![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 14 2013, 15:11 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
לפני כמה ימים עלתה שאלה במשחק הפורום 'מי אני', והשאלה הייתה פשוטה כל כך: "מי הרג את דמבלדור?"
כמובן שסנייפ מיד קפץ לי לראש, ומיהרתי לרשום את שמו בתשובה. ואולם, מיד אחר כך נזכרתי - דמבלדור ביקש מסנייפ שיהרוג אותו. אז בעצם, אי אפשר להגיד באמת שסנייפ הוא האחריאי למותו של דמבלדור. עכשיו השאלה מסתבכת. מי באמת הרג את דמבלדור? מי הוא האחראי הבלעדי לכך? האם זה וולדמורט, שהטיל קללה על טבעת גונט - מה שהוביל לגסיסתו של דמבלדור? ואולי זה דמבלדור עצמו, שהורה לסנייפ להטיל עליו את הקללה ההורגת? ואולי זה בכלל היה הארי, שנתן לדמבלדור לשתות את השיקוי הנורא ההוא במערה, ובכך החליש אותו? ואולי ישנו גורם אחר, משהו מעברו של דמבלדור, שדחף את האירועים כך שמותו יהיה בלתי נמנע? ואולי משהו אחר, שבכלל לא חשבתי עליו? ![]() אז בדיון זה ננסה ללכת אחורה, לזכור את האירועים בחייו של דמבלדור, ולהצביע על המקרה או האדם המסוים הזה שהוביל למותו של המנהל הדגול ביותר בתולדות הוגוורטס. והנה לכם זוג השאלות: 1. מי או מה הוא האחראי למותו של דמבלדור, ולמה? 2. אם האדם הזה לא היה עושה את מה שעשה, או המקרה הזה לא היה מתקיים - או מתקיים אחרת - איך היה נראה עתידו של דמבלדור מאותה נקודה? האם מותו היה מגיע בכל זאת? האם היה מוקדם או מאוחר יותר? האם היה משנה כל כך את העתיד שדמבלדור בכלל לא היה מת בסוף שנתו השישית של הארי, ובכך יכול היה לעזור בשנה האחרונה? אני חושבת שדמבלדור הוא האחראי למותו שלו, וזאת בגלל שניסה להשתמש באבן האוב, שהייתה קבועה בטבעת גונט המקוללת. נכון, הוא חי שנים רבות כל כך עם הכעס והבושה על מה שקרה לאריאנה, אבל הוא היה צריך להבין את ההשלכות, לראות מעבר - כי ככה הוא. דמבלדור, ברגע של חולשה, הטיל על עצמו גזר דין מוות. אם הוא לא היה נותן לעצמו להיכנע לחולשות שלו, סביר להניח שעוד היה נשאר בחיים. אם כי בטח היה נכנס למסתור - כי הרי דראקו מאלפוי צריך להרוג אותו. ברור שמאלפוי לא היה מצליח, אבל אז אוכלי המוות היו מתחילים לנסות לתפוס אותו ולהרוג אותו - ואחר כך גם ולדמורט עצמו. באותו זמן לא היה ניתן להרוג את וולדמורט (בגלל ההורקרוקסים), ולכן דמבלדור היה מעדיף להיעלם - והוא בטח היה גם מצליח בכך. סביר להניח שהארי וחבריו היו עוברים את אותם אירועים (פחות או יותר) כמו בספר השביעי, אך אני חושבת שהקרב על הוגוורטס היה מסתיים הרבה יותר מהר ועם הרבה פחות הרוגים, אם דמבלדור היה נשאר בחיים. ![]() -------------------- Don't Worry. You're Just As Sane As I Am...(8
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 14 2013, 15:28 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. מי או מה הוא האחראי למותו של דמבלדור, ולמה?
אני מסכימה איתך, אני חושבת שמדבלדור אחראי למותו שלו, אך לא מהסיבה שכתבת - דמבלדור אולי נגע בטבעת גונט, והיה מת בסופו של דבר ממנה, אבל אי אפשר לשכוח שלא ניתן היה לדעת מתי - סנייפ מצטיין בכוחות האופל, רוב הסיכויים שדמבלדור היה יכול לחיות עוד כמה שנים טובות מבלי למות, מה שכן, דמבלדור בחר ללכת באותו הערב בו ידע שתהיה פלישה על הוגוורטס, הוא יכול היה לנחש מה הוא ימצא במערה והוא בחר לשתות את השיקוי, כשהוא והארי הגיעו למגדל האסטרונומיה בהוגוורטס, הוא בחר שלא להשיב מלחמה - הוא ציפה למותו ולא התנגד לו, הוא שיתק את הארי על מנת שלא יעזור והתחנן לסנייפ שיקיים את הבקשה שביקש - שיהרוג אותו. 2. אם האדם הזה לא היה עושה את מה שעשה, או המקרה הזה לא היה מתקיים - או מתקיים אחרת - איך היה נראה עתידו של דמבלדור מאותה נקודה? האם מותו היה מגיע בכל זאת? האם היה מוקדם או מאוחר יותר? האם היה משנה כל כך את העתיד שדמבלדור בכלל לא היה מת בסוף שנתו השישית של הארי, ובכך יכול היה לעזור בשנה האחרונה? אני מאמינה שכן, אם דמבלדור היה משיב מלחמה, לא משתק את הארי ולא מבקש מסנייפ להרוג אותו אני מאמינה שדמבלדור היה מנצח ושורד את אותו לילה, אני לא יכולה לנבא כמה שנים אחרי הוא היה יכול לחיות, אבל אני מאמינה שהוא היה יכול לעזור להארי בשנתו השביעית, לשרוד את הקרב על הוגוורטס ואף לחיות עוד כמה שנים טובות :). -------------------- ![]() רותם (רותמה) ♦ הנהלת הפורומים לשעבר dont dream your life - live your dream --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 14 2013, 15:56 PM
|
||
![]() Mischief Managed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רציתי לציין משהו.
יש הבדל בין מי שהרג את דמבלדור לבין מי שאחראי למותו של דמבלדור. לדוגמה: וולדמורט הורה לנגיני להרוג את סנייפ. נגיני הרגה את סנייפ, אבל האחראי הוא וולדמורט. לפי דעתי סנייפ הרג את דמבלדור, הוא הטיל את הקללה, אבל דמבלדור הוא האחראי, הוא נתן את הפקודה. -------------------- עמית - 22 - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים ![]() I solemnly swear that I am up to no good --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 14 2013, 16:06 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
הסבר טוב טונקס. באמת יש הבדל. את חושבת שאם דמבלדור לא היה מורה לסנייפ להרוג אותו, משהו היה שונה? מישהו אחר היה הורג אותו? או אולי דמבלדור היה שורד?
-------------------- Don't Worry. You're Just As Sane As I Am...(8
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |