![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 4 5 [6] 7 8 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jan 15 2017, 14:25 PM
|
||
![]() You ok fred? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? בשנה הקודמת והזו היו לי מעט התחבטויות בנוגע לשאלה האם יש אלוקים, אבל הגעתי למסקנה עם עצמי שהוא קיים, ואני מאמינה. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני לא יודעת איך להסביר את זה- אני מאמינה גם בתאוריית המפץ הגדול וגם בבריאת העולם בשישה ימים. אני חושבת שיש אלוהים, שהוא מגן עלינו, ושבעצם השרידה של העולם זה נס אחד גדול. בעצם, אני גם מאמינה שיש אטומים ואטמוספירה והמפץ הגדול, אינסוף, מערכת מגנטית בכל אטום והמגנטיקה בין שתי הקטבים, אבל אני מאמינה שה' יצר את זה. אני מאמינה שהוא יצר את המדע כדי לתת לנו תשובות הגיוניות, אחרת היינו מתחרפנים מחוסר ידיעה. ואני מאמינה שהוא יצר את העולם, והמפץ הגדול ומה שעבר היו התוהו ובוהו. טוב... הסברתי את עצמי כמה שיכולתי... -------------------- אלכס\עדן בפרישה טוב אז זאת נאלס שלי, היא אוהבת את ביטיאס, וגם את פאניק נראלי והיא מדהימה, אז תאהבו אותה אבל לא יותר מדי כע? והיא נאלס, אבל רק אני קורא לה נאלס, אתם תקראו לה אלכס או איזה כינוי אחר לא אכפת לי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 16:05 PM
|
||
![]() מוגל |
האם חונכת להאמין באלוקים? לא, במשפחה שלי לא ממש דיברו על זה, אבל לאחרונה אנחנו מדברים הרבה על זה שאלוהים הוא המצאה.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? לא. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? לדעתי בני האדם המציאו את האלוהים, ובכללי את כל התנך. אולי זה בכלל היה סיפור שהועבר מפה לאוזן, ואז מישהו החליט לכתוב אותו, וכך נולד התנך. בעצם בני האדם חיפשו סיבה לכל העולם והיקום- והמציאו אלים. לא רק את אלוהים, גם אלים יוונים וכו'. -------------------- מה אני אמורה לשים כאן?
דברים כאלה? ![]() טוב^^ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 18:23 PM
|
||||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אז למה זה לא הגיע בתור תיאוריה? למה זה הגיע בתור עדויות ודברים שהם אמרו שהם ראו אותם? -------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 18:26 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אתה לא יכול לשכנע מישהו שמשהו שאנחנו בכלל לא מבינים יצר את העולם, כל עוד אתה אומר שזה רק תיאוריה- ויכול להיות שבאמת הרחוק מישהו הציג את זה כתיאוריה, ואנשים השתכנעו והתקבעו על הרעיון, ובהמשך שכחו שזה רק תיאוריה
-------------------- אלעד~15~דוקטור הו~סלית'רין בנשמה~ריילאיה ?doctor who כל מה שקורה, קורה. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם למשהו אחר לקרות, גורם למשהו אחר לקרות. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם לעצמו לקרות שוב, קורה שוב. אבל זה לא אומר שכל זה קורה בסדר כרונולוגי דווקא. ![]() ![]() ![]() ![]() אין כל טעם לצאת מן הדעת כדי לנסות להימנע מלצאת מדעתך. אפשר פשוט לוותר ולשמור את השפיות למועד מאוחר יותר. [פורד פרפקט מלמד מנסיונו) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 18:28 PM
|
||||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אין מקור לאלים בתיאוריות, יש להם מקור רק במעשיות, לא הבנתי איך זה עונה. או שלא התכוונת לענות... -------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 18:34 PM
|
||||||
שאלת למה זה לא הגיע בתור תיאוריה. יכול להיות שהמציאו עובדות לא נכונות, כמו מיתוסים וכאלה -------------------- אלעד~15~דוקטור הו~סלית'רין בנשמה~ריילאיה ?doctor who כל מה שקורה, קורה. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם למשהו אחר לקרות, גורם למשהו אחר לקרות. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם לעצמו לקרות שוב, קורה שוב. אבל זה לא אומר שכל זה קורה בסדר כרונולוגי דווקא. ![]() ![]() ![]() ![]() אין כל טעם לצאת מן הדעת כדי לנסות להימנע מלצאת מדעתך. אפשר פשוט לוותר ולשמור את השפיות למועד מאוחר יותר. [פורד פרפקט מלמד מנסיונו) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 18:40 PM
|
||||||||
היא כתבה לפני, שזו בעצם תיאוריה - אנשים חיפשו איך העולם נברא והמציאו אלים. אז האיזכור הראשון לאלים היה אמור להגיע בתור תיאוריה 'יום אחד ישבנו וחשבנו על היקום, והגענו למסקנה שהאלים יצרו אותו', אבל זה לא ככה... -------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:11 PM
|
||
כי אתה לא רוצה להודות שלפני זה לא ידעת- עדיף לומר שהם היו הרבה לפני, והם הסתירו את עצמם
-------------------- אלעד~15~דוקטור הו~סלית'רין בנשמה~ריילאיה ?doctor who כל מה שקורה, קורה. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם למשהו אחר לקרות, גורם למשהו אחר לקרות. כל מה שבעצם העובדה שהוא קורה, גורם לעצמו לקרות שוב, קורה שוב. אבל זה לא אומר שכל זה קורה בסדר כרונולוגי דווקא. ![]() ![]() ![]() ![]() אין כל טעם לצאת מן הדעת כדי לנסות להימנע מלצאת מדעתך. אפשר פשוט לוותר ולשמור את השפיות למועד מאוחר יותר. [פורד פרפקט מלמד מנסיונו) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:16 PM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מותר לי לשתף את התיאוריה שלי על דת?
אלו סיפורים שקרו ואי אפשר להכחיש אותם, יש להם עדויות היסטוריות (יציאת מצרים, נגיד), אבל אנחנו בני אדם, ואנחנו צריכים להוסיף פלפל לדברים. במקום להגיד "קרו המון דברים שבסוף גרמו לפרעה לשחרר את בני ישראל", אנחנו נגיד "האלוהים של בני ישראל היה חזק יותר מכולם". אלוהים, לפחות בשבילי, הוא לא יותר מעוד דמות בסיפורי המעשיות. התנ''ך הוא ספר הסיפורים של העם היהודי, והדמויות הן דמויות היסטוריות, כשכל הסיפור שלהם סובב סביב דמות בדיונית אחת - אלוהים. אפשר להגיד שאלוהים התחיל בתור סיפור והמשיך כמשהו הרבה יותר רציני שאנשים התחילו להתקבע עליו, ובמהלך השנים הם פירשו את הדברים הטובים והרעים שקרו להם בתור מסר או אות מאלוהים. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:29 PM
|
||
לדעתי הוא יותר כמו דרך חיים- יש כאלה שבשבילם היהדות היא הדבר הנכון, יש כאלה שבשבילם זה הנצרות, וכדומה. אדם אחד לא יכול לקבוע לאחר מה הדבר הנכון; לכל אחד זה שונה. יש אנשים שלא צריכים, או לא מודעים שהם צריכים, משהו נשגב, שאי אפשר להבין אותו. לכן אנחנו בעצם "יוצרים" את ה'- כי הוא קיים רק כשאנחנו מאמינים בו. הרי אם קורה משהו נגד הטבע, בין אם יש אלוקים, ובין אם לא, אתה לא יכול להוכיח שהוא לא עשה את זה- אחרי הכל, הניסים הנסתרים של ה' הם בדרך הטבע
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:32 PM
|
||
מבינה את התגובות.
אני רק אציין שאני עוד לא הבנתי למה אלים נקרא דבר שאי אפשר להבין... אפרט, האם אי אמונה בקיומם של אלים היא בהכרח גם אי אמונה בקיומה של הרוחניות? אם לא, אז אני לא מבינה מה הבעיה להבין שאל רוחני יצר את העולם? לדעתי זה מאוד הגיוני אפילו. -------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:37 PM
|
||
לא חובה שאין רוחניות בגלל שאין אלים- זה לא תלוי אחד בשני, זה תלוי רק בך. אם את מאמינה, לא סביר שאצליח לשכנע אותך, מפני שתמיד יש תירוץ. וכנ"ל גם ההפך. לכן השאלה היא אם את מאמינה, לא אם לדעת מישהו אחר זה האמת. משום שאין אמת אחת- יש לכל אחד את האמת שלו
|
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:37 PM
|
||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש הבדל בין להאמין ברוחניות לבין להאמין באלוהים, ואני יכול להגיד את זה כאתאיסט. אני מאמין בדברים שיכולים להוכיח לי, אבל אני נותן למוח שלי לחשוב ואני מנסה לחשוב על כל מיני דברים כמו רוחות רפאים או כל דבר בסגנון, ואמנם אני אישית לא מאמין בזה אבל חברה שלי, שהיא גם אתאיסטית, לחלוטין מאמינה ברוחות רפאים. אז שוב, רוחניות ואלוהים זה לא אותו דבר למרות שהם קשורים - אמונה באלוהים מחייבת אמונה ברוחניות מסויימת מן הסתם, אבל אמונה ברוחניות מסויימת לא מחייבת אמונה באלוהים. זה לא עניין של "להבין" משהו כזה או אחר, זה לא שאני לא מבין שאלוהים לא יצר את העולם - אני לא מאמין בזה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 1 2017, 19:44 PM
|
||||||
השאלה שלי מתחילה אחרי זה, אם אדם מאמין ברוחניות, למה שיאמין שהעולם לא נברא בצורה רוחנית? לדעתי זה יותר הגיוני לומר כך, בגלל שבדרך כלל מי שמאמין ברוחניות מאמין שהרוחניות היא מעל הגשמיות, למשל רוח רפאים (מה שהבאת כדוגמה) תראה את האדם, אבל הוא לא יראה אותה. לפי זה, יותר הגיוני שהעולם נברא בצורה רוחנית, וצמצם את עצמו לתת מקום לגשמיות מסיבות מסוימות. כי אם העולם נברא בצורה גשמית, מאיפה הגיעה הרוחניות? (דרך אגב, לא ידעתי שיש רוחניים שהם אתאיסטים, פשוט כי לא חיפשתי, אבל היה טוב לדעת כי עכשיו זה בהחלט נהיה יותר מעניין...) -------------------- Ashley אשליי • 16 • בלונדינית • לונדונית • לסבית • לונה לאבגוד • הפלפאפית • אנימה • פנטזיה • כינור • --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Mar 2 2017, 17:16 PM
|
||||||||
אמונה ברוחניות לא מחייבת אמונה בזה שהעולם נוצר בצורה רוחנית... בכלל, שום אמונה לא מחייבת אמונה אחרת. אגב, לא מחייב להאמין שהרוחניות היא מעל הגשמיות, אולי גם אנחנו יכולים לראות רוחות רפאים אבל מעולם לא יצא לנו לראות אחת. זה עניין של אמונה אישית וזה משהו שקצת קשה לדון עליו, כי מישהו אחד יגיד שהעולם נברא בצורה רוחנית וצמצם את עצמו לגשמיות ומישהו אחר יגיד שזה בדיוק ההפך. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |