![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 3 4 [5] 6 7 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Sep 2 2016, 17:18 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
המ לא התכוונתי להצטרף לדיון, אני רק רוצה להביע את העמדה שלי
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן, גדלתי בבית דתי-לאומי, מאמין באלוקים ושומר מצוות לכל דבר. בהמשך אמא שלי הפכה לחילונייה- אבל היא עדיין שומרת שבת, אוכלת כשר ומקיימת את רוב המצוות. אני חיה ביישוב דתי, אבל למרות זאת נחשפתי גם לדברים אחרים. אני מדגישה, ניתנה לי האפשרות לבחור, ושמעתי על האפשרות להפוך לחילונייה, אבל בחרתי בדת. האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? כן, חד משמעי. אני מאמינה באלוקים שברא את העולם וממשיך איתנו בכל שנייה ושנייה. אמנם יש לי הרבה שאלות, תהיות ובלבולים, אבל אני בהחלט מאמינה בקב"ה כל הזמן. קראתי קצת מהעמוד הראשון וראיתי שתם כתב.ה שזה שאנחנו נושמים, חיים וזזים זה לדעתו.ה אבולוציה- לדעתי זו בהחלט השגחה אלוקית שאני נושמת כל שנייה. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני חושבת שהתשובה שלמעלה עונה לזה ^^ -------------------- "וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב, וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו, כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָׁלִָם. וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים, וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת, לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה." מעכשיו אני משתדלת לאהוב אתכם, לא משנה מי אתם - שמאלנים, ימניים, חילונים, דתיים, חרדים, צמחונים, טבעונים, אוכלי בשר, הומופובים, סטרייטים, חברי הקהילה הגאה, נשים, גברים, פמיניסטים, שוביניסטים, ערסים או פרחות. כי כולנו עם אחד ♥ לא פה ב23-27.8 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 2 2016, 18:01 PM
|
||
![]() כי אני כלבה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני רוצה ברשותכן להוסיף שאלה לדיון שאולי תפתח אותו קצת:
אם לא היית נולדת למשפחה דתית, האם את חושבת שהיית מגיעה להיות דתיה מעצמך? אני מבינה את העניין שהציגו לפנייך את שתי הדרכים, אבל האם מעצמך היית בוחרת להיות דתייה אם לא היית מתחנכת כך? השאלה גם עומדת לצד השני וזה -------------------- ○שרמוטה מהגיהנום○ ![]() I am exactly the person that I want to be --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 3 2016, 07:14 AM
|
||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
תקני אותי אם לא הבנתי את הקטע של לצד השני, אבל לפי מה שהבנתי את שואלת אותי אם הייתי מאמיןה באלוהים אם הייתי גדל.ה בבית דתי? כי תכלס אין לי מושג, אבל לא נראה לי. אם זה.את הי(ית)ה אני עם האופי שלי, לא נראה לי שהייתי מאמיןה באלוהים. מצד שני, אילו הייתי גדל.ה בבית דתי ו/או כל בית אחר, משהו באישיות שלי היה משתנה. אבל זה כבר לדיון אחר. ולחזור לשאלה - לא נראה לי שהייתי מאמיןה באלוהים, כי מאז שאני זוכר.ת את עצמי הרעיון של ישות אלמותית ששולטת בהכל נשמע לי קצת מופרך, ועם הזמן למדתי לפתח דעות נוספות בנושא ולהגדיר את עצמי כאתאיסט.ית. נראה לי שזה היה אותו דבר אם הייתי מגיע.ה מבית דתי, אבל בעצם קשה מאוד לדעת. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Sep 3 2016, 20:35 PM
|
||
אני לא יודעת, אבל מה שאני יודעת זה שאגב כך שהוצגה לי האפשרות הדתית ושהתחנכתי על ברכיה אני מכירה אותי ובחרתי בה.
-------------------- "וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית ה' בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם. וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר ה' אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב, וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו, כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָׁלִָם. וְשָׁפַט בֵּין הַגּוֹיִם וְהוֹכִיחַ לְעַמִּים רַבִּים, וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת, לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה." מעכשיו אני משתדלת לאהוב אתכם, לא משנה מי אתם - שמאלנים, ימניים, חילונים, דתיים, חרדים, צמחונים, טבעונים, אוכלי בשר, הומופובים, סטרייטים, חברי הקהילה הגאה, נשים, גברים, פמיניסטים, שוביניסטים, ערסים או פרחות. כי כולנו עם אחד ♥ לא פה ב23-27.8 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 20 2016, 22:40 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים?חצי אבא מאמין ואמא לא אין לי דעות קדומות
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? כן למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? לכל הדברים שאנישים מאמינים להם יש הוחכה אני חושבת שה' קים בגלל החיים זאת ההוכחה שלי שיש מישהו למלע שמסדר הכל כי החיים לא משנה כמה מסבירים אותם הם דבר פלאי ודבר פלאי אין בזכות המדע -------------------- בחיים אל תגידו לי שהשמיים הם הגבול כשיש עקבות על הירח..
ההורים שלי הם הסיבה היחידה שבגללה אני קמה בבוקר, אחרת הייתי קמה בצהריים.. אם אתה חושב שאתה "כוכב", אתה עוד תיפול בחיים! ללב שלי יש כלל אחד- שברת שילמת. אני לא סובלת מאי שפיות. אני נהנית ממנה! אושר זה כמו מטמון כדי להשיג אותו עלייך לחפש אותו.. כשאני אוכלת ברוקולי אני מרגישה כמו ענק שאוכל עצים קטנים אתה יודע שהילדות שלך נגמרה כששלולית נראית יותר כמו מכשול ולא כמו הזדמנות כשהעבר מתקשר, העבר אותו לתא קולי, האמן לי, אין לו שום דבר חדש להגיד אומרים שכסף לא יכול לקנות אושר אבל אני מניחה שכולם רוצים לבדוק את זה בעצמם האמת היא, שכולם הולכים להכאיב לכם. אתם פשוט צריכים למצוא את אלה ששווה לסבול עבורם או שתכתוב משהו ששווה לקרוא או שתעשה משהו ששווה לכתוב עליו אם אתם חושבים שאתם קטנים מדי בשביל לשנות משהו, נסו להירדם כשיש יתוש בחדר כנות אולי לא תשיג לך הרבה חברים, אך היא תמיד תשיג לך את החברים נכונים תספור את הגיל שלך בחברים, לא בשנים. תספור את החיים שלך בחיוכים, לא בדמעות לסלוח למחבלים זה התפקיד של אלוהים. התפקיד שלנו זה להפגיש בניהם.. אולי אני חיה בסרט אבל אתם הייתם מתים לכרטיס אליו.. הראשונים שיעזרו לך לקום הם אלו שיודעים איך מרגישים כשנופלים למטה יופי פותח המון דלתות בחיים אבל האופי מכניס אותך פנימה קרדיט לתק2004 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Oct 30 2016, 10:31 AM
|
||
![]() נ נח נחמ נחמן מאומן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי זאת בכלל לא שאלה של פורום זה עניין של אמונה ואי אפשר לבטא דברים כאלה בכתב...
-------------------- אריאל ~20 ~שמח~מבקר מדי פעם בעיקר בשביל דיונים '13+ '~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 1 2016, 17:58 PM
|
||||
![]() “you’re someone’s reason to smile” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
צונזר
--------------------
-מיאו! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Dec 1 2016, 18:02 PM
|
||
![]() מוגל |
האם התחנכת להאמין באלוקים? לא ממש, רק סיפרו לי סיפורים על התנ''ך
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? במידה ויש הבדל בין התשובה לשאלה זו ולשאלה הקודמת, יהיה נחמד להרחיב מה גרם לשינוי. לא חובה. לא ממש... אבל אני לא מאימינה בתנ''ך, אבל יש פעמים שאני מאמינה באלוהים (נגיד לפעמים אני אומרת ''אמןןןן אולוהיםםםםםם'') אני חושבת שיותר נחמד להאמין לאולוהים כי כאילו יש משהו שמקשיב לך ושוקל לעשות מה שאתה חושב שנכון. אבל אני אישית כפי שכבר כתבתי לא מאינה אלא רק במקרים מסויימים. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני לא חושבת שזה הגיוני שמשהו שולט בעולם ויש רק אגדות עליו... -------------------- רייבנקלואית בנשמההה!!
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 1 2016, 21:27 PM
|
||||||
לא לכל דבר יש הסבר מדעי. לדוגמה:
מתוך ויקיפדיה. ולשאלה של הדיון: האם התחנכת להאמין באלוקים? אני ממשפחה חילונית. למדתי קצת מסבתא וסבא שלי שהם דתיים. האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? במידה ויש הבדל בין התשובה לשאלה זו ולשאלה הקודמת, יהיה נחמד להרחיב מה גרם לשינוי. לא חובה. אני לא ממש מאמינה. נגיד סיפורי התנ''ך לא הגיוניים לדעתי. אומנם קשה לי להאמין שיש אלוהים, אני נהנת להאמין, כאילו אני מבקשת מאולוהים דברים, אבל עדיין לא ממש מאמינה למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני לא מאמינה. אבל אני מאמינה במצבים קשים (שנה שעברה התחלתי ללמוד ג'ודו ולחו אותי לתחרות אז פחדתי והתפללתי) -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Dec 1 2016, 22:09 PM
|
||
![]() Who the fuck are Arctic Monkeys!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? מצד אחד לא ומצד אחד כן - המשפחה של אבא שלי מסורתית, והמשפחה של אמא שלי חילונית. בבית אנחנו מסורתיים, כלומר שומרנו כשרות, עשינו קידוש קצר וחגגנו את החגים, אבל מגיל קטן רעיון המפץ הגדול הוצג לי, כמו כן רעיון האל. אמא שלי לא מאמינה, לגבי אבא שלי אין לי ממש שמץ. בקיצור - חונכתי בצורה די נייטרלית.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? התשובה הקצרה - לא. התשובה הארוכה - אני אגנוסטיקנית. אני לא מאמינה בקיומו של אל (כל אל כלשהו או אפילו ישות כלשהי כמו גורל וכאלה), אבל אני גם לא מכחישה את קיומם. מבחינתי אין דרך לדעת. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? הגישה שלי היא שזה לא ממש משנה אם אלוקים קיים או לא, כי אני בסך הכל חיה את החיים שלי. גם אם יש אלוקים אני מקווה שחשוב לו יותר שאהיה אדם טוב. אני חושבת שאמונה זו תחושה עמוקה שבאה מבפנים וקשה לשנות אותה, ומה שאני מרגישה בנושא הזה זה שאין לי מושג. אני מעדיפה לחיות את חי כחופשיה מדת, בכל מקרה. -------------------- הייתי פה פעם, עכשיו כבר לא שלו - בלי י' - מבחוץ אני מגנוב אך מפנים אני עצוב - 17 - דולבת באיכות הסביבה - אומנות ומוזיקה - פאנק בצל ומודרן אנגסט 3> - כן אני יודעת לנגן קריפ - משחקי לוח! - פנימיסטית - גיטרה - צבעי מים - משחקי מחשב ותפקידים - רדיוהד, מרסדס בנד, דף צ'ונקי, איטליז, ארקטיק מאנקיז, פיקיסיז, אמנדה פאלמר, הדרזדן דולס, ביורק(!), קינג גיזרד - מה שבא ליד Perfect. You told me that it’s worth it So, I gave my time, my finest years you’ve taken I tried grasping your finger you gave me the middle one Hey, I got my weapon, nice and polished Dare you to mock me, so cocky You know how to pet, the same time you threat Don’t test my loyalty But can you dance while you shoot? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 13 2016, 11:45 AM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן ולא. בגן כל הזמן הקריאו לנו ביום שישי את סיפורי התנך והסבירו לנו על אלוהים, אבל לא יותר מידי האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? לא. ממש לא. העובדה שיש יישות ששומרת על העולם ובחרה במקרה ביהודים כעם סגולה לא ממש אמיתית לדעתי. קראתי רק את העמוד הראשון של הדיון ואני ללא ספק מסכימה עם נסי. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? למה? אני לא חושבת שבאמת יש אל גדול בשמיים ששומר על מה שאנו עושים ומפקח עלינו. כאילו שופט עליון על העולם. זה ממש ממש לא הגיוני לדעתי שיש אל. לתופעות יש הסבר, ולא כל דבר בקסם. העובדה שיש תופעה מסוימת אחרים יחקרו אותה ויבדקו אותה ואחרים יגידו כי זה קסם בלי לחקור או לדעת. סליחה אם פגעתי, ככה אני חושבת. -------------------- ALISE - GG - הרבה בדימוס - בפרישה ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 13 2016, 21:23 PM
|
||
![]() So tell my friends that I'll be over here ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים?סוג של.הייתי בגן דתי והמשפחה שלי לא דתיה אבל מצד סבא היו מאמינים גדולים.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? במידה ויש הבדל בין התשובה לשאלה זו ולשאלה הקודמת, יהיה נחמד להרחיב מה גרם לשינוי. לא חובה.אני לא מאמין באלוהים,אני לא חושב שיש אפשרות שאיזה שיח נשרף או עמוד אש וכו' לעשות דברים בלתי רגילים,לדעתי,ואם האלוהים הזה כל יכול,למה לא הוא מדבר לכל העם ואומר להם את מה שהם צריכים לעשות,בעצם,כל הסיפור נבנה על מעשי גבורה של אלוהים וחוקים של התנ"ך שמתבטאים בחטאים של בני ישראל,כך אני חושב למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים?אני פשוט לא חושב שיש ישות אלוהית שכל מעשיה ודבריה ישפיעו על הכל -------------------- ראיין/תומר || הוא/אתה || מנהל הקלחת הרותחת & ראש בית גריפינדור בדימוס || פרשתי איש אשכולות של ממש --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 16 2016, 00:02 AM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אממ, בתנך האלוקים נגלה לכל העם כמה פעמים...^^
-------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 31 2016, 23:54 PM
|
||
![]() יש לי אהבה, והיא תנצח... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן, אני באה מבית דתי, אבא דתי, ואמא שחזרה בתשובה.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? כן. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני מאמינה שיש אלוקים כי אני לא מאמינה למשל שהעולם היה מאז ומעולם, אבל זה עניין של אמונה, ואני לא יודעת איך להסביר זאת. -------------------- !It's me! the good advice cupcake קוראים לי אסנת ואני אוהבת את קאפייי||ניהלתי את דיבורים שנה עכשיו אני דימוס||אני אוהבת במבהה ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 1 2017, 15:29 PM
|
||
![]() נ נח נחמ נחמן מאומן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן, אני בא מבית דתי
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? לגמרי. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? לא הגיוני שהעולם נוצר מפיצץ או שהיה מאז ומעולם או שכל אלקטרון בכל גרעין תא יסתובב מסביב לגרעין ולא יזוז מלימטר רק בגלל המשיכה של הגרעין ודחיפה של הסיבוב ואם יזוז מילימטר יצא לנו גרעין רדיואקטיבי! ולמה כשאני מהמר אי לפעמים צודק ולפעמים מפסיד הכל?? סתם מזל? לא יכול להיות! מישו חייב לשלוט בכל הפלא הזה! ואיזה עוד הסבר יש לדבר הנפלא הזה שנקרא עולם?! -------------------- אריאל ~20 ~שמח~מבקר מדי פעם בעיקר בשביל דיונים '13+ '~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |