![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 28 2020, 14:02 PM
|
||
![]() .You can't KILL me. There'll be paperwork ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור דמות||סאלי ג'קסון ![]() הסיפור ממנה הדמות לקוחה: הסדרות פרסי ג'סון, גיבורי האולימפוס וגורלו של אפולו גיל הדמות: סביבות גיל ה40 תאריך לידה: לא ידוע משפחה: ג'ים ג'קסון (אב) אסטל גקסון (אם) ריץ' ג'קסון (דוד) פרסי ג'קסון (בן) מקום מגורים: ניו יורק בת תמותה תקציר הספר תקציר מגב הספר: פרסי ג'קסון הוא ילד שתמיד מסתבך בצרות, אבל כל הצרות שבעולם לא הכינו אותו למה שחיכה לו בטיול השנתי של כתה ו' שבמהלכו הוא אייד את המורה השנואה לחשבון, גברת דודס, רגע לאחר שזו הצמיחה כנפיים ומלתעות וניסתה לקרוע אותו לגזרים. וזה לא הכול: מרגע זה מתחילים לרדוף אחריו שלל יצורים מהמיתולוגיה היוונית, כולם להוטים לחסל אותו והכול בגלל סוד מעברו: פרסי הוא בנו של אל יווני! והוא אינו בן האלים היחיד: ישנם עוד ילדים כמוהו, בניהם של אלים מהמיתולוגיה היוונית, שגדלים וחיים בארצות הברית המודרנית. והאלים עצמם מסוכסכים זה עם זה, וכשהאלים מסוכסכים, העולם כולו מצוי בסכנה, ורק פרסי לבדו יכול להציל את המצב ולמנוע את מלחמת האלים הממשמשת ובאה... אך לפני כן עליו לשרוד את הקיץ בשלום. פרסי מוצא את עצמו במחנה קיץ מיוחד המיועד לבניהם של אלים יווניים, שם הוא פוגש עוד ילדים כמוהו: ילדים שתמיד היה להם קשה להשתלב בחברה, שתמיד נחשבו לעושי צרות. תקציר אישי: פרסי ג'קסון הוא רק עוד ילד רגיל. או זה לפחות מה שהוא חשב עד שנלחם מול מפלצת והפך אותה לאפר. פרסי הוא, מתברר, בנו של פוסידון, אל הים והאוקיינוסים. הוא מצטרף אל מחנה החצויים, שם גרים עוד ילדי אלים הנקראים חצויים. ביחד עם חבריו, פרסי יוצא למשימות, מתמודד מול מפלצות ומנסה להשביע את רצון האלים. מנגד, קרונוס, אויבם של האלים, קם לתחייה ורוצה לחזור לשלטון, אבל הוא לא יכול לעשות את זה לבד. הוא מגייס חצויים ומפלצות, ומקים צבא. קרונוס רוצה להתקיף את האולימפוס ולהשמיד אותה, וזה מה שהוא עומד לעשות, אם אף אחד לא יעצור אותו. מידע מכיל ספויילרים מהלך חייה: ילדותה של סאלי לא הייתה קלה. סאלי התייתמה מהוריה כאשר השניים מתו בהתרסקות מטוס. דודה ריץ' לקח אליה את חסותו למרות שלא היה לו זמן רב לטפל בה. הוא נפטר כאשר סאלי למדה בתיכון, שאותו עזבה כדי לטפל בו. סאלי נשארה לבדה ועבדה בעבודות רבות. מסופר על סאלי שתמיד אהבה את הים. זה היה גם המקום בו פגשה בפוסידון, אל הים, לראשונה. הם נפגשו בקיץ ובילו את שאריתו יחדיו. הקשר בין השניים התחזק והם התאהבו. פוסידון הציע לסאלי לחיות איתו מתחת למים אך היא סירבה. בסוף הקיץ פוסידון אולץ לחזור לממלכתו וסאלי נשארה לבדה שוב, אבל הפעם עם תינוק בבטן כדי להארח לה חברה. לאחר שפרסי נולד סאלי עשתה הכל כדי לשמור עליו. היא אפילו התחתנה עם גייב, שהתעלל בסאלי ולפעמים בפרסי ונתן לשניהם יחס דוחה, רק בשביל להסוות את ריח החצוי של פרסי ממפלצות. מהלך הסדרה- פרסי ג'קסון: מצבה הכספי של סאלי לא היה טוב. מלבד התשלומים הרגילים שעליה לשלם היא ממננת את לימודיו של פרסי בפנימיה ומבזבזת כסף על בעלה המכור להימורים. סאלי עובדת בחנות ממתקים ולעיתים מביאה כמה לפרסי. סאלי הרבתה ללכת עם פרסי לים, כך גם עשתה בתחילת הספר הראשון. צצה בעיה ובמהלכה פרסי הגיע למחנה החצויים בעוד סאלי נחטפה על ידי האדס. בסוף הספר היא משתחררת וחוזרת הבייתה. סאלי גירשה את גייב ולקחה בחזרה את המגיע לה. היא ופרסי עוברים לדירה חדשה וסאלי ממשיכה את חיה כמו שרצתה. שנתים לאחר מכן פוגשת סאלי לראשונה את פול בלוטיס, מורה בבית סיפרו של פרסי. במהלך שהותו של פרסי במחנה הם מתחברים ומתחילים לצאת. פרסי מגלה זאת ו'נותן את אישורו'. פול מגלה על טבעו האמיתי של פרסי והוא בסדר עם זה. ביום הולדתו ה- 15 של פרסי פוסידון מבקר את המשפחה. הוא פוגש את פול, שלא היה מרוצה מתגובתה הביישנית והמופתעת של סאלי להופעתו של אביו של פרסי. שנה לאחר מכן סאלי ופול מתחתנים. מהלך הסדרה- גיבורי האולימפוס: כאשר פרסי נעלם סאלי משתגעת מדאגה. בנה נעלם בהפתעה והיא לא יודעת מה קרה לו. היא ואנבת' מודאגות. אנבת' מבטיחה לסאלי שתעדכן אותה בכל פרט שהיא מגלה. כאשר פרסי מתעורר מהתרדמת הוא מנסה להתקשר לסאלי אבל היא לא עונה. הוא משאיר לה הודעה קולית שאומרת שהוא בסדר. מהלך סדרה- גורלו של אפולו: סאלי פוגשת את אפולו ומג כשהם עומדים בסף ביתה. היא מכניסה אותם פנימה ומביאה להם עוגיות. היא אפילו הביאה למג שמלה חדשה. מתברר שסאלי בהריון. חודשיים מאוחר יותר, היא יולדת. לביתה היא קוראת אסטל, על שם אימה. דעה אישית סאלי! אני אוהבת את סאלי. סאלי היא דמות שלדעתי לא מגיעה לה מספיק הערכה. היא עברה חיים מאתגרים. הוריה ודודה נפטרו, לא הייתה לה פרנסה יציבה, היא הייתה אם חד הורית ולמרות זאת היא עמדה כל הזמן הזה על הרגליים, לא מתמוטטת לשנייה. סאלי היא אישה חזקה ועצמאית. נותנת אהבה ודאגה לכולם (אפילו לאפולו!). היא הקריבה שנה מחייה לצד איש שפל כמו גייב רק בשביל בנה. אני חושבת שכל זה מעורר השראה. סאלי מעולם לא נלחמה מול מפלצות (להבדיל מפעם אחת בודדה שבה עשתה עבודה לא רעה בכלל) אבל היא אמיצה כמו החצויים. כולנו צריכים להיות קצת יותר כמו סאלי ג'קסון ;) ציטוט קצר ובתרגום חופשי "זה קצת מצחיק איך שאמא שלי חוגגת דברים עם אוכל כחול. אני חושב שזו הדרך שלה להגיד שהכל אפשרי. פרסי יכול לעבור את כיתה ו'. וופלים יכולים להיות כחולים. ניסים קטנים כאלו. " ~פרסי ג'קסון על סאלי -------------------- “You want to change the world, Shallan. That’s well and good. But be careful. The world predates you. She has seniority.” ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 28 2020, 22:57 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו אוקיי הסיקור הזה ממש הפחיד אותי בהתחלה כי הוא היה ארוך אופס.
את באמת השקעת בזה, אבל יש כמה פרטים טכניים שכדאי לתקן. דבר ראשון, הרבה מאוד שגיאות מקלדת ושגיאות כתיב. תעברי על זה. דבר שני, התקציר שלך הוא פחות מחמש שורות, וגם הוא מספר רק על הספר הראשון ולא על כל הסדרה. תקני את זה. דבר שלישי, כתבת את זה קצת כמו קטע כתיבה (הבלונדינית? יכולת לכתוב אנבת', זה היה מתאים שם יותר) חוץ מזה לא מצאתי הרבה בעיות, אז פשוט תתקני את זה בשביל שאוכל להוסיף ללינקייה D: (אהבתי את הציטוט) -------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 30 2020, 09:17 AM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
סיקור חמוד. אני אוהבת את הדמות של סאלי. אוכל כחול זה הכי טוב! :)
-------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 2 2020, 21:04 PM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
התווסף ללינקייה D:
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 3 2020, 12:03 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אהבתי מאוד את הסיקור
-------------------- ליאור # 12 # משרשרת # כותבת # פרסי ג'קסון # מיקי מאוס לנצח ![]() פרשתייייי אולי אחזור, אולי לא, מי יודע? --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 8 2020, 15:04 PM
|
||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אחלה סיקור. הוא ממש ארוך אבל סאלי היא אחלה דמות אז מגיע לפרגן לה
-------------------- *חתימה זו נמחקה לצמיתות/ עד שיהיה לי כח לערוך אחת אחרת* הייתי חייבת להוסיף פה משהו, כי כן אני נואשת. תשרשרו איתי, זה טעם החיים שלייי (ופליז אל תנטשו). ג'סט שלחו ינשוף.
כל הזכויות על הציטוטים שמורות לדוד ריק שיצר את מאגר הציטוטים הנפלא העונה לשם מגנס צ'ייס --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: May 8 2020, 19:42 PM
|
||
![]() Let us find the dam snack bar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני ממש אהבתי את הסיקור ואת הפירוט שבו...
-------------------- היי, אני אור והשיר Good Old - Fashioned lover boy הוא השיר של wolfstar. ❤️ ❤️ לא אוהבת J.K Rowling כן אוהבת Marauders מוזיקה והרבה דברים אחרים. משפפת wolfstar מושבעת. The 70s. That's it, just the 70s. תשלחו ה''פ. אמממ... כן. t’s on America’s tortured brow That Mickey Mouse has grown up a cow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 15:54 PM
|
||
![]() this is the way ![]() ![]() ![]() ![]() |
אהבתי מאוד את הסיקור, גם אהבתי את התרגום {אני מתרגם חופשי גם בהארי פוטר, זה למה אני תמיד מתבלבל וקורא לכינוי של הארי 'הילד שחי' ולא 'הילד הנבחר בחיים' מפני שבאנגלית זה 'the boy hew lived'
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 31 2020, 12:52 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
סיקור יפה וגם דמות יפה
-------------------- מסדר עוף החול!
כי ביחד, אנחנו נביס את וולדמורט! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |