![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) [1] 2 3 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: May 6 2020, 18:38 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני ואור התווכחנו אם אלרג''ה זה טוב או רע.
זאת דעתי: הפעילות של אלרג"ה רק פוגעת בגמדונים, מורידה את רמת הייצור שלהם ומביאה אותם לידי מבוכה ותחושה שרוצים להרוס להם את מהות החיים שלהם (ומהות החיים שלהם זה לשרת את הקוסמים) אבל מצד שני יש לאלרג"ה גם פעילות טובה הגורמת לקוסמים לתת יחס יותר טוב לגמדונים דבר שמעלה את רמת ייצור שלהם (שטובה גם בלי זה) לכן אני חושבת שהפעילות של אלרג"ה מיותרת מכיוון שהצד הראשון עולה על הצד השני. אבל אור אומרת ההפך. הנה כמה שאלות מכוונות: *מה לדעתכם התכלית של הגמדונים? והאם אלרג"ה עוזרת להם לקיים את התכלית שלהם? *למה אלרג"ה גורמת לגמדוני הבית להרגיש מה שהם מרגישים? *תנסו לראות את זה מבעד לעיניים של גמדוני הבית *תנסו לראות את זה מבעד לעיניים של הרמיוני *אם הייתם מנהלים את אלרג"ה מה הייתם עושים? *אלו מהמטרות של אלרג"ה נכונות לדעתכם? אז תהנו! -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 7 2020, 07:25 AM
|
||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שאלרג"ה בכללי זה דבר לא נכון. כאילו, לכל אחד יש תפקיד בעולם. התפקיד של הגמדונים הוא לשרת קוסמים. וזה לא שהם אומללים או משהו. בסך הכל הם אוהבים את העבודה שלהם. אם היו מכריחים אותם זה כבר משהו אחר. (רוב הסיכויים שיכריחו אותם אבל עצם העובדה שלא צריך לעשות את זה מראה עד כמה הם אוהבים את מה שהם עושים).
מה שאני כן חושבת זה שבמחלקה לחיות פלא כן צריך להיות משהו על זכויות הגמדונים כי זה ממש מגעיל איך שמתייחסים אליהם. הם יכולים לשמור סודות ולעשות עבודה מעולה. אבל להעניש את עצמם? מלא שיעשו קללת נעילת לשון או משהו אבל לגהץ את כפות הידיים? ברצינות? אין לכם חוצפה? זה עונשים ממש מגעילים! אחרי הכל הם עושים לכם הכל, אז אם כבר תנו להם לפחות קצת יחס טוב. הרי ראיתם אצל דובי וקריצ'ר כמה זה יכול להשפיע -------------------- *חתימה זו נמחקה לצמיתות/ עד שיהיה לי כח לערוך אחת אחרת* הייתי חייבת להוסיף פה משהו, כי כן אני נואשת. תשרשרו איתי, זה טעם החיים שלייי (ופליז אל תנטשו). ג'סט שלחו ינשוף.
כל הזכויות על הציטוטים שמורות לדוד ריק שיצר את מאגר הציטוטים הנפלא העונה לשם מגנס צ'ייס --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: May 7 2020, 08:36 AM
|
||
הדעות שלי לגבי אלרג״ה חלוקות.
מפני שמצד אלד, הרמיוני ניסתה לייסד את הקבוצה למען מטרה טובה, למען לשחרר עבדים. אבל מצד שני, הגמגומים לא רצו במתנה הזאת, כי אהבו את מעמדם הנוכחי ואת העבדות שלהם. לדעתי טוב שהרמיוני ניסתה, אבל ברגע שראתה שזה לא טוב לגמדונים ולא עוזר להם, הייתה צריכה להפסיק ולא להתעקש. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 7 2020, 08:57 AM
|
||
![]() שר הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואוו האמת שלא יצא לי לחשוב על זה ככה אף פעם, תמיד ראיתי באלרג"ה את אחד הדברים הטובים יותר שקרו במהלך הספרים
טוב הנה דעתי, אני חושבת שהרעיון של אלרג"ה היה מעולה וכן תרם לגמדונים שבסופו של דבר יצטרכו את הכסף והחופשים כדי לנוח ובוודאות כדאי שיהיה אירגון שימנע מאנשים להתייחס לגמדונים שלהם כמו לחיות (אקא משפחת מאלפוי ומשפחת קראוץ') ומישהו שיפעל כדי לשנות את ההענשה העצמית שלהם. אבל כנראה שהדרך של הרמיוני היתה קצת יותר מדי 'רועשת בשבילם, וכמו בכל דבר גם פה יש טוב ורע השאלה היא מה יש יותר ולדעתי יש יותר טוב מרע הדיון נוסף ללינקייה^^ -------------------- ᥴꫝꪖꪜⅈ My girl3> ![]() ![]() וויתרתי על הציטוטים, מודה. ניסיתי, באמת שניסיתי, אבל הפורטל החליט להיות ביצ', אז הנה מחווה עלובה במקום. אניוואי מגיעים לי את כל הטוסטים שבעולם עם אוראו כי נלחמתי בחתימה שלך, שמלאה בבאגים, ולך מגיעים את כל הטוסטים שבעולם עם אוראו ודבש כי את סובלת אותי. או שלא. אני לא מתכוונת לשאול. אניוואי2 הנה חתימה כושלת שמעידה על אהבתי אלייך - עזה אבל כושלת. וולפ אני הייתי אני וכושלת. בביי --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 9 2020, 13:20 PM
|
||
![]() Let us find the dam snack bar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אלרג''ה נועד לעזור, לדעתי כל דבר שנועד לעזור הוא טוב.
בעיקר אם הוא עשוי עם אהבה, מאמץ והשקעה -------------------- היי, אני אור והשיר Good Old - Fashioned lover boy הוא השיר של wolfstar. ❤️ ❤️ לא אוהבת J.K Rowling כן אוהבת Marauders מוזיקה והרבה דברים אחרים. משפפת wolfstar מושבעת. The 70s. That's it, just the 70s. תשלחו ה''פ. אמממ... כן. t’s on America’s tortured brow That Mickey Mouse has grown up a cow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 10 2020, 10:25 AM
|
||
![]() You're still a Bitch, Thank God ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני לא ממש אהבתי את אלרג"ה מההתחלה, לדעתי הרמיוני סתם מתעקשת, זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת - כנראה שכבר ראיתם את התגובות של הגמדונים בעניין. נכון, גמדוני הבית הם עבדים, אבל הם אוהבים את זה, אז למה להתעקש? אני לא הולכת למישהו ומכריחה אותו להפסיק עם משהו שהוא אוהב, גם אם זה בשביל "שיהיה לו טוב".
בעיקר כשלדעתי, שירות הקוסמים הוא התכלית של הגמדונים, אתם לא יכולים למנוע ממישהו את הקיום שלו! לא יודעת, אם אני הייתי גמדון, זה היה ממש מציק לי. אני מבינה שהכוונה של הרמיוני היתה בסך-הכל טובה, אבל שימו לב, היא לא עזרה לה בכלום. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 10 2020, 10:27 AM
|
||
לפי דעתי צריך לאזן. צריך להוסיף זכויות לגמדוני הבית, וצריך גם לתת להם זכויות, אבל לא נגד דעתם.
הם לא אוהבים חופש, כי זאת המציאות שלתוכה נולדו. בשבילם, מטרת החיים שלהם הוא לשרת את הקוסמים, וצריך לכבד את זה. אי אפשר להכריח אותם לקבל כסף ומשכורת, אך גם אי אפשר להכריח אותם לגהץ לעצמם את הידיים. -------------------- למי שיש רעיון לחתימה, בבבקשה לשלוח לי הודעה פרטית. בינתיים, אני אביים פה פריצה לחתימה.
שם הפורץ: שמור במערכת סיסמת הפורץ: שמור במערכת למה זה שמור במערכת: שמור במערכת חקירת הפריצה: בוצע על ידי: שמור במערכת בברכה וכל טוב, אופסי, חשפתי את ביום הפריצה. לא נורא, השם שמור במערכת. ----------------------- משפחת החידות לנצח!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 10 2020, 10:50 AM
|
||
![]() A Cat With A Hat In A Hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לפי דעתי אלרג"ה יכול היה להיות הרבה יותר טוב ממה שזה עכשיו. הרמיוני התעקשה להתמקד בגמדונים, וככה רק פגעה בהם, במקום לפנות לקוסמים עצמם. היא יודעת שהגמדונים רוצים לשרת את הקוסמים, אז במקום לנסות לשחרר אותם בכוח היא צריכה לפנות אל הקוסמים ולנסות לשנות את הגישה שלהם, ולא של הגמדונים. אולי ככה זה באמת היה עוזר במקום סתם להציק לכל מי שמסביב.
-------------------- my name is not Ian but ok he/him Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai ![]() "Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper." --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 07:31 AM
|
||
![]() this is the way ![]() ![]() ![]() ![]() |
לפי דעתי אין מה לשפר באלר"גה
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 12:43 PM
|
||
![]() מוגל |
אני לא חושבת שזה עוזר, כי גמדוני הבית אוהבים את התנאים שיש להם עכשיו והם לא אוהבים את אלרג"ה.
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 13:49 PM
|
||
![]() this is the way ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואם לשפר את אלרג"ה במה זה יהיה?
בלמצוא עבודות לגמדוני הבית! לא נראה לי שהם רוצים את זה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 11 2020, 21:37 PM
|
||
![]() מוגל |
אני חושבת שאלרג"ה עוזרת רק לחלק מגמדוני הבית כי לא כל הגמדונים מרוצים ממנה. אבל היא עוזרת להרבה גמדוני בית וזה טוב.
-------------------- היי, קוראים לי ליה. אשמח אם תשלחו לי הודעות כמה שיותר ושלא תתקפו אותי. תודה.
נב- מי שלא יתקוף אותי וישלח לי הודעות אני יעביר להדס שתדע שהוא משתמש נחמד מאוד ושתוריד לו הזהרה אחת --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 14 2020, 18:40 PM
|
||
![]() מוגל |
אני לגמרי מסכימה איתך, לדעתי אלרג"ה ממש פוגעת בגמדוני הבית.
כלומר, הרמיוני באה מכוונה טובה, היא חושבת שגמדי הבית סובלים והיא רוצה לעזור להם. אבל האמת היא שגמדי הבית לא סובלים. הם לא רוצים שינוי וממש לא רוצים שיגידו להם שמתייחסים אליהם בצורה כזו. ואיך עזרה למישהו שלא רוצה לקבל אותה יכולה לעזור? למען האמת, הדבר העיקרי שהרמיוני עושה הוא רושם. היא מדפיסה סיכות, מגייסת אנשים... האם היא עוזרת? ממש לא. -------------------- הייי! אני ליה :)
מוזמנים לשלוח לי הודעה וליצור קשר! 3> אני חובבת קריאה מושבעת ואשמח להמלצות לפאנפיקים טובים.. :) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 17 2020, 15:15 PM
|
||
![]() מוגל |
בדרכה הגריפינדורית - כלומר חמומת מוח, פזיזה, חסרת מחשבה, ועם יותר מדי כוונות טובות - הרמיוני רק קלקלה את מה שלא היה צריך לתקן, לא היתה דרך לתקן, ואין אפשרות לתקן.
גמדוני הבית הם עבדים מרצון, בדיוק כמו עובדי היי-טק שכמעט לא רואים דבר מלבד המסך. דובי היה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. הוא היה סוג-של-עצמאי עוד בהיותו ברשות משפחת מאלפוי, הוא חיפש את מעידת בעליו שאכן הקנתה לו את חירותו, הוא בחר לעבוד בהוגוורטס, הוא לחם לצד הארי מתוך הכרת הטוב, והוא מת חופשי. עניין העונשים קשור למשפחות המנוולות ששעבדו את הגמדונים, לא לעצם שעבודם. בהוגוורטס לא היו עונשים, הגמדונים נמנעו מלגעת בגרביים הסרוגים של הרמיוני, ולחמו עם מעסיקיהם כנגד מי שעלול היה לשחררם. אלרג"ה נולדה בחטא, ופעילותה מיותרת. בהחלט יש מקום להעניק יחס מכבד למי שמשרת אותך בנאמנות, אלא שכאן אנו נתקלים בחינוך רב-דורי למעמדות. טיפול בבעיה זו, דורש חינוך מחדש שגם הוא יהיה רב-דורי. קוצר הראיה של הרמיוני נובע מחשיבה גריפינדורית של זבנג וגמרנו. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 17 2020, 16:22 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שצריך לקיים את אלרגה, אבל לשנות את המטרות שלה .
בהחלט צריך לשנות את היחס לגמדונים ,אין שום צורך שהם יענישו את עצמם . הגמדונים אוהבים עבודה, אז לקחת את זה מהם לא ייעשה טוב . אבל זה צריך להיות בחירה שלהם בלבד אם לעבוד ואם לקבל תשלום או ימי מחלה. אי אפשר לכלול את כל הגמדונים בהחלטה אחת, כמו שאני אף פעם לא יגיד מהיום כל האנשים יהו רופאים . אם אני הייתי באלגרה, הייתי משחררת את כל הגמדונים נותנת להם בגדים ראוים לשמם ואומרת להם שאם הם רוצים לעבוד אז שיעבדו ,אנחנו לא נעצור אותם .אם הם רוצים חופשות וימי מחלה שידברו עם הבית שרוצה לעסיק אותם . אם הם רוצים לעבוד בחינם אז בכיף שיעשו את זה , אבל מגיע להם זכות בחירה. -------------------- Efrat "חלק מהזמן היו בי החלטות ברורות שאני מתחילה לשמוח להרפות מכל מה שכבר לא. בחלון קטן מולי בוהה בעיר הישנה שאהבתי לאהוב היא אהבה אותי בחזרה." שוקולד זה החיים המוות והעולם הבא --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |