למחרת: אליס קמה ממיטתה נרגשת. היום! יום השיחה! היא צחצחה שיניים במהירות, התלבשה במהירות, אכלה במהירות ופתחה את דלת ביתה בתנופה חזקה ורצה בטירוף מוגזם אל הבית של ג'ני. "שלום", קידמה ג'ני את פניה של אליס, "היכנסי". "נו, אז מצלצלים?", אמרה אליס ופרפרים בבטנה, לא הבינה למה אליס כה אדישה. "אליס, תקשיבי, אתמול התקלקל לנו הטלפון. מומחה יבוא אלינו עוד שבוע... את מבינה?", הסבירה ג'ני. "אני לא מאמינה! לא מאמינה!", רצה אליס בסלונה של ג'ני, וכפות ידיה על עינייה, "אז מה, נצטרף לחכות לעוד שבוע?", שאלה, ממורמרת. "זה בסדר, אליס", חייכה ג'ני, "גם אם אצלך הטלפון פחות משוכלל, תמיד אפשר לדבר עם אנטוניו בול דרך הטלפון שלך". "לא, לא, את לא מבינה", אמרה אליס, "זוכרת שסיפרתי לך שאבי עובר למשרד חדש? בינתיים הוא משתמש בטלפון הביתי במשרדו החדש, ורק עוד שבוע וחצי הוא יקבל את הטלפון למשרדו החדש ואנו נקבל את הטלפון הביתי שלנו בחזרה, כי אבי צריך טלפון משוכלל שלא יקרה לו דבר לו טוב, כי עבודתו חשובה, לכן הוא נאלץ להתמהמה בעניין הטלפון", הסבירה אליס. "לא ממש הבנתי", הודתה אליס, "אבל בכל מקרה- אפשר לנסוע אל משרדו של אביך, ולדבר עם אנטוניו בול!". "לא", אמרה אליס, "דבר ראשון- משרדו של אבי רחוק, ואימי לא תתיר לנו לנסוע. דבר שני- אסור בתכלית האיסור שאבי ישמע את השיחה! הוא עוד יכניס גם אותנו לבית המשוגעים!". "צודקת", חייכה אליס, "וזה בדיוק הזמן לכתיבת התוכנית, כי אין לנו דבר אחר מועיל לעשות". "מה???", תמהה אליס, אבל ג'ני לא השיבה לה. היא לקחה דף ועט, והחלה לכתוב בכתב מכוער, אך במהירות.
1 . מצלצלים אל אנטוניו בול כשיתאפשר הדבר. 2. מבררים איך הגיע להוגוורטס. 3. בעוד שלושה שבועות, בשעת הכושר, כשההורים של אליס ושל ג'ני נפגשים בבית קפה, אליס וג'ני נוסעות אל הוגוורטס בדרך שאנטוניו בול תיאר. 4. אליס וג'ני מציגות עצמן כתלמידות חדשות, כי זה יהיה בדיוק הזמן שתלמידי שנה ראשונה באים. 5. אליס וג'ני יחקרו את הוגוורטס, וכירצו יחזרו לביתן בלי שאיש יראה. 6. אליס וג'ני ימציאו תירוץ למה לא היו זמן רב כל כך בביתן.
"זהו!", חייכה ג'ני חיוך מאוזן לאוזן, לאחר שסיימה לכתוב. "מצוין, גני", אמרה אליס וחטפה לג'ניט את הדף מהידיים, בלוקחה דף חדש, "רק תני לי שנייה". ואליס העתיקה בכתב מעודן ביותר את התוכנית, לדף השני. "אה, כן...", מילמלה ג'ני, לאחר שהבינה את הרמז הדק. אבל אליס התעלמה. "אז... אצלך בעוד שבוע?", חייכה אליס. "כן", החזירה לה ג'ני חיוך.
לאחר שבוע: "שלום, כאן אנטוניו בול. מי איתי על הקו?"... אליס וג'ני עצרו את נשימתן.
|