![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Sep 21 2017, 16:14 PM
|
||
![]() Who the fuck are Arctic Monkeys!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() איך לבחור עפרונות צבעוניים? היי! באשכול הזה אני הולכת לכסות מידע לגבי עפרונות צבעוניים ואיך להתחיל לצייר איתם, אם כי לא על החלק המעשי בסיפור. כי בכל זאת, לפני שאנחנו לוקחים סט של עפרונות ומתחילים לצייר, כדאי שנדע מידע בסיסי על הכלי! לכן, באשכול הזה נדבר על העקרונות מאחורי ציור בעפרונות - על מה הוא מתבסס, מה המדדים שלפיהם נבדוק אילו עפרונות מתאימים לנו וגם כמה המלצות שלי לעפרונות שאתם יכולים לקנות לפי שלוש רמות מחיר. נתחיל? עפרונות צבעוניים: למה ואיך? המדיום הראשון שציירתי בו הוא עפרונות צבעוניים. למה? האמת שדי במקרה. לפני כשנה התעניינתי בספרי צביעה, ובטיול לגרמניה, אמא שלי(ברוב לארג'יותה) קנתה לי ספר צביעה וסט של 24 עפרונות. כמה חודשים אחר כך, כשהתחלתי לצייר, הם היו הכלי שהיה נגיש לי ולכן התחלתי ללמוד לעבוד איתם. האמת שאני מאוד שמחה שהתחלתי מהעפרונות - הם לימדו אותי הרבה על סבלנות כשמציירים. עפרונות צבעוניים דורשים הרבה סבלנות - אם תנסו לזרז ולחפף בעבודה שלכם, זה יהיה נראה לעין. עם זאת, הם דווקא כלי מאוד כיפי לדעתי. משהו בצביעה איתם ובהרגשה מאוד מרגיע לטעמי. יחסית קל להתחיל איתם, כי כשמציירים איתם יש לנו המון שליטה במה שאנו עושים. לא לוקח המון זמן עד שאתם והעפרונות מתחילים לדבר באותה שפה. מלבד סבלנות, לעפרונות צבעוניים יש עיקרון נוסף: שכבות. יש מגוון טכניקות לעפרונות צבעוניים שמשיגות מראה וטקסטורות שונה, אבל כולן מתבססות על ערימה של שכבות צבע עד שמקבלים את המראה שאנחנו מחפשים. נשמע מגניב, אבל איך אני יודע\ת באיזה עפרונות כדאי לי להשתמש? ישנם כמה גורמים שקובעים את איכותם של העפרונות ואת סגנון העבודה איתם, שישפיעו על הבחירה שלכם - מלבד כמובן המחיר. בואו נעבור עליהם ונראה איזה מהם רלוונטיים לנו: בסיס. עפרונות צבעוניים מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: עפרונות על בסיס שעווה, ועפרונות על בסיס שמן. העיפרון הוא בעצם מן מקל של פיגמנט עם עטיפה מעץ. אבל, מלבד פיגמנט, צריך לשים משהו שיחזיק את הפיגמנט ביחד ויהפוך אותו למשהו שניתן לעבוד איתו - וכאן נכנסים שני החומרים האלו. שעווה ושמן נותנים לעפרונות תכונות די שונות. ההבדל העיקרי הראשון הוא המחיר. עפרונות על בסיס שעווה זולים יותר לייצור ולכן זולים יותר בשבילכם - אך זה לא אומר שהם בהכרח פחות איכותיים! ישנם הרבה עפרונות על בסיס שעווה באיכות נהדרת. מה שעושה את ההבדל בסגנון העבודה הוא הקשיות של הצבע. עפרונות ע"ב שעווה רכים יותר מעפרונות על בסיס שמן, והבחירה באחד הסוגים אצל אמנים לרוב מגיעה מהעדפה אישית. הרכות של עפרונות השעווה מאפשרת להם להתערבב יותר בקלות, והצביעה איתם נותנת תחושה יותר רכה ו"קרמית". עפרונות על בסיס שמן מתנהגים שונה ומתערבבים לאחר יותר עבודה, אך במובן אחר זהו יתרון, וזה מוביל אותי להבדל השני: ירידת הצבע! עפרונות שעווה מורידים יותר צבע ועפרונות שמן פחות. (די הגיוני כשחושבים על זה, עפרונות שמן קשים יותר אז מורידים פחות צבע.) היתרון של ירידה מועטה יותר של צבע, היא השכבות. ניתן לעשות יותר מהן עם עפרונות שמן, מפני שהם מכסים פחות מהטקסטורה של הנייר. אם תציירו עם עפרון על דף ולא תפעילו הרבה לחץ, ואז תסתכלו על זה מקרוב, תראו שהצבע לא יכסה את הדף לחלוטין, אלא יהיו איזורים לבנים ואיזורים צבועים. זה בגלל המרקם של הדף - אם נסתכל על דף במיקרוסקופ נראה הרים ועמקים קטנים, וכשאנחנו לא לוחצים חזק, הצבע נתפס רק על ההרים. כאשר עורמים עוד ועוד שכבות, הצבע מתחיל הגיע גם לעמקים עד שהו מכסה את כל הטקסטורה של הנייר. כשאנחנו מכסים את כל הטקסטורה זה נקרא burnish, וכשזה קורה, הנייר מלא בצבע ולכן לא נוכל לשים עוד שכבות בלי לפגוע בנייר. (לכן כשצובעים בעפרונות לרוב מומלץ להשתמש בנייר מחוספס.) מפני שעפרונות שעווה מורידים יותר צבע, זה קורה יותר מהר, מה שמאפשר לנו לשים פחות שכבות. אבל עם עבודה נכונה זה לא אמור להיות מכשול בכלל. עם זאת, אמנים שרוצים להשיג מראה עם הרבה מאוד תשומת לב לפרטים ושכבות מרובות כנראה יעדיפו עפרונות שמן. קשיות הצבע גורמת לעוד הבדל טכני: עפרונות שעווה נשברים יותר בקלות וקשים יותר לחידוד, לכן כדאי לשמור עליהם טוב ולנהוג בהם בזהירות. בעיקר עפרונות פריזמה קולור (שעומדים להופיע ברשימת ההמלצות שלי בהמשך), ידועים בכך שעם הצבע המאוד מאוד קרמי שלהם שהמון אנשים התאהבו בו, מגיעה הנטייה להישבר. אם רק החוד נשבר, זה לא בעיה. אפשר לחדד. אבל אם העפרון ספג נפילה, הוא עלול להישבר לאורך. כלומר, לכל אורך החוד שבתור העץ יש שבר שמתפתל בתוכו. אם יש לכם שבר אורכי בעיפרון, יהיה לכם מאוד קשה להשתמש בו, תוכלו לחדד המון פעמים אך הוא ישבר מאוד מהר, כי העפרון נפגע לכל אורכו. יש לי עפרונות של פריזמה קולור כבר מספר חודשים ולא היה לי שום שבר אורכי, אז אם אתם נוהגים בעפרונות בזהירות ולא מפילים אותם אין לכם מה לדאוג. פרט מידע חשוב על עפרונות שעווה הוא ה wax bloom. זה קורה כאשר יש על הדף יותר מדי שעווה, וזה גורם לזוהר לבן על הצבע שלכם, שלעיתים קרובות אתם לא רוצים. יש המון מדריכים וטיפים על איך לתקן או להימנע מווקס בלום, אז אל תדאגו בנוגע לזה. ורק עוד חפירונת אחרונה - עפרונות שמן מאפשרים לצייר בקווים דקים יותר, כי עמידותם מאפשרת לחדד אותם לנקודה דקה מאוד מבלי שהם ישברו. ישנם עוד בסיסים לעפרונות - עפרונות מים ועפרונות פסטל, אבל אלו הם נספחים של צבעי מים ושל פסטלים, פחות נספחים של עפרונות צבעוניים. הם עומדים כמדיום שונה לגמרי בפני עצמם, אז אני לא הולכת לדבר עליהם פה. אחרי שסיימנו לדבר על הבסיסים, יש עוד כמה גורמים. פיגמנטציה. עפרונות שתקנו בחנות ציוד לבין ספר יוציאו צבע חלש בהרבה מעפרונות איכותיים. בעפרונות זולים משתמשים בכמות קטנה יותר של פיגמנט לעומת המחזק (בעפרונות זולים ב99% מהמקרים מדובר בשעווה) כי זה מוזיל את המוצר. כמות פיגמנט מועטה גורמת לצבע יותר דהוי וחלש, לכן אתם רוצים עפרונות שיתנו לכם צבעים חזקים ויפים. אנחנו לא רוצים להילחם עם העיפרון האדום כדי שהוא יהיה אדום ולא ורוד פסטל. עמידות באור. למרות שהגורם הזה מאוד לא רלוונטי לכם אם אתם רק מתחילים, חשוב לציין אותו. עם עפרונות שאינם עמידים באור, לאחר כמה שנים הפיגמנט ידהה. חברות שמשווקות ציוד לאמנים מקצועיים נותנות לזה חשיבות, מפני שאף אחד לא רוצה למכור ציור שלאחר כמה שנים ידהה, נכון? אבל מאחר ואני ואתם לא אמנים מקצועיים, גם עפרונות שאינם מאוד חסינים באור יעשו את העבודה בשבילנו. אז עכשיו כשאתם יודעים את כל מה שמבדיל עפרונות כאלה מאחרים, הגיע הזמן להמלצות שלי לעפרונות! ישנם המון המון סוגים, אבל אני בחרתי שלושה סוגים נפוצים ופופולאריים, משלוש דרגות מחיר שונות, כדי שתקבלו מעט כיוון. המלצות ![]() Marco Raffine בסיס: ניתן למצוא את העפרונות שלהם גם כעפרונות שמן וגם כעפרונות שעווה. (וגם כעפרונות מים!) איפה למצוא: איביי. מעולם לא ראיתי את העפרונות האלה בחנות, אבל קל מאוד למצוא אותם באיביי במגוון אריזות, גדלים וסוגים. צבעים: עד כמה שידוע לי, קיימים 72. מחיר: מאחר ומוכרים אותם בעיקר באיביי ובמקומות אחרים באינטרנט, המחיר מאוד משתנה, אבל באופן כללי המחיר זול. המחירים שמצאתי (לא מדויק) - סט 24 צבעים: ~25 - ~35 ש"ח סט 36 צבעים: ~40 - ~55 ש"ח סט 48 צבעים: ~55 - ~65 ש"ח סט 72 צבעים: ~60 - ~80 ש"ח כמו שאתם רואים, טווח המחירים די גדול ולא מאוד עקבי, אז שווה לעשות חיפוש טיפה יותר מעמיק כדי למצוא מחיר טוב. לא ניתן לרכוש אותם בצבעים בודדים. איכות: להגיד שאלו עפרונות מקצועיים? אני לא יכולה להגיד. אבל, אלה עפרונות עם איכות (ומחיר) שנמצאים במקום טוב באמצע. הם ללא ספק יותר טובים מעפרונות צבעוניים שקונים לבית ספר, ויחסית למחיר הצבעים (לחיץ) יפים וטובים. הם אמנם לא יאפשרו לכם המון שכבות, (הייתי ממליצה להשתמש איתם בנייר מחוספס כדי לפצות על כך, שכן ככל שנייר מחוספס יותר הוא תופס יותר שכבות) אבל אם אתם ממילא רק מתחילים ולא עומדים להשתמש בהרבה מאוד שכבות הם לגמרי עושים את העבודה. המחיר הופך אותם לאופציה מעולה למי שלא בטוח שהוא יאהב את הכלי ורוצה להתנסות עם משהו זול לפני שהוא מוציא הרבה כסף. מתאים ל:מי שהתקציב שלו לא גדול אבל רוצה משהו שיהיה טוב מספיק כדי להכיר את הכלי, מי שלא רוצה להתחייב ולהוציא הרבה כסף. מי שעדיין אין לו המון ניסיון בעפרונות צבעוניים, מי שרוצה עפרונות לספרי צביעה למבוגרים. המלצה קטנה - הפיגמנטציה בעפרונות לא חזקה כמו אצל עפרונות מקצועיים, וזה נראה לעין בעיקר בצבעים הכהים (ובלבן, אם רוצים לבן אטום). אז אם תרצו, אתם לגמרי יכולים להשתמש בסט כזה ולהוסיף לאוסף שלכם שחור, לבן ועוד צבעים שאתם משתמשים בהם הרבה ממותג מקצועי יותר. ![]() PrismaColor בסיס: שעווה. זה הסוג הכי נפוץ ומוכר של עפרונות שעווה. איפה למצוא: בארץ לא מוכרים אותם המון, אבל איפה שמוכרים זה בעיקר בסטים. ככה או ככה, בארץ הם הרבה הרבה יותר יקרים מבחו"ל לצערי. העפרונות שלי מחו"ל כי לא היה לי כל כך שווה לשלם את המחיר של הארץ. אם במקרה אתם\קרוב משפחה שלכם טסים לחו"ל (שווה לחכות להזדמנות כזאת), אתם יכולים להזמין לכם מאמאזון או ללכת לקנות בחנות. צבעים: החברה מייצרת 180 צבעים, כאשר 150 מהם אפשר להשיג בסטים ו30 מהם אפשר לקנות בבודדים בלבד. (גם כאן קיימים גם עפרונות מים) מחיר: כמו שאמרתי, בארץ הם מאוד יקרים. לכן, המחירים שאני רושמת פה הם ע"פ אמאזון. קחו בחשבון שבחנות פיזית (בחו"ל) הם יעלו יותר, או לפחות יהיו בחלק היקר של הטווח. בחנות בארץ הם יהיו יקרים יותר ממה שרשום כאן. סט 12 צבעים: 35 - 50 ש"ח סט 24 צבעים: 50 - 70 ש"ח (בארץ כ-190 ש"ח) סט 36 צבעים: 80 - 100 ש"ח (בארץ כ- 295 ש"ח) סט 48 צבעים: 105 - 125 ש"ח סט 72 צבעים: 130 - 150 ש"ח סט 132 צבעים: 180 - 240 ש"ח (בארץ כ 980 ש"ח) סט 150 צבעים: 240 - 300 ש"ח (בארץ כ 1,050 ש"ח) כן. עד כדי כך יקר יותר בארץ. הם נמכרים בצבעים בודדים בחו"ל, אבל אני לא מודעת למחירים. אמנם הסטים הגדולים יקרים, אבל כשאתם רק מתחילים סט קטן מספיק בהחלט) יש לפריזמה קולור גם סט של 24 עפרונות פורטרט, כלומר סט של צבעים שימושיים לצביעת עור, שיער, שפתיים וכו', אז אם אתם אוהבים לצייר אנשים אולי כדאי לכם לשקול את זה. איכות: אלה עפרונות מעולים. יחסית לעפרונות ברמה מקצועית, הם זולים, ונורא כיף להשתמש בהם. הם מאוד מאוד קרמיים, וזה מה שגורם לכל כך הרבה אנשים לאהוב אותם. הם מתערבבים יפה מאוד ובקלות ונראים מעולה על הדף. המגוון של הצבעים מהמם. עם זאת, יש להם את בעיית השבירה, אז חשוב לא להפיל אותם. הם לא מאפשרים המון שכבות כמו עפרונות שמן, אבל אתם יכולים לעשות כמות מכובדת מאוד של שכבות לפני שהנייר כבר לא תופס את הצבע. בשבילי זה הרבה פעמים יתרון וזה מתאים לאיך שאני משתמשת בעפרונות. אל תרגישו לחץ לקנות עפרונות מהקצה היקר יותר של העפרונות המקצועיים, כי הרבה אמנים מקצועיים לחלוטין משתמשים באלה, ואם להם זה טוב מספיק אז כמובן שגם לכם. שווה לחכות לטיסה כדי להשיג כאלה. מומלץ :) מתאים ל: לכל מי שרוצה משהו שכיף ללמוד איתו, למי שחושב שהוא יתחבר יותר לסגנון של עפרונות השעווה. למי שיש לו קצת יותר תקציב ורוצה עפרונות על רמה, או למי שכבר התנסה עם עפרונות זולים ועכשיו רוצה שדרוג. הערה - אם אתם קונים עפרונות כאלה, הייתי ממליצה לכם לקנות גם מחדד של פריזמה קולור, מפני שהעפרונות האלה לא מסתדרים טוב עם כל מחדד. באמאזון אפשר לקנות אותם כחבילה יחד. ![]() Faber Castell Polychromos בסיס: שמן איפה למצוא: העפרונות האלה דווקא נפוצים בחנויות אומנות בארץ, גם בסטים וגם בבודדים. (יאיי!) כמו כל דבר, בחו"ל או באינטנט זול יותר אבל ההבדל לא קיצוני כמו עם פריזמה קולור. צבעים: קיימים 120 צבעים. (החברה מייצרת גם עפרונות מים ופסטלים באותם צבעים) מחיר: הפעם המחירים תואמים את המחירים שתמצאו בארץ. עפרונות בודדים - 7 ש"ח ליחידה סט 12 צבעים: 80 - 100 ש"ח סט 24 צבעים: 170 - 200 ש"ח סט 36 צבעים: 270 - 290 ש"ח סט 60 צבעים: 450 - 480 ש"ח סט 120 צבעים: ~1000 ש"ח קיים גם סט של 48 צבעים, אבל לא הצלחתי למצוא מחיר שלו. איכות: נחשבים לאחד מסוגי העפרונות הטובים בשוק. הם יחסית עמידים מאוד באור, מאוד קשים (כמו שעפרונות שמן צריכים להיות), עם פייגמנטציה מעולה ויכולת טובה להיכנס לפרטים. נמצאים בחצי היותר איכותי של עפרונות באיכות מקצועית. יש להם כמובן את היתרונות של עפרונות שמן - אין ווקס בלום, ואפשר לעשות המון שכבות לפני שההנייר מתמלא, גם עם נייר לא מאוד מחוספס. מתאים ל: כמו ששמתם לב העפרונות האלה מאוד יקרים, ולדעתי כדי לנצל את כל היכולות שלהם צריך מיומנות עם עפרונות (מיומנות שגם אני עוד לא צברתי.) אחד הסיבות למחיר היקר שלהם היא החסינות שלהם לאור, שלרובנו לא הכי רלוונטית. אמנים מקצועיים רבים משתמשים בפריזמה קולור, שזולים יותר, לכן אל תרגישו לחץ לקנות כאלה אם זה לא מתאים לתקציב שלכם או שלא חשוב לכם שהעפרונות יהיו על בסיס שמן. הייתי ממליצה לכם על זה אם אתם לוקחים ציור כתחביב מאוד רציני, כבר יש לכם ניסיון בעפרונות ואתם רוצים עפרונות שמן טובים. א ב ל וזה אבל גדול, אם אין לכם אמנם הרבה ניסיון בעפרונות, אבל אתם מציירים ברצינות ויש לכם העדפה רצינית לעפרונות שמן, גם אם אתם לא רוצים להוציא סכומי כסף גדולים, הקירות של העפרונות האינדיבידואלים הם החברים הכי טובים שלכם. במקום להוציא המון כסף על סט גדול, תבנו את הקולקציה שלכם לאט לאט. לא רק שזה עוזר לעניין הכספי - האוסף שלכם יהיה מותאם אישית לצבעים שאתם צריכים ואוהבים! לי למשל, יש הרבה פוליקרומוס בצבעי עור וגוונים חומים, כי אני מציירת אנשים אז זה שימושי בשבילי. אתם יכולים גם להתחיל מסט קטן (12 או 24) ולבנות את האוסף משם. ככה אני עשיתי. אם תעשו קצת מתמטיקה, תגלו שבהרבה (מניסיוני, ברוב ה)חנויות להרכיב סט מותאם אישית יצא לכם יותר זול מלקנות סט מוכן, אז אם הקופסא לא חשובה לכם במיוחד גם זו דרך מעולה. העפרונות האלה מעולים, ואני אמליץ עליהם בחום לכל מי שרוצה עפרונות שמן ולא שעווה. ---------------- אז עכשיו אתם יודעים המון על עפרונות, ממה הם מורכבים ומה ההבדלים בניהם, ואפילו הכרתם כמה סוגים. אם לא מצאתם כאן משהו שיתאים לכם, אל דאגה, יש עוד המון סוגים שאתם יכולים לבדוק. אפילו כשאתם בחנות אומנות, אתם יכולים לשאול את המוכר והוא יסביר לכם! מקווה שהאשכול הזה עזר לכם איכשהו ושהידע ששיתפתי שימושי לכם. אם אתם חושבים שזה יעזור לכם, תאמרו לי ואני אכין עוד מדריכים שקשורים לעפרונות! (גם כאלה מעשיים^^) -------------------- הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד Perfect. You told me that it’s worth it So, I gave my time, my finest years you’ve taken I tried grasping your finger you gave me the middle one Hey, I got my weapon, nice and polished Dare you to mock me, so cocky You know how to pet, the same time you threat Don’t test my loyalty But can you dance while you shoot? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 21 2017, 17:27 PM
|
||
![]() פרשנית לענייני החיים של ורד ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, וואו, וואו.
אני אישית די מתחילה בציור, וגם, כמוך, קניתי ספר ציור והעפרונות בחול כי שיעמם לנו. כבר כשהתחלתי עם ציור התחשק לי לעבוד עם עפרונות צבעוניים (בינתיים אני מציירת סתם עם עפרונות רגילים), והמדריך הזה שלך עשה לי חשק עכשיו באמת לשבת ולהתחיל לצייר גם בעפרונות צבעוניים. האשכול מעולה. פירטת המון על שני סוגי העפרונות ועל היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם בצורה מאוד ברורה ומובנת גם לכאלה שאין להם מושג בעפרונות צבעוניים (כמוני). ההצגה של שלושת החברות מוסיפה לידע הכללי על העפרונות (מחירים וכאלה), ונותנת דוגמה מצוינת לדברים לעבוד איתם. (ואני גם טסה לחול בסוכות אז אולי אני אחפש שם עפרונות יותר נורמליים מהעפרונות בארבע דולר מוולמארט שיש לי) אשכול מעולה, כל הכבוד (: -------------------- שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 23 2017, 11:17 AM
|
||
![]() Who the fuck are Arctic Monkeys!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שמחה מאוד שעזרתי! :)
-------------------- הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד Perfect. You told me that it’s worth it So, I gave my time, my finest years you’ve taken I tried grasping your finger you gave me the middle one Hey, I got my weapon, nice and polished Dare you to mock me, so cocky You know how to pet, the same time you threat Don’t test my loyalty But can you dance while you shoot? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |