![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 7 2022, 00:44 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
בהתחלה רציתי לכתוב כל מיני סיפורים קצרים ועצובים לאורך תקופת הגלות, ולסכם בתפילה, אבל אין לי כוח אז כתבתי רק על תקופת החורבן. אולי אני אוסיף בהמשך.
דמות אישה הידסה בצליעה בין קירות העיר. היא כשלה על פגר אדם מרקיב. בגדיו ניטלו ממנו עוד טרם שמת, ונלקחו לכסות את עורו המצהיב של מז-רעב אחר. בשרו נתלש מעצמותיו ונלעס בעודו חי בין שיני ברי המזל שידיהם עלתה על העליונה. היא הזדקפה. עפר הארץ שהיה אדום מן הדם הספוג בו, נתערב עם דמעותיה ויצר גבישי בוץ מכוערים על פרצופה הקירח. שיערה נשר זה מכבר.היא לא טרחה לנקות את הבוץ מפניה. פיה היה פעור כקודם, לא נסגר מחמת המכה. לא נע כשהחול חדר לתוכו. צרחותיה המשיכו להשמע. אצבעותיה הגרומות שהיו עדיין מקושטות בטבעות זהב משובצות, לא מחזה נדיר, גם בעד יותר מזה לא יצא לה אוכל, הרעב הטרידה יותר מאשר פיסות מתכת על אצבעותיה, טפחו על פניה בכוח וציפורניה שגדלו פרא ננעצו בקרקפתה ופערו חתכים נוספים. היא שרטה את ראשה שוב ושוב וצרחה אל השמים. רגליה לא החזיקו אותה עוד והיא כשלה על ברכיה. איש לא הביט בה. הרחוב היה מלא, אך מחזה שכזה לא היה חריג. ואף לו היה חריג, את מי מעניין משהו חריד כשהרעב צובט את הגוף והנפש וממלא את המחשבה? בעלה נלקח במלחמה, את שני בניה לקח הרעב. שפיותה אבדה גם היא בין מכבשי הצרות, אך מי צריך שפיות? מי זוכר שפיות מה היא? היא חדלה מבכיה ועיניה השקועות נצנצו בברק טירוף שעה שראתה כתם אדמדם מבצבץ מבין צלעות פגר-האדם. אותן אצבעות בהן הייתה, בעבר הלא רחוק, משתמשת רק כדי לענוד טבעות ולסמן למשרתיה, נתחבו כעת אל חלל השלד ונכרכו בתאווה תזזיתית סביב מה שאולי יהיה חתיכת בשר. היא התאכזבה. היה זה חתיכת בד. מטפחת אף רקומה עם השם "פדיה בן גמלאל". השכן מהדלת ממול. היא פרצה בבכי של תסכול. פיה כבר הצליח לייצר כמות זעירה של רוק, כהכנה לקראת הארוחה, אך זו-הייתה רק מטפחת אף. למי יש די נוזלים כדי למחוט אף? היא סחטה את חתיכת הבד בידיה החלשות, מנסה לחלץ טיפת נוזל. דם שאולי נספג בה, משהו שתוכל לטפטף אל פיה. הבד היה יבש כגרונה. הקדימו אותה צמאים אחרים. ריח בשר נצלה דגדג את אפה. הרומאים צלו מעבר לגדר. ניחוח המזון חדר אל איברי נשימתה ומילא את גופה. הכמיהה תפחה בה כבלון. היא חשה כיצד נשמתה הולכת עוטפת את הריח -נסוגה מגופה. היא עמדה שם עוד רגע, מתייסרת מריח הצלי, ואז נפלה על האדמה. מחוסרת חיים. -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 7 2022, 01:20 AM
|
||
ואוו
\ממש יפה וטוב ומעולה עצוב ממש אתה כותב ממש טוב כל הכבוד -------------------- רומיה|זרובבל|הארידוס|חזלזלת|סולאנגלו!!
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 7 2022, 20:51 PM
|
||
זה עצוב כ"כ
-------------------- shir~14~she personally im a huge fan of ignoring the problem antil eventually it just goes away ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 27 2023, 12:36 PM
|
||
![]() אנשים קוראים לזה שריטה, אני קורא לזה שמחת חיים. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תקשיב אפילו שפרשת כל הכבוד לך! אתה עודדת אנשים רחוקים מצאוד מהדת (שלחתי להם הם ממש היתרגשו [אנשים לא מפה])
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 27 2023, 16:08 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואי זה יפה
ועצוב -------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 28 2023, 08:22 AM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
עצוב
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |