האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

חוקי הפורום 

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

התחלה חדשה||רעות
פורסם ב: Aug 27 2017, 18:23 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 64372
מגדר:female
משתמש מספר: 61126
חפצי המשתמש: צפה

אומרים שאחרי כל סוף
יש התחלה חדשה
אומרים שהסוף עצוב
אבל המציאות יכולה להיות קשה

אפשר להיכנס נחושים
למסלול שמתנהל קצת אחרת
כשהכל עוד חדש וטרי
והאמת עדיין לא מתבררת

התחלה חדשה
זה אינסוף אפשרויות
זה חוויות חדשות
ומיליון הזדמנויות

כשהסוף עוד טרי וכואב
ההתחלה תשפיע יותר
בסופו של דבר תתרגל
ומהכאב דבר לא יוותר

להתחיל לא תמיד גם אומר לעזוב
לפעמים זו זווית ראיה
להיכנס לדבר עמוק מבפנים
בסוף זו תהיה חוויה
-------------------
כי כשהדבר היחיד שעובר למי שלידי בראש זה שעוד מעט בצפר, זה לגמרי הגיוני שאני אכתוב על זה:)
חוץ מזה, אני אשמח לת״בובים כמובן:)

--------------------

רעות :)
הייתי פה

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Aug 30 2017, 10:38 AM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 62488
משתמש מספר: 55840

טוב, אני אתחיל בזה שזה שיר ממש חמוד ובאמת תיארת בו מצוין את המחשבות שלך לגבי התחלת שנת הלימודים. החרוזים מדויקים והשיר די זורם, וניהניתי לקרוא אותו. מה שכן, האורכים של השורות בשיר קצת הפריעו לי - ברוב הבתים האורכים של השורות בבית עצמו כן היו בסדר, אבל אורך השורות בכל בית היה שונה וזה די הפריע לי לקריאה. לדוגמא, בשני הבתים הראשונים האורך של השורות תואם (חוץ משורות מסוימות שאני אעיר עליהן אחר כך), ואז בבית השלישי השורות פתאום הרבה יותר קצרות, וברביעי ובחמישי הן שוב מתארכות. זה כן יכול להתאים לפעמים בתור פזמון, אבל במקרה הזה אני לא חושבת שהתאים ממש שבאמצע פתאום היה בית עם שורות קצרות יותר, כי זה קצת קטע את רצף הקריאה. אני ממליצה לך לעבור על השיר, או לפחות על הבית הזה, ולדאוג שהאורכים של השורות יתאימו, כי זה באמת יוסיף לדעתי והקריאה תהיה חלקה יותר.

קודם כל, ה'אבל' כאן לא ממש מתאים לדעתי, כי השורה הזו לא מנוגדת לשורה הקודמת - כתבת שאומרים שהסוף עצוב, מה שקורה בגלל שהמציאות יכולה להיות קשה ולא מנוגד לזה. חוץ מזה, השורה הזו הרגישה לי קצת ארוכה מדי ביחס לשאר השורות בבית, ואני ממליצה לך לקצר אותה קצת, אולי למשהו בסגנון של 'המציאות לפעמים קצת קשה'.
והאמת עדיין לא מתבררת

השורה הזו הרגישה לי לא לגמרי קשורה לשיר מבחינת המשמעות, וכאילו היא כאן קצת רק בשביל החרוז. אני ממליצה לך להחליף אותה למשהו שיהיה קשור יותר לשיר.
כשהסוף עוד טרי וכואב

קצת הפריע לי כאן שחזרת שוב על המילה 'טרי', ולדעתי עדיף לך להשתמש במילה אחרת שלא השתמשת בה עדיין. חוץ מזה, פחות אהבתי את הבית הזה מאת הבתים האחרים, כי משהו במשמעות שלו הרגיש לי טיפה לא קשור או לא לגמרי הגיוני. לא הבנתי בעיקר את הקשר של השורה השנייה - למה שהתחלה תשפיע יותר ועל מה היא תשפיע? יכול להיות שזו רק אני, אבל זה פשוט לא הרגיש לי מתאים ממש.
לפעמים זו זווית ראיה
להיכנס לדבר עמוק מבפנים
בסוף זו תהיה חוויה

מאוד אהבתי את הבית הזה, הוא ממש חמוד וסוגר את השיר בצורה טובה. רק קצת הפריע לי שמבחינת האורך של השורות, הוא לא מתאים כל כך לבתים הקודמים, וזה די קוטע את רצף הקריאה. אני ממליצה לך לנסות לקצר את השורות הראשונה והשלישית, ואם את יכולה גם להשאיר להן את אותה המשמעות. אם את לא מצליחה לנסח את אותה השורה בצורה קצרה יותר, לדעתי כן עדיף לך פשוט לשנות אותה לגמרי, אבל זו בחירה שלך.
בקיצור, זה שיר ממש נחמד וחמוד שמתאר בצורה טובה את המחשבות שלך לקראת שנת הלימודים החדשה. אני באופן אישי חושבת שכבר היו לך שירים טובים יותר, אבל אני בכל מקרה אוהבת את הכתיבה הקלילה שלך וגם השיר הזה מצוין. אני ממש מצטערת אם פגעתי ומחכה לקרוא עוד שירים שלך.

--------------------
קימ/ליליקה
(אבל תקראו לי לילי כי רק ליצור ויצור מותר לקרוא לי ככה)
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
והייתי שמה גיף של Uniraccoon אבל אני לא מוצאת אחד מספיק יפה.
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

לילו מתה עלי, זה לא נתון לויכוח, היא פשוט מתה עלי
אתם יכולים גם, אתם יכולים לא, אבל היא כן
אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 30 2017, 10:54 AM
צטט הודעה

Wish You Were Here

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 3026
משתמש מספר: 53005

אוקי אז לא היה לנו מושג שזה על בית ספר עד שאמת והאמת שזה די הרס לנו את החוויה כי זה שיר מקסים ואנחנו חושבות שהוא יכול להיות הרבה יותר מסתם בית ספר, ובכל זאת אנחנו מצליחות עדיין להסתכל עליו בצורה הראשונה ולהתאמץ לראות אותו באור הפילוסופי הזה, למרות שגם ככה זה פילוסופי ובכל זאת מפחית מהערך לדעתינו.
זה שיר ממש ממש מקסים, יש פה כמה דברים שאנחנו יכולות לומר מבחינת ת״ב וננסה לא להתעצל עם הציטוטים ולעבור על הכל, אבל כמובן ששום דבר עד עכשיו ומעכשיו הוא לא בכוונה לפגוע ובאמת שזה שיר ממש יפה והוא נכנס לנו ללב, בדרך כלל אנחנו לא מגיבות אבל זה מקסים לחלוטין.

QUOTE (Me @ Myself & I,Aug 27 2017, 06:55 PM)
אומרים שאחרי כל סוף
יש התחלה חדשה
אומרים שהסוף עצוב

אוקי אז זה בית ראשון והוא טוב מאוד בתור בית ראשון כי אתה ישר רואה מול מה אתה עומד ומה הדבר הזה, החרוזים בסך הכל טובים מאוד וזה טוב בכללי גם בכל השיר כשיש שורה חרוז שורה לא חרוז שורה חרוז שורה לא חרוז, ככה לא התאמצת יותר מדי וזה בכל זאת מאוד יפה ומאוד זורם. לעומת זאת כאן בבית הזה אז השורה האחרונה קצת לא התאימה למשקל לדעתינו, ובכל זאת זה תלוי בצורת הקריאה וכשאנחנו מסתכלות על זה עכשיו אנחנו כמעט מוחקות את הפסקה האחרונה אבל נשאיר את זה למחשבה^^

אפשר להיכנס נחושים
למסלול שמתנהל קצת אחרת
כשהכל עוד חדש וטרי
והאמת עדיין לא מתבררת

רק רצינו לומר שאת הבית הזה אהבנו במיוחד, הטרי פה נתן אווירה של מה שרצית להעביר ובקשר לשורה האחרונה אנחנו נאלצות לסתור את לילי שהגיבה כאן מעלינו ולומר שנאחנו דווקא אוהובת אותה, היא מתאימה מבחינת משקל וחרוז נהדר, וגם המשמעות באמת ממש יפה והתאימה פה לגמרי לדעתינו.

כשהסוף עוד טרי וכואב
ההתחלה תשפיע יותר
בסופו של דבר תתרגל
ומהכאב דבר לא יוותר

זה בית מקסים לחלוטין, זה שחזרת פה על הטרי מהבית השני מאוד המחיש את כל הקטע ושיפרת את זה עוד יותר כשאמרת כואב, ככה שהטרי מתייחס כאן למשהו אחר ובכל זאת זו אותה המילה כמו לפני שני בתים. זה משפט מהמם. מה שכן, השורה האחרונה קצת לא מסתדרת עם המשקל, ונכון שבטח אין חרוז אחר למילה יותר ובכל זאת אולי כדאי לשנות פשוט את המשקל למרות שניסינו את זה וזה לא עובד בשום דרך, אני ווי את כתבת את זה אז אולי תצליחי (:

לפעמים זו זווית ראיה
להיכנס לדבר עמוק מבפנים
בסוף זו תהיה חוויה

שתי השורות הראשונות הן אולי הכי יפות בשיר וזה פשוט ככ מקסים, אבל השתיים האחרונות הרסו את זה ואת יכולה יותר לדעתינו. השורה השלישית יפה בעיקרון אבל המשקל קצת לא מסתדר לנו, והאחרונה הרסה את זה כבר לגמרי. אולי תנסי לשבת על השורות האלה ולנסות לראות אם יש משהו אחר שאת יכולה לעשות?

אני ווי, סליחה ממש אם פגענו ובאמת שזה שיר מקסים ממש, אחרת לא היינו מגיבות לול
בתכלס קראנו הרבה דברים שכתבת ולא הגבנו אבל על זה הרגשנו צורך^^

--------------------

תום - או יותר נכון תוםסיוון - 15 - חזרתי(?)
User Posted Image
אוהבת ♥

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025