האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

הצללה של גופים גיאומטריים || מדריך\הסבר
פורסם ב: Apr 29 2018, 18:51 PM
צטט הודעה

Who the fuck are Arctic Monkeys!?

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 63875
מגדר:female
משתמש מספר: 50725
חפצי המשתמש: צפה

*חלק מהתמונות קצת מעוותות את הציור, אז אם הוא נראה עקום כנראה שזו הסיבה ^^

הצללה של גופים גיאומטריים, הצללה בכללי או...
User Posted Imageמציירים קובייה עם שלו User Posted Image
שלום לכם! לא מזמן פתחתי את השיעור הראשון בקורס ההצללות. חשבתי שיכול לעזור לכם, אם אראה לכם את התהליך שלי כשציירתי קובייה ואסביר לכם את הבחירות שאני עושה בדרך. בואו נתחיל!
קודם כל אציין שהשתמשתי בתמונה הזאת (קישור) בתור עזר לציור. אני ממליצה לכולכם להשתמש בתמונות\ בחפצים שמונחים מולכם בהתחלה, כי זה יקל עליכם מאוד ויעזור לכם ללמוד דברים בצורה טובה ונכונה.

שלב 1: קווים

User Posted Image

אמנם נראה כאילו השלב הזה לא ממש קשור להצללה, אבל הוא שלב מאוד קריטי. גם אם ההצללות שלכם יהיו מדהימות - אם הקווים עקומים, הציור כולו לא הולך להיראות טוב. אז חשוב להקפיד שאת השלב הזה אתם עושים טוב. גם לי יש בשלב הזה כמה טעויות שהשפיעו על התוצאה שקיבלתי בסוף. בכל מקרה, אני ממליצה לכם להשתמש בסרגל שיוכל לעזור לכם לצייר ישר יותר. כשאתם עושים את השרטוט הראשוני, אני ממליצה לכם לצייר יחסית חלש עם עפרון, ולשים המון המון לב לשיפוע של הקווים. אולי זה נשמע קצת מפחיד, אבל תאמינו לי, זה הרבה יותר פשוט מנגזרות. נגיד, כשאתם מציירים קובייה ורוצים שהיא תהיה מדויקת - תיראה איך שקובייה באמת נראית - יש קווים מסוימים שאנחנו יודעים שתמיד יהיו מקבילים. הינה:

User Posted Image
(קווים שמסומנים באותו הצבע מקבילים)

שימו לב גם שהקובייה הזו משורטטת בצורה מאוד שונה ממה שאנחנו רגילים בשיעור מתמטיקה - לצייר פאה של קובייה בתור ריבוע זה טעות חמורה (כשמדובר באומנות ולא במתמטיקה). פאה של קובייה תיראה לנו כריבוע אך ורק כאשר אנחנו מסתכלים עלייה ישירות - ולא רואים שום פאה אחרת. כאשר אנחנו מביטים בקוביה מהצד, הפרספקטיבה מעוותת את הצורות שבה והפאות שלה יהיו מקביליות. (מעוניינים בהסבר יותר מפורט על זה? אם כן תאמרו לי ואפרסם אשכול כזה!)
ציור מתמקד בלדעת לצייר את מה שאנחנו רואים - ולא את מה שאנחנו חושבים שאנחנו רואים. כלומר, אנחנו יודעים שהפאות של הקובייה הן מרובעות, אבל מה שאנחנו באמת רואים, כשאנחנו מסתכלים מהצד, הוא מקביליות. לכן חשוב שנצייר את זה כך. בזה בדיוק תמונות או מודלים יכולים לעזור לכם! כי מה שיש לנו בדימיון כשאנחנו חושבים על קובייה, הוא בדיוק הטעות הזאת - מה שאנחנו חושבים שאנחנו רואים. לאט לאט, ככל שתציירו יותר מהתבוננות, תלמדו לצייר גם מהראש. נכון לכרגע, כדי להבין איך מה שאנחנו מציירים באמת נראה, כדאי שיהיה לנו משהו להסתכל עליו. לכן חשוב שלא תחשבו על "אני מצייר קובייה" אלא על, "אני מצייר את מה שאני רואה בתמונה הזו."
השתמשתם בסרגל\מחוגה, השתמשתם בתמונה, ויש לכם שרטוט שאתם מרוצים ממנו? מעולה, בואו נעבור לשלב הבא ונתחיל להתכונן להצללה!

שלב 2: סימון איזורים של אור וצל

User Posted Image

כרגע אנחנו מתכוננים לקראת התחלה של ההצללה שלנו. אנחנו מסמנים, עדיין בקווים בהירים, איפה האיזורים הכהים במיוחד והאיזורים הבהירים במיוחד בעצם. כאן אנחנו נעזרים המון בתמונה - הסתכלו עליה טוב מאוד וזהו את הצל ואת האור.
אתם לא צריכים להיכנס לפרטים נורא קטנים, כי יתכן שזה רק יסבך אתכם, אבל הסימון הזה טוב ויעזור לכם בשלב הבא, שבו סוף סוף נתחיל עם הצל!

שלב 3: צל ראשוני

User Posted Image

בשלב הזה אנחנו כבר מתחילים להצליל, אבל עדיין לא נכנסים לפרטים הקטנים. תתחילו מלהצליל איזורים גדולים - כמו שאתם רואים, נתתי גוון לכל הקובייה, ואת הפאה הימנית, הכהה ביותר, הכהתי. מילאתי גם את הצל שהקובייה מטילה על הרצפה וסימנתי את האיזור בהם הצל כהה במיוחד. חשוב שבשלב הזה תשאירו את האיזורים המוארים לבנים, בלי להכהות אותם! בגלל זה חשוב לסמן אותם - אחרת אנחנו עלולים לשכוח שעליהם להישאר לבנים. כמו שאתם רואים, הקצוות של הפאה הכהה כהים בהרבה משאר הפאה. זה ישתנה בהמשך - ההפרש בין הגוונים לא באמת עד כדי כך גדול, אבל החלטתי שאסמן את הצללים הכהים שלי כבר עכשיו. (זה לא חובה, כמובן.)
פה, השתמשתי בעפרונות הפחות כהים שלי, כדי לא לשים גוון כהה מדי מוקדם מדי. בשלב הבא נתחיל להשתמש בעפרונות הכהים במיוחד!

שלב 4: העמקת צל

User Posted Image

עכשיו, כשכל האיזורים המוצלים הוצלו, אנחנו מעמיקים את הצל, נכנסים לפרטים הקטנים יותר ומלטשים את כל הרישום עד שהוא גמור. הביטו טוב בתמונה והשוו את הציור שלכם אליה - אילו איזורים דורשים יותר כהות? עבדו בזהירות ובלי לזרז את התהליך יותר מדי, ותמיד תזכרו שכדאי להקפיד על מילוי חלק של האיזור. בעזרת עפרונות שונים ומידת לחץ שונה אתם תוכלו להפיק כל מיני גוונים. חשוב שלא תכהו משהו מאוד לפני שאתם בטוחים שזה צעד נכון - תמיד אפשר לעשות משהו כהה יותר - אבל קשה יותר להבהיר. לכו לאט לאט, מהעיפרון הבהיר ביותר שלכם אל הכהה, ותמשיכו עד שאתם חושבים שהרישום גמור. חשוב לעבוד עם התבוננות בתמונה שלכם לכל אורך העבודה!

אולי זה קצת קשה לכם בהתחלה, אבל תאמינו לי שככל שתתאמנו על זה יותר זה יהפוך ליותר ויותר קל, וירגיש לכם יותר ויותר טבעי. אני סומכת עליכם, ואם אתם צריכים עזרה, לא בטוחים אם הצללים שלכם נכונים או כל דבר אחר, אתם מוזמנים לפנות אלי!
מקווה מאוד שעזרתי, ורישום מהנה. אם עוד לא בדקתם את השיעור, הינה הקישור אליו!

בהצלחה!

--------------------
הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא

שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד

Perfect.
You told me that it’s worth it
So, I gave my time, my finest years you’ve taken
I tried grasping your finger you gave me the middle one
Hey, I got my weapon, nice and polished
Dare you to mock me, so cocky
You know how to pet, the same time you threat
Don’t test my loyalty
But can you dance while you shoot?

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025