![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 17 2023, 17:52 PM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*ניסיתי לסמן את הספוילרים כמה שיותר ועדיין היו דברים הכרחיים שהיה עדיף לא לצבוע בצבע לבן, אז עדיף לקרוא אחרי שקראתם את הסדרה של פרסי ג'קסון והאולימפיים סיקור דמות || גרובר אנדרווד תעודת זהות שם: גרובר אנדרווד | Grover Underwood גיל: 28 גזע: סאטיר כוחות: קריאת רגשות, חוש ריח מוגבר, דיבור עם חיות. חברים קרובים: פרסי ג'קסון, אנבת' צ'ייס, תאליה גרייס. הספר ממנו הדמות לקוחה: פרסי ג'קסון והאולימפיים. מופיע בספרים: פרסי ג'קסון והאולימפים, גיבורי האולימפוס, גורלו של אפולו(3). תקציר מגב הספר "פרסי ג'קסון וגנב הברק" פרסי ג'קסון הוא ילד שתמיד מסתבך בצרות, אבל כל הצרות שבעולם לא הכינו אותו למה שחיכה לו בטיול השנתי של כיתה ו' שבמהלכו הוא אייד את המורה השנואה לחשבון, גברת דודס, רגע לאחר שזו הצמיחה כנפיים ומלתעות וניסתה לקרוע אותו לגזרים וזה לא הכל. מרגע זה מתחילים לרדוף אחריו שלל יצורים מהמיתולוגיה היוונית, כולם להוטים לחסל אותו והכל בגלל סוד מעברו: פרסי הוא בנו של אל יווני! רק פרסי לבדו יכול למנוע את מלחמת האלים הממשמת ובאה...אך לפני כן עליו לשרוד את הקיץ בשלום. תקציר שנכתב על ידי פרסי ג'קסון לא יודע מה מצפה לו, והדבר האחרון שהוא ציפה לו במהלך הטיול השנתי של כיתה ו', היה מתקפת מפלצת מסתורית. אחרי שהוא קוטל את המפלצת מתגלה לו עולם חדש ומסוכן - ממפלצות רצחניות שרודפות אחריו ורוצות להרוג אותו ועד לאלים יוונים מתנשאים ומגעילים ששונאים אותו. פרסי גילה את הבלתי אפשרי, המיתולוגיה היוונית אמיתית, ומי יודע מה עוד?! ביחד עם חבריו הטובים, גרובר אנדרווד ואנבת' צ'ייס הוא יוצא למסע מרתק ומסוכן שקפץ ישירות מסיוטיו הגרועים והפרועים ביותר. הוא וחבריו מגלים מקומות חדשים וקסומים ומפלצות מפחידות שלא ראו לפני זה בחייהם, האם יוכלו לגבור על המפלצות ולהציל את עצמם? האם מסעם יגמר בצורה טובה או שהוא יגמר בצורה מזעזעת? מידע על הדמות גילוי אנבת', לוק ותאליה - לפני שגרובר שמר על פרסי הוא היה מחפש חצויים שונים ובין החצוייים שהוא מצא יש את אנבת' לוק ותאליה. הוא היה אמור להביא רק את תאליה שהתגלתה כבת זאוס למחנה החצויים אבל החליט להביא איתו גם את לוק ואנבת' למחנה. ארבעתם נחטפו על ידי קיקלופ בדרך למחנה אבל אנבת' הצליחה איכשהו להתחמק והצילה אותם. גרובר והאחרים ניסו לברוח אבל גרובר טעה בכמה פניות בדרך חזרה מה שגרם לחבורה להיתקל בנוטות החסד ולהילחם איתם. תאליה הקריבה את עצמה כדי שהחבורה תצליח להגיע לכניסה של המחנה בשלום אבל בעודה גוססת אביה זאוס החליט להציל אותה בכך שהפך אותה לעץ שהגן על מחנה החצויים. גרובר חושב שזו אשמתו שתאליה מתה ולוקח את זה ככישלון הכי גדול שלו. החברות עם פרסי - הפעם הראשונה שגרובר ופרסי מוצגים הם מוצגים כחברים הכי טובים אבל אחרי זה מגלים שגרובר היה אמור רק לשמור על פרסי ממפלצות עד שהוא יצטרך ללמוד על המיתולוגיה היוונית ולבוא למחנה החצויים ולמרות זאת הוא ופרסי נהיים חברים הכי טובים בזמן שנת הלימודים ואחרי זה מפתחים חברות אפילו יותר חזקה. מעשיו בספר הראשון - לאחר התקרית המוזרה של פרסי בטיול במוזיאון גרובר מגן עליו אפילו יותר. הוא מופיע בבקתה של פרסי ואימו בים באמצע הלילה ומפתיע את פרסי עם רגלי תיש, גרובר פרסי וסאלי(אימו של פרסי) בורחים מהמיניטאור שעקב אחרי פרסי ובסוף פרסי חייב להילחם נגדו, פרסי מנצח וגרובר מראה לו את מחנה החצויים אבל בגלל שהמיניטאור הצליח לקחת את סאלי, פרסי וגרובר יוצאים למסע עם אנבת צ'ייס ומצילים את סאלי מידיו של האדס ומחזירים את הברק הגנוב לזאוס. מעשיו בספר השני - לאחר שהמסע הקודם עבר בבטחה, גרובר מחליט לצאת למסע שלו בעקבות פאן ולרדוף אחרי חלומותיו כמו סאטירים רבים אחרים, אבל במקום זה חוטף אותו הקיקלופ החצי עיוור פוליפוס. גרובר שולח לפרסי סימן דרך חלום לבוא להציל אותו. לגרובר יש טראומה מקיקלופים בגלל שפעם אחד חטף אותו, והוא מאוד מפחד להיות בחברת פוליפוס אבל הוא מצליח להערים עליו ולגרום לו לחשוב שהוא קיקלופה יפה שרוצה להתחתן איתו. פרסי, אנבת', וטייסון- שהוא גם קיקלופ- מצילים אותו במסע בסירה ומשיגים את גיזת הזהב מידי פוליפוס כדי להציל את העץ של תאליה שגסס. מעשיו בספר השלישי - מיד בתחילת הספר מספרים לנו שגרובר מצא שני חצויים אחים נוספים ניקו וביאנקה די אנג'לו. בזמן שלקחו את החניכים למחנה תוקף אותם מיניטוקור שעובד בשביל קרונוס וחוטף את אנבת'. גרובר, פרסי, תאליה, ביאנקה וזואי צל ליל-שהיא אחת מהציידות של ארטמיס- יצאו להציל אותה ואת ארטמיס. הם גילו שארטמיס החזיקה את השמים במקום אטלס אבל בסוף הצליחו להציל את ארטמיס ואת אנבת' והצליחו גם במסע הזה. מעשיו בספר הרביעי - גרובר, פרסי, אנבת' וטייסון יוצאים למסע נוסף והפעם במבוך של דיידלוס. גרובר וטייסון מתנתקים בשלב מסוים במסע מפרסי ואנבת' בגלל שגרובר חש בפאן בסביבה. גרובר וטייסון גילו את האל פאן אבל הוא גוסס, ביחד עם הטבע. פאן ממנה את גרובר להיות אדון הפרא במקומו וגרובר מקבל את כוחותיו שעוזרים לו אחר כך נגד קרונוס. אף אחד מהסאטירים לא מאמין שגרובר מצא את פאן וקיבל את כוחותיו אבל בזמן שהוא מוצא הוכחות עוד ועוד סאטירים מתחילים להאמין בו. מעשיו בספר החמישי - גרובר הוא בין הרבים שנכנס לתרדמה שאל השינה הפיל, פרסי וניקו מעירים אותו והם חוזרים ביחד למחנה החצויים. גרובר עוזר לנצח את קרונוס בקרב הסופי. בנוסף - ידוע גם בשלב מסוים בסדרה שגרובר יוצא עם דפנה שהיא נימפה. בנוסף בספר השלישי של הסדרה "גורלו של אפולו" הוא עוזר לאפולו ומג להתנווט במבוך של דיידלוס. חוות דעת אישית גרובר הוא בין הדמויות האהובות עליי בכל הסדרה. אני מרגישה שהוא דמות שהמון אנשים לא מעריכים מספיק ואני חושבת שאפילו הסופר- ריק ריירדן לא העריך אותו מספיק והיה צריך לתת לו יותר תשומת לב, בסדרה הוא פשוט החבר הכי טוב והוא לרוב נורא בצד. למרות שהוא יוצא למסעות עם פרסי ואנבת' במהלך הסדרה, לא באמת מראים אף התקדמות בחברות של גרובר עם אנבת' ופרסי. למרות שפרסי תמיד אומר שהוא חברו הכי קרוב, פרסי וגרובר בקושי מתקשרים אחרי חמשת הספרים הראשונים. אני חושבת שריק בקושי נתן לו תשומת לב, הוא כמעט לא השתנה ואני מרגישה שהסיבה היחידה שהוא הוסיף את דפנה כחברה של גרובר הייתה שכולם התחילו להתבגר יותר וללכת בזוגות והוא לא, הדבר היחיד שבאמת השתנה אצלו היה שהוא הצליח לגלות את פאן ושהיה לו קשה להוכיח לסאטירים להאמין לו, מה שגרם לו יותר להאמין בעצמו. אני אוהבת את האופי הטיפה פרוע שלו, אני לא חושבת שהיה רגע שהוא עשה משהו וכעסתי על ההחלטות שלו, כל כך שמחתי בשבילו שאנשים התחילו להאמין לו על כוח הפאן שלו ובספר השני וגם בשאר הספרים הוא הצחיק אותי מאוד. עצוב לי שהוא לא יותר מודגש ובישבילי הוא היה חסר מאוד בספרים על השבעה, מה שכן אני שמחה שריק החליט להוסיף אותו בסדרה על גורלו של אפולו. ציטוטים "פחיות...תרמיל מלא פחיות" -גנב הברק "תיש!" הוא צעק. "מה?" "אני תיש מהמותניים ומטה." "כרגע אמרת שזה לא חשוב." "אני מכיר סאטירים שהיו רומסים אותך על עלבון כזה!" אמר גרובר -פרסי וגרובר בגנב הברק. פאנארט גרובר גרובר גרובר ודפנה גרובר ודפנה גרובר, פרסי ואנבת' גרובר, פרסי ואנבת' -------------------- לא פרשתי? ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 18 2023, 16:06 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור ממש יפה!
-------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 30 2023, 21:14 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
סיקור איכותי וטוב, אהבתי
![]() -------------------- רוב הסיכויים שלא אכנס עד שנה הבאה, לבנתיים פרשתי.
זהירות! עומס לימודי לפניכך! אני לא אכנס כי יש לי מלא מבחנים. עשיתי טעות שנכנסתי גם בתקופת הלימודים. ביי! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 1 2023, 17:15 PM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מת על הדמות
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 1 2023, 19:26 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קראתי את הספר
-------------------- בע"ה
מיכלי ~ 13 ~ ארץ ישראל ~ עבדו את ה' בשמחה ~ פרשתי:) "קדושה אני מבקש- תנו לי קדושת ארץ ישראל תנו לי קדושת אהבת ישראל תנו לי קדושת עם ישראל" ~הרב נריה זצ"ל~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 1 2023, 19:46 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
קראתי גם אני ועדיין זה נראה יותר טוב ממה שאני יכולה לעשות
-------------------- רוב הסיכויים שלא אכנס עד שנה הבאה, לבנתיים פרשתי.
זהירות! עומס לימודי לפניכך! אני לא אכנס כי יש לי מלא מבחנים. עשיתי טעות שנכנסתי גם בתקופת הלימודים. ביי! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |