![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) 1 [2] 3 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jun 8 2020, 16:08 PM
|
||||||||||||||||||||||||||||||
![]() סקיב ![]() |
אני לא כתבתי מבחינה הלכתית, למרות שאני לא בטוח שאתה צודק, אבל אני חילוני אז אתה יודע יותר טוב.
-------------------- ארבעה שונים בכל מקום נמצאים. לאחד תמיד פניך יפנו, לאחר תמיד אחוריך יכוונו. אחר לשמאלך, וחברו לימינך. (חידה זו תוחלף כל כמה זמן.) תשלחו תשובות בבקשה, או בקשות לרמז, או בקשות לגילוי. אם אתה קורא סימן שאתה אידיוט, כי מי רוצה לקרוא חתימה של חנון מתכחש, כאילו שהוא לא יודע שזה ניסיון לחנך אותו. קשקושים בלבוש קוקו שפיץ. רררררררררררקקקקקקקקקקק ריייבנקלו לנצח!!!!!!!!! איש אחד חלם, שבלילה הוא מת. וכשבבוקר הוא קם, הוא גילה שזה באמת. איש אחד גר, מול בית הקברות. והיום הוא גר מול הבית שלו. איש אחד השתזף, במרפסת עם תריסים. ובסוף הוא נעשה פסים פסים פסים. איש אחד אהב, לאכול ביצים. ולבסוף בטנו, התמלאה בקרקורים. טוב וכדי להוכיח שאני חנון. (לא, לא, לא, אני מכחיש...) אז באתי לחנך אתכם, אז כתבתי "אמרות חכמה."
תשמעו זה דחוףףףףף אני משועמםםםםםםםםם תשלחו ינשוףףףףףףףףףףְֱ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבקש שלא לשלוח לי דוא"ל.!!!!!!!!......... (כאילו שמישהו חשב לעשות את זה.) אשמח אם תשלח/י ינשוף. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||||||||||
|
פורסם ב: Jun 8 2020, 20:09 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
על העניין ההלכתי דיברתי עם בבון1.
-------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 9 2020, 13:49 PM
|
||
לא נכון הוא חושב שמבחינה מוסרית צריך לדבר אמת לא מבחינה חברתית
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 9 2020, 13:53 PM
|
||
מה?
-------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 9 2020, 21:06 PM
|
||
לא חשוב
-------------------- *יהודה*
שונא את החיים וחושב שזה הדדי "אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!" אני לא מאמין באמונות טפלות . זה מביא מזל רע . טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה, --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 10 2020, 23:02 PM
|
||
לא ענית לי (בבון1) מה המקור שלך שמותר גם שקרים ממש.
|
|
פורסם ב: Jun 24 2020, 22:20 PM
|
||||
ברור שמותר, (אם אין אפשרות אחרת) -------------------- *יהודה*
שונא את החיים וחושב שזה הדדי "אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!" אני לא מאמין באמונות טפלות . זה מביא מזל רע . טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה, --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 25 2020, 19:35 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מותר לשנות מפני השלום
זה נלמד מאברהם ושרה (לא זוכרת את הציטוט... הולדת יצחק) אז מותר כשצריך וחא סתם כי בא לך. -------------------- 𝓒𝓪𝓹𝓽𝓪𝓲𝓷 𝓙𝓪𝓬𝓴 𝓢𝓹𝓪𝓻𝓻𝓸𝔀 ![]() ![]() חתימה משותפת עם דניאל! נבלימים שטן שחור מלאך לבן אזז שלום לעוד חתימה שאני כותבת בה תנחשו של מי היא הפעם, טוב נו אתם רואים זה לא הוגן אבל בכל זאת אם לא שמתם לב הגעתי לחתימה של... ירחוני! אז ירחוני את מדהימה ללא ספק ואת חמודה ממש ואת חופרת ואני אוהבת חופרות (אני אוהבת אותך בלי קשר אבל...) וקיצור את מושלמת (מה אני יעשה שאין לי זמן?) אז כפרה עלייך חיים של סבתא שלך נשמה טהורה ועוד אלף ביטויי אהבה אני מתה עלייך וממש כיף לי לדבר איתך ואנשים שרואים וקוראים את מה שאני כותבת אז תדעו שיש כאן מישהי שכדאי לכם להכיר אז איך אפשר בלי המשפט הזה: תפוח אדמה זה מושלםםם אוהבת אותך מילונים+ יאללה הייתי כאן אה ותערכי את זה יפה כזה כמו שאר החתימה שלך קבלו את הפריצה הראשונה שלי והיא בחתימה של....ירחוני! אז ירחוני מה יש לי להגיד עלייך חוץ מזה שאת כותבת מדהים, משרשרת מושלם ושמאוד כיף לי לדבר איתך? יש לך שם משתמש חמדמד ואני מקווה שיהיו לשתיהן מספיק חרמשים בשביל כינוי משותף. לסיכום ירחוני היא מהממת ונכון שאתם רוצים לתרום לה חרמשים? אני רק השאיר לה פה לבבות ואלך לי 🖤🖤 אז שלום שלום לחתימה של ירחוני. אז ירחוני מדהימה מצחיקה ומעניינת. כמעט כמוני. כיף לחפור לה ולחפור איתה ולהחפר איתה. בקיצור, כל מה שקשור לח.פ.ר היא כותבת מדהים ומצחיקה בטרוף. יש לה רעיונות טובים. ויש לה טעם טוב בשחקנים. ואם אתם לא מכירים אותה-הפסדתם בגדול! 😈 האמוג'י הזה הוא בגלל הכינוי... לצערי גנבו לי את הצבע.... אוהבת אותך! 😇😇😇 אז הנה הפריצה הראשונה שלי והיא... לחתימה של ירחוני+! אוקי אז רק באתי להגיד לך להתחבר יותר גם בבוקר כי בבוקר את לא מחוברת בכלל! וגם שאני מה זה הולכת לנקום בך על הדו קרב אז תיזהרי! וגם את הקטע הרגיל של את אדם מדהים וכו' ושאת ממש נחמדה וכל הקטע הזה שאת נחמדה, כי זה ממש נכון לגבייך למרות שזה נדוש אז כן, את אדם מדהים ושמחתי מאוד ובי הייתי כאן! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 7 2020, 00:42 AM
|
||
נכון. אבל אם תסתכלי זה לא שקר אלא שקר לבן. ה' אומר לאברהם ששרה צחקה "אני זקנה" בעוד שבמקור היא צחקה "אישי זקן." זהו לא שקר. אם הוא זקן-גם היא זקנה-אז הצחוק היה גם על זה, זהו שקר לבן.
בנוסף הלשון "לשנות מפני השלום" ולא "לשקר מפני השלום" כלומר להגיד את האמת-עם שינוי=שקר לבן. זה מה שאמרתי. ששקר לבן מותר מפני השלום. בבון1 טוען שגם שקר ממש, שאלתי היא מה המקור. ולבבון1:אם אתה מתכוון לפיקוח נפש-נכון. אבל סתם ככה זה לא תירוץ "ברור שמותר" גם אני אגיד שמותר לחלל שבת כי ברור שמותר. (לא במקרה של פיקוח נפש אלא כי אני לא רואה מה כתוב בספר שאני קורא וכדו') תביא מקור! לא קלויצע סבורעס. מהייכי תייתי שמותר לשקר ממש מפני השלום? -------------------- היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333 🤪דבילופוב🤪 האם פרשתי? ימים יגידו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 2 2020, 20:17 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אני חושבת שלפעמים מותר לשקר כדי להגן על אנשים שאני אוהבת מהאמת , לא שקרים רצנים וגדולים אלה רק "לעגל פינות" יש שקרים שהם גדולים ובסוף הם יתגלו ויהרסו לאותם אנשים את החיים אבל יש שקרים שאפשר להעביר.
-------------------- על נהר אספירין ישבנו
במקומות המוכרים לא שומעים לא רואים כאילו אנחנו אוויר עוד מעט יגמר הסרט בקרוב המציאות התמונה מטושטשת והצליל לא ברור כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא כולנו מכורים של מישהו שמבקש עכשיו תרגישו פותחים פה גדול ומחכים למנה הבאה חלונות ראווה יפים פה זה הכל למכירה גם אנחנו תלויים עם פתקי החלפה אז מה נעשה עם הכעס הזה מה יהיה עם הקנאה כולם רוצים להיות חופשיים אבל ממה אלוהים ממה כולנו עבדים אפילו... מילים לשיר עבדים - נגיעות - ברי סחרוף נגיעות (1998) [/img] --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 3 2020, 19:55 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
לדעתי שקר יכול להיות מועיל, אבל עד גבול הטעם הטוב.
אם אני אשאל את חברה שלי אם לדעתה אני מציירת טוב, והיא תענה שלא, אני אעלב, לא אדבר איתה, וזה יהיה הרבה יותר גרוע מאשר אם היא תגיד לי שקר בסגנון "את מציירת מהמם. רק לדעתי כדאי לך עוד קצת לפתח את הכשרון." או, "כן," סתמי ולנסות להתחמק מהנושא. חוץ מזה, הרבה פעמים אני מעדיפה לא לספר לאנשים דברים, וכשהם שואלים אותי אני עונה "סתם", אפילו שזה שקר. אמת יכולה להרוס חיים של אדם. אבל גם השקר. צריך להזהר לא לפגוע ברגשות של אדם כאשר אתה משקר לו, אבל גם להזהר לא להעליב אותו כשאתה אומר אמת יותר מדי מדויקת. לא חייב תמיד להכנס לפרטים של כל דבר, לא קרה כלום אם ספרת שקר לבן. כמובן, לא לשקר בנושאים חשובים. נגיד, אתה לא יכול להיות בן/בת זוג של מישהו שאתה לא אוהב רק כדי שלא תפגע בו. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 3 2020, 20:24 PM
|
||
![]() לכל העולם אתה מישהו, אבל למישהו אתה כל העולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי, לפעמים אפשר לשקר, אבל לא תמיד.
יש כמה שקרים שיכולים מאוד לפגוע, להעליב, ואפילו לגרום לחרם, אבל יש פעמים שבהם השקר יכול להיחשב אפילו למצווה! במקרה שהאמת יכולה לפגוע מאוד, המצווה היא השקר, כדי לא להלבין פני חברך, בין אם ברבים ובין אם לאו. לפעמים עדיף להמעיט בפרטים. למשל: חבר טוב מאוד שלך עבד קשה על עבודה מסוימת, והוא מבקש ממך לבדוק אם היא טובה. כשאת/ה רואה את העבודה, אתה מבין שיש בה הרבה מאוד שגיאות וטעויות ניסוח, ואת/ה מבינ/ה שחייבים לתקן את חברך. בנסיבות כאלה או דומות, עליך לנסות להסביר לחברך כי היו בעבודה טעויות, מבלי לפגוע בו. יש לפעמים גם מקרים כמו סודות כמוסים, שדווקא מי ששואל אותך מה קורה הוא האחד שאסור לספר לו שום דבר, במקרה של מסיבת הפתעה או כדומה. עדיף לקחת תירוץ טוב, שהוא אמנם אמת, אבל אמת לא מפורטת במיוחד. כמובן, יש גם פעמים שבהן חייבים לספר את האמת. -------------------- נעה ✨ 12 ✨ היא/את ✨ מיאו ✨אובססיבית לדמויות שלי✨ חננה גאה ![]() komi cant communicate and also I *sad* --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 20 2022, 17:10 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
אני חושבת שאין אדם שלא שיקר פעם אחת (ויותר) בחיים שלו.
השקר הוא דבר מגונא ולא יפה. הוא שובר את האמון בין אנשים אך יש כמה מצבים שאני חושבת שחייב לשקר בהם: 1. חייב לשקר בשביל השלום 2. חייב לשקר אם אדם נמצא בסכנת חיים אם אתה לא משקר לעיתים קרובות וקבועות ויודע להשתמש באי אמירת האמת בחוכמה-זה בסדר באופן כללי אני משתדלת מאוד לא לשקר ולהגיד את האמת אם אני רואה בן אדם שמשקר לי- אנהג איתו באותה הלשון ויכול להיות שלא אגיד לו את האמת אני לא אומרת את האמת באופן חשוף- די ברור שלא נגיד כל מה שאנחנו חושבים אלה "נעדן" זאת מעט. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 2 2022, 14:41 PM
|
||
![]() מוגל |
שלוםםםם, לפי דעתי זה יכול להיות בסדר גמור לשקר אבל צריך להיזהר עם זה, לפעמים האמת קשה בהרבה ואותו בנאדם שמשקרים לו אינו מסוגל להכיל את האמת ובמקרים כאלו אפשר לשקר בעדינות ובזהירות, בכללי אני חושבת שאם אני לא ארצה לספר את האמת נגיד ל... לא יודעת למישהו קרוב אלי נורא ואני אגיד לו את זה אני מאמינה שהוא יעזוב אותי, אני מסכימה, ברוב הפעמים עדיף לומר את האמת :)
-------------------- רייבנקלואית, סופרת צעירה, נואשת ינשופים, חברה של לונה לאבגוד♥ ושל פלר חצי וויליה
סדרות אהובות: פרסי ג'קסון, התחלתי גיבורי האולימפוס, התחלתי שומרת הערים האבודות, כנפי האש (מחכה שיתרגמו את השלישי... אם למישהו יש פתרון אשמח מאוד, סדרה יפה), ווינטר בלו (קראתי פעמיים), מגיסטריוםםםםםםם (הסדרה האהובה עליי, מומלץ בחום, כתבתי על זה פאנפיק)💖💖 זמרים אהובים: ישי ריבו ועקיבא תורג'מןןןןןןן (בקושי שומעת את ישי ריבו אבל אם יש זמר אחרי עקיבא זה הוא) תחביבים: לצייר, לכתוב (ספרים ובכללי), לשחק עם חברות, לשחק במחשב, לראות סרטים מצויירים בלבד ולפעמים מצולמים, לקרוא ולהתכתב במייל+בפורטל מי שאוהב מגיסטריום אשמח שיקרא את הפאנפיק שלי אם למישהו יש עצות איך להשיג חרמשים, אשמח אם ישלח לי הודעה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 8 2022, 15:23 PM
|
||||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
אני חושב שמותר לשקר כשחייבים או כשלא רוצים להעליב לדוגמה "אמא האוכל יצא מעולה" כשהאוכל יצא גרוע או כשחייבים לדוגמה "אתה מרגל של ישראל!!?", "לא אני לא מרגל של ישראל!!!"
-------------------- רייבנקלו- כי לונה לאבגוד משלנו רייבנקלו- כי כל החכמים איתנו רייבנקלו - כי הנשר הוא המלך (מלך העופות) בצורה נשרית רייבנקלו - כי תבונה היא חיונית רייבנקלו - כי מישהו חייב להצליח בלימודים רייבנקלו - כי החכמים הכי שווים רייבנקלו - כי כחול יפה מקום ראשון רייבנקלו - כי יצירתיות תמיד בראש גאון רייבנקלו - כי אוויר חשוב מאוד רייבנקלו- כי חכמה כולם מבקשים עוד רייבנקלו - למידה היא חלק מהסקרנות רייבנקלו- כי חייבים קצת גם רעות רייבנקלו - כי הגבירה באפור הכי טובה רייבנקלו- כי המייסדת שלנו הכי חכמה רייבנקלו - כי בקווידיץ' הפלפאף תמיד יפסידו רייבנקלו- כי רייבנקלו תמיד כובדו רייבנקלו - כי חייב שיהיה מישהו שיענה על כל השאלות רייבנקלו- כי חייב מי שיהיה בראשו יהיו גם מחשבות
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |