![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 18 2022, 22:11 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בגידת הדימויים ![]() מידע כללי סוג היצירה: ציור האומן: רנה מגריט שנת יציאה לאור: 1929 מידע על היצירה ”בגידת הדימויים” (בצרפתית: La trahison des images) היא יצירה מפורסמת מהזרם הסוריאליסטי, וצוירה על ידי הצייר הבלגי רנה מגריט. בציור מתוארת מקטרת, ומתחתיה הכיתוב ”.Ceci n'est pas une pipe” (”זוהי אינה מקטרת”). הדעה הרווחת היא שכוונתו של הציור היא שלמרות שבציור מתוארת מקטרת, אי אפשר לעשן בה או לפטם אותה. כלומר שגם הציור שמתואר באופן הריאליסטי ביותר של עצם כלשהו הוא רק ייצוג. בגידת הדימויים מוצגת במוזיאון האמנות של מחוז לוס אנג'לס שבקליפורניה. חוות דעת אישית אני חושב שהציור ממש מעניין. כמובן שגם הטכניקה טובה, הציור מאוד מדויק וכו’, אבל אני חושב שמה שמיוחד בציור הזה זה המסר שבו. אז, אני חושב שהמסר הוא מאוד מעניין- כלומר, המשפט מבלבל מעט את המתבונן, והוא צריך לחשוב כדי להבין אותו. וכוונתו היא שזו לא באמת מקטרת- זהו רק ציור, ותו לא. מלבד זאת, אני אוהב את זה שהציור בצבעי חום- זה מוסיף לאווירה של הציור, ונותן תחושה של עומק. כמובן שברור מהציור שמצוירת בו מקטרת, מה שמוסיף לבלבול הראשוני של המתבונן. בקיצור, אני חושב שהציור מאוד מקורי ומעניין. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 19 2022, 01:03 AM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי איזה מגניב זה הזה מאשמת הכוכבים
סיקור ממש נחמד והיצירה מגניבה ממש, אולי כן הייתי מאריכה קצת יותר, אבל סהכ אחלה סיקור! -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |