![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (3) 1 2 [3] קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jul 6 2020, 10:01 AM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי זה תלוי
אין השווה בין קריצ'ר שאהב את הבלקים(-סריוס) לביו דובי שהמאלפוים ממש התעללו בו!!!!!!!! צריך לדאוג שגמדונים לא יגיעו למצב שדובי היה בו. אבל ווינקי למשל ממש אהבה את העבודה שלה ואצלה כדי להשאיר את המצב ככה צריך להשתכל על זה בשכלי ולא ברגשי. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 8 2020, 11:47 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
איני מסכים עם הטענה שאלרג"ה פוגעת בגמדוני הבית.
גמדון הבית הוא יצור שעבר דורות באמונה שהוא אמור לשרת את הקוסמים. ללא תמורה, באמונה שלמה ובלי עמידה על זכויותיו ודעותיו. אז באה הרמיוני ג'ין גריינג'ר, ויצרה אגודה שמטרתה לגרום לאנשים לשנות את התפיסה לגבי הגמדונים, דבר שאמור להיות תקף גם לגמדונים עצמם. עבדות היא דבר גועלי, וזה שמשהו מעין זה קיים בעולם הקוסמים המודרני הוא מחריד. יש לשנות את דעתם של הקוסמים לגבי זה. כך גם לגבי גמדוני הבית, שחונכו להיות משרתים, כלומר, עברו שטיפת מוח. -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 9 2020, 13:33 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אני חושב שפשוט צריך לשנות את כל הסיפור, כשגמדון בית נולד פשוט לתת לו אפשרות אם להיות משרת(כי יש גמדוני בית ששמחים לעשות את זה) לבין לא.
כשאני אומר משרת אני אני מתכוון למה שיש רגע בעולם הקוסמים אלא למשרת עם תנאים טובים שיש לו זכויות של קוסם, לדוגמא לתבוע את הבעלים שלו בבית משפט ויכולת להתפטר בלי אישור של הקוסם. אלרג"ה לפי דעתי הוא רגון קטן מידי שאולי הרמיוני בתור שרת הקסמים בהארי פוטר שמונה(שאולי נוראי אבל אהבתי שהרמיוני שרת הקסמים) תעזור לגמדוני בית ובאמת תעשה זכויות שוות לכל אחד --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 15 2020, 09:27 AM
|
||
![]() מוגל |
אלרג"ה צריכה להתמקד לא בלתת להם משכורת אלא בשיפור היחס של קוסמים כלפיהם כמו המקרה של דובי שיתעללו בו
-------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 16 2020, 16:09 PM
|
||
![]() לכל העולם אתה מישהו, אבל למישהו אתה כל העולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני חושבת שאלרג"ה גם טובה וגם רעה.
טוב: יש גמדוני בית שהיו רוצים להפסיק לחיות בעבדות. החופש מגיע להם! רע: גם יש גמדוני בית שאוהבים את שגרת העבודה היום-יומית שלהם, וזה לא רע בכלל. לא חייבים להכריח אותם להיות חופשיים, כי זה לא יהיה רצונם. והקטע בלהיות חופשיים זה להיות חופשיים, לא? ![]() -------------------- נעה ✨ 12 ✨ היא/את ✨ מיאו ✨אובססיבית לדמויות שלי✨ חננה גאה ![]() komi cant communicate and also I *sad* --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 22 2020, 06:28 AM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האמת, כשאני כותב את התגובה הזאת (הערה אחרי כתיבת התגובה: אני מרגיש נוב), אני עדיין לא סגור על הדעה שלי. אבל ננסה לבנות אותה עכשיו לאט לאט.
בפשטות - גמדוני בית אמורים לשרת את אדוניהם, ועד כאן אין בעיה כל עו המצב בסדר. אבל כשמתחילים להתייחס אליהם כמו אל יצורים מגעילים (טכנית כל הגמדונים הם יצורים, והרבה מהם נראים מגעיל, אבל הבנתם) זאת חריגה מעבר לגבול והאדון משתמש בסמכויותיו על הגמדון לרעה. אני חושב, לא באמת בטוח (אבל זה כנראה נכון), שרוב גמדוני הבית שונאים את עצמם ונשארים עבדים כי כל החיים שלהם אדוניהם השפילו אותם ונתנו להם בגדים בתור עונש. אבל הגמדונים, שכבר היו רגילים להקשיב להם, היו נשארים עבדים. לשאלה איך דובי עוד רצה לצאת לחופשי אחרי כל מה שמשפחת מאלפוי עשתה לו עוד אין לי תשובה, אבל כנראה שהמוח של גמדוני בית עובד אחרת ואין לנו אפשרות להבין אותו (ולכן יכול להיות שמה שאמרתי קודם לא בהכרח נכון או נכון חלקית). אני מניח שגמדוני הבית מרגישים שמפריעים להם באמצע יום עבודה שמנסים לשכנע אותם שוב ושוב להתפטר ממנה. אבל מה שהרמיוני ואלרג"ה רואים הוא את המכות שנותנים לגמדונים ואת העונשים שלהם, שהרבה מהם הם פגיעה עצמית (שזה רק מדרדר את הגמדונים יותר). המטרות והרצונות של הרמיוני מוצדקות לגמרי - איך אתה יכול לתת לגמדון בית שלא עשה לך כלום ושירת אותך כמעט כל חייך את העינויים האלו ולרצוח אותו, גם אם לא פיזית? אני תומך במטרות של אלרג"ה לקבלת זכויות לגמדונים בעת העבודה, ושלא יצטרכו לסבול יחס שכזה. כיוון ורוב גמדוני הבית עדיין יעבדו, לא משנה עד כמה אלרג"ה או אדם או גורם אחר יפעלו (הרי הם נוצרו לשם כך. במובן מסויים זה כמו שבני אדם יחיו בים ודגים ביבשה.), צריך להעניק להם זכויות ולתת איסור על התעללויות בגמדונים. נראה לי שזהו? לא התכוונתי לכתוב כל כך הרבה, אופס ^^ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 23 2020, 01:06 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
לדעתי אלרג"ה מיותרת לגמרי איך שסיריוס התנהג לקריצר היה מכיוון שקריצר היה נצר וגם אהב את משפחתו של סיריוס.
ומשפחת מאלפוי היתה גם ככה מרושעת אז אי אפשר לצפות שהם יתיחסו יפה ליצור שהוא גם ככה פחות חשוב מקוסמים -------------------- תקראו לי הר-her. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |