האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

שירים סקסיסטיים | דיון
פורסם ב: May 16 2018, 20:35 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 179
מגדר:female
משתמש מספר: 64210
חפצי המשתמש: צפה

שירים סקסיסטיים | דיון

בימינו יש תופעה יחסית מוכרת: שירים בעלי אופי סקסיסטי ושוביניסטי. שירים שלרוב מתייחסים רק לכמה שהאישה או הנערה שעליהן מדובר בשיר יפות, או משהו דומה לזה (לפעמים ישנם גם מקרים שזה הפוך, פשוט לרוב...).

כמעט (ואני מדגישה: כמעט. כמובן שיש שונים ויוצאי דופן) לכל זמר יש שיר בעל אופי "רומנטי" ומעבר, נגדיר את זה ככה.
אני בטוחה שכבר עכשיו עולים לכם לפחות שני שירים כאלו.

התופעה שאותי מרגיזה, ולכן גם פתחתי את הדיון הזה, היא לאו דווקא השירים עצמם (כי מבחינתי שיעשו מה שהם רוצים), אלא ה"תמיכה" שהציבור הרחב נותן לזמרים ולשירים האלו. תבינו, מבין השירים האלו אפשר למצוא שירים שכל אחד שר או מזמזם לעצמו. שירים שמגיעים לראשי מצעדי פזמונים!
אנשים אפילו לא מבינים מה המשמעות של מילות השירים, או שבכלל לא מעניין אותם מה המשמעות! (כשמדובר בשיר שהוא לא שפת האם שלך, או שפה שאתה לא דובר טוב, מה שקורה לרוב בארץ, כשהרבה שירים הם מארצות אחרות. גם באופן כללי - לא מעניין אנשים מה המשמעות של המילים.)

אנשים צופים בשיר ביוטיוב או מורידים שירים כאלו, וכך, גם אם לא במודע, מביעים את תמיכתם בשיר ובזמר - למרות ה"ערכים" שנמצאים בשיר.

ישנם לא מעט שירים כאלו (לצערי הרב), שחלקם בעלי מילים סקסיסטיות באופן מובהק, או רק רמיזות. בכל מקרה, רבים מהשירים האלו מושמעים שוב ושוב ברדיו, ביוטיוב ובסתם מסיבות - גם היום, כשהפמיניזם והמודעות לכך שלא רק המראה משנה, מגיעים לכל מקום.

שאלות מנחות:
מה דעתכם על התופעה הזאת באופן כללי? האם היא מפריעה לכם או שזה לא ממש משנה לכם?
למה לפי דעתכם אנשים ממשיכים לשמוע את השירים האלו?
מה, לפי דעתכם, צריך לעשות כנגד התופעה? ואם, לפי דעתכם, לא צריך לעשות כלום כנגד - למה?
מוזמנים להוסיף גם מעבר לשאלות.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 16 2018, 20:44 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 8232
מגדר:
משתמש מספר: 67560

מסכימה אתך לגמרי.
הבעייה שרוב השירים כאלה, אז מה כבר אפשר לעשות?
העולם היום משוגע ואי אפשר לתקן כל דבר.
אז אני מציעה את שיטת - "זה מה שיש ועם זה ננצח" לנסות להיות הכי טוב גם כשהעולם הפוך.
אז אולי לא נצליח לשנות, אבל סתם, לברור מה שאני שומעת, להתייחס יותר ברצינות למה שאני מזמזמת....

--------------------
אוהבת קיץ, אוהבת לקרוא, אוהבת קולות צרודים, אוהבת לכתוב פאנפיקים , הזויים ככל שיהיו, אוהבת לאהוב, אוהבת לדבר , עם אלוקים, עם אנשים, עם עצמי, ועם כל מה שזז או לא...
אוהבת את הקול של יהורם גאון, אוהבת את השירים של שולי רנד, אוהבת לבכות בסרטים ולצחוק במציאות.

ודולפינים!! וצבע צהוב!!

ואותה ו!אותה וכל אחד שכיף לדבר איתו...ולחפור איתו...ולצחוק איתו...

---------
פורסם ב: May 16 2018, 21:02 PM
צטט הודעה

Eat Your Salad

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 544847
משתמש מספר: 41708

כל הכבוד על הדיון! האמת היא שממש הופתעתי כשבדקתי וראיתי שלא נפתח עדיין שום דיון בנושא הזה. מוסיף ללינקייה happy.gif

מה דעתכם על התופעה הזאת באופן כללי? האם היא מפריעה לכם או שזה לא ממש משנה לכם? אני מסכים איתך שהתופעה הזאת די מזעזעת. האמת שהמילה מזעזעת מרגישה לי קצת גדולה מדי אבל טוב, זו המילה היחידה שהצלחתי לחשוב עליה. היא לא תמיד מפריעה לי, אבל בעיקר כי אני לא תמיד שם לב למילים של השירים שאני שומע... גם בעברית וגם באנגלית, ובטח שבשפות אחרות כמו צרפתית או ספרדית.
למה לפי דעתכם אנשים ממשיכים לשמוע את השירים האלו? לדעתי, בתור אחד שגם חוטא מדי פעם ושומע מוזיקה כזאת, אנשים ממשיכים לשמוע את זה כי לא ממש אכפת להם. ולמה אני מתכוון? לרוב בשירים כאלה, הלחן כל כך קליט שכבר לא אכפת להם מה המסר של השיר, כי נהנים מלשמוע ולשיר אותו ולא מתחשק להם במיוחד להפסיק כשהם מגלים מה המסר או מה הסיפור מאחורי השיר.
מה, לפי דעתכם, צריך לעשות כנגד התופעה? ואם, לפי דעתכם, לא צריך לעשות כלום כנגד - למה? אני לא חושב שיש יותר מדי מה לעשות כנגד זה... לדעתי זה ימשיך לקרות בכל מקרה. אבל אפשר אולי להקים באקו"ם (או באגודות שונות ברחבי העולם) ועדה שבודקת את התכנים של השירים לפני שנותנים להם את זכויות היוצרים, או לעשות אותו דבר בתחנות הרדיו לפני שבוחרים את השירים לפלייליסט.

--------------------

הגר החיה >>>>>> הגר המתה

---------
פורסם ב: May 16 2018, 21:07 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 179
משתמש מספר: 64210

כי נהנים מלשמוע ולשיר אותו ולא מתחשק להם במיוחד להפסיק כשהם מגלים מה המסר או מה הסיפור מאחורי השיר.

למען האמת, פה אני יכולה להתווכח איתך. אני מכירה מקרים שברגע ששמעו מה המשמעות של מילות השיר הפסיקו לשמוע\לשיר אותו, ואלו היו שירי מפורסמים עם לחן נהדר וקליט. אם לאנשים היה יותר אכפת מהנושא, הם היו מפסיקים.

---------
פורסם ב: May 18 2018, 11:46 AM
צטט הודעה

אני רץ

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 6919
מגדר:male
משתמש מספר: 55254

התופעה הזו מאוד מפריעה לי, לא סתם. החלק שאני אוהב להסתכל עליו בשירים הוא בעיקר המילים, אני אוהב שירים עם מסר ומשמעות, ולא סתם מילים דביקות על אהבה, סקס או סמים. בגלל זה אני אוהב את המוזיקאים שאני מקשיב להם - כי המילים שלהם אומרת משהו. כי יש להן מסר. כי הם מקדמים אג'נדה מסוימת, ואני מעריך את זה. עכשיו, נניח, יש שיר שכל השכבה שלי פשוט שרה בלי להפסיק, והמסר הכללי של המילים הוא אישה ששרה לגבר איך לקיים יחסי מין אתה בצורה שהיא הכי תאהב. ו - זה באמת שיר שבנות בכיתה ח' צריכות לשיר ולרקוד?
כי השירים האלה, כפי שציינת, קליטים. לאף אחד לא באמת אכפת מהמילים יותר, אלא מהקצב, וזה ממש עצוב לדעתי. לפחות, בסביבה שלי לאף אחד לא אכפת מהמילים.
מה, לפי דעתכם, צריך לעשות כנגד התופעה? ואם, לפי דעתכם, לא צריך לעשות כלום כנגד - למה?
לפי דעתי, צריך פשוט להסביר לאנשים על מה הם שרים ולהראות להם שכל מה שהם מדברים עליו זה סקס וסמים. להסביר להם שלשיר צריך להיות מסר, לא סתם קצב טוב שכיף לרקוד למשמעם.

--------------------
דור פז || הוא/אתה || ENFP || יוני בלוך || חולדות || כותב לפעמים || 🍀

User Posted Image User Posted Image User Posted Image

Head of the Priest Class | Li'l Ultimate Art | The Warrior of Hope

עיניים על הדף
אזניים פה ואף
עצוב להתגורר
בראש המשורר

User Posted ImageUser Posted ImageUser Posted Image

---------
פורסם ב: May 18 2018, 17:58 PM
צטט הודעה

There's a starman waiting in the sky

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 395
מגדר:
משתמש מספר: 51251

שירים בעלי אופי מיני או בכללי, שמדברים על תופעות כמו סמים וסקס הם חלק גדול מהעולם, כמו שסמים וסקס הם חלק גדול מהעולם.
זה מפריע לי רק כשזה מתחיל לפגוע במעמד של אחד ממיני האדם, ולא משנה איזה (אישה/גבר/להט"בים וכו')
לרוב אני לא מקשיבה לשירים כאלה, אלא אם יש משמעות מאחוריהן. יש שיר או שניים כאלה שאני אוהבת, לדוגמא "Oh Love" של גרין דיי, זה שיר שמדבר על *מוסתר כי יש אנשים שאולי לא ירצו לקרוא* מישהו, אני אניח שזה בילי כי אני לא מכירה את האלבום ולא יודעת על מה הוא מדבר. בקיצור, הוא מניח ללב שלו ליום אחד, ופשוט שוכב עם זונות, משתכר, ועושה מה שבא לו, כמעט בלי מסר מאחוריו. הסיבה שאני אוהבת את השיר הזה? הוא אחד משירים רבים של גרין דיי, והם בעלי משמעות רבה, וכמו בשיר, לכולנו מותר לנוח לפעמים, מכל העומק, מהקושי שבחיים, ופשוט לשכוח מהכל ליום אחד.
למה אנשים קשיבים לשירים כאלה ללא משמעות? כי הם נוגעים בנושאים שאנשים רבים "מתחסדים" ונמנעים מלדבר עליהם, ובצד הכל, אני יודעת לזהות מוזיקה טובה, אפילו אם המילים הן זבל.
פשוט לא לשמו את השירים האלו. אנחנו לא במעמד - לדעתי לפחות - שיכול להגיד להם מה לעשות, אבל בסופו של יום, שכל אחד יעשה מה שעל ה*** שלו, כל עוד זה לא פוגע באחרים, זה לא מפריע לי.
במידה וזה מתחיל לפגוע תמיד אפשר לתבוע אותם.

--------------------
להב 🗝 20 🗝 Memento Mori 🗝 קוויר 🗝 כותב קצת

User Posted Image User Posted Image User Posted Image

"Shee, you guys are so unhip it's a wonder your bums don't fall off"
Zaphod Beeblebrox~

---------
פורסם ב: May 25 2018, 19:48 PM
צטט הודעה

We accept the love we think we deserve

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 103528
משתמש מספר: 62024

היא לא ממש מפריעה לי. בדרך כלל הדבר מופיע בשירים של ראפרים או אמנים נחשבים בסוגת הפופ, ולכן הדבר לא כל כך נוגע לי. לא ממש אכפת לי אם שיר סקסיסטי אם אני אוהבת את המנגינה שלו - כי הרבה אמנים כותבים (או קונים) שירים בעלי משמעות לא רבה כיוון שלאנשים אכפת בעיקר מהלחן בשנים אלו. במידה ומילות השיר מתייחסות לבנות או לאנשים כלל בצורה פוגענית למעלה מסתם הערכה של הגוף - אז זה מתחיל להיות מעצבן. אם השיר מדבר על גוף של אישה, אני לא ממש רואה דבר רע בזה - אנשים נמשכים לזה. מתחברת למשמעות? לרוב פחות. אם זה באמת עובר את הגבול אני משתדלת שלא לשמוע.
כמו שכתבתי, לא אכפת לציבור הפופ ולפעמים גם הראפ ממילות השיר לרוב אלא רק מהמנגינה. בהשירים כיפים וקליטים ואנשים לרוב לא טורחים בכלל לבדוק מהן המילים.
מה, לפי דעתכם, צריך לעשות כנגד התופעה? ואם, לפי דעתכם, לא צריך לעשות כלום כנגד - למה? לא חושבת שיש יותר מדי מה לעשות עם כך, כי זה באמת לא מאוד מפריע. יש הרבה שירים שלא עוסקים בכך ומי שמעדיף לשמוע אותם שיהנה. זה כמו שאני לא סובלת מוזיקה מזרחית ועדיין שומעת אותה בברים ומסעדות מדי פעם.

--------------------

אלכס • רוק ומטאל • הנהלת הפורומים בדימוס • באפי • קפה וחתולים
"I'm in shock! Look, I've got a blanket!"

User Posted Image

כבר לא פעילה.

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025