האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (4) « ראשון ... 2 3 [4]  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

פרוייקט מדפי הספרים של פורום ספרים!, כי גם לנו מגיע מדפים, לא?
פורסם ב: May 28 2024, 22:04 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 8
מגדר:
משתמש מספר: 86780
חפצי המשתמש: צפה

אני אספתי כמה חברים כדי ליצור מדף ספרים רחב ומגוון.

אני:
למי שמחפש פנטזיה לנוער אני מאוד ממליץ על:
"נפילת הממלכות" סדרת ספרי פנטזיה המתמקדת בשלוש ממלכות בעלות אופי שוני ומתחילה באירוע הדרמטי של פלישה! מלווה את הדמויות הצעירות בתוך תקופה כאוטית וקריטית פוליטית.
"המעגל" טרילוגיה של פנטזיה נמוכה שקורת בשוודיה על בנות שמגלות שיש להן כוחות על שקשורים בסודות.

למי שאוהב את טולקין:
ילדי הורין- סיפור מיתולוגי של העולם של טולקין בנוסח טרגדיה יוונית. מעולה.
מפלתה של גונדלין- עוד סיפור מיתולוגי של העולם של טולקין, לוקח את אותו אירוע ומראה כמה זוויות שונות שטולקין שקל לכתוב.
יש בסדרה זו ספר שלישי שלא קראתי.

למי שאוהב ספרים של אחרי מלחמת העולם השלישי:
מועמדת- אחרי המלחמה העולם חזר לחיות בצורה הפיאודלית ונערה שמעמדה בינוני נמוך נבחרת להשתתף בתחרות על לב הנסיך. סדרה מעולה, דמויות טובות. עומק מפתיע. היה מאוד פופולרי בשנתץ 2018 נראה לי.
הזיה- אחרי המלחמה אמריקה הגיעה למסקנה שאהבה זה דבר מסוכן ואסור כמו מחלה קטלנית. הם פיתחו חיסון נגד אהבה והסיפור עוקב אחרי בחורה שמחכה לגיל 18 כדי לקבל את החיסון אבל ביום הגורלי מורדים פושטים על המקום וההבנה שלה על העולם מתערערת. הדמות המשנית צריכה לזכות בתואר "החברה והדמות המשנית הטובה ביותר". אבל הפרס הזה לא קיים.
מפוצלים- אחרי המלחמה נו-יורק ששרדה את המלחמה מחליטה להתפצל לחמש קבוצות שכל אחת מהן מאמינה באחד מהערכים העליונים: אוריינות, אומץ לב, אדיבות, כנות והקרבה עצמית. הפלג יותר חשוב מהמשפחה וכל בני ה16 עוברים טקס מיוחד בו הם מחליטים אם הם נשארים בפלג בו נולדו או עוברים פלג אחר. העלילה עוקבת אחרי בחורה שנולדה בפלג הקרבה עצמית ועוברת לפלג אומץ.

פנטזיות למבוגרים:
"הלהב עצמו" טרילוגיה קשוחה של עלילה דרמטית העוקבת אחרי מספר דמויות ומטשטשת את הנושא של טוב ורע.
"שוליית הרוצח" סדרה ארוכת ספרים על הממזר של המלך שהופך לשולייה של רוצח

מספר 1:
אני ממליץ על הספר "דמדומים- שחר מפציע", לא קראתי את הספר או ראיתי את הסרט אבל יצאו הרבה מימים מצחיקים מהסדרה ואני מעריך אותה וממליץ מאוד.
נ.ב אני דיי בטוח שזה לא הספר הראשון בסדרה אז ממליץ לכם לבדוק את הנושא.
הספר "אש ודם" מאת ג'ורג' ר.ר. מרטין
"אש ודם" הוא ספר מאת ג'ורג' ר.ר. מרטין, המחבר המוערך של סדרת "שיר של אש ושל קרח", אשר הפכה לסדרת הטלוויזיה הפופולרית "משחקי הכס". "אש ודם" הוא יצירת מופת נוספת של מרטין, המספרת את ההיסטוריה העשירה והמפורטת של בית טארגאריין, השושלת ששלטה על וסטרוז במשך מאות שנים.

#### העלילה המרכזית

"אש ודם" מספק סקירה מקיפה של ההיסטוריה של בית טארגאריין, החל מהתיישבותם בוווסטרוז ועד לאירועים שהובילו למלחמת הירושה הידועה בשם "ריקוד הדרקונים". הספר מתאר את סיפורו של אאגון הכובש, שהפך למלך הראשון של וסטרוז המאוחד, ואת מאבקי הכוח הפנימיים והחיצוניים של בית טארגאריין במהלך השנים.

מספר 2:
"ההוביט" מאת ג'יי.ר.ר. טולקין
"ההוביט" מאת ג'יי.ר.ר. טולקין הוא אחד הספרים הקלאסיים של הפנטזיה, ומבוא מושלם לעולמו המופלא של טולקין. הספר פורסם לראשונה בשנת 1937, והוא מספר את סיפורו של בילבו בגינס, הוביט שחי בשלווה במחוז שר, אך מוצא את עצמו בהרפתקה אפית שמובילה אותו אל מחוזות קסומים ומסוכנים.
סדרת הספרים "שר הטבעות" מאת ג'יי.ר.ר. טולקין
"שר הטבעות" מאת ג'יי.ר.ר. טולקין הוא אחד מהיצירות הגדולות ביותר בספרות הפנטזיה, יצירה רחבת יריעה שהשפיעה על דורות של קוראים וסופרים. סדרת הספרים מורכבת משלושה כרכים: "אחוות הטבעת", "שני הצריחים" ו"שיבת המלך". כל ספר מספק חוויה ספרותית עמוקה ומרתקת בעולם הפנטזיה העשיר של טולקין.
העלילה המרכזית:
העלילה מתמקדת בטבעת אחת, טבעת הכוח, שנוצרה על ידי אדון האופל סאורון במטרה לשלוט על כל יתר הטבעות שניתנו למלכים, אלפים וגמדים. הטבעת מגיעה לידיו של הוביט צעיר בשם פרודו בגינס, שנבחר להשמידה בהר הגזירה שבמרכז מורדור, ממלכתו של סאורון. הפרודו יוצא למסע מסוכן בליווי חבריו ההוביטים, סם, פיפין ומרי, ובני ברית נוספים כמו אראגורן, לגולאס, גימלי וגנדלף הקוסם.
הספרים "ארץ ים" מאת אורסולה ק. לה גווין
סדרת "ארץ ים" מאת אורסולה ק. לה גווין היא יצירת מופת בספרות הפנטזיה, המוכרת בזכות כתיבתה העמוקה, הדמויות המורכבות והעולם הקסום שהיא יוצרת. הסדרה כוללת מספר ספרים, שהראשון בהם הוא "הקוסם מארץ ים", ואחריו "קברים של אטואן", "החוף הרחוק", "טהאנו", "מעבר למרחק" ו"אוויר נולד".
העלילה המרכזית
העלילה של "ארץ ים" מתמקדת בגיבור המרכזי, גד, שנולד בכפר קטן והופך לאחד הקוסמים החזקים ביותר בעולם. הסיפור עוקב אחר מסעו של גד, מהיותו נער צעיר שמגלה את כוחות הקסם שלו, ועד להיותו קוסם רב עוצמה שמתמודד עם כוחות אפלים ואיומים שמאיימים על ארץ ים.

הסיפור שאינו נגמר" מאת מיכאל אנדה
"הסיפור שאינו נגמר" מאת מיכאל אנדה הוא אחד מספרי הפנטזיה האהובים והקלאסיים ביותר, שמצליח להקסים ולרגש קוראים מכל הגילאים מאז שפורסם לראשונה ב-1979. זהו סיפור מרתק על דמיון, חברות וגילוי עצמי, המתרחש בעולם קסום שבו הכל אפשרי.העלילה המרכזית

הקסם האפל" מאת ג'ו אברקרומבי
"הקסם האפל" מאת ג'ו אברקרומבי הוא יצירת פנטזיה אפלה ומותחת, שמצליחה לשבור את המוסכמות של הז'אנר וליצור עולם מורכב ומרתק. הספר הראשון בסדרת "החוק הראשון" מציג לקוראים דמויות בלתי נשכחות, עלילה סבוכה וכתיבה חדה ומלאת הומור שחור.
העלילה המרכזית
העלילה של "הקסם האפל" מתרחשת בעולם פנטזיה אפל ומציאותי, בו קיימים מאבקים פוליטיים, מלחמות ותככים. הסיפור מתמקד בשלוש דמויות מרכזיות:
לוגן תשע-אצבעות: לוחם ברברי אכזרי, שנודע בכינוי "תשע-אצבעות" בגלל אובדן אצבע בקרב. לוגן מנסה למצוא דרך להפסיק את חייו האלימים ולהתחיל מחדש.
ג'זל דאן לותאר: אציל צעיר ושחצן, שחולם על תהילה וכבוד, אך מוצא את עצמו מסובך במזימות פוליטיות.
גלוקטה: חוקר עינויים נכה, שהיה בעבר גיבור מלחמה, אך עכשיו משרת את האינקוויזיציה ומחפש דרכים לשרוד בעולם האכזרי בו הוא ח

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jun 26 2024, 15:23 PM
צטט הודעה

שנה שהם שם - Bring them home now🎗️

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9571462
מגדר:male
משתמש מספר: 81871
חפצי המשתמש: צפה

המדפדפון החמודון של בובספוג
שלום לכל מי שיקרא את זה! במדף הזה אני אכתוב בכל חודש את הספרים שקראתי בו, כולל דירוגים ודעה אישית, מחודש יוני 2024 ומסודרים לפי הסדר שקראתי אותם.
מוזמנים לקרוא ולקבל מפה חוות דעת לפני שאתם קונים ספר, כמובן שקראתי ספרים רבים לפני החודש הזה, אך ככל הנראה שלא אסיים לכתוב את המדף הזה אף פעם אם אכתוב כאן את כולם, תהנו!

יוני 2024

שומרת הערים האבודות 8.5
קראתי החודש את הספר בפעם השנייה, אני מעריץ ענק של שומרת ותמיד לפני שאני קונה את הספר הבא בסדרה אני חוזר וקורא שוב פעם את הספר הקודם כדי להיזכר במה שקרה ולהיות מוכן, אני אוהב לעשות את זה כמעט בכל סדרות הספרים שאני קורא.
זה ספר מעולה, מהפעילויות, התמונות, המתכונים שנותנים אווירה ממש כיפית ובעיקר החלק החשוב השוא הנובלה, שלגמרי אהבתי שהיא מסופרת לסירוגים עם סופי וקיף.
סך הכל: 8/10

הבטיחי לי
פעם ראשונה שקראתי הרלן קובן, אמא שלי המליצה לי עליו וזה ספר מעולה, סוחף, מותח והעלילה לא נמרחת בכלל, כל פרק מסופר מנקודת מבט של מישהו אחר אך הרוב מתמקד במיירון.
סדרת מתח מעולה שהתרשמתי ממנה מאוד, הכתיבה נחמדה וספר נחמד מאוד, זה מסוג הספרים שאתה קורא ביום כיפור כדי להעביר את הזמן.
סך הכל: 7/10

המועמדת
את האמת שקיבלתי אותו במתנה מאתר עברית וקראתי אותו בקינדל, מה אני אגיד, ספר חמוד, ממכר מאוד אך עם זאת העלילה כל כך נמרחת והכתיבה בשפה נמוכה, בכנות, לרא הצלחתי להפסיק לקרוא, אבל הספר לא כזה טוב.
מומלץ למי שאוהב רומנטיקה מוזרה כזאת.
סך הכל: 6/10

משחקי הירושה - מורשת הותורון 1
ואואאוואו
נראה לי הספר הכי טוב שלקחתי מהספרייה, באמת שסדרת ספרים מעולה, לא פלא שקראתי את כולה ביומיים.
למרות שהכתיבה גם לא הכי טובה בעולם העלילה סוחפת ומדהימה, הדמויות מעולות והסופרת מכניסה להם עומק מטורף, הספר הראשון הוא האהוב עלי מכל הסדרה, 2 דברים שהתאהבתי בהם בספר זה השוליים שמלאים בציורים מדהימים! וכמובן הכריכה שכל פריט בה מייצג חלק בספר, הרגשתי ממש כמו אייברי שהייתה צריכה לפתור את התעלומה עם הכריכה.
סך הכל: 9/10

שושלת הותורון - מורשת הותורון 2
כנ"ל לגבי מה שאמרתי על הספר הראשון, מעולה, הוא פחות טוב מהראשון אבל ללא ספק יש בו חלקים שטובים פי כמה וכמה מהספר הראשון, אין לי יותר מידי מה להרחיב כאן כי ממש כתבתי הכל בספר הראשון.
פשוט ספר מעולה.
סך הכל: 9/10

הגמביט האחרון - מורשת הותורון 3
טוב, זזה באמת היה ספר מושלם ממש כמו כל הספרים, אבל בכנות, קצת התאכזבתי.
מכל הסדרה המדהימה, חשבתי שהסוף יהיה וואו, אבל פתאום העלילה השתנתה, אל תחשבו שהספר לא טוב, הוא מעולה, אבל הוא לא כמו הספר הראשון והשני שגרם לי להשתגע ולחשוב עליהם כל היום, מה שכן הדמויות ממש מעולות בספר הזה, ואייברי מדהימה, מה שהכי אהבתי בספר הזה היה הסוף.
הסוף של הספר באמת באמת החלק הכי טוב בסדרה האת, וזה מאוד הרים את הספר, סדרה מומלצת.
סך הכל: 8.5/10

העילית (המועמדת 2)
את האמת שהעלילה עדיין נמרחת נורא ומאכזבת אותי, עדיין ממכר מאוד.
אבל!! שיפור ענק מהספר הקודם, הספר הזה פשוט נורא ועצוב, והיה חלק שבאמת בכיתי בו ונהרס לי עמוד בספר, באמת מבינים כאן הרבה מורכבויות ויש בו חלקים נוראיים וגילויים קשים, אבל כאילו (ומי שלא רוצה ספויילר שלא יקרא עד הנקודה הבאה) מה את עדיין עושה שםםם, 2 ספרים ועדיין נשארו עוד 4 נמאס לייייייי.
בכל מקרה ספר חמוד, סיימתי אותו ממש אתמול.
סך הכל: 7/10

שלושה בסירה אחת
די מאכזב.
סבא שלי המליץ לי עליו וספר די משמם, כן יש חלקים מעניינים ומצחיקים אבל הרוב הוא כזה... פשוט לא טוב.
אין לי הרבה מה להגיד, בסדר כזה.
סך הכל: 4/10

הנסיך האכזר
התחלתי הרגע! אערוך את זה עד סוף החודש :)

--------------------
ניתאי🐖טיילור🐖בובספוגג🐖הנהלת הפורומים

User Posted Image
מה יותר מצחיק מ-24? 25!
- בובספוג

🎗️

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (4) « ראשון ... 2 3 [4]  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025