![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 8 9 [10] 11 12 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Mar 11 2021, 18:02 PM
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
טוב. אנחנו לא משדרים על אותו גל, ואני באמת רוצה לפאוש מהדיונים, אז הנה תגובתי, ואני לא מבטיח שתהיה אחת נוספת...
קודם כל זה לא בסדר לקיים את המצוות כי ככה אמרו לי. כמו שאמרתי, וחידדתי בעריכה, ברור שיש לזה משמעות, אבל זה לא בסדר. חובתו של כל יהודי היא להאמין, ולעשות את המצוות כי ככה ה' ציווה. כל העיקרון של יהודעץי, זה שהוא מאמין שיש אלוקים, ואלוקים בחר בו להיות יהודי-העם הנבחר ע"י אותו אלוקים, והוא ציווה אותו לעשות כך וכך. זה הבסיס. לעשות מצוות כי ככה אמרו לי, לא אומר שאין לזה משמעות, אבל זה תינוקי! זה פשוט תינוקות, שיטחיות וטיפשות! אולי אני לא אחצה כביש לבד, כי כשהייתי ילד אמרו לי לא? גדלתי, אבל עדיין אני לא חוצה. ולא כי אני מפחד, אלא כי אמרו לי. אני אמשיך לתת יד למבוגר (או למישהו בגילי, שהיה מבוגר כשהייתי קטן) עד גיל זקנה ושיבה. מדהים לא? והדוגמא הזו אפילו לא מתחילה ליצג, כי מדובר פה על אדם שמגביל את החיים שלו, ופועל בדרך מסויימת שכל המהות שלה היא-אני עושה ככה כי ככה ציווה אותי אלוקים, והוא אפילו לא עצר רגע לחשוב על זה שהוא עושה את זה כי ככה ציווה אותו אלוקים, אלא הוא עושה את זה כי ככה אבא ואמא אמרו לו לעשות כשהרדימו אותו עם סיפור. נו באמת! ולכן, הגם שאפחד לא בא לשכנע אותך, קודם כל, להתעמק בקיומו של אלוקים, זה שלב מאוחר יותר. קודם צריך לקיים מצוות "כי ה', שאני מאמין שהוא קיים, (לא מידיעה, מאמונה) ציווה אותי כך". ולא לקיים מצוות כי "אמא אמרה ואמא תעניש", ודבר שני, אני מתאר לעצמי שאמרו לך כמה וכמה פעמים שיש אלוקים. לא צריך להוכיח, זה עוד שלב. ודבר שלישי, זה מינימום מינימום מינימום בגרות, להבין למה אני עושה משהו. ושלב יותר מאוחר, גם להוכיח שהמשהו הזה גם צודק למרות הצדדים האחרים. לפי איך שהבנתי מסוף הציטוט הזה, את/ה כן מאמין/ה בזה שיש אלוקים, ועושה מצוות כי הוא ציווה. אבל אף פעם לא ישבת וחקרת לעומק כדי לדעת בידיעה. אם כן, זה בסדר. זה שלב יותר מאוחר. חשוב ללמוד אמונה, אבל צריך גם לדעת איך. אם את/ה רוצ/ה להתחיל, קודם כל צריך לדעת שלא לומדים את זה לבד ובלי הדרכה, אלא עם הדרכה של מישהו שמבין בזה.
יפה. דבר ראשון, אדם בוגר שזה עתה סיים להיות ילד, צריך להאמין. להאמין בלב. להאמין שמה שאמרו לו, נכון, יש אלוקים והוא עשה עושה ויעשה לכל המעשים. אח"כ, מחובתו גם לדעת ידיעה שיכלית. עיקרי האמונה הם מה שהאדם צריך לחשוב בליבו כל הזמן ולא להכחיש אף אחד. אם אתה מקיים מצוות כי ככה חינכו אותך, ואתה מאמין שמה שחינכו אותך זו אמת, ברור שזה בסדר. וזה מה שרוב האנשים היום. אבל אם אתה מקיים מצוות כי ככה אמרו לך, אבל אתה לא מאמין שזו אמת, אני לא נכנס בכלל לשאלה אם זה בסדר או לא, זו פשוט ילדותיות מושלמת! ומי שעושה כך, שילך לקנות מוצץ וטיטול שמתאים לגילו.
אז הנה אני הולך להטיל פצצה שתרעיד את חלונות החדר: טעות! אין שום הבדל! מי שלא מאמין, הוא כופר! מה זה כופר? שאומר "זה לא נכון" מי שלא מאמין, ולא אומר "זה נכון" משמע הוא לא אומר שזה נכון, ואין דבר כזה חצי חצי. זה כל הרעיון של היהדות. הבסיס והשורש של כ-ל דת שהיא, גם פוליטאיסטיות וכו' זה להאמין ביישות אליה סוגדים!!!!!!!!! וממילא, אם אין אמונה, זה נחשב כהכחשה! אבל שוב, אם אין ידיעה שכלית, אבל האדם מאמין בלב, זה שלב אחד כבר!
אז בו/י אני אזכיר לך על מה אנחנו מדברים פה: אנחנו מדברים על התגובה של ההיא שאמרה: "וכמו שאמרה עמית בתגובה הראשונה פה, בגילאי הגן+כיתות א'-ב' האל וזה שהוא יצר את היקום מובאים כעובדות לפנייך." אני באמת לא הבנתי מה היא התכוונה להגיד פה, אבל זה מה שהיא אמרה. היא דיברה על גיל הגן. לא על עצם המושג שמחנכים לכך, ולא נותנים אופציה אחרת. על זה לא דיברתי. ובכל אופן זה לא נכון! את אומרת שלא נותנים אפשרות לבחור בדרך זו או אחרת, כנו שנותנים בקורונה? זו פשוט שטות! ואני כבר אמרתי את זה. אם האדם בחן מעצמו את הנושא, והחליט שהוא לא מאמין, (כמו שאת/ה אמרת בעצמך על הקורונה) אולי ינסו להוכיח לו, לשכנע אותו וכו', אבל לא יכולים להכריח אותו! ואפילו יותר מהקורונה, אדם כזה גם לא מקיים מצוות, סוו... ובאמת אם היא בחרה שלא להאמין, זו זכותה! זה לא נכון וזה נורא, אבל זו זכותה! יש זכות בחירה! אני דיברתי על זה שהיא הציגה את עצמה כמאמינה שומרת מצוות, אבל לא מאמינה שאלוקים ברא את הכל. זה כילאיים דאורייתא! מה זו החיה הזו? תגידי שאת מקיימת מצוות בגלל פחד מחרם משפחתי (כמו כריס לדוגמא) או משהו כזה. אבל להגיד שהיא מקיימת מצוות, ומאמינה, אבל לא מאמינה? חחח זה מגוחך ומקומם ושיטחי ותינוקי!
נכון! כי זה החינוך של הוריו!!!! מה הבעיה? ומחנכים אותו שיש אלוקים. והוא מאמין, וכשמתבגר, צריך גם באמת להאמין! מה הבעיה בזה? בל נשכח שאנו מדברים על מה שהיא אמרה. שלפי איך שהבנתי היא דיברה על המוסריות. הורים מלמדים את הילדים שלהם הרבה דברים כאמת אבסולוטית. גם דברים שיש עליהם ויכוח. וכן, גם במוסריות שמלמדים ילדים, יש מחלוקות. ויתור וכודו', יש הרבה שחולקים ע"כ שאלה דברים חשובים ונכונים! אז אולי לא נלמד את הילד להיות אדם טוב כי יש כאלה שחושבים שזה לא טוב?
קודם כל באמת מאמינים על עיוור. אבא ומר לי. והוא שמע מסבא וכו'... אבל שוב, חובתו של כל יהודי ללמוד את זה. וגם אם הוא לא לומד, הוא יודע שיש מי שלמד, ולכן זה לא סתם עיוור. ואם הוא רוצה ללמוד, הוא תמיד יכול. אז שוב, אם הוא לא בדק והוא מאמין על עיוור, זו בעייתו! זה אומר שהוא סתם אדם שיטחי שלא אכפת לו להגביל את עצמו עבור שטויות. בעיקרון הוא אמור ללמוד. נקודה. וחוץ מזה, שמשהו שמיליוני אנשים שמעו ממליוני אנשים ששמעו ממליוני אנשים וכו', אי חייב להיות בו לפחות גרעין אמת. או בכל אופן, קל להאמין בו, וקשה להכחיש אותו. ואני לא קורא לזה חוסר אמונה. יש לו חוסר באמונה אבל לא שהאמונה עצמה חסרה. כי אמונה מורכבת גם ובעיקר מידיעה. אבל זה לא שזה לא שווה עלום. לפעמים אמונה בלי ידיעה, יותר עוצמתית מכזו שעם. ידיעה של בליבאתים פשוטים ועמירצים, שמאמינים באמונה תמימה, זה הדבר הכי יפה שיש. אבל זה בגלל שהם עמירצים ובליבתים. בן אדם חושב צריך לחשוב.
יפה! אז כששואלים אותך למה את/ה מקיים מצוות, אתה לא עונה "כי אמא תעניש" את/ה עונה "כי ככה אלוקים אמר". נכון? אז יפה! את/ה מאמין! רק שיש לך עוד שלב-לחקור קצת. בזהירות, עם הכוונה, לאט לאט. ככה זה. כי את/ה בן אדם חושב. אז תחשוב! בהצלחה :)
אני חושב שאחרי החפירה הנוכחית שלי ברור לך הקו שלי, שלכן זה די מיותר להגיב על זה :) ושוב, אני ממליץ בחום לשאול את כל זה מישהו שבאמת מבין, ולא עם הארץ כמוני. מישהו כמו "הידברות" או משהןץו. קחו את כל מה שאמרתי כאן בעירבון מוגבל, כדעתי האישית והלא כל כך מוסמכת. ;) באמת שאני מתחנן לא לקחת פה כלום כדבר בטוח. בטח שלא להלכה. כתבתי מה נראה לי, בלי לבדוק, ואני ממש לא בר-סמכה ובלי מספיק ידע וקו מחשבה נכון. אז באמת כצריך לשאול מישהו שיותר ממני. האם אמונה בלי ידיעה היא אמונה, האם מוטל עלי לבדוק שכלית, מה דין קיום מצוות בלי אמונה, והאם יש דרגות בחוסר אמונה, והאם 13 עיקרי האמונה זה לחשוב בלב, או גם כן לדעת. והאם יש דיעבד ולכתחילה. אלא בכלליות השאלות. עניתי את דעתי הלא מוסמכת, אנא, אל תקחו אותה כדבר בטוח!!! -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
|
פורסם ב: Mar 11 2021, 18:18 PM
|
||||
![]() “I am mental about you too” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואני אגיד לך, אולי אפתיע אותך שלא. אני לא רואה בעיה בזה, חונכתי להיות מסורתית, אבל שגדלתי לימדו אותי מדע. אני רוצה להאמין עד הסוף בשניהם, אבל אני לא יכולה, אז יצא לי חלקי. ברור יותר עכשיו? -------------------- 💋
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 11 2021, 18:24 PM
|
||||||
לא. (אני מגיב כי זה ממש מיד אחרי שהגבתי קודם) קודם כל, כפי שהסברתי, אין בעיה להאמין ב100 אחוז באלוקים, וגם ללכת יד ביד עם המדע. זה דבר ראשון. דבר שני, לא משנה מה מו מה, תכלס', אם את לא מאמינה שאלוקים ברא את העולם, את לא מאמינה!!! תבכי, תקפצי, תציירי מעויינים, זה לא ישנה את המציאות!!! זה לא נקרא להאמין באלוקים! להאמין באלוקים (בכל אופן על דרך היהגות) זה להאמין שיש אלוקים, שברא את העולם, הוציא אותנו ממצרים ןכו', והוא עשה עושה ויעשה לכל המעשים. -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Mar 11 2021, 20:36 PM
|
||||||||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תגובה לא מכבדת בעליל. אם אני אגיד לך שקורים ניסים כל יום - אנשים מחלימים ממחלות, לבבות שבורים מתאחים - אתה ככל הנראה תאמין שמשהו גרם לזה לקרות. ככה גם העולם, הוא לא יכול להתקיים מכלום ושום דבר. כל דבר שקורה בעולם שלנו יש כוח שמפעיל אותו, גם מה שנקרא "המפץ הגדול", מישהו דאג להפעיל אותו. שום דבר בעולם לא יכול לנוע בלי מישהו שידחוף אותו, במקרה הזה זה אלוהים. הוא קיים ואת כל הטבע והעולם הוא ברא, את כל מה שהמדע מנסה להוכיח היום דברי הקודש הבינו כבר ממזמן.
אלוהים היה קיים מאז ומעולם. אני מצטט רגע משהו מהברית החדשה (ואני מאמין שדווקא במפתיע יהודים פה יגבו אותי): בְּרֵאשִׁית הָיָה הַדָּבָר וְהַדָּבָר הָיָה אֵת הָאֱלֹהִים וֵאלֹהִים הָיָה הַדָּבָר׃ הוּא הָיָה בְרֵאשִׁית אֵת הָאֱלֹהִים׃ הַכֹּל נִהְיָה עַל־יָדוֹ וּמִבַּלְעָדָיו לֹא נִהְיָה כָּל־אֲשֶׁר נִהְיָה׃ בּוֹ הָיוּ חַיִּים וְהַחַיִּים הָיוּ אוֹר לִבְנֵי הָאָדָם׃ וְהָאוֹר הֵאִיר בַּחשֶׁךְ וְהַחשֶׁךְ לֹא הִשִּׂיגוֹ׃ (בשורת יוחנן פרק א) בראשית העולם היה בלאגן גדול אבל אלוהים הוא כוח שתמיד היה קיים והוא זה שהיה לו את כל הכוחות לעורר תהליכים בעולם.
אתה לא מכיר אותי ולכן אמרת את זה. כשהייתי חרדי זה הגיע מכפייה אבל שנה וחצי דווקא שמרתי מצוות באהבה גדולה ורצון חסר גבולות. מאז ומתמיד הייתי דתי וחזרתי לנצרות (מראשית דרכי) שגם היא מעמידה בראש מעיינה את האמונה באלוהים. בן אדם יכול לא להאמין באלוהים אם זה מה שהוא חושב לעצמו (לא ממליץ לאף אחד לעשות את זה) ואנחנו צריכים ללמוד לכבד את זה. מה שכן אני חייב להגיד שרוב התגובות שלך מאוד ענייניות, יש הרבה רעל שיצא לי מהאף מרוב עצבים ואתה אמרת כמעט את כל מה שרציתי להגיד אז תודה שחסכת לי זמן ועצבים מיותרים. אני אכבד אדם שלא מאמין אבל לא אכבד אדם שעושה צחוק מאלוהים ומזלזל בו, זה כבר גבול שכמה אנשים פה עברו ולכן אני לא מעוניין להרחיב יותר בנושא כי אני מרגיש שזה לא לרמה שלי מה שהולך פה. מאמין אמיתי צריך לברוח מדיבורי סרק עצובים כאלה. בסופו של דבר כולנו נגיע לקדוש ברוך הוא ביום מן הימים וניתן לו את כל ההסברים על מה עשינו ולמה, זה לא התפקיד שלנו לשפוט אנשים. יש שופט לעולם, זה בינו לבינם. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Mar 13 2021, 20:49 PM
|
||||||
![]() טרול ![]() ![]() |
ומה שאלוהים עושה לא נחשב קסם בעיניך? להפוך מטה לנחש? מים שהופכים לדם? אילו הוכחות יש לקיום אלוהים? -------------------- ארן יגארררררררררר
|||||
|
פורסם ב: Mar 13 2021, 20:51 PM
|
||||||||
![]() מי שטוב לו ושמח, לא בבר אילן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני יכולה לשאול את אותה שאלה בכיוון ההפוך,איזה הוכחות לאי קיומו של א-לוקים יש? -------------------- ![]() אבידג - פרשתי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Mar 13 2021, 21:03 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אם אתה רוצה להוכיח משהו, אתה צריך לטעון בעד קיומו. לא בעד אי קיומו. לא עליי היא חובת ההוכחה במקרה הזה.
יש בלון גדול לידך שאת לא יכולה לראות ולחוש, בבקשה נסי להוכיח לי שהוא לא קיים. כמו כן, זה שאין הוכחות ממשיות נראית לי סיבה מספקת. -------------------- ארן יגארררררררררר
|
|
פורסם ב: Mar 14 2021, 13:25 PM
|
||
![]() נוב מדרגה ראשונה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אולי לא כדי לריב פה
כל אחד חונך אחרת אז שילך בדרכו איך שהוא מבין -------------------- אני
פרשתי. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 14 2021, 13:59 PM
|
||||
זה נכון ברוב המקרים, אבל לא במקרה הספיציפי הזה. כשיש תובנה ראשונית ומתקבל על הדעת, כדי להפריך אותה צריך הוכחה. לא רק הסבר. כמו שאמרתי פה לפני כן, אם אני רואה שולחן, הבנה ראשונית ומתקבלת על הדכת היא שיש נגר שיצר אותו. כדי להגיד שהוא נוצר מעצמו, אני צריך הוכחה. לא יספיק הסבר מדעי! כשאנו רואים משהו בנוי ומופלא, הבנה ראשונית ומתקבלת על הדעת היא שיש מישהו שעשה את זה. משהו מסודר, יש לו מסדר. כדי להגיד אחרת, לא מספיק הסבר מדעי, צריך הוכחה!!! -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 14 2021, 14:14 PM
|
||
![]() i think i know... O, no, i do not ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? אבא שלי בא מבית דתי, אבל הוא חילוני, אמא שלי באה מבית חילוני, אבל היא משתדלת לקרוא תהילים כל בוקר, להתפלל, ושומרת שבת. אז כן, אני מאמין באלוקים.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? ברור! אני בטוח שלכל אחד קרה פעם שהוא רצה שמשהו יקרה, וזה קרה, בלי הסבר הגיוני כלשהו. או שפשוט פתאום קרה משהו בלתי מוסבר. לא היה שינוי. מאז ומעולם האמנתי באלוקים. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? כי קרו לי מלא ניסים. פעם מכונית כמעט דרסה אותי, וברגע האחרון הצלחתי להתחמק. היו כמה פעמים שבלעתי סוכריות בטעות, בערך בגודל של 2 ס''מ, ואמנם היה לי תחושת מחנק והרגשה של 'אוי לא, הנה אני הולך למות!' אבל יצאתי מזה בשלום, וגם פעם אחת בגיל שלוש בערך, נפלתי מגובה של 3 - 3.50 מטרים, ויצאתי רק עם נקע בצוואר. -------------------- נתנאל - 14 - הוא/אתה - טניס שולחן - הפלאש - Hazbin Hotel ![]() :Alastor once said ''!tasty'' ''excuse me? I am in the middle of breakfast'' ''!thanks for another forgetable experience'' ''!well, that was a productive meeting'' ''!yes indeedy'' ''!I love seeing wastefull souls struggle to accomplish somthing meaningful and fail spactaculary'' ''...this face was made for radio'' ''...Ah, you are the one who ruind my coat! I definitly remember you now'' --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 15 2021, 00:41 AM
|
||||||
![]() טרול ![]() ![]() |
כמובן שזה נכון במקרה הספציפי הזה! כיצד אני אמור לסתור את קיומו אם לא נתת לי כל הוכחות וטיעונים המוכיחים אותו? אילו טענות אני אמור לסתור, הטענות שלא הבאת לי? אם אתם בטוחים בקיומו, למה לא להביא טענות המחזקות זאת? ולא חושב שהדבר שיבוא ישר לראש של רוב האנשים היא שיש ישות תבונית וקסומה שרוצה שתסגוד לה ותמלא את מבוקשיה שאחראית לדבר. -------------------- ארן יגארררררררררר
|||||
|
פורסם ב: Mar 25 2021, 09:51 AM
|
||
![]() Why are you so happy? ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא מאמינה באלוהים מסיבות מיוחדות:
1. התחנכתי באתאיזם מוחלט 2. אי אפשר למצוא הוכחות לקיומו 3. המפץ הגדול הוא בעל הגיון וגילויים ואל תעירו לי עכשיו על ניסים שקרו לכם... גם לי קרה שכמעט נחנקתי ממלפפון ויצאתי בשלום אבל זה רק בגלל שההורים עזרו -------------------- an awkward human being thanks for asking
oh and invisible --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 25 2021, 13:08 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני אקצר פה לכל האתאיסטים את הדיון ואגיד דבר אחד מאוד ברור.
אתם חושבים שאין לנו איך להוכיח שהוא קיים? בסדר. לכם אין הוכחות שהוא לא קיים. אתם לא שונים פה וכל דיבורי הסרק שלכם לא מרגשים בכלל. תתחילו להביא לי דוגמאות טובות למה הוא לא קיים ונראה הפעם איך לכם לא תהיה תשובה לתת. ולשאר האנשים פה, להיחנק ממשהו ולצאת מזה זה לא נס. לי יש נטייה להיחנק משתיית מים, אז כל פעם שאני מצליח לצאת מזה, זה אומר שה' עשה את זה במיוחד? זה לא נס. אלוהים אחראי על ניסים. מה שאתם מתארים זה לא נס בכלל. נס זה דבר שהוא מעל הטבע, זה ריפוי ממחלות קשות, לדוגמה. אנשים חולים במחלות סופניות ומחלימים זאת העדות האמיתית לאלוהים יתברך שמו. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 25 2021, 14:27 PM
|
||||
![]() טרול ![]() ![]() |
ראה מה שכתבתי בנוגע לדבר. רוצה להוכיח שהוא קיים? מוטב להביא הוכחות. רוצה להראות שהוא לא קיים? תסתור את הטענות וההוכחות שמביאים לך, או שפשוט תטען, כמו שאני עושה עכשיו, שכל עוד אין הוכחות לקיומו, לא אאמין בו. אתה יודע, כמו לגבי כל דבר אחר. למה לא להביא הוכחות וטענות לקיומו? זה הרי דיון על קיומו של אלוהים. אני יותר מאשמח לדון בנושא ואולי אף לסתור טענות שתומכות בקיומו... אם היו כאלה פה. -------------------- ארן יגארררררררררר
|||
|
פורסם ב: Mar 25 2021, 14:30 PM
|
||||||
בוא תן לי הוכחות שהוא "לא קיים" ואני אסתור את זה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |