האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור שיפ|ויולט ופינץ'
פורסם ב: Feb 16 2020, 16:47 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17646
מגדר:male
משתמש מספר: 62302
חפצי המשתמש: צפה

ויולט ופינץ'
User Posted Image

שם השיפ: ויולט ופינץ'|Violet&Finch
הדמויות בשיפ: ויולט מארקי ותיאודור פינץ'|Violete Markey&Theodore Finch
הספר ממנו לקוח השיפ: כל המקומות המוארים

תקציר העלילה
גב הספר
כשוויולט ופינץ' נפגשים על מעקה מגדל הפעמון של התיכון - בגובה שש קומות - לא ברור מי מציל את מי. האם ויולט מצילה את פינץ' שחושב כל יום על המוות, אבל מוצא שוב ושוב משהו שמשאיר אותו כאן, חי וער? או שדווקא הוא מציל את ויולט, שסופרת את הימים עד סוף התיכון, כשתוכל לברוח מהעיירה הקטנה באינדיאנה ומהאבל הכבד על אחותה.
כשהשניים יוצאים לעבוד על פרויקט לימודי משותף הם מגלים שרק בחברת ויולט פינץ' יכול להיות הוא עצמו - נער נועז, מצחיק ולא מתפשר, ורק בחברת פינץ', ויולט שוכחת לספור את הימים ומתחילה לחיות אותם. האם אהבת הנעורים באמת תוביל אותם אל כל המקומות המוארים?

תקציר שלי
פינץ' הוא תלמיד בכיתה י"ב שלא מצליח להוציא מראשו את המחשבה על המוות. לקפוץ מגובה, להיכנס לתאונות דרכים ואפילו לטבוע, הכל עובר לו בראש. ואם זה לא מספיק, כמעט כל הילדים בבית הספר שלו מתבריינים אליו ומכנים אותו פריק.
ויולט היא גם תלמידה בכיתה י"ב, שסופרת את הימים בקוצר רוח עד סוף הלימודים, אז תוכל סוף סוף לצאת מהעיירה הקטנה באינדיאנה. כל יום היא חיה בתחושת אשמה בלתי פוסקת על המוות של אחותה, שהוציא ממנה את כל החשק לחיים והשאיר אותה עם צלקות נפשיות לעד.
אבל כאשר השניים נפגשים על מגדל הפעמון של בית הספר שלהם, כששניהם מתכננים לקפוץ, הם מצליחים סוף סוף לראות נקודה של אור בחייהם. במהלך פרוייקט משותף בשיעורי גיאוגרפיה, הם משוטטים ביחד ברחבי אינדיאנה, וסוף סוף מצליחים באמת להרגיש שהם שייכים למקום כלשהו.

ויולט מארקי
"No more winter at all. Finch, you brought me spring."
ויולט מתוארת כנערה גבוהה, אבל לא יותר מדי גבוהה, עם שיער בלונדיני כהה ועיניים בצבע אפור-ירוק. היא משתמשת במשקפיים של אחותה אלינור, שמתה שנה לפני תחילת הספר בתאונת דרכים, בניסיון לראות את העולם מהעיניים של אחותה.
ויולט סופרת את הימים עד סוף הלימודים כדי שתוכל לברוח מהעיירה הקטנה שבה היא גרה, אך באותו הזמן לא נראה שהיא באמת מסוגלת להגיע רחוק מדי. היא לא מעזה לנסוע ברכב מאז שאחותה מתה, אז אין לה יותר מדי לאן ללכת. מאז שאלינור מתה היא גם הפסיקה לכתוב, למרות שאהבה לעשות את זה והייתה מאוד טובה בזה.
מאז התאונה ההורים של ויולט מגוננים עליה מאוד. הם רוצים לדעת מה היא עושה בכל יום ויום ומבקשים ממנה שתודיע להם כשהיא הולכת למקום כלשהו וכשהיא חוזרת ממנו. ויולט עצמה מתחמקת ממשימות בבית הספר בעזרת הנסיבות המקלות שלה בעקבות המוות של אחותה.

תיאודור פינץ'
"You're all the color in one, at full brightness."
פינץ' מתואר כנער גבוה מאוד, בעל שיער שחור ופרוע ועיניים כחולות כמו השמיים. העור שלו מאוד חיוור, ולדעתו החלק הכי טוב בהופעה שלו הן השיניים שלו. פינץ' משנה את סגנון הלבוש שלו לעתים קרובות בהתאם לדמות שהוא מאמץ לעצמו (פינץ' ש שנות השמונים, פינץ' הקשוח, פינץ' החנון ועוד).
פינץ' לא מרגיש בנוח עם עצמו, וזאת הסיבה שהוא משנה את הדמות שלו לעתים קרובות. כולם מסביבו מתייחסים אליו כאל משוגע, ופינץ' עצמו סובל ממחלה נפשית לא מאובחנת. הוא נוהג לראות את הטוב בדברים ומלא בתקווה, למרות שאין לו שום סיבה להיות כזה. הוא מוזיקאי מוכשר ובמהלך הספר הוא כתב כמה וכמה שירים. פינץ' נאבק בעצמו במהלך הספר, כשהוא כל הזמן חושב על המוות בעקבות המחלה שלו, אבל לא באמת רוצה למות. הוא שם את עצמו במצבים מסכני חיים בשביל להרגיש ער ובשליטה, כי הוא לא רוצה לתת למחלה הנפשית שלו לנצח.
לפינץ' יש שתי אחיות, קייט ודקה, אבל לא מתואר הרבה על הקשר שלו איתן. ההורים שלו גרושים, ואמא שלו כמעט אף פעם לא מתייחסת אליו ואל אחיותיו והיחסים שלהם עם האבא לא טובים, במיוחד בעקבות כך שהיה אבא מכה.

רקע השיפ
"I knew Finch and Violete would have a love story beacause mine was a love story."
ויולט ופינץ' נפגשו בקומת הגג של מגדל הפעמון בבית הספר שלהם, שש קומות מעל הקרקע, כשכל אחד מהם חשב על לקפוץ. בהתחלה לא ברור מי הציל את מי, אם ויולט הצילה את פינץ' או פינץ' הציל את ויולט. לאחר מכן, בשיעור גיאוגרפיה, פינץ' מנדב את ויולט שתהיה בת הזוג שלו בפרוייקט "משוטטים באינדיאנה", שבמהלכו יצטרכו לשוטט בלפחות שני מקומות מיוחדים באינדיאנה ולאחר מכן להגיד על זה עבודה. בהתחלה ויולט לא מרוצה מהפרוייקט, וכועסת על פינץ' שנידב אותה לזה, אבל מהר מאוד היא מתחילה לחכות לשיטוטים שלהם.
במהלך הפרוייקט הם מתחברים יותר זה לזה, ומצילים אחד את השני גם מבחינה נפשית. פינץ' מעודד את ויולט לחזור לכתוב ולנסוע במכונית, וויולט גורמת לפינץ' לאהוב את עצמו בתור מי שהוא ומראה לו שיש מישהו שנמצא שם בשבילו.
לאחר תאונה שקורת שבעקבותה ויולט חוזרת מאוחר הביתה ומדאיגה את ההורים שלה הם אוסרים עליה להיפגש שוב עם פינץ', אך הדבר לא עוזר להם והם ממשיכים להיפגש.
בסופו של דבר ויולט מספרת להורים שלה שפינץ' עבר לגור בארון שלו, בגלל שהיא אוהבת אותו ודואגת לו, דבר שגורם לו לברוח ובסוף להתאבד.

דעה אישית
ויולט ופינץ' הם כנראה אוטיפי שלי.
זה נכון שהם לא מסדרת ספרים מה שאומר שלא היה להם באמת הרבה זמן להתפתח, אבל הצורה שבה ג'ניפר מעבירה את מערכת היחסים שלהם בספר גורמת לזה להיראות יותר טבעי ויותר אמיתי מכל שיפ אחר שראיתי.
בהתחלה ויולט לא אוהבת את פינץ', גם כי היא מובכת מכך שהוא הציל אותה וגם כי היא כועסת עליו על שנידב אותה לפרוייקט בגיאוגרפיה למרות הנסיבות המקלות שלה. אבל לאט לאט היא מצליחה למצוא מה לאהוב בו, ולמרות שהוא מוזר היא מתאהבת בו.
לעומת ויולט, פינץ' פיתח עליה קראש כבר מההתחלה, דבר שהופך את זה לעוד יותר אמיתי לדעתי, כי זה מראה שהשיפ הזה לא נוצר מהאוויר אלא כן היה לו סוג של ביסוס.
הקשר בין השניים מתפתח ככל שהספר מתקדם, והם מגיעים למצב שהם כבר תומכים אחד בשני ומעודדים אחד את השני, הופכים לאנשים הכי חשובים בחיים שלהם. אהבתי את איך שפינץ' מעודד את ויולט להיכנס למכונית, ואפילו שאף אחד אחר לא הצליח, אפילו לא ההורים שלה, הוא כן מצליח לשכנע אותה לנסוע איתו, ובסופו של דבר אפילו לנהוג בעצמה. ויולט, לעומת זאת, מראה לפינץ' שהוא חשוב לה, ובכך מצליחה להציל אותו מעצמו. לדעתי זה ממש מראה על הקשר החזק בניהם, ועל כמה שהם מתאימים אחד לשני.
עוד משהו שמראה על הקשר החזק שלהם הוא שוויולט היא זאת שמוצאת בסופו של דבר את פינץ' לאחר שהוא מתאבד, בגלל שהיא הייתה היחידה שידעה איפה לחפש. אפילו המשפחה שלו לא ידעה איפה הוא. בנוסף לזה, כשפינץ' נעלם ויולט הייתה היחידה שדאגה לשלומו. וגם מכתב ההתאבדות של פינץ' היה שיר שכתב על האהבה שלו אל ויולט, שאותו הוא משאיר במקום שבחר במיוחד בשביל שניהם.
ברור שכל הספר מספר רק עליהם, מה שאומר שהשיפ מאוד צפוי, אבל לדעתי הדרך בה הם התפתחו הייתה מאוד לא צפויה, ואהבתי את איך שהם הפכו לדמויות משמעותיות בחיים אחד של השני.

השיר של פינץ'
השיר שפינץ' כתב לוויולט לפני שהוא התאבד
You make me happy,
You make me handsome,
You make me speicial,
You make me love you,
You make me lovely.

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 16 2020, 17:02 PM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 62488
מגדר:female
משתמש מספר: 55840
חפצי המשתמש: צפה

סיקור ממש מושקע וכתוב בצורה ברורה ונעימה לקריאה, ייאיי. את כבר יודעת שאני גאה בך :)
האמת שאני לא יודעת אם אקרא את הספר כי זה נשמע פחות הסגנון שלי, אבל עדיין היה חביב לקרוא את הסיקור ואת דעתך על התפתחות מערכת היחסים שלהם.

רק שגיאת הקלדה קטנה:
פינץ' מעודד את ויולט לחזור לכתוב לנסוע במכונית

ולנסוע*

ואני חושבת שיכול להיות נחמד אם תתני קצת רקע לשיר - האם הוא באמת קשור לספר? איפה הוא מופיע אם כן, טיפה יותר הסבר על המשמעות שלו אם לא וכו'. הוא כן נשמע כמו שיר שבאמת מתחבר לדמות לפי התיאור שלך, אבל זה עדיין פחות ברור בלי קריאה של הספר ואני חושבת שיהיה נחמד לקבל קצת פירוט שקשור.

שוב, ניהניתי לקרוא ותמשיכי לסקר 3>

--------------------
קימ/ליליקה
(אבל תקראו לי לילי כי רק ליצור ויצור מותר לקרוא לי ככה)
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
והייתי שמה גיף של Uniraccoon אבל אני לא מוצאת אחד מספיק יפה.
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

לילו מתה עלי, זה לא נתון לויכוח, היא פשוט מתה עלי
אתם יכולים גם, אתם יכולים לא, אבל היא כן
אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025