![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Nov 19 2023, 19:10 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רייקס ![]() שם: רייקס / Reichis. סדרת ספרים: קלע הכשף / Spellslinger. גיל: לא ברור. הגדרה: חתול סנאי / נקק. משפחה: צ'יטרה - אמא. תקציר מגב הספר (הראשון) מקור: קֶלֶן עומד רגע לפני הדו־קרב הראשון שלו בתור מכשף, שאחריו יגיע תורם של ארבעת המבחנים שיהפכו אותו למג של ממש. יש רק בעיה אחת: אין לו שום קסם. ואם לא יתגלו כוחותיו, חייו ייהרסו. הוא מתכוון לגייס את כל יכולותיו - ואלה לא יכולות של קוסם כי אם של רמאי. כי לרמות - קלן יודע. ככה לפחות שרד עד עכשיו. אבל אז מגיעה לעיר אישה זרה, חריפה וחכמה, עם שלוש חפיסות קלפים. היא שייכת לסוג אחר של אנשים, הארגוסי, והיא תדחף את קלן לשאול את עצמו מי הוא ומה באמת קורה במקום שממנו הוא בא. המפגש איתה יגרום לו לצאת נגד הכול, כולל משפחתו והקהילה שלו. הוא ימצא עצמו רדוף, ויגלה שהאישה הקשה והבלתי צפויה היא התקווה היחידה שלו. קֶלַע הכֶּשף הוא הראשון בסדרת פנטזיה חדשה ומסעירה, מותחת ומפתיעה, עתירת כשפים, קסמים, מבחני אומץ וגם רגעי פחד. אישי: לקלן יש בעיה: הוא לא טוב בכישוף. בקרב שבטי בני הז'אנט'פ, זו בעיה רצינית. אבל קלן מנסה להשתמש בטריקים ובאחיזת עיניים כדי להתחמק מכשלון במבחני המג שלו, וכמעט שעומד על סף מוות, כשאישה בשם פריוס פרפקס מצילה אותו. פריוס פרפקס היא חלק מהארגוסי, קבוצת נוודים מסתוריים בעלי פילוסופיה יוצאת דופן וחיבה עמוקה לקלפים. פריוס מציעה ללמד את קלן מהידע שלה, אבל לשם כך יהיה על קלן לבחור בחירות משמעותיות. מידע על הדמות: מראה חיצוני: בתור חתול סנאי, רייקס יכול לשנות את צבע ואת מרקם הפרווה לצרכיו שלו, לדוגמה כשרוצה לאיים על אויבים או לפלרטט. יכולת ההסוואה שלו מושפעת גם ממצב רוחו - לדוגמה, הפרווה שלו מוורידה כשהוא מסמיק. לרייקס יש קרומים בין רגליו הקדמיות והאחוריות, שמאפשרים לו להחליק באוויר וממקום למקום. החל מהספר הרביעי יש לו צל אפל על עינו. אישיות: רייקס מאוד אוהב לגנוב, במיוחד מקלן, גם כשזה מקשה על קלן ועל חבריו. רייקס מצדיק זאת בטענה שכל החתולים הסנאים הם גנבים באופן טבעי. בנוסך, רייקס אלים מאוד ונהנה לרצוח ארנבות, ולאיים לאכול את האוזניים ועל העיניים של רוב האנשים שהוא פוגש - בין אם הם אויבים, זרים מוחלטים או חברים קרובים. רייקס גס רוח וסרקסטי. הוא נהנה לעלוב בקלן ולהפחיד אותו, ולעיתים קרובות הוא נושך אותו או עושה את צרכיו בתוך בגדיו. רייקס אוהב אמבטיות ועוגיות חמאה. הוא מתעב תנינים. רקע: רייקס מוצג לראשונה כשהוא מציל את קלן, והז'אנט'פ חוטפים אותו. ילדי הז'אנט'פ מתעללים בו, וקלן מציל אותו, ולכן רייקס מציל אותו מאביו. אמו, צ'יטרה, ושאר שבטו, נרצחים בידי ראמ'ת וחבורתו, ובעקבות בקשתה האחרונה של אמו רייקס מלווה את קלן ממקום למקום. דעה אישית רייקסרייקסרייקס! איך אפשר לא לאהוב מפלץ קטן וחמוד שמאיים לאכול את האוזניים והעיניים שלך ולרצוח אותך ועושה קקי בין הבגדים שלך? החל מהספר הראשון רייקס היה הדמות האהובה עלי. כמובן, קלע הכשף מציבה כמה יריבים ראויים - פריוס עם חוכמת הספר המטורפת שלה ועם האמירות הארגוסיות חסרות ההגיון שלה, קלן עם התחכום וההומור העצמי והנטייה ליפול על התחת מול אויבים פעם אחר פעם, נפנייה וטוריאן ואפילו שלה. כולן דמויות מצוינות. אבל רייקס תמיד היתה הדמות הכיפית ביותר, זו שתמיד אומרת את מה שכולנו רוצים להגיד ואף פעם לא אומרים, והקשר בינה לבין קלן, עם ההתפתחות שהיא עוברת במהלך הספר, משאירה אותו כדמות שכל כך כיף להיזכר בה. ציטוטים ← ארנב אינו מאכל נפוץ בקרב בני עמי, אבל התברר לי שהוא טעים למדי. אם כי אין דבר שיכול להמאיס על אדם את טעמו של בעל חיים יותר מאשר לשמוע איך רייקס הורג אותו. הבעיה אינה האכזריות שבה הוא קורע אותו לגזרים, אלא העובדה שהוא ממשיך לשוחח עם הטורף גם אחרי מותו. "כן, מכרסם טיפש שכמוך, מי הרג אותך? אני הרגתי אותך." רייקס עמד מעל גווית החיה, ודמה עדיין טפטף מפניו. "כשתגיע לעולם הבא, תספרי לאלוהי הארנבים הטיפש שקרעתי לך את הגרון ועכשיו מתחשק לי בשר ארנבים אלוהי." לפעמים הוא כמעט פיוטי. בעיקר בנושאי אלימות. ← "רייקס אומר שאת יכולה - " "בבקשה אל תגיד לי שהחתול הסנאי שלך מדבר איתך." אמרה סנרה. "אה... בסדר. למה לא?" "כי אני די בטוחה שחתולים סנאים לא באמת מדברים, וקיוויתי להעמיד פנים שאתה לא משוגע, רק עוד קצת." רייקס נחר. "היא צודקת, קלן. תמיד חשבתי שאתה קצת - " "שתוק, רייקס." ← "אני הולך לרצוח משהו." "זה נקרא ציד, אתה יודע." "לא באופן שבו אני עושה את זה." ← לחשתי, "כי את בת המאדק." "אני ארגוסית, ילד. דם המאדק זה משהו שנולדתי איתו. דרך החיננית הפראית זה מה שבחרתי." רייקס, ששכב על גבו בין האוכף לבין צווארו של הסוס, ושלח מבט נוגה אל השמיים חסרי העננים, החליט להצטרף לשיחה. "אני נולדתי עם דם של חתול סנאי," אמר. "ודרך החתול סנאי הפראי זה מה שאני בוחר. למה לסבך?" כשתרגמתי לפריוס, היא צחקקה. "נו, נו, פילוסופיה של חתולים סנאים על קצה המזלג." ← "כן," הוא רטן וירד מכתפי עד רצפת השיש. "אני אקח את הכובע הסגול הזה." "אתה חתול סנאי," הזכרתי לו. "בשביל מה לך בכלל כובע?" הוא הרים אלי מבט ונהם. "אתה אומר שאני לא אראה טוב עם כובע?" בלי לחכות לתשובה הוא רטן בדרכו לבצע עוד גנבה חתולית. "אתה יודע מי נראה מטופש בכובע? אתה נראה מטופש בכובע. נראה לי שאני אעשה לך קקי בכובע. אתה בטח לא תשים לב." ← "ספיר?" היא שאלה והרימה את האבן אל האור. "מוצא חן בעיניה?" הקיש רייקס בשיניו. "תשאל אותה אם זה מוצא חן בעיניה." "אתה רכרוכי." אמרתי. טוריאן חייכה. "מקנא?" קינאתי. "ברור שלא," עניתי. "הוא תמיד מביא לי דברים כאלה." הוא לא. טוריאן הושיטה את ידה הפנויה וגירדה מתחת לסנטרו של רייקס. הוא שונא את זה. "אוי, כן..." הוא גרגר. "אתה מביך את שנינו." הודעתי לו. חוץ מזה, חתולים סנאים לא מגרגרים. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / כל הבנות רוצות את בצלאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / Ten Duel Commandments / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 19 2023, 19:18 PM
|
||
אני לא מאמין שעשו סיקור על רייקס כל הכבוד קלישה
-------------------- קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון I am rotten to the core ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 19 2023, 19:53 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מעולה.
סוף סוף רייקס זוכה לתשומת לב!! -------------------- נטע🐍מ.סלית׳רין🐍ספרים🐍הוא/אתה🐍 ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 19 2023, 21:06 PM
|
||
![]() שנה שהם שם - Bring them home now🎗️ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור מהמם!
מושקע ומפורט ומראה ומסביר לי על כל הדמות אהבתי ממש כלהכבוד -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Nov 20 2023, 16:57 PM
|
||||
סיקור ממש מדהים!
רואים שהשקעת, סיקור מהמם והוא מפרט המון על הדמות, שהיא בכללי הדמות האהובה עליי מהספרים של קלע כשף -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |