האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ג'ייסון גרייס||סיקור דמות, מלחמת האלים - שלב 1
פורסם ב: Jul 13 2017, 15:44 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 21115
מגדר:female
משתמש מספר: 55239
חפצי המשתמש: צפה

*הא, שכחתי. יש קצת סיקור בין הספויילרים. אם לא קראתם את גיבורי האולימפוס וספויילרים מפריעים לכם אז אמ הסיקור הזה בעייתי.

ג'ייסון גרייס

User Posted Image

שם: ג'ייסון גרייס - Jason Grace
(מכונה גם - ספארקי [ניצוצי? לא יודעת איך תרגמו. בבקשה שלא ניצוצי, זה נוראי.] וסופרמן על ידי חבריו).
גיל ותאריך לידה: בהופעה הראשונה בפרק הראשון של הגיבור האבוד ג'ייסון בן 15, נכון לעכשיו הוא בן 16. תאריך הלידה שלו הוא 1 ליולי.
הופעה: ג'ייסון מופיע לאורך כל הסדרה של גיבורי האולימפוס (הגיבור האבוד, בן נפטון [רק מוזכר], אות אתנה, בית הדס ודם האולימפוס) כאחד משבעת הגיבורים (אי לכך, דמות ראשית). ומוזכר בשם בסדרת הבת גורלו של אפולו וביומני החצויים, ספר קצר שלא תורגם לעיברית.
משפחה: הורים - בריל גרייס (Beryl Grace) ויופיטר (זאוס בצורתו הרומית. מלך האלים ואל השמיים והברקים).
אחים ואחיות - תאליה גרייס (אחות מלאה אף שמההתגשמות היוונית של יופיטר - זאוס), אפולו, ארטמיס, הרקולס, יאסון ועוד כמה מאות בני זאוס ויופיטר אחרים שלא באמת מעניינים אף אחד.
מראה: חלומי! אוקיי, ברצינות. ג'ייסון תואר מספר פעמים כמודל היופי האמריקאי הבנאלי, הוא בלונדיני עם עיניים כחולות ולסת חזקה - אי אפשר להצליח להיות יותר קפטן אמריקה מזה.
לדברי פייפר: "ג'ייסון היה ממש לידה: עם עיניו התכולות כמו השמים, השיער הבלונדיני הקצוץ, הצלקת הקטנה החמודה על שפתו העליונה. היו לו פנים טובות ועדינות, אבל תמיד טיפה עצובות." עמוד 37, הגיבור האבוד.
הא, כן, הפגם היחיד בנסיך הבלונדיני הזה הוא הצלקת על השפה עליונה שלו, הדביל ניסה לאכול שדכן בתור תינוק.
אופי: טוב, כמו המראה שלו גם האופי של ג'ייסון די מושלם. למען האמת, לפעמים אפשר לחשוב שהוא יותר מדי מושלם. הוא ילד דגל, מנומס, חזק, מנהיג ותמיד יש לו משהו טוב לומר בשביל לעודד אנשים. קצת גרי-סו.
אבל, לדעתי, זה רק רושם ראשוני מוטעה. הוא אכן מנהיג וטוב לב ואהוב אבל הוא גם בן נוער שיש עליו אחריות מטורפת להחזיק את המסורת של אבא שלו (הוא בן יופיטר, מצפים שהוא יהיה מנהיג) ולפעמים הציפיות האלו מעיבות על מה שהוא רוצה לעשות. למען האמת, הוא הרגיש לי כמו חזית מושלמת שמאחוריה יש די הרבה בעיות שמתחילות בזה שהוא ממש לא רצה להיות כל כך מושלם.
אפשר לראות את זה בבחירה שלו בסיום הספרים, הוא לא חוזר להיות פריטור במקום זה הוא לוקח על עצמו משימה שמשאירה אותו מבודד כל הזמן - הוא בוחר לקשר בין המחנות והאלים הזוטרים. אני חושבת שההחלטה הזו מראה שבסופו של דבר הוא אף פעם לא מצא את המקום שלו אפילו שהוא היה אהוב.
הא, והוא ממש חמוד. סתם ידע כללי, ילד קסם שמקבל את כולם (שיעולניקושיעול).

רקע (ספויילרים מפה עד להודעה חדשה):
לפני תחילת הספרים - "השבח לארטמיס, זה באמת אתה. הצלקת הקטנה הזאת על השפה שלך - ניסית לאכול שדכן כשהיית בן שנתיים!" תאליה לג'ייסון שהם נפגשים לראשונה אחרי שהופרדו. עמוד 389 הגיבור האבוד.
מצטערת, זה הציטוט החביב עלי בהקשר לילדות של ג'ייסון. הוא אכל שדכן! זה באמת הדבר הכי חשוב שקרה עד שהוא היה בן שנתיים וחצי.
אוקיי, מההתחלה. ג'ייסון נולד שבע שנים לאחר אחותו תאליה, לאמא שחקנית לא מאוד יציבה בנפשה ולאבא שהוא אל אולימפי ממש גרוע בהורות (שקט, הוא גרוע). העובדה שזו הייתה הפעם השניה שבה זאוס בגד בהרה עם אותה אישה לא ממש שימחה את אלת הנישואים (מפתיע, אני יודעת.) ולכן היא דרשה משמורת עליו (וזה מעלה את השאלה, מי היה השופט במשפט המשמורת הזה? נמסיס?) וגם קיבלה אותה. זאת הסיבה לשמו של ג'ייסון שנקרא על שמו של יאסון, הגיבור האהוב על הרה. הכל היה טוב ויפה - או כמה טוב ויפה שאפשר שאתה חצוי, אחותה חצויה ואמא שלך לא באמת שפויה עד שהרה החליטה להתעקש שג'ייסון הקטני יתחיל את המסע לייעוד שלו. זאת אומרת, היא דרשה מאמא שלו להשאיר אותו בבית שרוף בהשגחת זאבים - הורות 101, אני יודעת.
האלה-הזאבה לופה, מי שגידלה את רומולוס ורמוס, גידלה גם את ג'ייסון ולימדה אותו לשרוד ואז שלחה אותו למחנה יופיטר בערך בסביבות גיל ארבע שלו. מרגע זה וההלך הוא היה חלק מהקהורטה החמישית - אוסף הלוזרים של המחנה. הוא התקדם מהר בשל היותו לוחם טוב ובן יופיטר (כי מי צריך פרוטקציות שיש קשרים.) ובגיל חמש עשרה אחרי זמן מסויים כסנטריון (ראש הקהורטה) של החמישית הוא קיבל דרגה של פריטור לצד ריינה.
הא כן, הוא גם הנהיג את הרומאים בזמן מלחמת הטיטאנים והשמיד את המצודה שלהם בהר דיאבלו. הוריי לו.

במהלך הסדרה גיבורי האולימפוס - "גם לפני שהתחשמל עבר על ג'ייסון יום מחורבן." המשפט הראשון בגיבור האבוד. עמוד 1.
מסיבה לא ברורה אני זוכרת את זה אחרת אבל קראתי את הספר באנגלית אז נחיה עם התרגום הכושל...
לא חשוב.
אוקיי, אז זו הפתיחה של הגיבור האבוד והפעם הראשונה שג'ייסון מציג את עצמו. טוב, פחות או יותר, קשה להציג את עצמך שאתה לא זוכר כלום, כולל את שם המשפחה שלך או את הגיל שלך.
כן, הספר מתחיל עם ג'ייסון שמתעורר באוטובוס תלמידים בדרך לגרנד קניון מוקף באנשים שהוא לא מכיר ואלף פסיכי והיפראקטיבי (היי, ליאו!). משם לפה, הוא נלחם ברוח סערה עם שיניים מאוד לבנות ומגלה שהוא חצוי ובן זאוס, כי למה שיהיה לו קל? הא, ובחורה בלונדינית מפחידה עם עיניים אפורות כועסת עליו כי הוא לא החבר שלה - אופס?
בקיצור, ג'ייסון מגלה שהוא חצוי ויוצא למסע יחד עם שני חבריו הטובים - ליאו ולדאס ופייפר מקלין (שהיא גם בת הזוג שלו אם אתם קטנונים) בשביל לשחרר את הרה שכולם העדיפו שתשאר כלואה. בדרך הוא נתקל במפלצות (לא מפתיע), ענקים (קצת יותר מפתיע), דרקון ממתכת (זאת אשמת ליאו), אחות אובדת (הינה אחת הסיבות למה אף אחד לא רוצה לשחרר את הרה) ונזכר מי הוא (עברנו על זה קודם - אח של תאליה, הפרייטור של הלגיון השתיים עשרה). בקיצור, הרפתקה.
בהמשך (אחרי, בן נפטון שבו הוא לא ממש מופיע), הוא יוצא יחד עם שבעת החצויים האחרים למנוע מגאיה להתעורר. מה שהם לא מצליחים לעשות אבל זה סיפור ליום אחר כי זה המון ספויילרים ומעט פיתוח דמות של ג'ייסון כי הוא חצי מהזמן היה מאולף (בחור מועיל).
בסוף דם האולימפוס ג'ייסון מחליט להעביר את סמכויות הפרייטור שלו לפרנק והופך להיות כוהן (פונטיקס מקסימום. נשמע כמו כאב שיניים או מחלה לא נעימה אבל משמעותו כוהן גדול) ומטייל בין המחנות הרומי והיווני בשביל לשמור על השלום.

חוות דעת אישית:
ג'ייס! טוב, אז כן, ג'ייסון הוא הדמות אהובה עלי (קצת קשה לי לומר את זה כי פרסי וליאו אבל כן, הוא הדמות אהובה עלי). אחת הסיבות לזה היא שהוא מוצג כמושלם, זה הופך את הדמות שלו להרבה הרבה יותר מעניינת למחקר כי בואו נודע - אף אחד לא מושלם (אפילו לא אני) ובטח שלא בחור שגודל על ידי זאבים ונדרש לעמוד בציפיות לגדולה יוצאת דופן בגלל ההורה שלו.
זה לא נושא שעולה הרבה פעמים בספרים אבל מדי פעם מזכירים את זה - ג'ייסון כל הזמן נדרש להנהיג ולהיות חזק. כן, הוא חזק ומדהים וסופרמן אבל הוא גם בחור בן חמש עשרה שאף פעם לא באמת הרגיש קשור כי תמיד התייחסו אליו כאל אצולה ואם כמה שזה יכול להיות נחמד, אנשים צריכים חברים לא מעריצים.
הוא הדמות שהכי הבנתי כי הוא לא נותן לקשיים שלו להראות כל כך. הוא לא עגמומי כמו ניקו (סורי, אני לא אוהבת את הדמות...) אבל הוא גם לא שטותניק וילדותי (כי לא נתנו לו ממש להיות ילד בשום שלב) במקום זה, הוא מישהו שהתבגר מהר מדי תוך לחץ עצום להצליח ולהוכיח את עצמו בין אם הוא רוצה או לא ורוב הזמן שלו. הוא פשוט בודד בדרך שקטה שקל להבין וקל להתחבר אליה.
אז כן, הוא נראה ילד פלא קסום, סופרמן בלונדיני ומוצלח אבל, לדעתי, מתחת לחזות המנצנצת הזו הוא בחור די מרשים ודי עצוב שנלחם לא להראות את החולשות שלו אבל כל הזמן מרגיש שהוא לא מספיק טוב.
באמת, הדמות הכי מקסימה בסדרה.

שיפים (קאנוני ולא):
טוב, אז השיפ הראשון הוא כמובן השיפ הקאנוני של ג'ייסון - פייפר/ג'ייסון. הם התחילו לצאת במהלך הגיבור האבוד והמשיכו לאורך כל הסדרה. פייפר היא חמודה, לוחמת טובה, בת אפרודיטה ובכללי די אדירה והם זוג בנאלי וחמוד בלי יותר מדי דרמה.
השיפ הבא הוא שיפ פאנוני (קאנוני רק בראש של הפאנדום) אבל הוא מאוד אמין אז נזרום - brickson (בעיברית ג'ייסון/לבנה [כזו של בניין, לא הירח]). הסיבה לשיפ הזה היא כמות הפעמים המגוחכת שבה ג'ייסון פגש לבנים עם הראש, אין לו מזל לילד. בכל אופן, זה שיפ פאנוני מאוד משעשע וחמוד.
השיפ הבא הוא פאנוני גם כן והשיפ החביב עלי (ושקט שונאים, זה שיפ חמוד) - ג'רסי, כמו המדינה אבל לא. הכוונה פה היא פרסי/ג'ייסון. כן, אני יודעת רובכם לא תאהבו אבל הם הדמויות האהובות עלי וממש מתאימים אז תתמודדו. אם באלכם לקרוא, יש לי כמה פאנפיקים עליהם.
עוד שיפ שיחסית מאוזכר בספרים אף שהוא מעולם לא הוצהר כקאנוני הוא ריינה/ג'ייסון. שני הפרייטורים האלו כנראה היו בני זוג באיזה שלב או לפחות ריינה האמינה שזה המצב. זה לא ממש נאמר אבל די קל להבין שריינה בתחילת הספרים לפחות די מאוהבת בג'ייסון. זה לא ממש שיפ שאני אוהבת אבל מילא.
שיפ פאנוני שאני לא מאוד מחבבת אבל מאוד מוכר הוא ג'ייקו - ג'ייסון/ניקו. אין לי ממש מה לפרט אבל הרעיון הוא שבגלל שג'ייסון קיבל אותו כל כך בקלות כשהוא יצא מהארון ניקו מתאהב בו. כן, קיטשי להחריד. אמרתי, לא החביב עלי.
אמ, אני מכירה עוד מספר שיפים, כמו עם ליאו ודברים כאלו אבל אלו העיקריים והאחרים גורמים לי לגלגל עיניים בגיחוך אז לא.

פאנארטים מקסימים:

User Posted Image
נדמה לי שזה ציור של הציירת הרישמית.
User Posted Image
ראיתם משהו כל כך חמוד?
User Posted Image
הא, הינה השיפ שלנו - ג'ייסון ופייפר.
User Posted Image
סורי, הם חמודים באופן מגוחך. רואים למה אני משפפת אותם?

טוב, זהו, לכו חפשו תמונות בעצמכם, יש אלפים.
ביי ביי, ותודה על הדגים (ברקים במקרה זה).

--------------------
טוב, אז חתימה מושקעת אין לי... אופס.
זאת חתימה מוקדשת אבל, היא מוקדשת לשתי הסיבות שאני עוד בפורטל דייזי וליליקה.
הא, ואם לא הייתי פוחדת שאני לא אזהה את המשתמש של עצמי אם אני אחליף כינוי הייתי משנה לחתול.
או דלפי.

תודה.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025