![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 8 2017, 15:16 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*הדיון עצמו לא מכיל ספויילרים, אבל ייתכן שהתגובות יכילו ספויילרים מעטים לסדרת "משחקי הרעב". אם עוד לא ראיתם\קראתם את הסדרה ממליצה לכם לא לקרוא את התגובות באשכול. יש מתנדבים בקהל? דיון מה שלומכם, משתמשים מגניבולים? במידה וקראתם את סדרת ספרי "משחקי הרעב" המפורסמת של סוזן קולינס, אתם בטח יודעים על ההגרלות שנעשות כדי לבחור אילו מיועדים יישלחו לזירות המשחקים. התהליך עצמו פשוט בעיקרון: בכל מחוז נערכת הגרלה גדולה, ובה נבחרים בן אחד ובת אחת שיישלחו לקפיטול ולאחר מכן לזירות המשחקים. במידה ואחד מהאנשים בקהל רוצה להחליף את המיועד\ת שנבחר הוא יכול להתנדב ולהישלח לזירה במקומו. ברוב המחוזות זה לא קורה, אבל במחוזות בהם כן... פה קבור הכלב. בסדרה עצמה לא נותנים לנו יותר מידי מידע מה קורה כאשר יותר ממתנדב אחד רוצים להחליף את המיועד הנבחר. רק פיסקה קצרצרה אחת מתמקדת בנושא, וגם היא לא נותנת לנו יותר מידי מידע: במחוזות מסויימים, שבהם נחשבת העלייה בגורל לכבוד גדול, אנשים להוטים לסכן את חייהם והדבר מסבך את פעולת ההתנדבות. אבל במחוז שתים עשרה, כאן המונח מיועד הוא מילה נרדפת למונח גווייה, המתנדבים נכחדו כמעט לחלוטין. - משחקי הרעב, עמוד 26 אם כך, בעצם אנחנו לא ממש יודעים מה קורה במחוזות 1, 2 ו-4 (המחוזות בהם מאומנים ה"קרייריסטים" ובדרך כלל יש בהם הרבה מתנדבים) במהלך תהליך בחירת המיועדים שיישלחו לזירה. שאלות לדיון: 1) כיצד לדעתכם מתנהל תהליך ההתנדבות כאשר יש יותר ממתנדב אחד? 2) מה לדעתכם גורם לאנשים להתנדב, בידיעה שהם הולכים אל מותם הכמעט ודאי? 3) במידה ולא הייתה מתאפשרת ההתנדבות, האם לדעתכם זה היה מונע את אימונם של הקרייריסטים, או אולי דווקא להפך - גורם לכך שמחוזות שלמים יאומנו לקראת המשחקים? 4) כיצד לדעתכם הקפיטול לא מטפל בתופעת הקרייריסטים? הרי זה ידוע שהם מתאמנים לקראת המשחקים, ולפי מה שקטניס מספרת במחוזות אחרים השמירה על החוק גבוהה בהרבה ממה שיש במחוז 12 - במחוזות מסוימים אפילו הורגים אנשים על עבירות קלות! 5) מדוע הקפיטול מאפשר בכלל את פעולת ההתנדבות? הרי המטרה שלהם היא להשפיל את המחוזות ולהראות שהקפיטול שולט, ועל ידי ההתנדבות הם נותנים למחוזות לנהל את המשחק בדרך שיותר נוחה להם. כל משתתף בפאנל יזכה ב6 כרטיסים. דיון פורה ומהנה :) -------------------- שחר - מנהלת פורום ספרים - טבעונית - אשמת הכוכבים - משחקי הרעב - אליסיה קארה - חסרת חיים - בפרישה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 8 2017, 15:35 PM
|
||
![]() Living with my eyes closed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יאיי. אני אוהבת דיונים כאלו!
1. אני חושבת שקראתי בספרים שבמקרה שיש יותר ממתנדב אחד אז פשוט בוחרים את מי שמצליח להגיע לבמה קודם, שזה בדרך כלל המתנדב הבוגר בגיל, ביכולת הפיזית ובעקשנות שלו. זה גם יותר הגיוני מבחינתם שזה יתנהל ככה, כי יכולות פיזיות זה כל מה שמחוזות הקרייריסטים מחשיבים בסופו של דבר. 2. במחוזות הקרייריסטים אני מאמינה שמה שגורם לאנשים להתנדב הוא הידע שיש להם בכל זאת יותר סיכוי לשרוד מאשר למחוזות המוקצים והחלשים- מחוזות 11 ו-12 בעיקר. אם הם מנצחים הם זוכים ביוקרה, בכסף ובתהילה, וזה מה שקרייריסטים רוצים בסופו של דבר. במחוזות חלשים יותר אני מניחה שמתנדבים מאותה סיבה שקטניס התנדבה- הם לא יכולים לשאת את המחשבה שמי שהוגרל הולך למות, ומעדיפים לקחת את הסיכון בגלל שאותו אדם כל כך יקר להם. 3. אני לא חושבת שההתנדבות היא קשורה לקרייריסטים או לא. מחוזות 1 ו-2 רוצים להיות בטוחים שמי שלא יוגרל מהם ינצח את התחרות משום שעל צורת חיים זו הם קיימים, וזה לא משנה אם מי שהולך הוא בן 13 או 17. 4. הקרייריסטים היא תופעה שכדאי לקפיטול לטפח. מחוזות 1 ו-2 הם מחוזות שממושמעים ונאמנים לקפיטול, מהם בטוח לא היה מתחיל שום מרד. כך שמבחינת הקפיטול כדאי להם מאד שהם יהיו תמיד המנצחים במשחקי הרעב, יש להם שקט מזה. אם לא הייתי יודעת יותר טוב, הייתי אומרת שהקרייריסטיות עצמה התחילה מתוך דחיפה של הקפיטול. זה מועיל להם ואין להם סיבה אפילו להתייחס לזה כאל איום כלשהו. כל עוד הם יודעים שמי שמנצח הוא ממחוז חזק ונאמן ולא ממחוז חלש ומרדני- הכל מבחינתם על מי מנוחות. בגלל זה הם כעסו על כך שקטניס ניצחה גם. היא טלטלה את העגלה ושנתה את "מהלך הדברים הטבעי" שבו הנאמנים מנצחים והחלשים מפסידים. הם לא אהבו את זה. 5. לא בהכרח. ההתנדבות של קטניס לא הייתה מתוך מרדנות עצמה, אלא מתוך פחד. גם בזה שהיא התנדבה היא בעצם נתנה לקפיטול את הקלף המנצח כי היא סוג של הקריבה את החיים שלה. חוץ מהקרייריסטים, אני לא חושבת שמי שהתנדב יצא משם בחיים חוץ מקטניס, ככה שלקפיטול לא אמור להיות אכפת יותר מדי -------------------- ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 10 2017, 11:30 AM
|
||
![]() חיים לפני מוות. כוח לפני חולשה. מסע לפני יעד. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דיון מעניין ביותר, אלה בהחלט כמה שאלות שנותרו ללא מענה בספרים. אני לא אעבוד לגמרי שאלה שאלה, יותר אענה בכללי על הנושא.
לדעתי לאחר שיש מתנדב בקהל במחוזות המסוימים, הוא נבחר מיד אלא אם כן, יש עוד אדם שרוצה. אם יש הם מבצעים איזו תחרות או הגרלה והנבחר הוא זה שהולך. אני לא ממש בטוח בזה אבל זה נשמע לי כמו רעיון מעניין ומתאים לסדרה לשאלה המסוימת הזאת. לגבי ההתנדבות למוות כמעט וודאי, אני חושב שזה די ברור, תהילה וכוח. אנשים יעשו דברים מטורללים בשביל הדברים האלה ויהיו מוכנים להרוג ולהיסתכן גם בהרג. עכשיו, הקפיטול לדעתי לפחות, לא עוצר את שיטת הקרייריסטים כי זאת שיטה שהופכת את המשחקים למעניינים, מטפחת את המחוזות האהובים על הקפיטול ובכללי מבטיחה הרג גדול ומשחקי רעב מוצלחים. אם לא היו קרייריסטים, לא היו רבות גדולים ואנשים עם ידע נרחב בנשקים ואז משחקי הרעב היו סתם משעממים ומשמימים. -------------------- אורי Ori Life before death, strength before weakness, journey before destination I will protect those who cannot protect themselves I will protect even those I hate so long as it is right I accept that there will be those I cannot protect --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 11 2017, 23:36 PM
|
||
![]() קוסם סטודנט מעולה ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי בוחרים את זה לפי הגרלה. כשקטניס התנדבה, אפי שאלה אם יש עוד מתנדבים -מכאן הסקתי את המסקנה שזה כנראה עוד הגרלה או תחרות. לדעתי, הקרייריסטים מתנדבים רק כדי לחזכות בתהחלה. גם אם הם יודעים שהם ימותו, הם מרגישים טוב עם התהילה שהם מקבלים.
הקפיטול לא עוצר את שיטת הקרייריסטים כי הם פשוט רוצים שיהיה מרצח דמים. הם רוצים שהתושבים ידעו מה קרה בזמן המרד שלמחוז 13, ובזכות הקרייריסטים יש יותר מוות. -------------------- ![]() So don't be afraid to let them show Your true colors True colors are beautiful Like a rainbow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 14 2017, 16:19 PM
|
||
![]() so long, and thanks for all the fish! ![]() ![]() ![]() ![]() |
1) אני חושב שכאשר יש יותר ממתנדב אחד, תהליך המיון הוא ש: אפשרות א' - התנדבים צריכים להחליט בינהם, אפשרות ב' - עושים הצבעה/הגרלה בין התנדבים, אפשרות ג' - מי שמתנדב ראשון.
2) קודם כל, הם יודעים שהם לא הולכים אל מותם הוודאי. להפך, הם יודעים שהם הולכים לנצח. מדובר על אנשים שהתאמנו כל חייהם אל כך, והם יודעים שהם ינצחו. הם עושים את זה כי זה נחשב כבוד. המחוזות הללו קרובים מאוד לקפיטול, ולכן גם הם אוהבים את המשחקים. בשבילם זה כמו שמישהו מתנדב לקבלת מדלית זהב באולימפיאדה + המון כסף ומותרות. 3) אם לא הייתה את אפשרות ההתנדבות אני חושב שהקרייריסטים עדיין היו מתאמנים והם היו מחכים להיבחר בהגרלה. זה היה גם מקטין במיקצת את מספר הקרייריסטים והיה הופך את ההגרלה במחוזות 1,2 ו4 להרבה יותר מתוחה, כי כשיש התנדבות אז לאף אחד לא באמת אכפת מי נבחר בהגרלה. המיועד הוא מי שמתנדב ראשון. 4) קטניס מדברת על מחוזות כמו 8 ו10. לא על 1 , 2 ו4. במחוזות האלו הקפיטול בכלל לא אכפת לו מה קורה שם. הוא לא אוכף את חוקיו. הוא לא עושה משהוא עם הקרייריסטים כי הוא יודע שבמשחקים חייבים שיהיה עניין, שיהיה שם ילדים טובים. כי למי בא לראות 24 ילדים מפוחדים שלא יועים מה הם עושים נלחמים? 5) אני חושב שהמטרה בהשארת אפשרות ההתנדבות היא לאפשר שוב פעם עניין בכל הסיפור. אם הייתה רק הגרלה, לצופים בכלל לא היה אכפת מטקה האסיף. הם היו רק רואים את המשחקים. אבל אם יש אקשן, כמו התנדבות, אז את זה הם רוצים לראות. -------------------- אופיר ".you keep using that word. I don't think it means what you think it means" סלית'רין גאה (אך גריפינדור באתר), נצנצים זה מלכלך, וחד הקרן רצח את הגבינה. אם למישהו בא להוסיף טקסט לחתימה היבשה שלי, תשלחו לי בה"פ. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 24 2017, 11:00 AM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אומנם הכנס הוירטואלי נגמר, אבל הדיון נשאר פתוח כדיון רגיל - אתם מוזמנים להמשיך להתדיין בחופשיות, אך על התגובות שלכם תקבלו תגמול באשכול התגמולים של הפורום ולא באשכול הכרטיסים של הכנס.
-------------------- שחר - מנהלת פורום ספרים - טבעונית - אשמת הכוכבים - משחקי הרעב - אליסיה קארה - חסרת חיים - בפרישה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |