![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Aug 1 2017, 17:35 PM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סוגי מסכות ומטרתן מדריך מעצבים רבים משתמשים בעיצוביהם במסכות, בעיקר ביצירות גדולות. המסכות נותנות עבודה קלה יותר, זאת בגלל שאם קורות טעויות למיניהן (למשל - מחיקה של משהו בטעות) אפשר לתקן את הנזק במהירות ולהחזיר את העיצוב למצבו הקודם. המסכות מאפשרות לנו להסתיר תמונות במקום למחוק אותן - וכך אפשר להחזירן למצב הקודם. כלומר, לגלות חלקים מסויימים חזרה. במדריך נלמד בקצרה איך להשתמש מספר מסכות מוכרות שיעשו לנו עבודה קלה ונוחה יותר. אז בואו נתחיל! Layer Mask: שכבת מסכה בואו נתחיל עם המסכה הרגילה המוכרת לנו. כדי ליצור מסכה, כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על השכבה לה אתם רוצים ליצור את המסכה וללחוץ על האייקון הבא: ![]() אם תשימו לב, מיד לאחר שתלחצו על האייקון יתווסף לשכבת התמונה שלכם מין מלבן בצבע לבן. המלבן הלבן הוא המסכה שיצרתם. יש כלל הנוגע למסכות שאסביר אותו כרגע: מה ששחור מוסתר, מה שלבן גלוי, ומה שאפור שקוף. כלומר - זה לא משנה במה נצבע את המסכה - מברשת, דלי צבע וכו' - אם זה יהיה צבע שחור זה כביכול ימחק את התמונה (כלומר, יסתיר אותה), אם זה יהיה צבע לבן זה יגלה אותה (לאחר מה שהסתרנו), ואם זה צבע אפור אז זה יהיה שקוף (ככל שהצבע כהה יותר כך מה שנצבע יהיה שקוף יותר). ניתן רגע תמונה. ![]() מתחשק לי למחוק את ראשו של הארי, אבל אז להחזיר רק את העיניים שלו. איך הרעיון? מה שאני אעשה זה שאני אלחץ על שכבת התמונה ועל אייקון המסכה, אלחץ על המלבן הלבן שנוצר, אקח את כלי הסימון העגול, אסמן את ראשו של הארי עם כלי הסימון ואצבע אותו בשחור. מה יצא? ![]() יפה, ניחשתם נכון. ראשו של הארי נעלם. עכשיו, אני התחרטתי ואני רוצה להחזיר את העיניים של הארי. איך אני עושה את זה? פשוט! אני משנה את הצבע ללבן, מסמן את שתי עיניו של הארי וצובע אותן בלבן. והעיניים חוזרות ונגלות! אבל איך תדעו איפה העיניים שלו, הרי אתם לא רואים אותם! כדי לבטל את המסכה ואז להחזיר אותה, לחצו על Shift במקלדת ועל שכבת המסכה בעכבר. כעת תראו איקס אדום על הריבוע הלבן, ותראו גם שכל התמונה נראית. סמנו את עיניו של הארי, לחצו שוב על Shift ועל המסכה (עכשיו תראו שהאיקס נעלם), צבעו את העיניים בלבן והן יימחקו! פשוט ביותר. שימו לב, אם תרצו שרק חפץ לדוגמא יישאר בתמונה וכל השאר יימחק, פשוט סמנו את החפץ עם כלי המצולע או עם כל כלי מקווקו אחר ולחצו על אייקון המסכה. Clipping Mask: מסכה אפשרות זו מאפשרת לנו :להכניס" תמונה אחת אל תוך צורתה של התמונה השנייה, לרוב התמונה השנייה היא צורה כלשהי או טקסט כלשהו שאנו רוצים להכניס לתוכם תמונה. זה די פשוט, אבל התוצאה נפלאה. נתחיל בדוגמא. כתבו טקסט כלשהו, באיזה פונט וצבע שתרצו (עדיף פונט גדול יחסית). ![]() לאחר מכן, פתחו תמונה שאתם רוצים שתיכנס לתוך הטקסט וודאו שהיא נמצאת מעל שכבת הטקסט. לחצו על Alt במקלדת ומקמו את העכבר בין שכבת התמונה לשכבת הטקסט, עד שתקבלו מין חץ וריבוע קטן. כשקיבלתם את זה, הקליקו על העכבר, ואם תשימו לב - התמונה שלכם עברה לתוך הטקסט! כעת תוכלו לשחק עם הטקסט או עם התמונה. תוכלו למשל להקטין את התמונה, להזיז אותה ולעשות הכל, והטקסט לא יזוז ולא ישתנה! כמו כן, גם אם תוסיפו סטיילים לניק, התמונה תהיה כביכול "קשורה" אל הטקסט והשכבות ישפיעו גם עליה. ![]() Vector Mask: מסכת וקטור כדי להשתמש במסכה וקטורית נצטרך להשתמש בכלים וקטורים, לדוגמא: הפאן טול. כדי להשתמש באפשרות מסמנים חלק כלשהו בתמונה שלכם בעזרת כלי וקטורי (שימו לב שהכלי חייב להיות במצב של Path), מסיימים לסמן, לוחצים Ctrl במקלדת ואז מקליקים על אייקון המסכה. מה שנוצר זה שרק מה שסימנתם נגלה בעוד ששאר התמונה מוחבאת ולא רואים אותה. באפשרות זו לרוב משתמשים כדי לסמן צורות והתמונה תיכלל רק בצורות הללו. שוב, דוגמא. נלך לכלי הShape ונבחר צורה מסויימת. אני בחרתי בצורת הלב. סמנו בעזרת העכבר את מה שתרצו בתמונה. כדי לשמור על פרופורציות לחצו על Shift תוך כדי הסימון, וכדי להזיז את הסימון לחצו על מקש הרווח (גם כאן, תוך כדי הסימון). לאחר שעוזבים את העכבר לוחצים על Ctrl במקלדת ועל אייקון המסכה בעכבר, ורק מה שיהיה בסימון הצורה יראה, וכל השאר יימחק. זה מה שאני קיבלתי: ![]() אז זהו להיום, בסיס קטן למסכות. מקווה שהחכמתם! -------------------- נעם ♡ אוהב בעיקר לצלם ♡ הרבה לשעבר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |