![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Mar 4 2020, 14:49 PM
|
||||||||||||||||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יש מאורעות בספר הראשון שאני לא מכליל כספוילרים, כי אני יכול באותה מידה גם לסמן את כל מה שכתבתי כספוילר אחד ענק. קריאה מהנה, זה הדמות האחרונה שאני מסקר מהחבורה של אנימורפס, אבל ייתכן שאני אסקר בהמשך דמויות שהם לא מהחבורה עצמה... קריאה מהנה. (: ... טוביאס ![]() שם: טוביאס (Tobias) הספר ממנו לקוחה הדמות: אנימורפס (Animorphs) תאריך לידה: לא ידוע גיל: לא ידוע - אמור להיות בגיל ההתבגרות. משפחה: אלפנגור סיריניאל שמטול (אבא), לורן (אימא) מופיע בספרים: כל הספרים. על הסדרה: תקציר מגב הספר: אנחנו לא יכולים לגלות לכם מי אנחנו. זה מסוכן מדי. אנחנו לא בוטחים באף אחד, כי אם הם יתפסו אותנו... טוב, אנחנו פשוט לא ניתן להם את ההזדמנות. אבל מה שאתם חייבים לדעת זה שכולנו בצרה רצינית. כן. אפילו אתם! תקציר על ידי: אנימורפס היא סדרת מדע בדיוני שמספרת על חייזרים, על מלחמה ועל חוש ההומור הגרוע של ג'ייק (תבינו מאוחר יותר...) העלילה מתמקדת בחמישה נערים רגילים, כאשר ביום גורלי אחד כשהם מחליטים לעשות קיצור דרך מהקניון, הם פוגשים חייזר גוסס, שלפני מותו, נותן להם את היכולת המופלאה להשתנות לכל חיה שייגעו בה. אבל יש חיסרון אחד לכוח הזה - אם הם יישארו בגוף של חיה ליותר משעתיים, הם יתקעו בגוף הזה לנצח. את הכוח הוא נותן להם על מנת להילחם נגד היירקים - חייזרים שביכולתם לקחת שליטה מלאה על מוחות של בני אדם. היירקים הקימו ארגון בשם "האחווה", שהוא לכאורה ארגון ידידותי כמו הצופים, אבל בעצם משמש לגיוס משתלטים מרצון - אנשים שמוכנים שיירקים ייכנסו להם למוח ללא התנגדות. החבורה קראה לעצמה 'אנימורפס' - שילוב של שתי המילים באנגלית: animal (חיה), morph (להשתנות). לאנימורפס אין במי לבטוח, כי כל אחד יכול להיות משתלט - אדם שנתון לשליטתו של היירק. יחד עם אקס, חייזר טוב שאותו הם פגשו מאוחר יותר, הם עושים כל מה שהם יכולים כדי להציל את העולם! מידע על הדמות: טוביאס היה בסך הכול ילד רגיל. הוא היה נער כחוש ובלונדיני, עם עיניים חולמניות ומשיכה לדברים מוזרים. עם אופי כמו שלו, זה היה טבעי שבריונים יתעללו בו בבית הספר, ויום אחד, כשג'ייק ראה חבורה של בריונים מטביעים את הראש שלו בתוך אסלה, הוא החליט להציל אותו, וכך הוא הכיר את ג'ייק, שהיה גיבור בעיניו מאותו יום. באותו יום גורלי שבו החמישה פגשו באותו חייזר מהחלל החיצון, שנתן להם את הכוח להשתנות לחיות, טוביאס היה זה שנמשך לרעיון הזה, והיה מאוד מסוקרן מהחייזר. אבל טוביאס הוא גם אותו אחד שהבין את המחיר של אותו כוח על עור בשרו, כשנתקע בגוף של נץ אדום זנב לנצח במשימה הראשונה שלהם נגד היירקים. מאותו יום, חייו של טוביאס השתנו בתכלית. עד התקרית הנוראה, טוביאס נהג לנדוד בין הבתים של שני קרובי המשפחה היחידים שנותרו לו, שבקושי שמים לב לקיומו, וכך גם לא הבחינו בהיעדרו. אבל טוביאס בהחלט היה מעדיף להישאר אצל דודיו, כי מאז הוא לא זכה לישון במיטה רגילה. הוא בילה את לילותיו בחוץ, מנסה למצוא מקומות בטוחים לישון בהם, ולהימנע מהטורפים הנפוצים של נץ אדום זנב. זה לקח לו קצת זמן, אבל בסופו של דבר הוא התרגל לחיים של נץ; התרגל לשמש במשימות כתצפיתן; והתרגל, כמו שהאנדליטים קוראים לזה, להיות "נות'ליט". אבל בספר 13, חייו קיבלו תפנית נוספת. הוא נפגש (פעם נוספת) בישות אלוהית בשם אלימיסט, שנתן לו את האפשרות לקבל שוב את הכוח להשתנות, מה שאמר, שמעכשיו טוביאס היה יכול להשתנות מנץ לחיות אחרות, כולל את הצורה אנושית שלו מהעבר, שהאלימיסט נתן לו לרכוש. הסכנה שייתקע בגוף של חיה אחרת (כולל גוף האדם שלו) אחרי שעתיים ברציפות עוד הייתה קיימת. טוביאס בחר להישאר בגוף הנץ שלו כדי שיוכל לעזור לחבריו במלחמה, למרות שגם בעומקי ליבו השלים עם היותו נץ והעדיף את הגוף הזה על גוף האדם שלו... טוביאס מפתח מערכת יחסים הדדית עם רייצ'ל במהלך הסדרה, שזה שיפ די בעייתי בגלל שטוביאס הוא נץ והיא בת אדם. חוות דעת אישית: איתמר: הייתם חושבים שלא יהיה לי הרבה יותר מדי מה להגיד על הדמות ששמתי בתחתית הרשימה מחברי אנימורפס. טוב... אתם טועים. הסיבה שלא ממש אהבתי את טוביאס, (וגם אחותי, שגם אצלה הוא נמצא בתחתית הרשימה) היא ש... וול, הוא משעמם. לפני שהוא נהיה נץ, הוא היה חסר אופי כמעט לחלוטין, חוץ מהעובדה שהוא היה ילד די מוזר שמתעללים בו. כשהוא הפך לנץ, אז כל האופי שלו הפך להיות כמו אופי של נץ, שהאינסטינקטים והרצון לאכול ולברוח משתלטים לו על המחשבות ועל התכונות. זה הפך להיות האופי שלו, בלי כמעט שום דבר נוסף, מה שדי איכזב אותי. נקודות המבט שלו בספרים הרגישו די חדגוניות וחסרות פואנטה, ומצאתי את עצמי נהנה הרבה יותר מנקודות מבט של אחרים. כשהגיעה התפנית בספר 13, אז נוצר אצלי קצת יותר עניין כלפי הבחור. לאופי המשעמם נוספה האפשרות במעמקי המוח לחזור להיות אדם רגיל כמו כולם, והוא הגיע להתלבטות קשה בינו לבין עצמו, מה הוא מעדיף להיות - נץ או אדם. בספר "רשומות האנדליט" (תיזהרו זה ספוילר מאוד רציני אז אני ממש ממליץ לכם לא להסתכל על זה) כשגילו שהוא אשכרה הבן של אלפנגור, מה שטכנית הופך אותו לחצי אנדליט, אז נהייתי אפילו עוד יותר מסוקרן לגבי העבר שלו, משפחתו, ומה שהוא מחביא מאחורי חזות של ילד די משעמם. רוני: כמו שאח שלי כבר גילה לכם, אני חושבת שטוביאס הוא די משעמם. זאת אומרת, לכל השאר יש משהו בנקודת המבט שלהם: ג'ייק וקאסי דלוקים אחד על השני וזה חמוד. מרקו הוא המצחיק שבחבורה. רייצ'ל היא מצחיקה באמת. אקס- טוב אני לא צריכה להסביר (מה, אתם מתעקשים? טוב, הוא חמוווווווווד!) וטוביאס הוא... נץ? דבר נוסף הוא שהסדרה מאוד משפפת את טוביאס עם רייצ'ל, מה שהופך את נקודת המבט שלו לאפילו יותר מעצבנת כי ברור שמרקו ורייצ'ל לנצח! אל תבינו אותי לא נכון. יש לי פינה חמה בלב גם לטוביאס ובכל פעם שמישהו מזכיר נץ אני חושבת עליו. אחרי הכל, הספר השלישי, שהוא הראשון מנקודת המבט לטוביאס, היה גם הראשון שקראתי והוא שכנע אותי לקרוא את שאר הסדרה. זה גם אחד הספרים היחידים ביקום שהצליח לגרום לי לבכות. (אני לא קרת לב! בכיתי בהקרנה של פלא! בכיתי בצעצוע של סיפור 3! בכיתי במוצאים את דורי! בכיתי במלפ! ספרים פשוט כמעט אף פעם לא פועלים על בלוטת הדמעות שלי משום מה.) לסיכום, טוביאס אולי הכי פחות אהוב עלי מבין השישה, אבל הוא היה זה שפתח את הדלת ואיפשר להם להיכנס פנימה, ואני מכירה לו על זה תודה. פאנארטים: https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594...oPW7Uh2CrpwnfqQ https://pbs.twimg.com/media/C1xd0wsVIAATFJ-.jpg https://a.playmoss.com//uploads/images/t/o/b/tobias-1.png https://i.etsystatic.com/13641795/r/il/8186...683664_5e9a.jpg https://66.media.tumblr.com/390397a27beb760...dhnl9o1_500.png https://rlv.zcache.com/red_tailed_hawk_post...q_8byvr_640.jpg https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594...ifkowfzRNcnyUQQ עובדות מעניינות על טוביאס: 1. טוביאס שיחק בצעצועי דינוזאורים כשהיה קטן. 2. יש לו חתול בשם "אחוק". 3. הוא לא זוכר את צבע העיניים שלו כבן אדם. 4. הוא האנימורף הראשון שהשתנה לחיה. 5. החליטו שיהיה פחות ספרים מנקודת מבטו כי קשה להזדהות איתו כילד-נץ. ציטוטים:
-------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||
|
פורסם ב: Mar 8 2020, 13:39 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי! קודם כל, רציתי להודות שאני קראתי את כל הסיקורים שלכ/ם כאן, והם היו ממש טובים והרגשתי אשם כשאני לא מתבב לכם כאן.
אז תראו, דבר ראשון - כל הכבוד שסיקרתם דמות שאתם לא ממש אוהבים אותה! אני לא חושב שהייתי מצליח לסבול את זה. אפילו השקעתם בסיקור בשביל טוביאס, אני חושב שהוא היה שמח מאוד לראות את זה (אולי חוץ מהדעה האישית חחחח). הבאתם לי הרבה מאוד חשק לקרוא את הסדרה. זה ישן, נכון? אני מניח שזה עוד מהאלף הקודם, אולי אי שם בשנות השמונים-תשעים, לפי ההימור שלי. האמת שפירטתם על טוביאס ממש כמו שצריך - והצלחתם לקנות אותי בדעה האישית שלכם. הוא באמת נראה חסר אופי, וחבל. יכול להיות שאם אקרא אנימורפס דעתי תשתנה. אגב, יש לזה עיבוד קולנועי? דבר אחרון - ממש אהבתי את העיצוב! אתם יודעים איך לבנות סיקורים. כל הכבוד! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 8 2020, 14:34 PM
|
||
![]() בילי קרמייקל היה שם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אל תעשה לעצמך את הטעות הזאת, ליאור.
אל. תראה. את הסדרה. על אנימורפס. זה פשוט גרוע מאוד. תחסוך מעצמך. עריכה: בכל מקרה, תודה על התגובה. (: האמת שאנחנו לא עד כדי כך שונאים את טוביאס. הוא פשוט הכי פחות האהוב עלינו מבין האחרים. כי האחרים פשוט מגניבים יותר. טוביאס הוא די נחמד סך הכול. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 8 2020, 19:27 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי, האמת שלרוב הספרים באמת יש עיבוד קולנועי ממש גרוע, וזה מעצבן. האמת שניחשתי שגם ככה זה באנימורפס. אבל נחמד לדעת שיש עיבוד קולנועי. ואני סומך עליך, ולכן אשמור על עצמי ולא אראה את זה (:
ואגב, האמת שגם לי יש דמויות כאלו. שאני די פחות אוהב אותן אבל הן כן נחמדות. העיקר שטוביאס הוא דמות לא שולית בסדרה - זה הכל. יש מצב שתסקרו עוד? או לפחות על דמויות מפאנדומים אחרים? אה, וכאלה שלא מכירים! זה הכי כיף. גרמתם לי לאהוב פאנדום נוסף. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 17 2020, 13:50 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הו וואו המון סיקורים יש לכם. וזה טוב!
מעולם לא ראיתי ככ הרבה סיקורי דמויות בככ קצת זמן. אז כל הכבוד על המוטיבציה בכלל להמשיך D: זה ממש טוב שסימנתם ספויילרים, אבל לדעתי גם האירועים שקרו בספר הראשון צריכים להיות מסומנים בגלל שבכל זאת, זה ספויילר לכל דבר. אתה לא היית רוצה שאני אגיד לך ש(ספויילר לשנב הברק. מקווה שאתה יכול לקרוא את זה) שלוק בגד בפרסי רק בגלל שזה קרה בספר הראשון. אבל חוץ מזה הסיקור היה ממש טוב. אני אולי הבנתי למה לא אהבתם אותו (?) אבל בכל זאת הוא היה נראה לי כמו דמות מאוד מעניינת, לעומת איך שתיארתם אותו. בכל מקרה, מתווסף ללינקייה D: כל הכבוד 3: -------------------- "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |