![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 15 2015, 08:40 AM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() הג'ירפה הבוערת קצת על היצירה שם היצירה: הג'ירפה הבוערת [1] האומן: סלבדור דאלי [2] שנת יציאה לאור: 1937 מידע על היצירה: הג'ירפה מסמלת, לפי דבריו של דאלי "מפלצת גברית קוסמית המסמלת את קץ העולם". המדרגות שיוצאות מהנשים בציור מסמלות את תכונות האופי המוחבאות שלהן. גודל היצירה: 35 × 27 היכן מוצגת: קונסטמוזיאום (בזל) לדעתי היצירה מיוחדת, מסקרנת. המשמעות שדאלי רצה להעביר בה היא נכונה, שהוא בעצם חושף את התכונות הנסתרות שיש בנשים, שהם המדרגות, ולא דווקא את התכונות הבולטות שכולם תמיד רואים. דאלי בחר להתייחס בשם היצירה דווקא לפרט קטן ושולי בה, הג'ירפה הבוערת בקצה. בכך שהוא עשה את זה, הוא משך התייחסות לאיזורה, למרות שבמקרה אחר אפילו לא היו שמים לב אליה. הציורים של דאלי מורכבים מאוד, הוא חושב על כל פרט ופרט בציור, שום דבר לא מצוייר סתם ולהכל יש כוונה, אפילו אם לפעמים היא נסתרת. אני אוהבת את העומק שבציורים שלו, הם מיוחדים מאוד לדעתי. כמה דברים שיכולים לעניין אתכם [1] הג'ירפה הבוערת הופיעה לראשונה אצל דאלי בסירטו "עידן הזהב" משנת 1930, ולאחר מכן הופיעה גם בציורו "המצאת המפלצות" בשנת 1937, אותה שנה בה יצאה היצירה "הג'ירפה הבוערת". [2] זהו סלבדור דאלי - ![]() להרחבה תוכלו לקרוא בערך הויקיפדיה שנכתב עליו ובסיקור. תודה לערך הויקיפדיה של היצירה. -------------------- טליה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 15 2015, 13:28 PM
|
||
![]() בלי גסויות. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל הכבוד על הסיקור!
הדעה שלך מעניינת וגרמה לי לחשוב בצורה קצת שונה על היצירה. תודה על המידע ^^ -------------------- בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח, הייתי חלק מהנוף היום אני אורח. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |