![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Oct 2 2016, 11:53 AM
|
||
![]() Who the fuck are Arctic Monkeys!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() שם הספר: משחקי הרעב , Hunger Games. סופרת: סוזן קולינס. מתרגמת: יעל אכמון. יציאה: 14 לספטמבר 2008 (באנגלית) ז'אנר: מדע בדיוני, מתח, דרמה. דירוג: לא מצאתי דירוג רשמי, אבל הייתי מדרגת אותו לגילאי 12+. תקציר(על גב הספר): ניצחון יביא עושר ותהילה. הפסד יביא מוות בטוח. קטניס בת השש-עשרה אוהבת לבלות את ימי האביב ביער האסור שמחוץ למחוז שתים-עשרה ולצפות בטבע המתעורר לחיים. אבל במדינת פאנם האביב מסמל גם מוות. זאת העונה שבה נערכים משחקי הרעב - קרב הישרדות בין עשרים וארבעה נערים ונערות המועבר ברחבי המדינה בשידור חי. כשקטניס הופכת לנציגת המחוז שלה ונשלחת לזירה, היא יודעת שבמשחק הזה יש רק מנצח אחד, והוא היחיד שיישאר בחיים. האם זו תהיה היא, הציידת המנוסה שעושה הכול כדי להישאר אנושית בעולם לא אנושי? ואולי יהיה זה פיטה, חברה למחוז, שחייה של קטניס חשובים לו לפחות כמו חייו שלו? תקציר במילים שלי: קטניס היא נערה בת 16 שחיה בעוני במחוז 12 שבפאנם. היא צדה באופן בלתי חוקי, עם חברה הטוב גייל. אך כשיום האסיף מגיע, היא מוצאת את עצמה חלק מ'משחקי הרעב', משחק שבו שני נערים מכל מחוז מוכנסים לזירה ונלחמים עד המוות. הנציג השני מהמחוז שלה הוא פיטה, נער שרגשותיה אליו מעורבים. אבל קטניס ופיטה לא מתכוונים להיות עוד כלי במשחק. הם רוצים לשבור את החוקים. דמויות עיקריוות: קטניס - הדמות הראשית בסיפור והמספרת שלו. נערה נחושה ואמיצה עם מיומנות מפליאה בחץ וקשת, שנהגה לצוד ביער האסור שמחוץ למחוז כדי להאכיל את משפחתה הרעבה. פיטה - בנו של האופה במחוז. נער עקשן ומרדני שלא מוכן להיות עוד כלי במשחק האכזרי של הקפיטול. קטניס חשובה לו מאוד. עוד דמויות: אפי טרינקט (קפיטליסטית, קופצנית וקפדנית. המגרילה של המועמדים במחוז 12) היימטץ' (המנצח היחיד של משחקי הרעב ממחוז 12 אי פעם, המדריך של קטניס ופיטה. אדם נבון למדי אך שיכור רוב הזמן) רו (מתמודדת במשחקי הרעב מטעם מחוז 11. בת 12. חכמה מאוד. ספוילר:נהרגה מידי מארוול שזרק עליה חנית במשחק. לפני שהיא מתה היא מבקשת מקטניס שתשיר לה, וקטניס אכן שרה לה ארבע שורות מתוך שיר. בעקבות השירה מתפתח מרד והתקוממות במחוז 11. חלק נוסף שמתלקח את המרד הוא כך שהיא מכסה אותה בפרחים ובוכה עליה.) פרימרוז "פרים" אוורדין (אחותה בת ה12 של קטניס. מגדלת עז בשם 'ליידי' שקטניס הביאה לה, וחתול בשם 'נורי'. חשובה לקטניס יותר מכל.) חוות דעת אישית: וואו. זה כך מה שאני יכולה להגיד, פשוט וואו. העולם הפוסט אפוקליפטי בנוי בצורה מעולה ומשכנעת, הדמויות הן פשוט דמויות שכיף לקרוא, ובאופן כללי הספר ריתק אותי לרמה שבמשך שלושה ימים בקושי עזבתי אותו. מינון מושלם בין צחוק לעצב. הוא אמנם כתוב בצורה שמאוד 'מבקשת להפוך לסרט' , אבל משהו בסגנון הכתיבה הזה מושך ומהפנט, מכניס אותך אל תוך המתח התמידי של הספר. המון אקשן ובכל זאת המון רגש, סיפור מעולה שלא עוזב את הראש עד לעמוד האחרון וגם אחריו. משאיר טעם חזק של עוד. שלא לדבר על המטאפורה והאמירה החזקה על תרבות הריאליטי של ימינו. ספר חובה לכל חובב מד"פ ללא ספק. ![]() -------------------- הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד Perfect. You told me that it’s worth it So, I gave my time, my finest years you’ve taken I tried grasping your finger you gave me the middle one Hey, I got my weapon, nice and polished Dare you to mock me, so cocky You know how to pet, the same time you threat Don’t test my loyalty But can you dance while you shoot? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 2 2016, 13:26 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אמג משחקי הרעב
אוקיי, אני מסכימה לגמרי עם חוות הדעת שלך. הוא מרתק ואי אפשר לא לאהוב את הדמויות, הוא כתוב בצורה שפשוט נדרש להפוך אותו לסרט אבל זה לא ממש הפריע לי. הסיקור עצמו מעולה - יש בו את כול מה שצריך ואפילו יותר. לדעתי הספר יכול להתאים גם לגילאי 10-11 (אני קראתי אותו קצת לפני יום הולדת אחת עשרה). חבל שלא שמת בדמויות משניות את סינה (אחת הדמויות האהובות עלי. הסטייליסט של קטניס, שתמך בה די הרבה לפני המשחק. לדעתי הוא דמות חשובה). גם יכל להיות נחמד אם היית מוסיפה את הטריילר של הסרט. בסך הכול סיקור נהדר, ח"ח. -------------------- אני שקד ואני אוהבת הרבה דברים וזה. כבר לא פיודיפאי. אין לי מספיק חרמשים לשנות את זה אז באסוש. (פרשתי, הייתי כל מיני דברים מגניבים אבל עכשיו חזרתי לאדום הנובי והמקסים שלי) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |