![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 11 2014, 09:17 AM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ספר || נערה עם קעקוע דרקון ![]() שם הספר: נערה עם קעקוע דרקון - The Girl with the Dragon Tattoo שם הסופר: סטיג לרסון 1954-2004 שנת הוצאה: 2005 (בשבדית) גוף הוצאה: מודן הוצאה לאור שפת מקור: שבדית ז'אנר: מתח, רומן בלשי ** ספריו התפרסמו רק לאחר מותו ** אזהרת תוכן, הספר מתאר מקרים קשים של התעללות ואונס. עלילה: מיכאל בלומקוויסט, עיתונאי שהורשע בהוצאת דיבה על התעשיין הנס-אריק ונרסטרום ונידון לשלושה חודשי מאסר, מקבל הצעת עבודה מהתעשיין הנריק ונגר - לברר מה עלה בגורלה של אחייניתו הריאט ונגר, שנעלמה כ-37 שנה קודם לכן. בנוסף לסכום כסף גדול, הנריק מבטיח למיכאל שבתום המשימה יקבל בנוסף לשכר נאה, גם נתונים שיסייעו לו להוכיח את צדקתו בתחקיר שבגינו הורשע. מיכאל מגיע לאי הדבי, הסמוך לעיר (הבדיונית) הדסטאד, שם גרה משפחת ונגר המורחבת. הדסטאד מתוארת כעיר תעשייתית עם נמל, בת 24,000 תושבים, הנמצאת במחוז נורלנד, כשעה נסיעה צפונית ליבלה. האי הֶדבי מחובר להדסטאד בגשר. הנריק מספר למיכאל את נסיבות היעלמותה של הריאט, נותן לו אוסף גדול של מסמכים בנושא, ומגלה לו כי הוא מקבל מדי שנה ליום הולדתו פרח מיובש, כשם שנתנה לו הריאט לפני שנעלמה. במקביל בסטוקהולם, ליסבת סלאנדר, צעירה בת 24 העובדת כתחקירנית עבור חברת "מילטון סקיוריטי", מתבקשת לערוך תחקרי אודות מיכאל בלומקוויסט ולאחר מכן גם על הפרשה בגינה הורשעה בהוצאת דיבה אודות הנס-אריק ונרסטרום, אולם משימה זו מופסקת לפני שהיא משלימה אותה. ליסבת נאנסת על ידי האפוטרופוס שלה, עו"ד נילס ביורמן. בתגובה היא מגיעה אליו שוב מצוידת במצלמת וידאו מוסתרת, ומצלמת אותו בחשאי אונס אותה. לאחר מכן היא קושרת אותו למיטה, מקעקעת על בטנו את המילים "אני חזיר סדיסט, סוטה ואנס", ומאיימת עליו שאם לא ימליץ לבית המשפט שהיא בוגרת, תפרסם את הסרט. במהלך חקירתהם של מיכאל וליסבת, דריכהם נפגשות והם מתחילים לעבוד ביחד על המקרה של הנריק ונגר. מתפתחת ביניהם מערכת יחסים משונה שמתחילה בשנאה וביחסי עבודה בלבד לידידות ואףיחסי אוהבים. דעתי האישית: נערה עם קעקוע דרקון, זה ללא ספק ספר מדהים, מרגש ובעיקר- מותח. לא יכולתי להוריד את הספר והייתי חייבת להמשיך ולקרוא אותו עד שאסיימו. הסופר מצליח לכתוב בצורה מרהיבה על שתי נקודות מבט שונות לגמרי ולגרום לקורא להתחבר לשתי הדמויות עוד לפני שהן פוגשות אחת את השנייה. אני הייתי מרותקת למיטה עם הספר וכשסיימתי רק רציתי עוד. אני ממליצה עליו בחום אך מזהירה כי הספר קצת קשה לקריאה (במיוחד בקטעי האונס של ליסבת) ובכללי הוא ספר עבה שלוקח זמן להתחבר אליו. הוא מתאים לאנשים שמוכנים להתעקש ולהמשיך לקרוא אותו גם אם הוא מרגיש לפעמים משעמם כי הסוף שווה את זה. סדרת הספרים: נערה עם קעקוע דרקון הוא הספר הראשון בסדרת "המילניום" שכוללת שלושה ספרים- (1) נערה עם קעקוע דרקון, (2) הנערה ששיחקה באש (3) הנערה שבעטה בקן צרעות. הסרט: בשנת 2009 יצא סרט שבדי ובשנת 2011 יצא סרט אמריקאי. אני אתייחס לסרט האמריקאי. הסרט האמריקאי הוא בכיכובם של דניאל קרייג (ג'יימס בונד- סקייפול) ורוני מארה ("היא"). אורך הסרט הוא כשעתיים וחצי ובתור מי שקראה את הספר לפני כן, כמו בהרבה סרטים הוא מחסיר חלקים שלדעתי היו חשובים. אך אם שמים את העובדה הזאת בצד, זה סרט נהדר (לפעמים מעט משעמם) והדמויות בו הן בדיוק כפי שדמיינתי אותן- כך שזוהי נקודת בונוס לסרט. הטריילר: https://www.youtube.com/watch?v=wSPzY2qycG8 -------------------- .Inbal ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 16 2014, 22:08 PM
|
||
![]() We should just kiss like real people do ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור טוב! (:
עשיתי סיקור על הסרט של הספר הזה, והייתי עושה גם על הספר אם לא היית מקדימה אותי. בכל אופן, נהניתי לראות את האופן שבו עברת על כל הפרטים החשובים. הייתי רוצה לראות יותר פירוט בדעה האישית, ואולי גם היה כדאי להדגיש יותר את אזהרות התוכן. -------------------- I will not ask you where you came from I will not ask you and neither should you Honey just put your sweet lips on my lips We should just kiss like real people do --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 17 2014, 00:41 AM
|
||||
תודה רבה ![]() אני אדגיש את אזהרת תוכן ואשמח אם תעשי על הספרים הבאים בסדרה... לא יצא לי עדיין לקרוא אותם (: -------------------- .Inbal ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 17 2014, 10:48 AM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא קראתי אותו, ממה שסיפרת עליו אני חושבת שהוא פחות הסגנון שלי.
אני יודעת אבל שאמא שלי קראה את הסדרה ונהנתה מאוד. סיקור מעולה ומושקע, זה מקסים שפירטת גם על הסרט ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 17 2014, 12:25 PM
|
||||
תודה רבה ![]() ממליצה עליו מאוד, אבל אולי כשתגדלי קצת יותר, הוא ספר קשה מאוד לקריאה גם מבחינת התכנים וגם מבחינת העלילה שלפעמים נמתחת כמו מסטיק. -------------------- .Inbal ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 6 2023, 17:59 PM
|
||
![]() מוגל |
טוב
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |