האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד
מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

גזענות בספרים||דיון
פורסם ב: Jul 5 2024, 14:55 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: מנהלי פורומים
חרמשים: 6830
מגדר:male
משתמש מספר: 84203
חפצי המשתמש: צפה

גזענות בספרים
דיון

שלום קוראים, שמתי לב לאחרונה שבחלק מהספרים שאני קורא יש כל מיני דברים די גזעניים\שמנופובים\טרנסופובים וכו'.
למשל בספר הראשון של הארי פוטר אני זוכר חלק שהיה כתוב בו משהו כזה: "האגריד היה כל כך שמן שהיה נראה שצריך לאסור עליו להיכנס למבנה" זה שמנופובי מאוד. או: אני חייב לומר שהספר שומרת הערים האבודות הוא קצת נאצי. רגע, לפני שאתם צורחים עלי תנו לי להסביר את עצמי. מה שהנאצים האמינו בו זה שהם הגזע הארי ושהם יותר טובים מכולם, וגם בשומרת הערים האבודות. האלפים (שאגב יש להם שיער בהיר ועיניים כחולות) נחשבים הזן הכי טוב, והאלפים בלי היכולות, או האלפים שהם התאמה גרועה נחשבים סוג ב', ומתייחסים אליהם בזלזול.
גם בגנזך אורות הסער (תקראו את זה!) יש את הבהירי עיניים שהם האצילים והכהי עיניים שהם העבדים והאזרחים הפשוטים.

אז מה אתם חושבים על הנושא הזה?

למה לדעתכם סופרים עושים את זה?האם יש לכם דוגמאות לספרים אחרים שבהם זה קורה?

דיון מהנה:)

*קרדיט לנטע על הביטוא

--------------------
קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון

I am rotten to the core

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jul 5 2024, 16:50 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2622
מגדר:female
משתמש מספר: 76102

קודם כל שומרת הערים האבודות ממש לא נאצ*
הנצ*ם לא רק חשבו שהם הגזע הנעלה, הם חשבו שהם צריכים להשמיד את כל שאר הגזעים. והאלפים לא ככה. הם אפילו לא יכולים לעשות משהו אלים בלי שהאשמה תשתלט עליהם. המון אנשים בהיסטוריה חשבו שהגזע שלהם נעלה, לא רק הנצ*ם. בעצם, אפילו אנחנו (היהודים) חושבים שאנחנו נעלים, הרי אנחנו ה״עם הנבחר״ ואי אפשר להשוות אותנו בשום צורה לנצ*ם.
וזה שהם מתייחסים לאלפים חסרי היכולות כסוג ב׳, זה לא נאצ*זם זאת פשוט גזענות. שהייתה קיימת עוד לפני הנאצ*ם.

אז עכשיו בקשר לדיון כולו. לפעמים יש גזענות או הומופביה או כל דבר אחר בספרים. אבל לדעתי, אנשים פשוט מחפשים. הרבה פעמים סופרים לא באמת מקדישים לזה מחשבה. נגיד בשומרת הערים האבודות, אין שם כמעט דמויות ראשיות שחורות. האם זה אומר שזה ספר גזעני? לא בהכרח, פשוט כשהסופרת חשבה על הדמויות היא דמיינה אותן לבנות, כנראה אוטומטית, בלי כוונות גזעניות. כנ״ל לגביי הומופביה. רשימות השידוך בערים האבודות ככל הנראה לא תומכות בגייז. כנראה יש שם רק בןxבת. האם זה אומר שהספר הומופבי? גם לא, כיוון שיכול להיות שהסופרת פשוט לא חשבה על זה. אז הנקודה שלי היא, שתמיד אפשר לבוא בטענות ולחפש בספר סימנים לשנאה, כשבמציאות, אין לסופר/ת שום כוונה לכך. אז צריך להפסיק לחפש ולהנות מהספר

--------------------
יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר

User Posted Image

And I know you’re not looking for a relationship right now,- and I get it. But… it makes me a little sad. Mostly because it’s means I missed my chance to be with this really amazing guy who makes me laugh and always find ways to be there for me when I need him

תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות
שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42
#דילשנאתסופיפוסטר

---------
פורסם ב: Jul 15 2024, 13:15 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 5764
מגדר:female
משתמש מספר: 75549

כמה נקודות:

1. יש הבדל בין גזענות לבין שמנופוביה/להטבופוביה/מיזוגניה או כל סוג אפליה/דעה קדומה. גזענות היא אפליה או הטייה (לרוב שלילית/עוינת) כלפי קבוצה אתנית מסוימת. סוגים אחרים של שנאת זרים - כולל שמנופוביה, כמו שציינת - הם לא גזענות. שמנופוביה היא שמנופוביה.
2. "האגריד היה כל כך שמן שהיה נראה שצריך לאסור עליו להיכנס למבנה" - זה לא שמנופובי. להכיר בעובדה שישנם אנשים שמנים בעולם זה לא שמנופובי. רולינג היא סופרת שנוהגת להשתמש בקנה מידה רלטיביסטי בספרים שלה, כלומר להשוות דבר אחד לאחר כדי לתאר תכונה מסוימת שלו (גובה, גודל, משקל, דברים בסגנון) בגלל שהיא סופרת שפונה בין השאר גם לילדים קטנים. להפך; עצם העובדה שהאגריד הוא דמות חיובית בספרים סותרת את הרעיון המהותי של איפיון אנשים שמנים בצורה לא חיובית רק כי הם שמנים (מה גם שהאגריד הוא ענק, לא סתם "שמן", אלא אדם מאוד גדול מסיבה גנטית). אבל אני מסכימה איתך שרולינג היא סופרת מאוד שמנופובית. כל מה שצריך לעשות כדי להוכיח את זה הוא לחזור ולאסוף ציטוטים מכל הקטעים שעוסקים בדאדלי דרסלי; ממש לא חסרים.
3. יש הבדל בין נאציזם לכל תורה גזענית לאומנית. גזענות לאומנות היא כל אידיאולוגיה שמתבססת על הרעיון של גזע שנעלה על אחרים, ונאציזם הוא דוגמה נקודתית לכך (שהפכה להיות המוכרת ביותר). קשה להתאים ליצירות מסוג שה"ה תיאוריה כמו נאציזם בגלל שהעולם המדובר הוא עולם שונה משלנו - עולם שבו באמת ישנם גזעים שונים של יצורים תבוניים. כשאנחנו משתמשים במילה "גזע" (כמו בצירוף "גזע ארי") אנחנו לא מתכוונים ליצורים חיים תבוניים שאינם הומו סאפיינס, כי אנחנו לא מכירים כאלה, ולכן מן הסתם אוצר המילים שלנו בהקשר הזה יהיה דל. נ
בנוסף, נאציזם היא תורה שלמה שמתאפיינת גם בהיבטים מדיניים ולא יהיה מדויק לקרוא לכל אמונה בגזע עליון נאציזם.
4. העובדה שדעות מופיעות בספר מסוים לא בהכרח אומרת שהספר דוגל בהם. בעולם של הארי פוטר (אם כבר לקחנו את הדוגמה הזאת), יש הרבה שנאת זרים וזלזול מופנה כלפי המוגלגים. ג'יי קיי רולינג מן הסתם לא תומכת בדעות האלה, רק מציגה תרבות מסוימת. כנ"ל לגבי שה"ה. אני אהיה הראשונה לומר (ולכתוב) שהאלפים הם גזע מחריד (כתבתי על זה בפורטל אחרי שקראתי את הספר הראשון. לא המשכתי אבל הבנתי שזה לפחות זוכה לביקורת מסוימת בספרים הבאים), אבל שה"ה הוא לא ספר בעל נטיות נאציות, לדעתי. אם כבר, זה ספר מאוד בעייתי מבחינת תפיסה של מודל יופי ומחלות נפש, אבל על זה כבר אפשר לפתוח דיון שלם (וחוץ מזה הגנומים עבדים. not cool).
5. גנזך אורות הסער!
6. אני חושבת שהדוגמה שהבאת לגבי סנדרסון היא דוגמה ממש מוצלחת. עבדות היא (כמובן) רעיון שקשה להצדיק אתית, אבל המחשבה לעגן אותה בדת מסוימת הופכת את המערכת ההיררכית הזאת לכל כך משכנעת ומציאותית ומוסיפה המון מורכבות.

הערה: Sokeefe, האלפים הם גם גזע שונה מאיתנו. הגיוני שלא יהיו בספר דמויות שחורות, אם פשוט אין אלפים שחורים.
חוץ מזה, השטויות האלה על האשמה והאלימות לא מנעו מהם להתנהג לאנשים עם מחלות נפש כמו חולי כלבת במקרה הטוב ומהניסיון העלוב שלי עם הספרים אין להם שום בעיה להתנהג איום ונורא אחד אל השני, אז אני לוקחת תיאורים כאלה בעירבון מוגבל.

--------------------
User Posted Image

It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle.
- Franz Kafka, The Castle.

קלישה • כותבת • סטיבן קינג

חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / כל הבנות רוצות את בצלאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / Ten Duel Commandments / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו

(sixseasonsandamovie#)

---------
פורסם ב: Sep 2 2024, 18:23 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 9828
מגדר:
משתמש מספר: 70889

אני מסכים.ה עם מה שכבר נאמר, ורק קח.י בחשבון שתיאור המציאות לא מסמל על גזענות, אם ג'יי קיי רולינג הייתה מתארת את כל השמנים כמרושעים זה היה שמנופוביה, אבל היא פשוט מתארת עובדה שהאגריד שמן, גם לגבי גנזך אורות הסער, רק ממלכה אחת מתוך לא מעט דוגלת בשלטון העיניים הבהירות, וגם זה רק כי הם רוצים להדמות לאבירי האור שהיו להם עיניים בהירות, זה לא מסמל על גזענות, הרי כל מדינה צריכה בסוף למצוא דרך להבדיל בין ההמון לבין בני האצולה שלה.

--------------------
קראתם ספר ואהבתם?
אני אשמח להצעות.

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

מממנים

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
2664 5144 3365 1704

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2024