האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

מדריך || הכנת אנימציות בפוטושופ
פורסם ב: Jul 28 2017, 16:31 PM
צטט הודעה

Mischief Managed

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 5451
מגדר:female
משתמש מספר: 43538
חפצי המשתמש: צפה

מדריך - הכנת אנימציות בפוטושופ

יש בפורום הרבה מדריכים לאנימציות, אבל חלקם מאוד מורכבים וחלקם דורשים לפתוח את הסרטונים באמצעות הפוטושופ - דבר שגרסאות מסויימות, כולל שלי, לא מאפשרות. השיטה שאני משתמשת בה, ואני אציג לכם במדריך הזה, היא פשוטה יחסית והכי נוחה לי.

התוכנות שאני משתמשת בהן הן פוטושופ CS6, ווינדואוז מובי מייקר (קיימת אוטומטית במערכות הפעלה של ווינדואוז) ו-DVD Free Studio (ניתן להוריד כאן).

שלב 1: הורידו את הסרטון
אני בחרתי בקטע מתוך הסרטון הזה. העתיקו את הכתובת של הסרטון מתוך יוטיוב ופתחו את תוכנת הפרי סטודיו. זה יראה ככה:

User Posted Image

עברו לחלון YouTube ולחצו על Free YouTube Download. אחרי כמה שניות יפתח לכם חלון חדש. לחצו על הכפתור Paste בצד שמאל למעלה וחכו שהשם של הסרטון שהעתקתם את הכתובת שלו יופיע. בסרגל שבו כתוב Download, שנו את הבחירה ל-MP4 Original Quality ולאחר מכן לחצו על החץ שפונה כלפי מטה ליד השם של הסרטון.

User Posted Image

שלב 2: חתכו מתוך הסרטון את הקטע הרצוי
כשהסרטון יסיים לרדת, הוא יופיע בספריית הסרטים שלכם. תעשו עליו קליק ימני > פתח באמצעות > Windows Live Movie Maker. בחרו קטע שממנו תרצו להכין גיף, רצוי באורך של שנייה אחת או שתיים. כאשר אתם מגיעים אל הקטע הזה, עצרו את הסרטון. בסרגל האפשרויות למעלה בחרו באופציה "ערוך" ולאחר מכן "פצל". המשיכו לנגן את הסרטון וכשתגיעו לסוף הקטע הרצוי, עצרו אותו שוב ולחצו על "פצל".
עכשיו הסרטון שלכם מחולק לשלוש תיבות - מה שלפני הקטע שחתכתם, הקטע עצמו ומה שאחריו. לחצו על התיבה שלפני הקטע שחתכתם, לחצו עליה שוב בקליק ימני ובחרו "הסר". עשו את אותו הדבר על התיבה שאחרי.

User Posted Image

כשנשארה לכם רק התיבה הרצויה, לחצו על הכפתור הכחול בצד ימין למעלה > שמור סרט > למחשב. שמרו את הסרטון החתוך לתיקייה שתמצאו בקלות מאוחר יותר.

User Posted Image

שלב 3: הפכו את הסרטון לפריימים
חזרו אל תכנת הפרי סטודיו. בחלון Convert, בחרו Free Video to JPG Converter. אחרי כמה שניות יפתח לכם החלון הבא:

User Posted Image

לחצו על Add files, בחרו את הסרטון שלכם ופתחו אותו. במלבן שמתחת ודאו שהאופציה שמסומנת היא Every Frame, ולאחר מכן לחצו על Convert. כשהתהליך יסתיים, תיפתח תיקייה חדשה בספריית התמונות שלכם ובתוכה תהיה עוד תיקייה מלאה בתמונות - שהן כל הפריימים של הסרטון שאתם רוצים להפוך לאנימציה. פתחו את התיקייה ומחקו ממנה תמונות מיותרות - פריימים שלא קשורים לקטע שבחרתם (כי קשה לפצל את הסרטון בדיוק בנקודה הנכונה, לפעמים נכנסים כמה פריימים מקטעים אחרים) ולפעמים יהיו פריימים זהים שמופיעים פעמיים.

שלב 4: יצירת האנימציה
פתחו את הפוטושופ. בסרגל האפשרויות למעלה, לחצו על File. לקראת הסוף תהיה אופציה Scripts, בחרו אותה ולאחר מכן בחרו Load files into stack. לאחר שתלחצו עליה יפתח לכם החלון הבא:

User Posted Image

לחצו על Browse, מצאו את התיקייה שבה הפריימים שלכם שמורים, בחרו את כולם ופתחו אותם. כשבמלבן שבמרכז החלון שנפתח יופיעו השמות של הקבצים, לחצו OK וחכו שכל הפריימים יטענו כשכבות. זה יכול לקחת כמה דקות, אל תעשו שום דבר בפוטושופ בזמן שזה קורה - הוא עלול להיתקע.
כשכל הפריימים מסיימים להיפתח, התאימו את הגודל של האנימציה. לסרטון שאני בחרתי יש שוליים שחורים למעלה ולמטה, ולכן חתכתי אותם בעזרת ה-Crop Tool. אחר כך, הקטנתי את התמונה לגודל שמתאים לי באמצעות Image (בסרגל האפשרויות למעלה) ואז Image Size. מומלץ לבחור ברוחב של לא יותר מ-500 פיקסלים.
בסרגל למעלה לחצו על האפשרות Window ולאחר מכן Timeline. חלון הטיימליין יפתח, וכרגע תראו בו רק שקופית אחת. בצד ימין למעלה יש כפתור של שלושה פסים, לחצו עליו ואז יפתח לכם תפריט. בחרו Make frames from layers. בחלק התחתון של סרגל הטיימליין יש כמה כפתורים, לחצו על זה שמופיע בו משולש שהקודקוד שלו מצביע ימינה. הוא יפעיל את האנימציה וכך תוכלו לראות אם הפריימים בסדר הנכון - לפעמים הם מתהפכים (מהסוף להתחלה) ואז צריך לחזור לכפתור התפריט למעלה ולבחור Reverse Frames.

User Posted Image

כשהפעלתם את האנימציה, כנראה ששמתם לב שהיא מתחלפת מאוד מהר. כדי לתקן את הבעיה הזו, לחצו שוב על כפתור התפריט ולחצו על Select all frames. אם תביטו בחלק התחתון של כל פריים, תראו כיתוב 0sec ולידו משולש הפוך קטן. כשתלחצו על המשולש, תהיה לכם אופציה לבחור כמה זמן אתם רוצים שכל פריים יופיע לפני שיתחלף. הפוטושופ יציע לכם כמה אופציות, אבל אני לא אוהבת את רובן - לכן אני לוחצת על האופציה Other (הכי למטה) ומקלידה 0.06 או 0.07. הפעילו את האנימציה שוב כדי לראות שהיא עוברת חלק ובמהירות שאתם מרוצים ממנה.

שלב 5: (אופציונלי) שדרוג האנימציה
בשלב הזה תוכלו להוסיף לאנימציה כל מיני שדרוגים וקישוטים שתרצו - טקסט, גרדיאנט, color lookup, לשחק עם הבהירות והקונטרסט ועוד. אני רוצה לשחק עם הבהירות והקונטרסט באנימציה שלי ולכן זה יהיה מה שאני אשתמש בו בדוגמא, אבל על אותו עיקרון תוכלו להוסיף כל דבר אחר.
בחרו את הפריים הראשון ולחצו על האופציה של Brightness\Contrast בצד ימין של המסך. שחקו עם ההגדרות ועם השקיפות של השכבה עד שתגיעו למצב שמוצא חן בעיניכם - השינויים שתערכו על הפריים הראשון יופיעו גם על שאר הפריימים.

User Posted Image

שלב 6: שמירת האנימציה
כשאתם מרוצים מהאנימציה שיצרתם, הגיע הזמן לשמור אותה. לחצו על File ואז עם Save for Web. יפתח לכם החלון הבא:

User Posted Image

ההגדרות שמסומנות הן אלו שאני שומרת לפיהן. הן מספקות גיפים באיכות טובה ואני ממליצה עליהן.
כשסיימתם להזין את הגדרות השמירה, לחצו על Save למטה, בחרו היכן לשמור את הגיף שלכם ו... סיימתם!

הנה התוצאה שלי:
User Posted Image

--------------------
עמית - 22 - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים

User Posted Image

I solemnly swear that I am up to no good

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025