, אזהרת ספויילרים בפעם השניה. חיים מוקדמים פיבי ואחותה התאומה הזהה אורסולה נולדו לפיבי אבוט ופרנק בופה, כתוצאה ממערכת יחסים שקרתה בתוך היחסים של לילי, פרנק בופה ופיבי אבוט. פיבי אבוט לא הייתה מסוגלת לגדל את התינוקות ולא הרגישה מוכנה להיות אם, ולכן היא העבירה את התינוקות לטיפולם של לילי ופרנק - שגידלו את התאומות כאילו היו בנותיהן. לאחר כמה זמן פרנק נטש את לילי ואת התאומות, ונישא אישה אחרת - אותה פיבי פוגשת בעתיד. אימה המאמצת של פיבי, לילי, נישאה לאדם אחר, אך הוא נשלח לכלא, מה שהוביל את לילי להתאבדות באמצעות חניקה מפחמן דו חמצני. פיבי התחילה לחיות ברחוב עד גיל 14. היא חיה בקופסאות, בבניינים שרופים ועוד. היא מעולם לא הגיעה לתיכון או לקולג', אבל היא נפגשה עם חבורה קטנה של אנשים מאחורי פחי זבל כדי ללמוד צרפתית. היא מדברת צרפתית שוטף וגם איטלקית - ואפילו מנהלת שיחה באיטלקית עם סבתא של ג'ואי באחד הפרקים. למרות זאת, מיומנויות השפה שלה לא שלמות. היא לא מבינה מספר ביטויים שמוצגים בסדרה באנגלית, והיא גם לא הבינה את החבר האיטלקי של רייצ'ל, פאולו (אבל אף אחד לא הבין). פיבי נהגה לשדוד כדי לשרוד. לפני שהכירה את שאר החברים היא אפילו שדדה את רוס, וגנבה לו את העותק היחיד של הקומיקס שכתב - ילד המדע. בנוסף לזה היא טוענת שהיא חיה בפראג עם גבר לבקן שהיה שוטף חלונות מחוץ לנמל, הכירה אדם בשם סידני שדיבר דרך היד שלו, קיבלה מחלת כבד בגלל שירקו לה בפה, ובגיל שש עשרה ברחה מרודף שברח ממחלקה פסיכיאטרית שעל פי המילים שלה, "רצה להרוג אותי או משהו כזה". הסיפורים של פיבי מעברה תמיד הצליחו להשאיר את החברים פעורי פה. לדוגמה, בפעם שהיא אמרה להם שהיא תספר להם על הפעם שהיא דקרה שוטר והם בהו בה, היא הגיבה ב"הוא דקר אותי קודם!!!". היא מתאגרפת בעלת כישרון מרשים, ובסופו של דבר בין כל החוויות שלה היא הגיעה לגור עם מוניקה. במהלך התקופה הזו היא נישאה לחברה רקדן הקרח ההומו דאנקן, שהיה צריך את הנישואים כדי להשיג כרטיס ירוק. כאשר הוא עזב פיבי הייתה עצובה כל כך, שהיא אפילו אכלה צ'יזבורגר אף על פי שהיא צמחונית. דאנקן חזר בפיתאומיות כדי לבקש גירושים אחרי שהוא הבין שהוא לא ממש הומו, ופיבי לקחה זאת קשה לא פחות. כיוון שפיבי לא יכלה לסבול את החיים עם מוניקה, בשנת 1993 היא התחילה להעביר את הפריטים שלה בחשאי מהבית לבית של סבתא שלה, שם היא גרה במהלך הסדרה. גם כאשר המיטה של פיבי הייתה מחוץ לבית, היא לא גילתה למוניקה שהיא עוברת. עונות אחת עד שלוש פיבי מוצגת בתור ה"משונה" של החבורה במהלך העונה הראשונה. לא חושפים יותר מידי על ההיסטוריה שלה פרט לעובדה שאמא שלה התאבדה (דבר שהיא דואגת להזכיר רבות גם בשירים שלה. לדוגמא, לכבוד הכריסמס היא כתבה "שישה שירים על ההתאבדות של אמא שלי ואחד על איש שלג") ולעובדה שיש לה אחות תאומה שהיא לא ממש מחבבת. היא מסג'יסטית ומנגנת בבית הקפה שבו יושבים החברים, ולמרות שהיא לא מוכשרת כל כך (בכלל לא מוכשרת אנשים, בכלל לא) החברים מחמיאים לה על השירה שלה בכל זאת. במהלך העונה השניה והשלישית נוצרים קשרים יותר חזקים בין פיבי למשפחה שלה. קודם כל, בעונה השניה ישנו את סיפור רקדן הקרח, בעלה של פיבי, שמגיע כדי לבקש גירושים לאחר שהבין שהוא "לא ממש גיי". בנוסף לכך, פיבי מגלה במהלך העונה השניה שיש לה אח למחצה, פרנק ג'וניור, והיא מנסה להתקרב אליו יותר. במהלך העונה השלישית היא ופרנק מתקרבים יותר, ולקראת סוף העונה פיבי נוסעת עם שאר החברים (והחברה של רוס באותה התקופה, בוני) אל בית בחוף הים שמלא בחול שעליו המליץ לה חבר של "אישה שהכירה את ההורים שלה", ופיבי מגיעה אל האישה במטרה לשמוע עוד על ההורים שלה לשעבר - ומגלה שלמעשה זו היא האמא האמיתית שלה, פיבי אבוט. עונות ארבע וחמש בתחילת העונה הרביעית, לפרנק ג'וניור יש הודעה בשביל פיבי - הוא התחתן עם המורה שלו לכלכלת בית, אליס, והם מנסים להביא ילד. הבעיה היא שהם לא ממש יכולים מכל מיני סיכונים שקשורים לגילאים של אליס, ולכן הם מבקשים מפיבי שתהיה האם הפונדקאית שלהם. לאחר תהליך קצר שבו אימה הביולוגית של פיבי מנסה להסביר לה באמצעות כלבלב שהיא נותנת לה מה המשמעות של דבר זה, פיבי מסכימה להיות האם הפונדקאית של פרנק ואליס, וגם נותנת להם את הכלבלב שהוא בכלל הכלבלב של אמא שלה. פיבי מצליחה להכנס להריון, לאחר שהיא מנסה אין ספור דברים שונים, כולל לשבת הפוך כדי ש"הגרביטציה תעשה את שלה" ועוד. היא עושה בדיקת הריון ומגלה שהיא אכן בהריון, ולאחר מכן מתברר לה באולטראסאונד שלא מדובר בתינוק אחד ולא בשניים - אלא בשלושה. על פי מילותיה של פיבי זה "אדיר" כיוון שהרופא אמר שיש סיכוי מאד קטן לאחד, אז שלושה זה בהחלט משהו מיוחד. במהלך ההריון פיבי חוזרת לאכול בשר אחרי שהיא מגלה שזה הדבר היחיד שהיא לא מקיאה, אך היא עושה הסכם עם ג'ואי שכל זמן שהיא אוכלת בשר הוא לא יאכל בשר - דבר שקשה לג'ואי, שחי על בשר ואוכל אותו כמעט כל הזמן. בגלל ההריון של פיבי אין לה את האפשרות לטוס לחתונה של רוס עם אמילי, אבל היא דואגת להציק לג'ואי בפלאפון, ואף מיידעת אותו ומנסה ליידע את כל שאר האורחים שרייצ'ל בדרכה להרוס את החתונה. לאחר אירועי סוף העונה הרביעית, פיבי מרגישה ננטשת כאשר היא שומעת על כל החוויות המהנות שהיו לשאר החברים בלונדון. היא משכנעת את כולם לנסוע איתה לאטלנטיק סיטי כדי שיהיה להם חוויות חדשות שכוללות אותה, אך ברגע שהם באים לצאת מהבית - המים שלה יורדים. היא יולדת את השלישיה של אחיה - פרנק, לסלי, וצ'נדלר שנאמר כי תהיה בן, אך התברר שהיא בת. כיוון שצ'נדלר הוא השם שפיבי בחרה, השם נשאר. לאחר שפיבי מתאוששת מההריון וממסירת התינוקות היא מוצאת תג של שוטר ומתחילה להעמיד פנים שהיא שוטרת, ולאחר מכן יוצאת עם האדם שאליו באמת שייך התג - גארי. היא וגארי הופכים לזוג לפרק זמן ארוך, אך פיבי נפרדת ממנו בסופו של דבר יום לאחר שהם עברו לגור יחד, כיוון שהוא ירה בציפור (דבר שלא מתקבל בכלל אצל פיבי). עונות שש עד שמונה בעונה שש מתברר כי לפיבי היה שותף לדירה לאחר מות סבתה בעונות הראשונה, ששמו היה דאניס והוא עוזב בתחילת העונה השישית. רייצ'ל עוברת לגור עם פיבי כיוון שמוניקה מעוניינת לעבור לגור עם צ'נדלר. פיבי צריכה לעשות בייביסיטר לשלישיה, וכיוון שהיא לא מסתדרת איתם היא מבקשת ממוניקה וצ'נדלר לעזור לה. הדבר לא עובד בגלל רובה פלסטיק שנתקע בגרון של צ'נדלר, אז פיבי נשארת שוב עם השלישיה לבד. פיבי מתמודדת עם הקשיים שבעזרה בגידול השלישיה, עליהם היא הבינה שלא כל כך קל לה לוותר לאחר הלידה. בגלל העובדה שרייצ'ל עברה לגור עם פיבי, אנחנו זוכים לראות הרבה יותר את הבית של פיבי כאשר היא ורייצ'ל מבלות שם ועוד. אבל, בסופו של דבר, רייצ'ל גורמת לשריפה בבית, מה שמביא אותה ואת פיבי למצב שבו הן חייבות לעבור דירה. פיבי עוברת לגור באופן זמני עם צ'נדלר ומוניקה, ושם היא מגלה את התוכנית של צ'נדלר להציע נישואים למוניקה, כאשר היא מוצאת את הטבעת. לאחר שמוניקה וצ'נדלר מתארסים, פיבי מתלהבת מהאפשרות שהיא תשיר בחתונה. כאשר ג'ואי מספר לה שזה לא הולך לקרות, היא מתעצבנת ומתחילה לעצבן גם את מוניקה וצ'נדלר עם השירה שלה ("כשאני אתחתן, נחשו מי לא יהיה מוזמן? מישהי בשם גלר, ומישהו בשם בינג!"). העניין נפתר, וביום של החתונה, כאשר פיבי לוקחת את רייצ'ל לשירותים כדי להרגיע אותה, היא מוצאת בדיקת הריון חיובית וחושבת שזה שייך למוניקה. היא מגלה כי הבדיקה שייכת דווקא לרייצ'ל ולא למוניקה, אבל כיוון שרייצ'ל מתחננת שהיא תעזור לה, פיבי משקרת שהיא זו שבהריון. העניין נחשף בסופו של דבר, ופיבי מספרת למוניקה שהיא אמרה שהיא (מוניקה) בהריון. ג'ואי מציע לפיבי להתחתן איתו בשניה שהוא שומע שפיבי בהריון כדי "שיהיה מישהו לצידה" ופיבי מיד מסכימה, אך מסרבת כשג'ואי ממהר להציע לרייצ'ל כשהוא שומע שהיא בהריון באמת. בגלל החיפוש האובססיבי של פיבי אחרי האבא, היא זאת שלמעשה גורמת לכולם לגלות שהאב הוא רוס. בעונה השמינית, פיבי פוגשת את הארוס של אורסולה - אריק. היא מגלה שאורסולה שיקרה לו על אין ספור דברים, ובסופו של דבר היא מתעצבנת ומספרת לו הכל. אריק נפרד מאורסולה ומתחיל לצאת עם פיבי, אבל הקשר מאד בעייתי מהסיבה הפשוטה שפיבי ואורסולה הן תאומות זהות, וכל פעם שאריק מסתכל על פיבי הוא חושב על אורסולה ועל השקרים ששיקרה לו. הדברים מסתבכים כשאורסולה מעמידה פנים שהיא פיבי גם כדי להיות עם אריק, ובסופו של דבר פיבי נפרדת מאריק כי היא מבינה שמערכת היחסים שלהם פשוט מוזרה מידי. פיבי קוראת בעלי התה שלה שהיא הולכת לפגוש את גבר חלומותייה, והיא מיד יוצאת למצוא אותו. היא יוצאת מנקודת הנחה שזה הולך להיות ג'ים, אדם אשר היא רואה בכל מקום, ובסופו של דבר היא משכנעת אותו לצאת לדייט איתה למרות הסימנים הברורים שהוא לא מעוניין. הדבר לא ממש עובד, ופיבי מוצאת אחרי זה גבר אחר בשם פארקר. הבעיה של פארקר הוא שהוא "יותר מידי שמח" לטענת פיבי, ובסופו של דבר הם גם נפרדים. מכאן פיבי לא מצליחה עדיין למצוא את גבר החלומות שלה, ובסופו של דבר היא פשוט עוברת להתחיל להמר עם מוניקה מתי רייצ'ל תלד. היא מנצחת, וכשרייצ'ל בבית החולים היא מוצאת "גבר חמוד עם רגל שבורה". היא משכנעת את ג'ואי לעזור לה לברר פרטים עליו, וכשהוא מצליח הבחור מגלה, וכועס מאד על פיבי. עונות תשע ועשר בתחילת עונה תשע, ג'ואי ופיבי עושים הסכם ביניהם - כל אחד מהם ישדח את השני למישהו שהם מכירים, והם יצאו לדייט. ג'ואי שוכח למצוא לה מישהו וזורק את השם "מייק" כשהיא שואלת על כך, ולאחר מכן רץ לבית הקפה בצעקות "יש כאן מישהו בשם מייק?!" מה שאכן עובד, כי יש שם מישהו בשם מייק. מערכת היחסים לא מצליחה בפעם הראשונה כיוון שפיבי מגלה שג'ואי למעשה לא מכיר את מייק בכלל ושהוא סתם שידך אותה לאדם אקראי, אבל הם נפגשים שוב ומתחילים מערכת יחסים רצינית לאחר מכן. מערכת היחסים נשברת כאשר מייק מספר לפיבי שהוא לא רוצה להתחתן לעולם, והיא חוזרת לדיוויד - האקס המקורי שלה שעובד ברוסיה, וכל פעם שהוא בא יש ביניהם מערכת יחסים קצרה לפני שהוא עוזב. דיוויד ופיבי מתחילים לצאת, ומערכת היחסים נמשכת ליותר זמן כי דיוויד לא צריך לעזוב יותר את הארץ. בסופו של דבר דיוויד מחליט שהוא רוצה להתחתן עם פיבי לאחר שיחה עם צ'נדלר, ומוניקה, שחושבת שהטיימינג גרוע ויודעת שזה יגמר רע, מזהירה את פיבי, שמחליטה שהיא תגיד כן בכל מקרה. דיוויד מתכוון להציע לפיבי, אך בסופו של דבר מייק מתפרץ ומציע לפיבי נישואים ראשון - כי בזמן שהם לא היו יחד, הוא הבין שהוא לא יכול בלעדיה. פיבי דוחה אותו, כיוון שהיא אומרת שהיא לא באמת רוצה להתחתן, אבל היא כן מוכנה לצאת איתו כדי לראות איך תהיה מערכת היחסים הפעם. דיוויד עוזב, ופיבי ומייק חוזרים להיות יחד. בעונה העשירית והאחרונה של הסדרה, צצה בעיה נוספת כאשר מתברר שלמייק עדיין יש חברה. הוא מצהיר בפניה שהוא יפרד ממנה כבר בלילה ההוא, אבל בגלל שהדברים מסתבכים קצת היא מגיעה לדירה כשפיבי עדיין שם. פיבי משכנעת את החברה של מייק שמייק אידיוט (ועוד כמה שמות תואר לא יפים), וככה למעשה נפטרת ממנה (לול). מייק ופיבי הולכים למשחק של הניקס, ששם פיבי צוחקת על כל הזוגות שמציעים נישואים כשהמצלמה פונה אליהם, ואז זה קורה גם להם כשמייק תיכנן להציע לה נישואים כך. מאוחר יותר בארוחת הערב מייק מנסה שוב ושם טבעת בתוך העוגה, אבל גם זה לא ממש הולך. מייק מבין שהוא מנסה יותר מידי, אבל פיבי מסכימה להתחתן איתו. הסיפור של החתונה הוא לא יותר פשוט. בהתחלה הם מתכננים חתונה גדולה, אבל אז הם מחליטים לתרום את כל הכסף שלהם ולעשות חתונה קטנה. לאחר מכן פיבי משנה את דעתה ומחליטה שהיא בכל זאת רוצה חתונה גדולה ויפה, והיא רוצה את הכסף בחזרה - דבר שלא ממש אפשרי. פיבי שוכרת את מוניקה כדי שתעזור לה לתכנן את החתונה, אבל מוניקה, שהיא קרצייה לא קטנה, עולה לה על העצבים לחלוטין. פיבי מפטרת את מוניקה, אבל היא מסתבכת עם ההכנות בעצמה, ושוכרת את מוניקה שוב. ביום של החתונה, בניו יורק יש סופת שלגים חזקה, מה שהורס את כל התוכניות. לאחר שהשלג מפסיק קצת, רייצ'ל אומרת לפיבי שהיא יכולה לקבל את "החתונה הפשוטה שהיא תמיד רצתה" ופיבי מסכימה, והם מתחתנים ליד בית הקפה שבו החברים נוהגים לשבת, בשלג. פיבי היא בין אלה שעוזרים למוניקה וצ'נדלר להביא את התינוקות שאימצו הביתה, והיא גם בין הראשונות לרדת במדרגות בפרק האחרון בסדרה. מתי שהוא בין האירועים של "חברים" לאירועים של סדרת ההמשך הקצרה "ג'ואי", לפיבי ומייק יש לפחות ילד\ה אחד \ אחת. עובדות מעניינות על פיבי: ✔ הסיבה שפיבי הייתה בהריון בעונות ארבע וחמש הן הריון של השחקנית שמשחקת אותה. למרות זאת, השחקנית לא נשאה שלישיה, אז היה צריך לעשות את הבטן של פיבי הרבה יותר גדולה בכל מקרה. ✔ השיער של פיבי בעונה שש היה פאה. השיער של השחקנית היה קצר מידי בשביל להתאים לדמות של פיבי, ולכן היא לבשה פאה ברוב העונות. ✔ פיבי וצ'נדלר היו אמורים להיות דמויות משנה, אבל בסופו של דבר זה לא קרה בגלל הפופולריות של הדמויות. ✔ פיבי יודעת להכין את העוגיות "הטובות ביותר", אבל היא לא מכינה אותן כיוון שהיא חושבת שזה יהיה לא פייר לשאר העוגיות. ✔ פיבי היא היחידה מכל החברים שאין לה שם אמצעי, והמשעשע הוא שלאחותה התאומה יש. ✔ פיבי היא החברה היחידה שמגלה על המשפחה האמיתית שלה באיחור גדול. במהלך העונות מתברר שלאחותה התאומה יש את תעודות הלידה שלהן (עם שם ההורים האמיתיים) וגם את מכתב ההתאבדות של אמא שלהן ושהיא פשוט לא נתנה לפיבי לדעת על זה לעולם סתם ככה, וכשפיבי דורשת לראות את המכתב אורסלה משרבתת מספר מילים על דף ומקריאה לה. ✔ פיבי היא החברה היחידה ששמאלית! זו העובדה הכי חשובה ♥ (השמאליות שלי מתפרצת, סילחו לי) ✔ פיבי היא החברה היחידה שלא התחתנה עם מישהו אחר מהחברים. למרות זאת, היא התנשקה כמעט עם כל החברים (פרט למוניקה), והוזכר כמה פעמים שהיה לה קראש על ג'ואי ועל רוס. ✔ פיבי התחתנה פעם בווגאס במחשבה שאנשים שמתחתנים בווגאס לא באמת נשואים. ✔ פיבי ורוס הם שני החברים שהתחתנו יותר מפעם אחת, אבל גם שני החברים שהתחתנו יותר מפעם אחת עם מישהו לא מהחברים. ✔ פיבי חשבה במהלך כל התיכון (התיכון שהיא לא למדה בו, בכל מקרה. הכוונה לגילאים של התיכון) שהיא מכשפה. ✔ אף על פי האהבה הרבה של פיבי לחיות, השחקנית של פיבי, ליסה, מפחדת מציפורים ופחדה מאד מהברווז של ג'ואי וצ'נדלר. דבר זה היה בעייתי מעט כיוון שהיו לה סצנות רבות עם החיות, בגלל האהבה של פיבי לחיות. ✔ בין הכשרונות הרבים של פיבי: לקרוא את המחשבות של ג'ואי, לקרוא את ההילות של החברים ו"לנקות" אותן, לזכור קטעים מהחיים הקודמים שלה, לקרוא בעלי תה, לשקר ולגנוב בלי להתפס, לעשות החייאה. ✔ אורסולה היא למעשה דמות משנית שהשחקנית של פיבי שיחקה בקומדיה לפני פרדינס. היא החליטה להביא את הדמות של אורסולה גם לחברים ולהפוך אותה לאחותה התאומה של פיבי, והיא שיחקה את שתי הדמויות. כאשר צילמו את שתיהן מהגב השתמשו באחותה האמיתית של השחקנית. במהלך הפרקים של חברים היה פרק בו החברים התבלבלו בין אורסולה לפיבי, וגם בסדרה "המקורית" בה נמצאת הדמות של אורסולה היה פרק בו הדמויות התבלבלו בינה לבין פיבי. ✔ פיבי לא יודעת אקורדים. הדבר קרה כיוון שהשחקנית לא אוהבת גיטרה, וגם לאחר שהביאו מורה היא לא הסתדרה והכריזה שהיא לא מסוגלת ללמוד, ולאחר מכן היא החליטה שפיבי במילא לא תדע אקורדים. יש פרק בו פיבי מתארת אקורדים בעזרת צורות כמו "סבתא זקנה" ועוד. ✔ היא מאמינה שאנשים מתים נמצאים במקומות אחרים. היה פרק בו היא האמינה שהנשמה של אמא שלה עברה לחתולה, וכשהיא סיפרה שהיא מתגעגעת לחברתה וחושבת עליה כל פעם שהיא משתמשת בעיפרון צהוב קטן, רייצ'ל נתנה לה עיפרון וקיבלה אותו בטענה ש"אני לא יודעת מי זאת, אבל זאת לא החברה שלי". ✔ הדמות של צ'נדלר השתנתה הרבה בזכות השחקנית של פיבי, שכן כשהשחקנית קראה את התסריט ועל הדמויות בפעם הראשונה היא הייתה בטוחה שצ'נדלר גיי - מה שהוביל לשינוי הדמות של צ'נדלר כדי שיהיה אפילו "יותר" גיי ולבדיחות רבות שהשתלבו בעלילה על העניין. ✔ לפיבי אף פעם לא היה בית בובות, והיא בנתה באחד הפרקים אחד משלה, אבל הוא נשרף. ✔ מבין כל החברים, אין ספק שמערכת היחסים הכי חזקה של פיבי היא עם ג'ואי. הם תמיד שם כדי לעזור אחד לשני, ואפילו אם מישהו אומר בצחוק משהו על ג'ואי שהוא באמת נכון, פיבי מצהירה ש"לא תעז לדבר כך על ג'ואי טריביאני!" ✔ השיר המפורסם של פיבי "סמאלי קט" (חתול מסריח) זכה לקליפ במהלך התוכנית, אבל לא פיבי זו ששרה בו. היא לא הבינה את זה. ציטוטים מובחרים: ← "רואה את הבגד הזה? הוא מתרחב יחד עם הבטן. ואחרי הלידה, זה נהדר כדי לסחוב מלונים." - פיבי לרייצ'ל. ← "פיבי? זה שם נהדר." "הו, חכה שתשמע את המספר שלי." - פיבי למייק. ← "אני חייבת ללכת לפני שאני אדפוק את הראש בקיר." - פיבי לצ'נדלר וג'ואי. ← "הו, הלוואי שיכולתי! אבל אני לא רוצה." - פיבי לרוס. ← "אם מישהו רוצה לקבל אימייל עם עוד מידע על ההופעות הבאות שלי, בבקשה תשלמו לי כדי שאני אוכל לקנות מחשב." - פיבי לאנשים בבית הקפה. ← "פיבי, יש לך תוכנית (Plan)?" "אין לי אפילו פלא (Pla)" - פיבי למוניקה ורייצ'ל. ← "את חייבת לרדת מהמטוס! הפלנג'י השמאלי שלו לא בסדר!" - פיבי לרייצ'ל בפרק האחרון כדי שלא תעזוב את הארץ, מה למעשה מביא את רייצ'ל ורוס להתאחד. אגב, יש דבר כזה באמת, פלנג'י. אבל פיבי לא יודעת את זה. ← "תרוץ!" "לאן?!" "מקסיקו!" - פיבי לג'ואי. ← "אז ג'יין אר? את חושבת שהיא בן אדם, אבל היא לא באמת. היא סייבורג." - פיבי לרייצ'ל, כשהיא מנסה להכשיל אותה בכוונה כי היא לא קוראת את הספרים שמבקשים מהם. ← "אהבה היא כמו יונה גדולה. מחרבנת לי על הלב." - פיבי, באחד השירים שלה. דעה אישית: אח, פיבי. אני חושבת שאחרי כל הסיקור הזה אפשר להבין כמה אני אוהבת אותה, לא? ובכל זאת, אני אסביר. פיבי היא בין הדמויות שאני הכי אוהבת בחברים. אומנם הדמות שהיא הכי "אני" היא צ'נדלר, אבל יש לי גם לא מעט מפיבי, ובלי קשר היא מצחיקה בטירוף. קשה לי להאמין שהם באמת רצו שהיא תהיה דמות משנית בהתחלה, כי אין לי מושג איך הסדרה הייתה מסתדרת בלעדיה. היא מצחיקה, היא המאלתרת הכי טובה מכולם, ואתה אף פעם לא יכול לדעת איך היא תגיב. אומנם אין לה יותר מידי סצנות "עמוקות" כמו שיש לרוס ורייצ'ל או דברים דומים, אבל אני חושבת שאם היה לה כאלה הדמות שלה לא הייתה מה שהיא. אני חושבת שדווקא העובדה שהיא יותר "קלילה" משאר החברים למרות סיפור החיים הלא נגמר שלה והלא פשוט בכלל שלה, הופך אותה להכי מיוחדת מבינהם. הרי עם סיפור כמו שלה - אמא שהתאבדה שהיא בכלל מגלה שהיא לא אמא שלה, חיים ברחוב ומה לא - הייתם מצפים שהיא תהיה קצת פחות אופטימית ממה שהיא, ובכל זאת היא האופטימית ביותר מבין החברים. למען האמת, אני חושבת שזה מדהים, כי ברור שהיא עברה דברים לא פשוטים. לא בחיים האלה, ולא בכל החיים שלה שהיא זוכרת XD בכל מקרה, אני באמת באמת אוהבת את פיבי. אני חושבת שבלעדיה התוכנית יכלה להיות משעממת הרבה יותר, ושונה מאד - הרי בכל זאת, פיבי היא זאת שבכלל איחדה את רוס ורייצ'ל בעונה העשירית. אף על פי שאין לה מערכת יחסים רומנטית עם אף אחת מהדמויות זה לא מפריע לי, כי היא ומייק הם פשוט הקאפל הכי מוזר שקיים ואני אוהבת את זה ככה. בכל זאת, אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה מערכת היחסים שלה עם ג'ואי - זו מערכת יחסים כזאת שכל אחד היה רוצה. חבר\ה שתמיד יהיה בצד שלך, מישהו שיגן עלייך אפילו כשאת.ה לא בחדר. אני חושבת שזה מקסים, ואני שמחה שהם לא ניסו להפוך את מערכת היחסים שלה ושל ג'ואי לרומנטית באף שלב, אף על פי שפיבי וג'ואי צחקו מספר פעמים על הנושא ופיבי אפילו חזתה את העתיד פעם אחת ואמרה שהיא וג'ואי יתחתנו בסופו של דבר. אבל היא עם מייק, ולדעתי טוב ככה לול. אז למרות שפיבי לא הדמות האהובה עליי בפרינדס (או יותר נכון, אחת משתי הדמויות האהובות עליי ביותר יחד עם צ'נדלר תאום נפשי) היא הדמות הכי מיוחדת בעיני, ולכן כשהדס צחקה ואמרה לי ללכת לעשות סיקור דמות אמרתי שאני הולכת לעשות על פיבי למרות שיש לי עשר עונות לסקר ואישה שיש לה לפחות שלושה מחזורי חיים שמוזכרים בסדרה לול. אז הפואנטה היא שאני אוהבת את פיבי, וממש קשה לי להבין איך יש אנשים שאומרים שהיא "הדמות הכי מעצבנת" וש"אם היא הייתה חברה שלי, הייתי הורגת אותה" ודברים כאלה, כי היא באמת מקסימה לגמרי ומיוחדת. וחוץ מזה! היא שמאלית וזה הכי חשוב. אבל עכשיו ברצינות - אני חושבת שכבר אמרתי כל מה שאפשר לאמר על פיבי בסדרה הזאת, ולכן אין לי כבר יותר מידי מה לאמר בדעה האישית. פיבי מושלמת, תאהבו את פיבי ותשירו איתה את סמאלי קט לנצח. מקווה שנהנתם מהסיקור :) מקורות מידע בהם השתמשתי: ⌘ פיבי בופה - חברים ויקי ⌘ 25 דברים שלא ידעתם על חברים ⌘ 27 הציטוטים הטובים ביותר של פיבי ⌘ 16 ציטוטים של פיבי מהסדרה חברים ⌘ 13 ציטוטים של פיבי מהסדרה חברים גיפים: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 26 2017, 13:35 PM
|
||
![]() עכשיו ותמיד ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא ראיתי את הסדרה, אבל הסיקור ממש מושקע ומדהים!
ממש כל הכבוד^^ -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 26 2017, 16:28 PM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, כל הכבוד על הסיקור! הוא מפורט מאד בדיוק כפי שאת יודעת לעשות ומלא בתוספות של תמונות, דברים מעניינים וציטוטים. כתבת על הדמות המון מידע, כך שניתן ללמוד עליה כל דבר. לצערי לא קראתי את כל החלק של המידע כדי לא לעשות לעצמי ספויילרים. גם חוות הדעת מפורטת מאד ודרכה ודרך כל הסיקור ניתן לראות את האהבה הגדולה שלך לדמות ובפרט לסדרה. אין מה להגיד עוד, הסיקור שלך מדהים ומכיל הרבה מעבר.
סיקור נפלא! יתווסף ללינקייה ![]() -------------------- הדס - הנהלת האתר ועוד הרבה תפקידים לשעבר אין חתימה, תרקדו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 8 2017, 13:48 PM
|
||
![]() Wish You Were Here ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אומייגאד
הרגע ראיתי את הסיקור (עקב שאמרת לי XD) קראתי את כולו ו- וואו! אני מאוהבת קשות בפיבי, כאילו, ממש ממש. אפשר לראות מהכינוי XD בכל אופן, השקעת פה ברמות. קראתי הכל חוץ מהחיים שלה בעונות 2+ כי אני עדיין באחד XD אבל אקרא שוב את השאר אחרי שאגמור! וואו, מדהים לגמרי. השקעת ברמות, זה מטורף, והיא מטורפת והכל ממש ממש יפה ואסטטי ויופי 3> כל הכבוד! פיביייייי 3> -------------------- תום - או יותר נכון תוםסיוון - 15 - חזרתי(?) ![]() אוהבת ♥ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |