![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (7) 1 2 [3] 4 5 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Mar 24 2020, 22:43 PM
|
||
![]() מוגל |
פעם דנתי בנושא עם המורה שלי ועוד חברות ואמרו לי שבתורה כתוב שחוץ מכדור הארץ אין עוד כוכב ועליו יצורים חיים אבל אחרי מה שכתבו פה אני לא יודעת מה לחשב
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 6 2020, 22:06 PM
|
||
![]() מוגל |
לדעתי אין חייזרים.
|
|
פורסם ב: May 10 2020, 11:57 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
מבחינת היהדות על פי מה שידוע לי אין הוכחה לכאן או לכאן. אם ימצאו חייזרים זה לא יהווה סתירה לשום דבר ביהדות ואם ימצאו הוכחות שהם לא יכולים להיות זה גם לא יסתור כלום, אחרי הכל כל המקומות שמהם משמע שיש חייזרים, ייתכן מאד שהכוונה למלאכים. הדברים בכלל לא חייבים להיות כפשוטם! אלה עניינים דקים מאד.
ודעתי היא, על פי הידוע לי, הסיכויים שיהיו בחלל יצורים, שלא לדבר על תבוניים הם אפסיים. מכיוון שגם אם הם לא צריכים מים אוויר טמפרטורה כלשהי וכו', הם לא יכולים להתמודד עם כוח משיכה חזק מידי כי אז הם לא יוכלו להרים מחוש, :) או בלי הגנה מפני מטאורים (במיוחד אם יש כוח משיכה חזק) והפרטים שצריך שיתחברו זה בזה בשביל תנאים אלה בלבד הם רבים, למשל בכדור הארץ כוח המשיכה ברמה הנכונה, האטמוספרה מונעת ממטאורים עשויים קרח (ויש כמויות כאלה) לפגוע בכדור הארץ (היא ממיסה אותם), וכוכב הלכת צדק הענק בכוח המשיכה האדיר שלו מגן על כדור הארץ בכך שממגנט אליו את כל המטאורים, זה רק שניים מתוך מכלול של המוני קריטריונים להמצאות של חיים שכל אחד מצריך המון פרטים שיחברו זה לזה. וזה בהנחה שהחייזרים יכולים להתקיים בטמפרטורות גבוהות מאד או נמוכות מאד, בקרקע לא מוצקה, ללא חמצן, אני לא מדען אז אני לא יודע אבל אולי בכלל אין שום אפשרות לחיים בלי הקריטריונים הללו. יש גם עניין במערכת שמש יציבה ובירח שמווסת את הסיבוב והכוח משיכה. כך שדעתי היא שהסיכוי לחייזרים הוא אפסי ביותר אך קיים. (המצאות כל התנאים האלה בכדור הארץ היא מופלאה וניסית ואחת מההוכחות החזקות לקיומו של הבורא) בקשר למה שכתבת האם יש חייזרים בכדור הארץ,אני מסכים עם Mindfulness (תגובה ראשונה) שהשאלה היא איך מגדירים חייזר. אני אישית חושב שאני מגדיר חייזר כייצור שלא קיים בכדור הארץ, מכיוון שאם הוא חי בכדור הארץ הוא לא חייזר אלא עוד אחד ממיליארדי הייצורים החיים כאן שחלקם נראים יותר משונים מציורי החייזרים... (אם הוא נמצא כאן לחמש דקות הוא עדיין לא הופך לדייר קבע אז זה לא משנה את ההגדרה) על המאדים אין לי מושג. ובקשר למה שאמרת שהעולם נברא בשביל האדם והאישה ולכן לא יכול להיות שיש חייזרים, אני מקווה שלא התכוונת להגיד שאם העולם נברא בשביל האדם והאישה ללא אמורים להיות עוד יצורים. כי זו טענה טיפשית שהרי לפי שיטתך אני אשאל: אם העולם נברא בשביל האדם אז למה נבראו החיות? לכן אני מבין שהתכוונת לשאול כך (אם אני טועה אשמח לתגובה): אם העולם נברא בשביל האדם והאישה אז למה נבראו החייזרים דהיינו במה הם משמשים את האדם? ואני אנסה לענות: לדעתי יש בכך מספר נקודות: 1)יכול להיות שהייצורים הללו משפיעים עלינו בכל מיני השפעות במישור הגשמי ו\או הרוחני באיזושהי צורה. 2)יכול להיות שהקב"ה ברא אותם כדי להראות לנו כמה אנחנו קטנים, יקום מלא גלקסיות ויצורים. או לחילופין להראות לנו שכמה שלא נתקדם טכנולוגית עדיין אנחנו קטנים מידי ולא גילינו את היצורים הללו, עד כמה מורכבת הבריאה ובאיזו חוכמה היא נוצרה. (גם העולם הענק המלא כ"כ בפרטים ובצירופים הוא גם הוכחה לקיומו של הבורא) 3)ישנו סיפור שמובא במקורותינו שמספר על אחד מהתנאים הקדושים ששוחח עם אליהו הנביא. ואותו תנא שאל את אליהו הנביא: שישנם תולעים שחיות עמוק בבטן האדמה, יצורים זעירים. והם אינם מועילים לשום דבר. אז לשם מה נבראו? ענה לו אליהו הנביא: דווקא בגלל שאינם מועילים לשום דבר ולא עושים כלום בחייהם הם נבראו, כדי שכשעם ישראל יכעיס את הקב"ה עד שהקב"ה ירצה להשמיד את כל המין האנושי ח"ו הוא יביט באותה התולעת ויאמר:"אם לכזו תולעת, שאין לה שום תועלת אני נותן קיום, אז לבני האדם (ובמיוחד היהודים) אני לא ייתן קיום??" (כמובן שהכול כביכול ולא דברים כפשוטם) אז לכל ייצור יכול להיות תועלת כלשהי אז לדעתי השאלה לא נכונה. (כי את אותה שאלה יכולת לשאול על הדיונון או הצלופח) (אני חרדי גאה) ד"א. יש עוד המון מה להוסיף בנושא, ואפשר לדבר איתי ע"כ אישית בעזרת ינשוף/תנשמת/עטלף/חייזר. -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 09:06 AM
|
||
![]() this is the way ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש, אין. התשובה היא יש ואין כי השאלה היא "מה זה חייזר?"
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 15 2020, 13:45 PM
|
||||||||||||||||||||||||||||||
![]() סקיב ![]() |
בקשר לנידון ההלכתי הציטוט לפי עניות דעתי אינו קשור לנושא.
כיוון שכוונת התלמוד תיתכן לכוכב עצמו, בזמן התלמוד האמינו שהכוכבים הם ישויות תבונתיות יותר מהאדם, כמו בזמן אריסטו והרמב"ם. בקשר לנושא התייחסות התורה לחייזרים, שימי לב שההתייחסות היא אגבית בלבד. והתייחסות זו בהחלט הגיונית בהתחשב בעקרון. בקשר להבט תנאי החיים אנו לא יודעים על החזיירים אז איך נקבע את תנאי החיים שלהם? -------------------- ארבעה שונים בכל מקום נמצאים. לאחד תמיד פניך יפנו, לאחר תמיד אחוריך יכוונו. אחר לשמאלך, וחברו לימינך. (חידה זו תוחלף כל כמה זמן.) תשלחו תשובות בבקשה, או בקשות לרמז, או בקשות לגילוי. אם אתה קורא סימן שאתה אידיוט, כי מי רוצה לקרוא חתימה של חנון מתכחש, כאילו שהוא לא יודע שזה ניסיון לחנך אותו. קשקושים בלבוש קוקו שפיץ. רררררררררררקקקקקקקקקקק ריייבנקלו לנצח!!!!!!!!! איש אחד חלם, שבלילה הוא מת. וכשבבוקר הוא קם, הוא גילה שזה באמת. איש אחד גר, מול בית הקברות. והיום הוא גר מול הבית שלו. איש אחד השתזף, במרפסת עם תריסים. ובסוף הוא נעשה פסים פסים פסים. איש אחד אהב, לאכול ביצים. ולבסוף בטנו, התמלאה בקרקורים. טוב וכדי להוכיח שאני חנון. (לא, לא, לא, אני מכחיש...) אז באתי לחנך אתכם, אז כתבתי "אמרות חכמה."
תשמעו זה דחוףףףףף אני משועמםםםםםםםםם תשלחו ינשוףףףףףףףףףףְֱ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבקש שלא לשלוח לי דוא"ל.!!!!!!!!......... (כאילו שמישהו חשב לעשות את זה.) אשמח אם תשלח/י ינשוף. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||||||||||
|
פורסם ב: May 17 2020, 16:46 PM
|
||||||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
בתלמוד מדובר על כוכב, כמו שכתוב:"הללהו שמש וירח" לא הכוונה שיש חיים ממש -------------------- הלל
|||||
|
פורסם ב: May 17 2020, 17:13 PM
|
![]() סקיב ![]() |
יש עוד נקודה שנצטרך לציין בדיון, והיא מה מוגדר כחייזר, כיוון שאם אפילו ישות שאינה תבונתית מוגדרת כחייזר, אז אפילו הכוכבים עצמם עשויים להיכנס תחת הקטגוריה חייזרים.
-------------------- ארבעה שונים בכל מקום נמצאים. לאחד תמיד פניך יפנו, לאחר תמיד אחוריך יכוונו. אחר לשמאלך, וחברו לימינך. (חידה זו תוחלף כל כמה זמן.) תשלחו תשובות בבקשה, או בקשות לרמז, או בקשות לגילוי. אם אתה קורא סימן שאתה אידיוט, כי מי רוצה לקרוא חתימה של חנון מתכחש, כאילו שהוא לא יודע שזה ניסיון לחנך אותו. קשקושים בלבוש קוקו שפיץ. רררררררררררקקקקקקקקקקק ריייבנקלו לנצח!!!!!!!!! איש אחד חלם, שבלילה הוא מת. וכשבבוקר הוא קם, הוא גילה שזה באמת. איש אחד גר, מול בית הקברות. והיום הוא גר מול הבית שלו. איש אחד השתזף, במרפסת עם תריסים. ובסוף הוא נעשה פסים פסים פסים. איש אחד אהב, לאכול ביצים. ולבסוף בטנו, התמלאה בקרקורים. טוב וכדי להוכיח שאני חנון. (לא, לא, לא, אני מכחיש...) אז באתי לחנך אתכם, אז כתבתי "אמרות חכמה."
תשמעו זה דחוףףףףף אני משועמםםםםםםםםם תשלחו ינשוףףףףףףףףףףְֱ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבקש שלא לשלוח לי דוא"ל.!!!!!!!!......... (כאילו שמישהו חשב לעשות את זה.) אשמח אם תשלח/י ינשוף. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
פורסם ב: May 28 2020, 05:44 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אני חושבת שחייזרים הם בהחלט קיימים! או לפחות שהיו קיימים. כמו שאמרו תלמוד הבבלי. אלוקים לא סתם ברא כל כך הרבה כוכבים הוא לא בורא סתם.
יכול להיות שהיקום הוא יותר מדי גדול מכדי שנמצא אותם ויכול להיות שיש להם תרכובת שונה משלנו, כלומר אם כדי להתקיים אנחנו זקוקים לחמצן ומים, אולי החייזרים בכוכבים אחרים זקוקים לחנקן ואש (לדוגמא) [כמובן שזאת רק הדעה הקטנה והצנועה שלי אפשר להסכים איתה ואפשר שלא כך או כך זה בסדר:) -------------------- היי אני איילת
מה כותבים פה אני לא יודעתת טוב אז אני אעביר מסר אתם כבר קוראים את זה והמסר הוא אמממ אין מסר [אבל אני אחשוב על מסר מוצלח יום אחד!] אם קראתם עד לפה זו הוכחה שאתם יודעים לקרוא, ברכותיי! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 28 2020, 05:47 AM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי חייזרים קיימים ואני אחקור את זה!
הם חיים בחלל החיצון אבל מידי פעם אולי תיתקל בעב"מ מי יודע מה! -------------------- ליבי 😼 13 😼 She/her
אני בחתימה של ליביייי אז ליבי קסומה קסומה והיא נחמדה כזאת והיא משרשרת מעולה והיא גםגםגם כזאת כזאת ליביאית כזאת וזה ממש נחמד :> אזזזזז אנשים תדברו עם ליביייי כי היא נחמדה ממששש3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 1 2020, 09:18 AM
|
||
אני עדיין עומד מאחורי דברי, אבל כשאני חושב על זה עוד פעם, קשה לי לדמיין שאין בחלל ייצורים דמויי פלנגטון, לא חייב על כוכב אבל בחלל.
אבל רק ייצורים דמויי חיידקים או עד גודל של חרקים קטנים. כשדיברתי בדיון הזה על חייזרים, ההגדרה שדיברתי עליה הייתה יצורים-גם אם לא תבוניים- גדולים, החל מגודל של מכרסמים. ועל כאלה ייצורים אני עדיין סבור שסיכויי הקיום שלהם נמוכים ביותר. רציתי גם להוסיף על התגובה הקודמת שלי שמשרד הביטחון האמריקאי. (נראה לי הביטחון, או נאס"א. לא זוכר בדיוק) השקיע מליארדים בקמפייני חיפוש הוכחות לקיומם של חייזרים, במהלכם בין השאר שלחו קרני קרינה לחלל, שאם קיימים שם ייצורים כלשהם זה אמור להראות. (לא זוכר בדיוק איך מה מו מי.) -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 4 2020, 10:12 AM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
אני ממש לא יודע אם יש חייזרים
אבל ניראלי שיש -------------------- מסדר עוף החול!
כי ביחד, אנחנו נביס את וולדמורט! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 4 2020, 10:34 AM
|
![]() סקיב ![]() |
מה זה נראה לי תחושת בטן?
כלומר, על מה אתה מסתמך, שיש לך נטייה להגיד שכן. -------------------- ארבעה שונים בכל מקום נמצאים. לאחד תמיד פניך יפנו, לאחר תמיד אחוריך יכוונו. אחר לשמאלך, וחברו לימינך. (חידה זו תוחלף כל כמה זמן.) תשלחו תשובות בבקשה, או בקשות לרמז, או בקשות לגילוי. אם אתה קורא סימן שאתה אידיוט, כי מי רוצה לקרוא חתימה של חנון מתכחש, כאילו שהוא לא יודע שזה ניסיון לחנך אותו. קשקושים בלבוש קוקו שפיץ. רררררררררררקקקקקקקקקקק ריייבנקלו לנצח!!!!!!!!! איש אחד חלם, שבלילה הוא מת. וכשבבוקר הוא קם, הוא גילה שזה באמת. איש אחד גר, מול בית הקברות. והיום הוא גר מול הבית שלו. איש אחד השתזף, במרפסת עם תריסים. ובסוף הוא נעשה פסים פסים פסים. איש אחד אהב, לאכול ביצים. ולבסוף בטנו, התמלאה בקרקורים. טוב וכדי להוכיח שאני חנון. (לא, לא, לא, אני מכחיש...) אז באתי לחנך אתכם, אז כתבתי "אמרות חכמה."
|
פורסם ב: Jun 8 2020, 01:58 AM
|
||
בחייכם לא נחמד לחשוב שאנחנו רק כ7 מיליארד בני אדם
לבד ויש הרבה חושך מסביב! כיף לחשוב שיש חייזריים חוץ מזה אם יש יקומים מקבילים (ואין) ברורר שבאחד מהם יש חיזרים!!! ותשאלו את 'אייזיק אסימוב' (סופר המדע הבידיוני הטוב בעולם) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 8 2020, 11:35 AM
|
![]() סקיב ![]() |
1 מי קבע איך מגדירים חייזרים?
2 אי אפשר לטעון שאין יקומים מקבילים, כי אין לך שום דרך לדעת. -------------------- ארבעה שונים בכל מקום נמצאים. לאחד תמיד פניך יפנו, לאחר תמיד אחוריך יכוונו. אחר לשמאלך, וחברו לימינך. (חידה זו תוחלף כל כמה זמן.) תשלחו תשובות בבקשה, או בקשות לרמז, או בקשות לגילוי. אם אתה קורא סימן שאתה אידיוט, כי מי רוצה לקרוא חתימה של חנון מתכחש, כאילו שהוא לא יודע שזה ניסיון לחנך אותו. קשקושים בלבוש קוקו שפיץ. רררררררררררקקקקקקקקקקק ריייבנקלו לנצח!!!!!!!!! איש אחד חלם, שבלילה הוא מת. וכשבבוקר הוא קם, הוא גילה שזה באמת. איש אחד גר, מול בית הקברות. והיום הוא גר מול הבית שלו. איש אחד השתזף, במרפסת עם תריסים. ובסוף הוא נעשה פסים פסים פסים. איש אחד אהב, לאכול ביצים. ולבסוף בטנו, התמלאה בקרקורים. טוב וכדי להוכיח שאני חנון. (לא, לא, לא, אני מכחיש...) אז באתי לחנך אתכם, אז כתבתי "אמרות חכמה."
|
פורסם ב: Jun 8 2020, 12:23 PM
|
||
אני בפירוש חושב שמאד הגיוני קיומם של יקומים מקבילים (וואלה רעיון לדיון... מי יפתח?) אבל לא בצורת המדע בדיוני והפנטזיה, אלא משהו אחר, אני כרגע מדבר מבחינה יהודית: יש הרבה שיטות להסביר את העניין של גן-עדן וגיהינום. ואחד מהם הוא שהם נמצאים ממש כאן, רק בממד אחר.
אותו דבר אני גם אוהב להאמין בקיומו של ממד הזמן (כממד שאפשר לעבור בו) [העניין הזה גורם לפעמים לחברים שלי לגחך עלי, לכן אני לא מרבה לנפנף בו, למרות שלדעתי יש לו היתכנות מדעית.] (גם לעניין הזה של ממד הזמן יש לי הסברים יהודים, אבל לא משנה) אז אני די מאמין בקיומו של ממד הזמן, אבל לא בקיומם של יקומים מקבילים שחיים בהם חייזרים או רובוטים וכו'. אני מסכים שאי אפשר להוכיח את חוסר קיומם, אבל זה בדיוני. כאילו, גם אי אפשר להוכיח את חוסר קיומו של הארי פוטר. אבל זה לא הופך אותו לדבר שהגיוני להאמין לקיומו. זאת אומרת שאין יקומים מקבילים, כי למה שיהיה, בדיוק כמו שאין הארי פוטר. אלא אם כן יוכח אחרת. -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |