האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

סופים|דיון
פורסם ב: Jan 30 2020, 19:31 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17669
מגדר:male
משתמש מספר: 62302
חפצי המשתמש: צפה

סופים

שלום לכם תולעי ספרים!
כמו שכנראה כבר ידעתם, לספרים יש כמה סוגים של סופים. יש סוף פתוח וסוף סגור. סוף טוב וסוף לא כל כך טוב. כל ספר נסגר לפחות באחד מהסופים האלו, כך שמן הסתם לכל קורא יהיו את ההעדפות שלו לאיזה סיום הוא היה מעדיף.
אני אישית להעדיף לקרוא ספרים שיש בהם סופים פתוחים, או סופים רעים. הסופים הפתוחים נותנים לי את ההזדמנות להשלים את הסיפור לפי הדמיון שלי. מה קרה בסוף הספר? האם הבעיה נפתרה בדרך הטובה ביותר? האם הפתרון היה רע בשביל הגיבור? האם הבעיה נפתרה בכלל בסופו של דבר?
כשמדובר בסופים רעים, אלו הסופים שהכי פחות צפויים בסופו של דבר. הסופים האלו מראים שהגיבור של הסיפור לא בלתי מנוצח כמו שמציגים אותו הרבה פעמים (ראו ספרי פנטזיה ומד"ב), אלא שגם הוא אנושי. גם הוא יכול להפסיד. כמובן שהסופים האלו יהיו כנראה עוצמתיים יותר כשמדובר בסדרת ספרים, אחרי שיראו בכמה ספרים כבר שהגיבור הזה כן יכול לנצח, או להפך, הסוף הטוב יגיע רק בסוף הסדרה.

אבל עכשיו הגיע הזמן שאתם תגידו מה דעתכם!

שאלות לדיון:
האם אתם מעדיפים סופים פתוחים או סגורים?
האם אתם מעדיפים סופים טובים או רעים?
מה נחשב מבחינתכם לסוף טוב ומה נחשב לסוף רע?
האם יש סיבות להעדפות שלכם?
האם הדעה שלכם תשנה בין ספר בודד לסדרת ספרים?

כמובן שאלו רק שאלות מנחות, ואתם מוזמנים להוסיף אם יש לכם עוד מה לומר בנושא D:

דיון מהנה!

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 1 2020, 23:10 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1129
מגדר:female
משתמש מספר: 70912

האם אתם מעדיפים סופים פתוחים או סגורים? יש גם סיום פואנטה:)
תלוי בספר.... יש ספרים שסוף פתוח משאיר את הקורא עם חומר למחשבה, ויש ספרים שהוא די מפזר את הקורא, הקורא לא מבין מה בעצם הסופר התכוון להביע (מדובר על הסיפור הקצר)
האם אתם מעדיפים סופים טובים או רעים? ברור שסוף טוב עדיף בד"כ, אבל יש פעמים שהוא מידי קיטשי......
מה נחשב מבחינתכם לסוף טוב ומה נחשב לסוף רע? סוף טוב - הכל בא על מקומו בשלום, הקונפליקט נפתר, הדמויות מצאו את מקומם, הרעים נתפסו והטובים שוחררו לחיים לשמחה ולשלום!!
האם יש סיבות להעדפות שלכם? אני בן אדם אופטימי מטבעו אז.....
האם הדעה שלכם תשנה בין ספר בודד לסדרת ספרים? לא:)

--------------------
כדור הארץ הוא הגיהנום של כוכב אחר.

אני הייתי מירי, אתם הייתם אתם.

---------
פורסם ב: Mar 25 2020, 20:38 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 5123
משתמש מספר: 63285

1) האם אתם מעדיפים סופים פתוחים או סגורים?
באופן אישי, אני מתחבר יותר לסופים סגורים, רק כאשר הם מגיעים לאחר סדרה ארוכה (בת 3 ספרים או יותר). זאת מכיוון שלאחר מספר ספרים בהם התגלגלה העלילה אין יותר צורך בסוף פתוח, לכל הקוראים כבר ידוע איך נגמרה העלילה. בספרים קצרים יחסית, סופים פתוחים יכולים להתקבל, מכיוון שהעלילה לא נבנתה לאורך זמן, ויש הרבה מקומות אליהם היא יכולה להתפתח.

2) האם אתם מעדיפים סופים טובים או רעים?
תלוי בסיפור, כמובן. באופן כללי, סופים טובים תמיד משרים תחושה של רגיעה וסיפוק פנימי בסיום הקריאה, אך אם הנבלים בספר, או כל ייצוג של הצד הרע, עשויים טוב מספיק - סוף רע יתקבל בברכה.

3) מה נחשב מבחינתכם לסוף טוב ומה נחשב לסוף רע?
סוף טוב הוא סוף בו ייצוג הטוב הכללי בספר (דמות, ארגון, כל דבר אחר) מסיים את הספר עם ידו על העליונה. סוף רע הוא ההפך מכך. כמובן שכל סיפור מגדיר לעצמו את הצדדים, ותמיד יכול להתקיים גם אזור אפור בין הצדדים.

4) האם יש סיבות להעדפות שלכם?
5) האם הדעה שלכם תשנה בין ספר בודד לסדרת ספרים?
נומק כבר בתשובות הקודמות...

--------------------
חזרתי אחרי מלא זמן!
פאנפיק אחד כבר יש, מוזמנים לבקר שם!
(תלחצו כאן אנשים)

גריפינדור שולטים!

ה"פ יתקבלו בברכה

---------
פורסם ב: Mar 25 2020, 21:10 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 72
מגדר:
משתמש מספר: 71521

אני אוהבת סופים שהם די סגורים אבל מותירים לך המון חומר למחשבה והרהורים.
בעניין סוף טוב או רע אני מעדיפה סוף טוב אבל לא לגמרי האפי אנד. כמו בסדרת הארי פוטר למשל, נגיד בחלק שלוש - שמו של סיריוס טוהר אבל פיטר הצליח לברוח.
אם הסוף הוא לגמרי טוב זה נותן תחושה שזה לא מציאותי,וזה מבאס.

---------
פורסם ב: Mar 27 2020, 15:29 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17669
משתמש מספר: 62302

שלום יואב-פוטר הגאון וכל הכבוד על ההשתתפות בדיון, אך לצערי התגובה שלך היא הקפצה, כך שהיא לא עומדת בחוקים הגלובאלים.
הפעם לא תקבל אזהרה, אך זו לא הפעם הראשונה שלך ולכן ייתכן שבפעם הבאה נצטרך לתת לך אחת כזו. כדי שלא תחזור על כך להבא, כדי לך לקרוא את החוקים הגלובאליים ואת חוקי הפורום לפני שאתה מגיב באשכול, וזה נכון לגבי כל הפורומים באתר.
המשך גלישה נעימה ומקווה לראות אותך משתתף בעוד דיונים בעתיד 3:

אייל גלבוע, שימי לב שגם התגובה שלך היא הקפצה, אבל היות ואת חדשה הפעם לא תקבלי אזהרה. המשך גלישה נעימה 3:

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025