![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: May 5 2023, 13:14 PM
|
||
![]() Idiots. I'm surrounded by idiots ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש לך עיניים ירוקות
ואנחנו מתנשקות רצות בתוך חדרי מדרגות נעלמות מהעין, למרות ששתינו יודעות שמעולם לא נועדת להסתתרות: את כמו שמש שלעולם לא שיקרה זריחה של בוקר יפייפיה. ואולי אני לא הירח אבל את עדיין מסתכלת עליי כאילו שלפגוש אותי היה אירוע משמח ואני כל כך, כל כך אוהבת אותך. אז רק תחזיקי בידי, אהובה ננשום עמוק יחד ונצלול לתוך הסערה. -- כן סוף סוף לסביות. פלא שזה לקח לי ככ הרבה זמן באמת ת"בים יהיו מוערכים 3> -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2023, 13:35 PM
|
||
![]() Pro Hero Deku ![]() ![]() ![]() ![]() |
אמג
זה מקסים פשוט ככ מקסים אני אוהב את זה ככ??? אני אוהב את ההתחלה והמעבר הזה זה ככ מקסים איך שהראת את זה זה פשוט מדהים מדהים מדהים. -------------------- I am deku who does the maximum my name is not Mido but ok he \ him Izuku Midoriya | Lotor | Tamaki Amajiki | Hisoka | Chrollo | Epic the muzical | Soka | Drossel | Azula | Sbastian ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2023, 16:03 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני עומדת לבכות מכמות הת"בים שנשארו לי לכתוב. אבל אל תדאג יום אחד אני אגיע לשאר הקטעים שפרסמת במייני.
זה שיר חביב מהבחינות הטכניות - הרעיון טוב, הכתיבה תקינה, השפה לא גבוהה או נמוכה מדי ובאופן כללי הוא עשוי באופן שמבהיר שהכותב שלו מכיר איכות. עם זאת, זה לא שיר שמאוד התלהבתי ממנו. לא שנאתי אותו ואפילו אהבתי אותו, אבל ציפיתי ליותר. קודם כל, אפתח ואומר (=אכתוב) שלמיטב ידיעתי זה אחד השירים הראשונים שפירסמת בפורום? אני מודה שאין לי זיכרון מאוד טוב, אבל אני די משוכנעת שלא פרסמת יצירות בפורום לפני כן, לפחות בתקופתי (תקן אותי אם אני טועה). ובכן, בשביל כותב מתחיל זה שיר מדהים בלי ספק, אבל בגלל סגנון הכתיב המוקפד שלך אני מתארת לעצמי שאתה לא כותב מתחיל - לפחות לא כותב עלילתי מתחיל. ייתכן וזה אחד השירים הראשונים שלך, כך לפחות אני מנחשת על סמך החלקים בו שהפריעו לי בקריאה. קודם כל, החרוזים; נפתח בכך ששתי השורות הראשונות מתחרזות, בעוד שאר השורות - לא (למעט מקרה אחד עליו אפרט בעוד רגע). וזו בעיה. כל כותב שירים יודע שהחל משתי השורות של השיר (ולפעמים מהשורה הראשונה) אתה מגדיר לקורא איזה שיר הוא עומד לקרוא ומכין אותו. זה מעין חוזה שאתה קובע עם הקורא. אתה יכול לשחק עם הציפיות, אבל אם אתה סתם שובר אותן בלי שום סיבה עמוקה יותר זה סתם מבלבל. התחלת בחרוזים. כיוונת אותי לצפות לחרוזים - ואז בלבלת אותי. הבלבול הזה נמשך איתי אל תוך השיר - בעיה רצינית כשמדובר בשיר קצר ולכן הרושם שלי ממנו לא משתנה הרבה במהלך הקריאה - ובכלל, לא הבנתי למה החרוז היה נחוץ. לא נראה שתכננת לכתוב אותו, אבל הרי אין בעיה לכתוב על "עיניים כחולות" או "עיניים חומות", נכון? אם נמשיך עם נושא החרוזים, הבלבול השני המרכזי שלי מגיע בנקודה הבאה: "ואולי שתינו מעולם לא נועדנו להיות, אבל גורל זו פשוט חבורה של שטויות." קודם כל, החרוז הזה היה מאולץ והיתה תחושה שהוצאת אותו רק כדי לכתוב חרוז. אבל למה? עד עכשיו לא כתבת בחרוזים. למה לחזור לחרוזים באופן כל כך אקראי? ואם כן, למה חרוז מהסוג הזה? "גורל זו פשוט חבורה של שטויות"? חבורה של שטויות? גורל זו? הייתי מחליקה את זה כ"הוא סתם לא מצא חרוז" (על מה אני מדברת [=כותבת], אני מעצבנת, ברור שהייתי נתקעת על זה עדיין), אבל זה עוד פחות מובן בהתחשב בכך שעד עכשיו לא השתמשת בחרוזים, מלבד בשתי השורות הראשונות. מה גם שיכולת לנסח את המשפט הזה בצורה הרבה יותר הגיונית ופחות מסורבלת. הלאה. "רק תחזיקי בידי, אהובה ננשום עמוק, יחד ונצלול לתוך הסערה." שוב פעם חרוז... אבל הפעם חרוז קופץ. ברצינות? חרוז, לא חרוז, חרוז, חרוז קופץ? אני לא יודעת האם התכוונת לכתוב כאן חרוז או שהוא סתם נפל לך כאן בטעות, אבל עם כל הבלגן שהיה כאן גם ככה עם חרוזים לא חרוזים זה הפריע, מאוד. ברור שהשורות האחרונות יכולות להיות שונות משאר השיר, אבל עם כל הבלבול הזה התוצאה לא היתה מוגדרת. חוץ מזה, השתמשת באופן שערורייתי (בהשאלה, כדיוק של המילה "אקראי") בסימני פיסוק ואנטרים. אני כותבת את זה הרבה בביקורות לשירים ורוב כותבי השירים בפורום כבר התרגלו לזה; לא נוח לקרוא שיר שמשתמש בשניהם לסירוגין. נכון, מדי כמה זמן אני נתקלת במקרה יוצא דופן כמו בשיר המקסים שגל פרסמה למייני, שם היתה תחושה ברורה שלכל סימן היה ערך והוא נבחר בצורה מדויקת כדי להתאים למקומו בשיר. התחושה כאן היתה מפוזרת. עדיין לא קיבלת ממני ביקורות עד עכשיו (בזה אני בטוחה כמעט במאה אחוז) ולכן אתה עדיין לא יודע שלעיתים קרובות אני עשויה לקטול יצירות שדווקא מאוד אהבתי בתגובה. בעיות קטנות מפריעות לי, לפעמים בעיות שכותבים אחרים לא שמים לב אליהם. גל עצמה (אם אני זוכרת נכון) קיבלה ממני פעם אחת מגילה שבה פירטתי דברים שלא מצאו חן בעיני באחת היצירות שלה, למרות שבסכ"ה זו היתה יצירה נהדרת שאהבתי, וכן גם אן ויעל ונטע ורוב הכותבים. בבקשה אל תיקח את הת"ב הזה ללב. אלה כולן הערות טכניות וזה בסכ"ה באמת שיר חמוד. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 5 2023, 19:24 PM
|
||
![]() Idiots. I'm surrounded by idiots ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
זה ממש בסדר למאו
אני רגיל לקבל ביקורות, ואני מאוד מעריך את הת"ב - אלה בדיוק הדברים שעוזרים לי להשתפר ככותב D: אעבור שוב פעם על רשימת הדברים שציינת (אודה באמת ואגיד שזה קצת מביך אותי שהרשימה כל כך נרחבת) ואראה מה אוכל לעשות כדי לשפר את השיר. שוב פעם, תודה על הת"ב, ותודה שקראת!♥️ -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |