האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 12 13 [14] 15 16 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

קיומו של אלוקים | דיון
פורסם ב: Dec 30 2022, 13:49 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 1059
מגדר:male
משתמש מספר: 84619
חפצי המשתמש: צפה

אני לא ינסה להוכיח שיש אלוקים כי זה יהיה ארוך מדי אני רק אגיד שבינינו כולנו יודעים שיש אלוקים(ידיעה זה עוד לפני האמונה להאמין שאלוקים קיים לא ניקרה אמונה אלה ידיעה אמונה זה משהו יותר עמוק ויותר מורכב) רק שיש לנו דברים שגורמים לנו לחסות את זה בטיועונים שונים אבל עמוק בפנים כולם יודעים שיש אלוקים ואני תמיד אוהב להכיח את זה שיש אלוקים מזה שאני מוכיח שהתנך נכון אבל פה זה כבר יכנס לנידון של איזה דת נכונה אז רק אם מישהו יבקש אני יכתוב פשוט יש כמה שאלות שכמה שחיפשתי לא מצאתי תשובה

--------------------
מעט מהעשב דוחה הרבה מהעצב

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 17 2023, 00:45 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 21
משתמש מספר: 84711

QUOTE (AHNH @ Dec 30 2022, 12:49 PM)
אני לא ינסה להוכיח שיש אלוקים כי זה יהיה ארוך מדי אני רק אגיד שבינינו כולנו יודעים שיש אלוקים(ידיעה זה עוד לפני האמונה להאמין שאלוקים קיים לא ניקרה אמונה אלה ידיעה אמונה זה משהו יותר עמוק ויותר מורכב) רק שיש לנו דברים שגורמים לנו לחסות את זה בטיועונים שונים אבל עמוק בפנים כולם יודעים שיש אלוקים ואני תמיד אוהב להכיח את זה שיש אלוקים מזה שאני מוכיח שהתנך נכון אבל פה זה כבר יכנס לנידון של איזה דת נכונה אז רק אם מישהו יבקש אני יכתוב פשוט יש כמה שאלות שכמה שחיפשתי לא מצאתי תשובה

א) פירוש המילה "אמונה" היא שאתה כל כך סומך על משהו ויודע שהוא ציב ואיתן, שאתה מוכן לפעול על פיו. "ותקעתי יתד במקום נאמן" וראה בזה "רעה אמונה" לרמ"ש שיעור א'.

ב) מה הכוונה "שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה?" שאלות על מה?

--------------------
"העובדה ש-3 ועוד 3 תמיד שווים ל-6 אינה מדהימה יותר מהעובדה ששלוש רגל תמיד יהיו שווים ליארד אחד".
(ברטנארד ארתור ויליאם ראסל)

הגדרה תמיד תהיה מה שהוגדרה ולא שייך להגדיר משהו שלא תואם למה שההגדרה חלה עליו -בהגדרה זו.

---------
פורסם ב: Feb 27 2023, 23:51 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

QUOTE (smashing @ Feb 16 2023, 23:45 PM)
א) פירוש המילה "אמונה" היא שאתה כל כך סומך על משהו ויודע שהוא ציב ואיתן, שאתה מוכן לפעול על פיו. "ותקעתי יתד במקום נאמן" וראה בזה "רעה אמונה" לרמ"ש שיעור א'.

ב) מה הכוונה "שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה?" שאלות על מה?

דבר ראשון יפה אהבתי את ההגדרה דבר שני אמרתי שיש לי שאלות על כאלה שלא מאמנים שלא שמעתי מישהו שעונה עליהם

--------------------

---------
פורסם ב: Feb 28 2023, 23:11 PM
צטט הודעה

קוסם בינוני

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2623
מגדר:female
משתמש מספר: 76102

QUOTE (AHNH @ Dec 30 2022, 11:49 AM)

זה שאתה חושב את זה לא אומר שכולם חושבים את זה
אני לא חושבת אפילו עמוק בפנים שאלוהים קיים
ויש המוןןןן אנשים שחושבים כמוני וגם הם לא חושבים ''שעמוק בפנים'' הם מאמינים באלוהים
אז אתה מאמין בזה
ועוד אנשים גם מאמינים בזה
זה לא אומר שזה נכון במאה אחוז וזה גם לא אומר שכולם חושבים ככה.

נ.ב- בלי להעליב יש לך קצת שגיאות כתיב...
בלי להעליב רק תשים לב :)

--------------------
יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר

User Posted Image

And I know you’re not looking for a relationship right now,- and I get it. But… it makes me a little sad. Mostly because it’s means I missed my chance to be with this really amazing guy who makes me laugh and always find ways to be there for me when I need him

תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות
שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42
#דילשנאתסופיפוסטר

---------
פורסם ב: Mar 1 2023, 23:56 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

QUOTE (Adrinette @ Feb 28 2023, 22:11 PM)
זה שאתה חושב את זה לא אומר שכולם חושבים את זה
אני לא חושבת אפילו עמוק בפנים שאלוהים קיים
ויש המוןןןן אנשים שחושבים כמוני וגם הם לא חושבים ''שעמוק בפנים'' הם מאמינים באלוהים
אז אתה מאמין בזה
ועוד אנשים גם מאמינים בזה
זה לא אומר שזה נכון במאה אחוז וזה גם לא אומר שכולם חושבים ככה.

נ.ב- בלי להעליב יש לך קצת שגיאות כתיב...
בלי להעליב רק תשים לב :)

אני יודע על השגיאות ולא ניפגע הכול טוב:)

--------------------

---------
פורסם ב: Apr 5 2023, 12:14 PM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 66
משתמש מספר: 85182

שאלה עמוקה ללא ספק, אני לא חושב שאנחנו בכלל יכולים להבין מה זה אלוקים.
אנחנו בני אדם,בני בשר ודם שחייבים שהכל יתפרש מבחינה הגיונית ושכלית.
אנחנו מטבענו,חייבים לראות הוכחות לכל דבר,אנחנו מאוד מוחשיים
והראש שלנו נוטה לחשוב-אם לא רואים-זה לא קיים.
ה' יתברך הוא הרבה יותר מהרמה השכלית שלנו,זה משהו אנסופי שאנחנו לא יכולים להבין.
הניסיון כאן הוא להאמין גם כשלא רואים במפורש.
ה' מתגלה אלינו בכל מיני צורות ולפעמים אנחנו חושבים שזה מובן מאליו ואפילו יש לנו את החוצפה לחשוב שאנחנו אלה שגרמנו לזה לקרות. אך ההפך,ה' יתברך הוא זה שגרם לנו להצליח,הוא זה שעוזר לנו.
אז כן, אני מאמין בלב שלם שה' יתברך קיים. הוא זה שיצר אותנו.
כמו שאמרתי,הדבר הזה מעל המגבלה השכלית שלנו ואנחנו צריכים לחשוב במונחים גבוהים כדי להצליח לראות את קיומו ואת ההשגחה הבלתי נפסקת של ה'.

--------------------
עם ישראל חי!
כולנו אחים
-נועם|דתי|מקרב לבבות-

---------
פורסם ב: Feb 25 2024, 20:47 PM
צטט הודעה

לילה3>

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 9421638
משתמש מספר: 84224

אוקי.
לדעתי, המחשבה שאין כוח עליון היא נרקיסיסיטית ושטחית מאוד בעיניי. חד משמעית יש כוח עליון, שלא תבינו לא נכון, אני מאמינה במפץ הגדול, אני מאמינה גם באובולוציה, אבל כמה מעניין זה שהתורה ממש עובדה לפי השלבים (המוכחים!) של האבולוציה? נניח שיום=1,000,000,000,000 שנה.

יום ראשון: תחילת המפץ. קמצוץ האור הראשון באמצע הכלום האינסופי, החלקיק הראשון. שגם אפשר להשוות אותו לחלקיק הראשון של ליבת כדור הארץ. או הליבה בכללי.
יום שני: יצירת המים. כמו שאנו מכנים אותם היום
יום שלישי: בנייה של מיליוני שלבים כדי לתת כלי כיבול למים.
יום רביעי: יצירת הכוכבים
יום חמישי: עידן הדינוזאורים. הפתעה. "התנינים הגדולים"
יום שישי: יצירת החיות.
יום שביעי: יצירת האדם הקדמון ,
שבת: המהפכה החקלאית, התפתחות האדם למה שאנחנו עכשיו וכולי.

זה הגיוני וזה מסביר המון. אז בתור התחלה, יש משהו שיצר את החלקיק הראשון. התורה (ספר שנוצר לפי 3,000 שנה לתענטכם.) יודעת דברים בדיוק כמו שהמדענים גילו!
אגב. כל נס אפשר להוכיח ב"אסון טבע" או "חוק טבע" אם עכשיו יפול אדם מהשמיים עם כנפיי ציפור. המדענים יצליחו מייד לקשר את זה לחק בע כי הגיוני שה' יחליט לו אילו חוקים לעשות. לא יכול ליהיות דבר ללא חוקים.
אז המדענים יסבירו את זה. כל נס אפשר להסביר ולקרוא לו "מדע" וזה פשו כדי לא לחשוב שיש גדול מכם.

--------------------
אוניסף | קתרין | 15 | אמפיביה |הנהלת הפורומים | מלקולם מרלין

User Posted Image

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:15 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 15950
משתמש מספר: 82906

CODE
האם התחנכת להאמין באלוקים? אכן
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? אכן
למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? כי זה הדבר היחיד שיכול להסביר את הכל. וגם כי באדם יש את האמונה הזו טבועה. ולא נכון לדעתי לכפור כי החיים לא טובים

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:18 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 8349
משתמש מספר: 85508

האם התחנכת להאמין באלוקים? כן
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? במידה ויש הבדל בין התשובה לשאלה זו ולשאלה הקודמת, יהיה נחמד להרחיב מה גרם לשינוי. לא חובה. כן
למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? כי לכל דבר אין שום הסבר חוץ במאלוקים אי אפשר שלא. יש הסברים מדעים אבל לכל נס יש הסבר מדעי

--------------------
יהודה🦁10🦁רייבנקלו

🍋🍋🍋אם יש לך לימונים, אל תעשה מהם לימונדה, הם הכי טעימים ככה. 🍋🍋🍋

💀💀💀אין ילד רע, יש ילד רע מאוד!💀💀💀

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:19 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 44707
משתמש מספר: 82841

אני רק רוצה לתת את הטיעון המעניין הבא: אם פתאום יקרה קסם, וכל מה שהאדם ידע יימחק, אז ייכתבו ספרי דת עם אלים חדשים, אבל ספרי המדע יישארו אותם ספרים...

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:21 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
חרמשים: 736575
משתמש מספר: 30194

QUOTE (Rocket Man @ Feb 26 2024, 21:19 PM)
אני רק רוצה לתת את הטיעון המעניין הבא: אם פתאום יקרה קסם, וכל מה שהאדם ידע יימחק, אז ייכתבו ספרי דת עם אלים חדשים, אבל ספרי המדע יישארו אותם ספרים...

לאן נגיע עם זה לדעתך?

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:23 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (I Love Fall Out Boy @ Feb 26 2024, 21:21 PM)
לאן נגיע עם זה לדעתך?

תחשבי על זה: באותה מידה אפשר להגיד שבתחילת ההיסטוריה, אנשים כתבו ספרי דת מומצאים... אלא אם כן גם ספרי הדת הנוכחיים הם נכונים, וכמוהם גם הספרים שהיו נכתבים אם כל הידע האנושי היה נמחק.

אם זה לא היה ברור אני אתאיסט

הודעה זו נערכה ע"י Rocket Man ב Feb 26 2024, 22:24 PM

--------------------
User Posted Image

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:26 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
חרמשים: 736575
משתמש מספר: 30194

QUOTE (Rocket Man @ Feb 26 2024, 21:23 PM)
תחשבי על זה: באותה מידה אפשר להגיד שבתחילת ההיסטוריה, אנשים כתבו ספרי דת מומצאים... אלא אם כן גם ספרי הדת הנוכחיים הם נכונים, וכמוהם גם הספרים שהיו נכתבים אם כל הידע האנושי היה נמחק.

אם זה לא היה ברור אני אתאיסט

צריך לזכור דבר חשוב ופשוט מאוד. גם אם הידע האנושי יימחק האדם נברא בצלם אלוקים. העולם עדיין יתקיים על ידי בורא עולם ואנחנו נהיה אבודים בהתחלה אבל הניצוץ האלוקי יתחבר עם הבורא בסופו של דבר. זה ייקח חודש, חודשיים, שנה, שנתיים, עשר שנים, כמה שייקח. אבל מה שנועד להיות- יהיה.

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:30 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
חרמשים: 15950
משתמש מספר: 82906

QUOTE (Rocket Man @ Feb 26 2024, 21:19 PM)

למה אתה חושב?

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Feb 26 2024, 22:32 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש

QUOTE (I Love Fall Out Boy @ Feb 26 2024, 21:26 PM)
צריך לזכור דבר חשוב ופשוט מאוד. גם אם הידע האנושי יימחק האדם נברא בצלם אלוקים. העולם עדיין יתקיים על ידי בורא עולם ואנחנו נהיה אבודים בהתחלה אבל הניצוץ האלוקי יתחבר עם הבורא בסופו של דבר. זה ייקח חודש, חודשיים, שנה, שנתיים, עשר שנים, כמה שייקח. אבל מה שנועד להיות- יהיה.

אז את אומרת שייכתבו ספרי דת זהים? זה נשמע לי מאוד לא סביר. במיוחד בגלל השינוי שנעשה בדתות לאורך השנים. בהחלה היו המיתולוגיה הנורדית וההודית, אחרי זה היהדות והמיתולוגיה היוונית, ואחר כך הנצרות והאיסלאם. זה לא נשמע כאילו בני האדם מאוד מגובשים בדעתם לגבי הדת. ייתכן שבגלל שאנשים רואים שהם יוצרים ילדים בעצמם, הם מדמיינים שהיה איזה אל שיצר את הגזע האנושי. כל אחד המציא לו אל או אלים משלו, וכולם שונים מאוד זה מזה. לכן, אני מאמין שאם כל הידע יימחק, ייכתבו ספרי דת חדשים.

--------------------
User Posted Image

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 12 13 [14] 15 16 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025