האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

דמדומים / קלישה, שחר של עידן חדש
פורסם ב: May 27 2022, 12:18 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5845
מגדר:female
משתמש מספר: 75549
חפצי המשתמש: צפה

המדף שלי.
מבוטא.

האמת שזה היה אמור להיות ארוך יותר, ולגלוש לשיחה של אזוריד ואקווירה, אבל ראיתי שזה ארוך יותר מהקטעים הקודמים לכן חתכתי את זה. את השיחה ביניהם אפרסם בקרוב מאוד.
כמובן, יבשת אורליה, חלק מ"שחר של עידן חדש", כל המידע כאן, סוף סוף קצת מידע על כוח הכישוף ביבשת.
קריאה מהנה!

דמדומים
[אורך: 834]

"פרופסרור אזוריד? אפשר להיכנס?"
אַטְלָס אזוריד הרים את משקפי המגן שלו והניח באנחה את הטפטפת מלאת ההימרופה על השולחן. הוא פקק את הבקבוקונים וסידר אותם במקומם בקפדנות לפני שפנה אל הדלת ופתח אותה.
לאסטריה אטרזיאן המתינה לו בחיוך עליז על מפתן הדלת. כרגיל, היא הגיעה בדיוק בזמן, וכרגיל, שערה החומות היה קלוע בשתי צמות נוקשות, שנראה שלא קלעה מחדש מזה עשרות שנים, וזרועותיה חבקו ספר מאובק גדול. ידה היתה קפואה מעל הדלת באמצע דפיקה.
"היכנסי, מיסיז אטרזיאן." פרופסור אזוריד פנה הצידה כדי לתת לנערה הלהוטה להיכנס פנימה ולהתיישב מיד בכורסתה הקבוע. היא פתחה את ספרה על השולחן והחלה לדפדף בו.
"תראה מה מצאתי, פרופסור!"
פרופסור אזוריד הוריד את המשקפיים ואת הכפפות והניח אותם על שולחן העבודה הצרוב מניסויים כושלים. הוא נשען על השולחן לצידה של מיסיז אטרזיאן.
לאסטריה הצביעה על אחד העמודים, שבו תועדו בדייקנות, בכתב יד קפדני, משוואות מדעיות ארוכות. פרופסור אזוריד זיהה תוך שניות את כתב ידה של פיסטיה אינטרדקסט, מושא המחקר שלו, ואורגת הכישוף הראשונה שאי פעם תועדה.
"זהו חלק מהמינצ'סטרה," הוא ציין. מילותיו היו עובדה, אבל הנימה שבה אמר אותן היתה נימת שאלה. איך בדיוק השגת כרך מהמינצ'סטרה?
"פרופסור אקווירה נתנה לי אותו," אמרה לאסטריה בהיסח הדעת, אצבעותיה מרפרפות על המספרים. "היא אמרה שאני יכולה למצוא כאן הרבה מידע על שזירת אופל."
פרופסור אקווירה? אטלס ניסה למצוא היגיון במילותיה של לאסטריה. מעטים ידעו זאת, אם בכלל, אבל הוא והפרופסור היו בקשרים קרובים בעבר. היא מעולם לא הציעה לו את הכרך הזה.
"הנה!" לאסטריה הצביעה על אחד מצירופי המספרים. פרופסור אזוריד נשען יותר קדימה, וחטף מהשולחן את משקפי הקריאה שלו.
"מה זה?"
הן לא היו הגיוניות בשום דרך שבה קרא אותן. מתמטית הן היו אפשריות, אבל הן לא תאמו לשום סוג של אריגת כישוף שפרופסור אזוריד הכיר.
"זו שזירת אופל!" אמרה לאסטריה בנימה ניצחת. "תראה, פרופסור, המשוואות האלה מסתדרות בדיוק - במינונים ובמידות. חוץ מזה, שזירת אופל היא האפשרות היחידה האפשרית," הוסיפה בהיגיון.
פרופסור אזוריד היטיב את משקפיו. הוא היה ספקני.
"אני לא יודע, מיסיז אטרזיאן. יכול להיות שזו סתם טעות בחישוב קליעת רגשות כלשהי. אל תשכחי שפיסטיה היתה, ברוב הכתבים המתועדים שיש בידנו, נערה בת עשרה."
"נו, באמת!" רגזה לאסטריה. "היא מעולם לא טעתה בחישוב שאני ראיתי."
היה משהו בדבריה, אבל פרופסור אזוריד התקשה להאמין.
"תמיד יש פעם ראשונה."
"רק תנסה את זה, פרופסור, בבקשה!" לאסטריה דיפדפה אל הנספח שבסוף הספר והציגה לו את הנוסחות המדעיות המקושרות לחישוב. "אם היא באמת טעתה, אז הניסוי לא יפעל, ולא נפסיד שום דבר, נכון?"
"אני יכול לפוצץ את הבית ספר," אמר פרופסור אזוריד ביובש. אבל הוא לקח את הספר מלאסטריה והניח אותו על מעמד הספרים שלו. הוא הוציא מספר מבחנות נקיות. "אני מניח שאני יכול לנסות."
הוא מזג לתוך אחת מהמבחנות תערובת תוטסיפופ והבעיר את האש.
"אבל זה יקח זמן."

ללאסטריה אטרזיאן לא היה אכפת שהיא תישאר בחדרו של הפרופסור הרבה זמן. למעשה, היא אהבה את השקט ואת התחושה הנעימה שריחפה בחדרו של הפרופסור. עם ריח הספרים הישנים וצמחי התבלין החריפים ששימשו את הפרופסור בניסויו ועם החום וריח העשן שמפיצה האח הקטנה. אפילו לכורסה שלו היה מרקם שונה; היא התעצבה בהתאם לצורת הישיבה של לאסטריה, שאהבה להתכרבל עם ספריה אל מול האש, כך ששקעה פנימה והניחה ללאסטריה לשלשל את רגליה למטה - לא מספיק נמוך כדי שתפגע בשטיח - ולהתמקם בנוחות ככל האפשר. לאסטריה מצאה את השהות בחדרו של הפרופסור ביתית בהרבה מהשהות בחדרה במעונות, ששימש לה בית כבר שלוש שנים.
היא הוציאה ספר אחד מספרייתו של הפרופסור, אחד מהכרכים המוקדמים יותר של המינצ'סטרה, שכתבה פיסטיה כשהייתה על פי רוב ההנחות בערך בגיל אחת עשרה, והתמקדו בעיקר במקור הכישוף והקסם. לאסטריה פתחה את הכרך בעמוד שבו עצרה בערב הקודם והמשיכה לקרוא:

…אין ספק שהכישוף איננו אינסטינקט שטבוע בתוכי, בניגוד ליכולת ראיה או שמיעה, ואיננו שריר שעלי לאמן, כמו כישרון בציור או בנגינה. לא, הכישוף הוא משהו אחר, כמו נול פלאים שניתן לי (לאסטריה נזכרה בתיאורה של פיסטיה את הכישוף בכרך השביעי שכתבה), וכעת עלי ללמוד איך להשתמש בו. השאלה היא, כמובן, מהו החוט?

התיעוד של אותו יום נגמר, ולאסטריה העבירה דף אל התיעוד הבא. הוא היה יומיים לאחר מכן, מרחק נדיר, כשמדובר היה בכרכיה של פיסטיה, שהקפידה לתעד בכל יום ויום ביומנה.

היום גיליתי מתנה נוספת שהוענקה לי; אני קוראת לה הילה. היא בוערת וזוהרת סביבי כאשר אני נרגשת, לחוצה ועליזה. גיליתי זאת רק כעת, כיוון שעד עכשיו לא פיתחתי מספיק את הכישוף כדי שאוכל לראותה; אך כעת, משאני רואה אותה, אני יכולה להבחין בה בכל מעשי. בכל רגש חזק, משתנה ומתפתלת בהתאם לרצונותי.
האם אוכל להשתמש בה לטובתי?

"...לאסטריה!"
לאסטריה הרימה את מבטה בהפתעה מהספר, וראשה קלט באיחור שפרופסור אזוריד קרא לה כבר שלושה פעמים. כתמים ארגמניים פרחו בלחייה.
"כן, פרופסור?"
"התחבאי!" הוא פקד, ורק אז הבינה לאסטריה כי קול התיקתוק המחזורי המעצבן הגיע מהדלת, וכי מדובר בנקישות.
לאסטריה לא שאלה שאלות, אלא מיד קפצה ממקומה ורצה אל תוך הארון, סוגרת את הדלת הכבדה עליה. למרבה המזל, הארון של פרופסור אזוריד, אף כי היה גדול ומרווח, לא היה מלא כמעט בכלל. היא ניסתה להשתיק את נשימותיה ככל הניתן.
היא שמעה דלת חורקת על ציריה את קולו המופתע של פרופסור אזוריד:
"פרופסור אקווירה! מדוע זכיתי בעונג?"
אולי היא דמיינה זאת, אבל המילים האחרונות נשמעו מעט עוקצניות.
"באתי לדבר איתך, אטלס, על הנערה לאסטריה אטרזיאן. אפשר להיכנס?"

--------------------
User Posted Image

It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle.
- Franz Kafka, The Castle.

קלישה • כותבת • סטיבן קינג

חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו

(sixseasonsandamovie#)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 27 2022, 13:25 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 11328
מגדר:female
משתמש מספר: 69760

אני פשוט מתה על הכתיבה שלך!
בין אם אלו הנסיונות העיקשים של פרופסור אזוריד להוכיח ששזירת אופל לא קיימת
ובין אם אלו נסיונותיה של לאסטריה להוכיח ההיפך
הדבר הכי טוב נראה לי, שאני תמיד נשארת במתח.

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: May 27 2022, 14:03 PM
צטט הודעה

סוהרסן

פרטי משתמש
חרמשים: 8279
מגדר:
משתמש מספר: 71067

אני חייבת להשתמש במילים שלך בשביל לתאר את הכתיבה שלך- את לוקחת כל כך הרבה פרטים וכמו אורגת אותם על נול בצורה הכי טובה שיש. הכתיבה שלך פשוט קסומה. הקטע הזה לא קצר אבל גם לא ארוך כמו הספרים שאני רגילה לקרוא ובכל זאת נכנסתי אליו כל כך, יותר משנכנסתי לספרים אחרים.
וזה פשוט כל כך מעניין! בבקשה תשלחי קטעים יותר מהר.

--------------------
אוונס • כותבת • המון פאנדומים

User Posted Image

Neverland is home to Lost Boys like me
And Lost Boys like me are free

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4232 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025