עגלת הממתקים ברכבת האקספרס להוגוורטס
"משהו מהעגלה, חמוד?"
- מוכרת הממתקים לכל אחד מנוסעי הרכבת.
עגלת הממתקים היא דוכן נע על רכבת האקספרס להוגוורטס, המאפשר לתלמידים לרכוש אוכל בנסיעה הארוכה לבית-הספר. את העגלה דוחפת אישה שמנמנה וחביבה. סביר להניח כי הממתקים מסופקים על ידי הדובשנרייה, זאת בשל הדימיון בין השמות בשפה האנגלית (העגלה: Honeydukes Express, הדובשנרייה: Honeydukes Sweetshop).
היסטוריה
שנת הלימודים 1991-1992
בשנתו הראשונה של הארי פוטר, הוא תכנן לקנות מהעגלה את "כל חטיפי המארס שהוא יוכל לאכול", אך העגלה לא סיפקה חטיפי מארס; בשל היותו חדש בעולם הקוסמים, הוא נדהם לראות ממתקים קסומים, כגון:
-
סוכריות ברטי בוטס בכל הטעמים.
-
עוגות קדרה.
-
צפרדעי שוקולד.
-
המסטיק הכי מתנפח של דרובל.
-
חשופיות ג'לי.
-
שרביטי במבליק.
-
עוגיות דלעת.
הארי קנה מעט מכל דבר, וחלק את הממתקים עם חברו, רון וויזלי. לאורך השנים, הארי וחבריו קנו מהעגלה באופן קבוע בכל פעם שהם נסעו ברכבת. קנייה של מעט מכל אחד מהמוצרים עולה בערך 11 חרמשים.
שנת הלימודים 1993-1994
כשהמוכרת של עגלת הממתקים הגיעה לתאם של הארי, רון והרמיוני, הם תהו אם להעיר את הפרופסור לופין, היות ונראה כי לא יזיק לו לאכול משהו. הם לא הצליחו לעשות זאת, אך המוכרת אמרה להם שאם הפרופסור יהיה רעב מאוחר יותר, היא תשב בקדמת הרכבת, ליד הנהג. היא הושיטה להם ערימה גדולה של עוגיות דלעת, והמשיכה הלאה.
שנת הלימודים 1994-1995
בדרכם להוגוורטס, הארי קנה מספר גדול של עוגיות דלעת, כדי לחלוק אותן עם חבריו. בסוף שנת הלימודים, הרמיוני קנתה עותק של "הנביא היומי", כדי לברר אם ישנן חדשות כלשהן על שובו של וולדמורט.
עגלת הממתקים ברכבת האקספרס להוגוורטס