האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

דיון || דמות ראשית מושלמת, ספיישל דמויות
פורסם ב: Apr 8 2016, 12:49 PM
צטט הודעה

בלי גסויות.

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 7349
מגדר:female
משתמש מספר: 51632
חפצי המשתמש: צפה

דמות ראשית מושלמת

בסיפורים רבים הדמות הראשית היא דמות מושלמת.
אין לה תמיד כוחות על טבעיים והיא לא תמיד מצילה את העולם - אבל יש בה מין השלמות.
למה הכוונה? הדמות הראשית תמיד יודעת מה לעשות בכל מצב, כיצד לפעול. לדמות הראשית תמיד יש תכונות טובות, היא אחת כזו שהייתם רוצים להתחבר אליה ואפילו להיות כמוהה. כמעט ואין מגרעות לדמות הראשית, גיבורת הסיפור, וגם אם יש הם כמעט ולא נכתבים.
ואני שואלת - האם זה לא אבסורד? הדמות הראשית, זו שאנחנו - הקוראים - הכי אמורים להתחבר אליה - מדוע דווקא היא בעלת התכונות 'המושלמות' כביכול ביותר?
אנחנו רוצים להתחבר אליה, להרגיש שגם אנחנו יכולים להיות כמוהה. בשביל זה, גם היא צריכה לחוות את קשיי היומיום המוכרים וגם לה צריכות להיות תכונות שליליות שיבלטו לא פחות מהתכונות הטובות.

🚹 מה דעתכם?
🚺 האם הדמות הראשית צריכה להיות מושלמת?
🚹 האם נתקלתם בסיפורים ובקטעים בהם התכונות השליליות של הדמות הראשית מוצגות בצורה גלויה?
🚺 מה יש לכם להוסיף לדיון?

כל מי שיגיב בדיון לפחות תגובה אחת יזכה בדמות.

--------------------
בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח,
הייתי חלק מהנוף
היום אני אורח.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Apr 8 2016, 13:30 PM
צטט הודעה

יש אינסופים גדולים יותר מאינסופים אחרים

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 7816
משתמש מספר: 47301

תודה על הדיון הזה. יש לי הרבה יותר מדי מה להגיד.
דמות מושלמת מדי=מרי סו, אחד הסיוטים הגדולים ביותר שלי כקוראת. אני שונאת את זה.
אקח לדוגמה את קליירי פריי, הדמות הראשית בסדרת בני הנפילים. אני מאוד אוהבת את הסדרה הזו, אבל לא סובלת את קליירי בדיוק בגלל שלמות היתר שלה. זה הגיע למצב שאני מדלגת על הקטעים שהיא מופיעה בהם פשוט כי היא כל כך מושלמת עד שזה מעורר רצון לדפוק את הראש בקיר.
בני אדם הם לא מושלמים - אף אחד מהם. כקוראת, הדבר שאני הכי מחפשת בספר זה דמות שאוכל להזדהות איתה. מישהי/ו שאוכל לקרוא עליו/ה ולהגיד לעצמי, "וואו, היא/הוא כל כך דומה לי." אני לא מושלמת, ככה שדמות מושלמת מדי תהרוס הכל.
דבר נוסף שאני מחפשת בספר הוא אמינות. גם כשמדובר בספר פנטזיה/מד"ב/כל דבר לא ריאליסטי, אני רוצה שהדמויות יעשו דברים שהגיוני שבן תמותה יעשה. דמות מושלמת מדי שתמיד תרוץ כדי להקריב את עצמה למען טובת הכלל ואף פעם לא תחשוב על מה יקרה לה עצמה ותהיה חסרת פחד לחלוטין ואמיצה - מצטערת, אבל זה הורס לי את כל הספר. גם אם העולם לא ריאליסטי, אני רוצה שהדמויות יהיו אמינות. שאוכל להאמין לתגובות שלהן.
אני מניחה שקראתי ספר שבו מוצגות גם תכונות שליליות של הדמות, רק שכרגע אני לא ממש מצליחה להיזכר באחד כזה.
אפסיק כאן כי אחרת זה יתארך יותר מדי, אבל בקיצור - אני חושבת שדמות ראשית מושלמת הורסת את הספר ומאחלת לכולנו שנדע להימנע מזה.

--------------------
נועה - 20 - פרשתי

User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 8 2016, 14:17 PM
צטט הודעה

רק קצת דם לקינוח הדבש

פרטי משתמש
חרמשים: 102207
מגדר:
משתמש מספר: 37223

דמות ראשית מושלמת - לא תודה. זה נקרא מרי סו, משהו שאני מנסה להימנע ממנו כל פעם שאני כותב.ת סיפור. כשאני רוצה לכתוב על דמות שהיא כביכול "מושלמת" או שאם לא שמים לב לדיטיילס ככה היא תיראה, אני ישר בוחר.ת את אחת התכונות שלה - שאמורה להיות ממש טובה, כמו למשל "נלחמת על הזכות לחלשים" ומקצינה אותה מאוד. או אפילו את העובדה שהדמות אוהבת לדבר - להקצין להקצין להקצין, זאת אחת הדרכים להימנע ממרי סו.
כמו שקורט כבר אמרה, הבעיה העיקרית עם דמות מושלמת היא שהיא כבר מתחילה לעצבן באיזשהו שלב. קליירי היא באמת דוגמא מעולה לזה - תמיד יודעת מה לעשות, תמיד מצחיקה ושנונה, מנצחת בכל קרב, ובאופן כללי עושה דברים שאנשים אחרים לא יכולים. לפי מה שזכור לי, בספרים היא בכלל לא הפגינה פחד - זה משהו שהוסיפו בעיקר בסדרה, מה שגרם לי לאהוב את הדמות הזאת יותר.
וכן, אנחנו גם קוראים סיפורים כדי לחפש דמויות שנוכל להזדהות איתן או דמויות שאני רוצה שיהיה להן רק טוב. דמות שתבוא ותהיה מושלמת כל הזמן - לא יהיה לי שום טוב לאחל לה. ספרי פרסי ג'קסון הם דוגמא מעולה לספרים שאין בהם שום מרי סו - לכל החצויים יש דיסלקטיה, הפרעת קשב והיפראקטיביות. אפילו אנבת', שאמורה להיות בהחלט הכי קרובה לשלמות שם - להזכיר לכם את הפגם הראשי באישיות שלה - היבריס?
קבלו טיפ ממני, מישהו.י שכתב.ה פעם מלא מרי סו - תחשבו אם אתם הייתם רוצים לקרוא על דמות כל כך מושלמת. תחשבו מה הדברים הרעים באופי שלה. איפה היא תטעה.

--------------------

תֹּם, 20, את׌/ה׊א, לא ממש פה, הנה המדף שלי
g
User Posted Image

User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Apr 15 2016, 10:23 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 4840
מגדר:male
משתמש מספר: 56553

אולי נקלט במבט ראשון שהדמות הראשית היא מושלמת אבל לכל דמות באשר היא יש צד לא מושלם.אין כזה דבר אדם מושלם וכל כותב יודע את זה ומכניס את זה אל תוך הסיפור-אולי בפרהסיה ואולי בין השורות.בכל סיפור נמצא שהדמות הראשית לא מושלמת -היא תחטא,תמעוד,תפסיד בין אם זה בגלוי ובין אם זה לא בגלוי .
וזה גם בכל המובנים-בין אם זה הצד הפיזי ,מבחינה גופנית ,ובין אם זה
בתוך ראשה המיסתורי של הדמות.
לרב הסיפורים הטובים -בסוף הסיפור הדמות עןברת שינוי -מן התעלות ,שגורמת לה לעלות ולהתגבר על הצד הרע שלה.ולפעמים,זה מה שעושה את הסיפור כולו-השינוי של הדמות העובדה שהיא עברה שינוי והיא פתוחה יותר טובה יותר ומוכנה יותר .
לדעתי-דמות מושלמת לא תורמת לסיפור-ואף הורסת אותו .היא גורמת לקנאות והורסת את המהלך של הסיפור.
או שיש אופציה קצת יותר קיצונית ,שאותה הדמות המושלמת גורמת לדמות אחרת להבין שאין כזה דבר דמות מושלמת -ולהגיע לתובנות ולהתעלות שיגרמו לסיפור להיות גדול ומוצלח יותר.
וחשוב להבין שדמות ראשית מושלמת היא לא דמות טובה -ולא צריך שתיהיה כזו כי ...אין לה לאן לעלות .

--------------------
User Posted Image

אני מת על סקרלט

---------
פורסם ב: May 6 2016, 13:10 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 16397
משתמש מספר: 54053

מה דעתכם?
האם הדמות הראשית צריכה להיות מושלמת?
האם נתקלתם בסיפורים ובקטעים בהם התכונות השליליות של הדמות הראשית מוצגות בצורה גלויה?
מה יש לכם להוסיף לדיון?

לפי דעתי דמות ראשית מושלמת נותנת לך תחושה של חוסר נוחות, כאילו מנסים להשוות אותה אלייך. כמו"כ הרבה פעמים דמויות מושלמות לא יכולות להתפתח, וזה יוצר סיפור סתמי.
לפעמים, דמויות מושלמות הן גרועות בעצם זה שהן מושלמות, משום שהן לא מציאותיות...
הדמויות הראשיות ממש לא צריכות להיות מושלמות, אולי דווקא להפך- בכל דמות צריך להיות פגם כלשהו.

--------------------

שחר - מנהלת פורום ספרים - טבעונית - אשמת הכוכבים - משחקי הרעב - אליסיה קארה - חסרת חיים - בפרישה

---------
פורסם ב: May 7 2016, 15:14 PM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
חרמשים: 62488
משתמש מספר: 55840

🚹 מה דעתכם? לדעתי, לא בכל הספרים הדמות הראשית היא מושלמת, אבל כבר נתקלתי בכמה כאלה... אני מאוד לא בעד זה ואני חושבת שזה לא מתאים לעשות את הדמות הראשית מושלמת, כי אז הרבה יותר קשה להתחבר אליה.
🚺 האם הדמות הראשית צריכה להיות מושלמת? כמו שכבר ציינתי, אני ממש לא חושבת שהדמות הראשית צריכה להיות מושלמת, ההפך: כשדמות היא מושלמת, יותר קשה להתחבר אליה כי יודעים שאי אפשר להיות כמוה ואי אפשר להזדהות איתה, אך כאשר לדמות יש פגמים וקשיים, קל יותר להזדהות איתה והבין אותה, בעיקר כשאלו פגמים או קשיים שנתקלנו בהם בעצמנו.
🚹 האם נתקלתם בסיפורים ובקטעים בהם התכונות השליליות של הדמות הראשית מוצגות בצורה גלויה? לא נתקלתי בהרבה סיפורים וקטעים כאלו, אם כי לדוגמא במלחמת הכוכבים (אני יודעת שזה סרט אז זה שונה, אבל עדיין היה חשוב לי לציין) אפשר להחשיב את אנאקין סקייווקר כדמות ראשית, לפחות בטרילוגיה החדשה יותר, כאשר הוא ילד קטן. בהתחלה, לא ממש מציגים את התכונות השליליות שלו, אבל מאוחר יותר, יודה מציג אותן בבירור וכאשר הוא מתבגר מעט, ניתן לראות אותן גם. בנוסף, בספר בית הספר לטוב ולרע, בו סופי ואגתה הן הדמויות הראשיות, מציגים גם תכונות שליליות שלהן בצורה גלויה.
🚺 מה יש לכם להוסיף לדיון? אני חושבת שלא כדאי לעשות דמויות מושלמות, כי בחיים האמיתיים אף אחד לא מושלם, בכל אחד יש פגם. כאשר יש דמות מושלמת, היא כמו מציבה יעד אליו כל אחד שואף להגיע, אך בעצם אי אפשר להגיע אליו כי אי אפשר להיות מושלמים.

--------------------
קימ/ליליקה
(אבל תקראו לי לילי כי רק ליצור ויצור מותר לקרוא לי ככה)
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
והייתי שמה גיף של Uniraccoon אבל אני לא מוצאת אחד מספיק יפה.
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

לילו מתה עלי, זה לא נתון לויכוח, היא פשוט מתה עלי
אתם יכולים גם, אתם יכולים לא, אבל היא כן
אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
פורסם ב: May 10 2016, 16:02 PM
צטט הודעה

בלי גסויות.

פרטי משתמש
חרמשים: 7349
משתמש מספר: 51632

הספיישל נגמר. הדמויות יחולקו לכל המשתתפים ותוכלו להמיר אותן בבנק הדמויות.
במידה וברצונכם לחדש את הדיון, פנו אליי בהודעה פרטית ואשקול זאת.

--------------------
בגן העדן של ילדות
אשר היה פורח,
הייתי חלק מהנוף
היום אני אורח.

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025