![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
פורסם ב: Mar 22 2023, 01:42 AM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בס"ד
בוטא על ידי קלישה יעל התיישבה מול המחברת כשעיפרון החודים בידה. היתה זאת מחברת יפה שקנתה במיוחד לכתיבה. היא דפדפה במחברת החצי מלאה, מחפשת אחר רעיונות מיצירות שכתבה בעבר. אולי תתקדם באחד משני הסיפורים בהמשכים שלה? אולי תשפר את אחד הקטעים הקיימים? ואולי בכלל תתחיל סיפור חדש? הראש שלה היה ריק. לא היתה לה אפילו התחלה. כבר הרבה זמן שהיא לא כתבה. לא היה לה פנאי לכך, ועכשיו סוף סוף יש לה זמן לשבת ולכתוב. היא לקחה את המחברת ויצאה לסיבוב. השמיים כבר היו חשוכים והאוויר היה קיר. ריחה של האדמה לאחר הגשם מילא את אפה והיא נשמה עמוקות. העולם היה כל כך שקט בשעה הזאת, אורות הישובים הסמוכים מנצנצים במרחק, שלוות רוגע מילאה אותה. כעת החלו לעלות בראשה רעיונות לכתיבה. האוויר הנקי ניקה גם את מוחה והרעש התמידי החל להשתתק. פורים היה מקור מעולה לכתיבה. המגילה, המצוות, המסכות והשמחה יוכלו להוות גרעין טוב לסיפור. היא החלה לחזור בכיוון הרחוב ונעצרה בתחילתו. היה שם שטח קטן של עפר שלרוב שימש מקום למדורות בל"ג בעומר, והנוף התפרש על כל הישובים הקרובים ועל הכביש המוליך לישוב. בחושך, המראה היה נשגב אף יותר. היא התיישבה ופתחה את המחברת, אך לא הצליחה. כמה פעמים היא התחילה לכתוב את השורות הראשונות של היצירה ובכל פעם מחקה. חלק ממנה רצה לחזור הביתה, אל ביתה החם, שם יכלה להסתגר בחדרה תחת שמיכת הפוך, ולא להישאר לשבת פה, בחוץ, בקור. היא בהתה באורות שהשתקפו מולה, והחליטה שהיא כותבת, יצא מה שיצא. בסוף הדף התמלא. זה היה שיר. ------- כן, זה עלי, זה משלב כמה מקרים שקרו לי, את מה שקרה עכשיו כשכתבי את זה וכל מני אלמנטים מחיי. מה שיצא זה הדבר המוזר הזה. אה, וכמובן עיפות של אמצע הלילה (למה אני לא ישנה בשעות כאלה?) יכולים לתבב, יכולים גם לא. זה המקרה המוזר שלי בשעת לילה. לילה טוב לכולם! -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
|
|
פורסם ב: Mar 22 2023, 15:48 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי,
זה ממש יפה! הכתיבה שלך מצוינת וזורמת. רק כמה הערות: 1) כתבת ”הסיפורי המשך”. צריך לכתוב ”סיפורי ההמשך”. ממליץ לך לתקן. 2) ”המראה היה נשגב אך יותר.” נשמע כמו ניסוח קצת מוזר. אולי שגיאת הקלדה? בכל מקרה אני ממליץ לך לשנות ל”המראה היה נשגב אף יותר”. 3) טוב, זה כבר לא באמת משנה אבל סתם הרגיש לי מוזר לקרוא את המילים ”תחת הפוך”. כלומר אני מבין את כוונתך אבל זה נראה לי תמיד לשניה כמו ישבן הפוך במקום מתחת לשמיכה. אבל זה כבר רק האסוציאציות המוזרות שלי. הכתיבה מצוינת ואהבתי את הרעיון. המשיכי לנצל את הכישרון שלך! -------------------- להתראות כולם היה כיף --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
|
|
פורסם ב: Mar 22 2023, 17:57 PM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תודה רבה! 1) תיקנתי 2) זה בהחלט טעות הקלדה תיקנתי גם את זה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
|
|
פורסם ב: Mar 24 2023, 12:07 PM
|
||||||||||||||||||||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הערות טכניות מעצבנות כרגיל:
עם עיפרון החודים בידה.
היא דפדפה במחברת שהיתה חצי מלאה, מחפשת אחר רעיונות מיצירות שכתבה בעבר. אולי תתקדם באחד משני הסיפורים בהמשכים שלה - או שאולי תשפר את אחד הקטעים הקיימים, ואולי בכלל תתחיל סיפור חדש?
כבר הרבה זמן שהיא לא כתבה -/; לא היה לה פנאי לכך, ועכשיו סוף סוף היה לה זמן לשבת ולכתוב.
היא לקחה את המחברת ויצאה לסיבוב. השמיים כבר היו חשוכים והאוויר היה קר, וריחה של האדמה לאחר הגשם מילא את אפה והיא נשמה עמוקות. העולם היה כל כך שקט בשעה הזאת, אורות הישובים המסוכים נצנצו להם במרחוק, שלוות רוגע מילאה אותה.
היא החלה לחזור לכיוון הרחוב ונעצרה בתחילתו.
כמה פעמים היא התחילה את השורות הראשונות ובכל פעם מחקה אותן.
חלק ממנה רצה ללכת הביתה, שכן בביתה היה חם.
שם היה אפשר להסתגר בחדרה תחת שמיכת הפוך, והיא לא היתה נאלצת לשבת בחוץ, בקור.
היא בהתה באורות של ה__ שמולה, והחליטה שהיא כותבת, יצא מה שיצא.
בסוף הדף התמלא -/:/; היה זה שיר. זה היה יכול להיות קטע טוב, אפילו מאוד, ואין ספק שהייתי יכולה ליהנות ממנו במצב אופטימלי, אבל לא נהנתי ממנו כל כך, בכנות, והסיבה לכך היא כל השגיאות התחביריות והניסוחים המסורבלים שהכיל הקטע. אני אוהבת את היצירות שלך וגם רגילה לכך שלפעמים יש בהן טעויות פה ושם, אבל כאן זה כבר יותר מדי בולט, כל הזמן. ברמה הבסיסית ביותר - השתמשת לא נכון בסימני פיסוק כל הזמן, בחלקים שאפילוא לא הערתי עליהם כי לא רציתי להיכנס לזה. בהערות הטכניות שלי, אם שמת לב, היה תיקון למשפט עם הדגשות אפילו היתה טעות שפשוט היתה - טעות, שגיאה. אבל גם המשפט עצמו נוסח מחדש, כי הניסוחים שלך היו מבלבלים ולא ברורים. זו לא סתם הערה קטנה. תשלחי לבטא. אם את רוצה, תשלחי לי - על קטע כזה אני יכולה להגיב תוך עשר דקות וזה כבר מוכן לפרסום, והרבה יותר מהנה ואיכותי לקוראים שלך. ביטוא זה הליך קצר. הבטא ידאג תוך רגעים לכל החלקים הבעיתים שציינתי. אהבתי את הקטע מתחת לכתיבה עצמה, אבל הקריאה הראשונה לא היתה רציפה בכלל. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / קראו לי ישמעאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / ההווה אינו אלא פסגתו של העבר, והעתיד איננו קיים כלל / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||
|
|
|
|

| ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
| גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
|||||||
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |