האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (5) [1] 2 3 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

פרסי וויזלי|דיון
פורסם ב: May 11 2020, 08:51 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 17698
מגדר:male
משתמש מספר: 62302
חפצי המשתמש: צפה

פרסי וויזלי

אחת הדמויות היותר לא אהובות בהארי פוטר הוא לא אחר מאשר פרסי וויזלי, האח הבכור של רון. הרבה מחוסר האהבה הזה נובע מהשחצנות שלו ומהרצון שלו להיות הכי טוב והכי צודק, דבר שבסופו של דבר גרם לקרע בינו לבין שאר המשפחה בספר החמישי, קרע שנפתר רק לקראת סוף הספר השביעי.
לא חסרות הפעמים שבהם ראיתי שאנשים אומרים שהם לא אוהבים את פרסי, או שהם אוהבים את כל משפחת וויזלי אבל הדגישו שזה חוץ מפרסי. והדבר הזה גרם לי לתהות, בתור בן אדם שדווקא כן לאהוב את פרסי וויזלי, למה אנשים כל כך לא אוהבים אותו? השנאה כלפיו (טוב, לא בהכרח השנאה. חוסר האהבה) כמעט מגיעה לרמת השנאה אל אמברידג׳.
והדבר הזה גורם לי לחשוב: גם סנייפ התנהג בצורה מגעילה במשך כל סדרת הספרים והתעלל בהארי, אבל בכל זאת סלחו לו על הכל אחרי שגילו שהוא עדיין מאוהב בלילי ושהוא כל הזמן היה בצד של דמבלדור. אבל פרסי, שהיה מגעיל רק שלושה ספרים, הודה בזה וגם הראה בסוף הספר השביעי נאמנות אדירה למשפחה שלו עדיין נשאר לא אהוב על ידי כולם.
אני אישית לחשוב שהיחס אל פרסי ממש לא צודק. הוא היה בסדר לגמרי בכל שאר הספרים, אז למה להתחיל לשפוט אותו לרעה רק בגלל שהיה נתון ללחץ? למה כולם לא אוהבים אותו כל כך בגלל ההתנהגות שלו אבל אוהבים את סנייפ שלא התנהג יותר טוב ממנו?

ועכשיו תורכם!
הנה כמה שאלות לדיון:
מה אתם חושבים על פרסי?
האם לדעתכם זה צודק לשפוט אותו רק בגלל ההתנהגות שלו בשלושת הספרים האחרונים?
האם אתם חושבים שיש עוד סיבות למה אנשים כל כך לא אוהבים את פרסי, חוץ מהריב המשפחתי?

כמובן שכל אלו הן רק שאלות מנחות ותמיד תוכלו לכתוב אפילו יותר D:

דיון מהנה!

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 11 2020, 09:44 AM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 1400
משתמש מספר: 71410

אני לא ממש אוהב את פרסי. זה לא צודק לשפוט אותו על מה שהוא עשה בספר החמישי כי בסוף הוא התחרט על זה לגמרי ועשה דברים למשפחה אבל לא רק בגלל זה הוא לא אהוד כל כך, כבר בספרים הראשונים הוא היה נפוח מאוד והוא היה האויב של פרד וג'ורג' שהם בעצם בדיוק הפוך ממנו והכי טובים במשפחה שלהם לדעתי. בסופו של דבר אני לא שונא אותו אבל גם לא אוהב אותו.

---------
פורסם ב: May 11 2020, 10:21 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 5636
מגדר:female
משתמש מספר: 71576

אני לא אוהבת את פרסי וזה בכלל לא קשור לריב של המשפחה. הוא תמיד חושב שהוא מעל כולם וזה מה שמעצבן. גם הוא תמיד מקשיב לכללים, דיי כמו רובוט כזה, הוא דואג למוניטין שלו והוא כמעט מאוהב בבוסים שלו. זה כבר דיי טו מאץ'. אהבתי אותו רק בסוף הספר השביעי

--------------------
*חתימה זו נמחקה לצמיתות/ עד שיהיה לי כח לערוך אחת אחרת*
הייתי חייבת להוסיף פה משהו, כי כן אני נואשת.
תשרשרו איתי, זה טעם החיים שלייי (ופליז אל תנטשו).
ג'סט שלחו ינשוף.
הצטרפו לצד האפל, יש לנו וופלים.

קודם אוכלים שוקולד, אחר כך משמידים את העולם.

תנופפו המוזרות שלכם בראש זקוף אנשים

כל הזכויות על הציטוטים שמורות לדוד ריק שיצר את מאגר הציטוטים הנפלא העונה לשם מגנס צ'ייס

---------
פורסם ב: May 11 2020, 10:49 AM
צטט הודעה

this is the way

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 8000
משתמש מספר: 71862

אני די אהבתי את פרסי, הוא דווקה היה הדמות השנייה הכי אהובה שלי ממשפחת וויזלי (לפניו זה ג'יני) אז אני לא מבין למה אנשים לא אוהבים אותו

--------------------
תקראו לי דין

User Posted Image

---------
פורסם ב: May 11 2020, 10:54 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 1443
מגדר:
משתמש מספר: 71764

אני חושבת שפרסי היה יכול להיות ממש נחמד אם הוא לא היה כזה גאותן .בגלל זה אני אוהבת אותו בסוף הספר השביעי כי הוא הודה שהיה פוץ ועשה צחוקים עם פרד.(מה שהוא לא עשה אף פעם)

---------
פורסם ב: May 11 2020, 11:47 AM
צטט הודעה

You're still a Bitch, Thank God

פרטי משתמש
חרמשים: 11020
משתמש מספר: 68642

לי לא הייתה שום בעיה עם פרסי עד הספר החמישי. מה שהוא אמר להורים שלו היה ממש מגעיל, בעיקר בהתחשב בעובדה שהוא עוד קיווה להרוויח מזה. אף על פי כן, לדעתי לא צודק לשפוט את פרסי לפי ההתנהגות שלו בשלושת הספרים האחרונים. הרי אם אתם זוכרים אותו מההתחלה של הסדרה, לעבוד במשרד ואולי גם להפוך לשר הקסמים (באופן כללי - לקבל תפקיד חשוב) היה ה"חלום" של פרסי, טבעי שהוא לא ירצה לוותר עליו. תוסיפו לזה את העובדה שפרסי מאוד חמד בתהילה ובמעמד גבוה מאז ומתמיד, וזה כנראה מה שסינוור אותו כל כך, להצטרף לקבוצה שהייתה המשפיעה והחזקה יותר באותה תקופה.
אם תחשבו על זה דקה זה יישמע לכם הגיוני אפילו.
סיבה נוספת לחוסר החיבה המובהק של אנשים כלפי פרסי היא מידת החשיבות העצמית שלו.
כי הוא מאוד מנופח, מלא מעצמו, נהנה למלא פקודות ולתת אותן,אפילו קצת "פרטיס פופר" לפעמים, עם כל הדיוק והמשמעת. אנשים בדרך כלל לא נמשכים לטיפוסים האלה יותר מדי.
אבל פרסי "חזר בתשובה" והביע חרטה, אז למה לשנוא אותו? בסופו של דבר, הוא באמת לא גרוע יותר מסוורוס סנייפ.
נ"ב: מצאתי דימיון בין דראקו מאלפוי לפרסי.

--------------------

ᗩᖇIEᒪ ∞ 4.7 ∞ 𝔱𝔥𝔢 𝔬𝔯𝔦𝔤𝔦𝔫𝔞𝔩𝔰 ∞ 𝓛𝓮𝓰𝓪𝓬𝓲𝓮𝓼
פרשתי❤️

---------
פורסם ב: May 11 2020, 15:20 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 5442
משתמש מספר: 71835

QUOTE (ניוט סקמנדר הוא המלך @ May 11 2020, 11:25 AM)
אני די אהבתי את פרסי, הוא דווקה היה הדמות השנייה הכי אהובה שלי ממשפחת וויזלי (לפניו זה ג'יני) אז אני לא מבין למה אנשים לא אוהבים אותו

אנשים לא אוהבים אותו כי בשבילו מטרת החיים הוא להגיע למעמד גבוה, למעמד נחשב. לא אכפת לא מהמשפחה ולא משום דבר אחר. הוא בגד במשפחה שלו- בשביל המעמד. הוא עזב את מי שהביאו אותו למצב שבו הוא נמצא- על מנת להיות חשוב.
צריך לשים הכל בפרופורציות- משפחה ובריאות, חברים, עבודה, כלכלה וכו'.
פרד וג'ורג' אולי מעט שובבים, אך נשארים נאנים למשפחתם. נוסף על כך, אפילו שומעים את פרד אומר בספר השביעי שצריך לשמור קודם כל- על הביטחון שלך ושל משפחתך.

--------------------
למי שיש רעיון לחתימה, בבבקשה לשלוח לי הודעה פרטית. בינתיים, אני אביים פה פריצה לחתימה.
שם הפורץ: שמור במערכת
סיסמת הפורץ: שמור במערכת
למה זה שמור במערכת: שמור במערכת

חקירת הפריצה:
בוצע על ידי: שמור במערכת

בברכה וכל טוב,

מלכה

אופסי, חשפתי את ביום הפריצה. לא נורא, השם שמור במערכת.

-----------------------

משפחת החידות לנצח!!!

---------
פורסם ב: May 11 2020, 15:37 PM
צטט הודעה

תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 29555
משתמש מספר: 71393

אני אישית לא אהבתי את פרסי עוד מהספר הראשון ולאט לאט שנאתי אותו יותר ויותר.
אני חושבת שזה ממש מוצדק ששופטים את פרסי לפי שלוש ספרים כי זה שלוש ספרים שאנשים היו במצב לחץ בהם ומה שאנשים עושים במצב כזה לפי דעתי זה מה שמעיד עליהם ועל התכונות שלהם יותר מכל דבר אחר.
ואני לא חושבת שאנשים שונאים אותו רק בגלל הריב המשפחתי זה רק עוד סיבה לשנוא אותו.
(כתבתי מקודם אחד יותר ארוך אבל הוא נמחק לי)

--------------------
הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות.

---------
פורסם ב: May 11 2020, 18:17 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 0
משתמש מספר: 72154

אני חושבת שפרסי לא היה צריך לבגוב במשפחה שלו בגלל מעמד גבוה ולהישאר נאמן אליה כל חייו. אף פעם לא אהבתי אותו עוד מהספר הראשון. הריב המשפחתי זאת עוד סיבה לשנוא אותו.

--------------------
היי, קוראים לי ליה. אשמח אם תשלחו לי הודעות כמה שיותר ושלא תתקפו אותי. תודה.
נב- מי שלא יתקוף אותי וישלח לי הודעות אני יעביר להדס שתדע שהוא משתמש נחמד מאוד ושתוריד לו הזהרה אחת

---------
פורסם ב: May 14 2020, 19:17 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 581
משתמש מספר: 72221

אני מצטערת, אבל אני שונאת את פרסי.
הוא שחצן, מתנשא ומגעיל, מישהו שמתרומם עם האף למעלה,
והכי גרוע- בוגד.
פרסי בגד במשפחה שלו, "נטש" אותה ובכללי התנהג אליה בצורה ממש דוחה.
אני הייתי מתביישת בו. איכס.
בסוורוס סנייפ לפחות אפשר לראות את האנושיות, את סיפור החיים (מה לעשות, עלי זה עובד)
ופשוט.. אותו. גם כשהוא היה "רע" היה אפשר לראות... שהוא בן אדם, לטוב ולרע.
פרסי הוא לא כזה.

--------------------
הייי! אני ליה :)
מוזמנים לשלוח לי הודעה וליצור קשר! 3>
אני חובבת קריאה מושבעת ואשמח להמלצות לפאנפיקים טובים.. :)

---------
פורסם ב: May 14 2020, 19:29 PM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 17698
משתמש מספר: 62302

הרבה מכם מציינים את זה שפרסי בגד במשפחה שלו, אבל אל תשכחו שזה חלק באשמתם. אתם לא הייתם מתעצבנים אם הייתם משיגים את העבודה שכל חייכם רציתם להשיג, הייתם גאים בזה ומספרים להורים שלכם והם פשוט היו אומרים לכם בפנים שזה לא בגלל היכולות שלכם, אלא בגלל שהם רצו להשתמש בכם, זה לא היה מעליב אתכם?
ואחרי שהוא הבין שהוא טעה הוא פשוט פחד מהתגובות שלהם אז הוא לא התנצל. אבל אתם פשוט לא יכולים להאשים רק את פרסי בסיפור הזה, כי זה אשמת כל הוויזלים.

--------------------
my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

---------
פורסם ב: May 15 2020, 16:08 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
חרמשים: 24090
משתמש מספר: 70463

אני מגדיר את עצמי כאחד שלא אוהב את פרסי.
זה לא רק בגלל שהוא "בגד" במשפחה שלו. דבר ראשון, כמו ששמתם לב סימנתי את המילה בגד בגרשיים. הסיבה לזה פשוטה מאוד, הוא לא בגד במשפחתו. כל מה שפרסי עשה היה לריב עם משפחתו, אמנם בצורה מכוערת אבל דברים כאלה קורים גם במציאות ואין סיבה לשנוא אותו על זה. אני לא אוהב את פרסי מכמה סיבות:ראשית, הוא פוץ. זה שהוא התוודה בסוף הספר השביעי על זה והצטער על זה לא הופך אותו לפחות פוץ,זה אומר שהוא מצטער על זה אבל הוא לא יכול לשנות את העבר. שנית, הוא ילד טוב אבל בקטע רע, כאילו הוא כל הזמן מנסה להעלות את עצמו למעלה ולרצות את כל האלה שמעליו. זה לא דבר רע , אבל הבעיה היא שהוא פוגע במי (או במה) שמפריע לו ולא שם לב לסובבים אותו. לסיכום, אני לא אוהב את פרסי מכיוון שהוא בן אדם מעצבן ופוץ שלא שם לב לסובבים אותו, בנוסף אני חושב שהצער שלו בספר השביעי לא עוזר עד הסוף בגלל שזה לא אומר שזה צער לנצח, לדוגמה:בפרק "19 שנים אחר כך" הארי מתחמק ממנו ושומע אותו נוזף במישהו, מה שבעצם מראה לנו שהוא לא השתנה לגמרי.
תודה רבה

--------------------
ליאו ✨ פעם היו פה שירים ✨ חתודרקון ✨ פיתה עם חומוס

הנני הדוד בולד
לא פרשתי, אני בהפסקה נצחית עם גיחות מדי פעם.

---------
פורסם ב: May 16 2020, 13:00 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 1681
משתמש מספר: 55017

אני באופן אישי לא שונאת את פרסי, אבל אני לא במיוחד מחבבת אותו. אני לא כועסת על מה שעשה בספרים האחרונים, בעיקר מכיוון שהוא התנצל וניסה לתקן את טעויותיו- וגם היה מושפע מהסביבה שלו במשרד הקסמים. הוא עוד היה צעיר ונפל לשטיפת המוח של אוכלי המוות.
אני שמחה שהעלית את סנייפ, למרות שזה דיון נפרד ומעניין מאוד- האם מגיעה לסנייפ האהדה שהוא מקבל? לדעתי לא. אני לא שונאת את סנייפ- הוא דמות מעניינת ועמוקה מאוד. אבל, אני לא חושבת שהיחס שלו להארי ולנוויל, השנאה לג'יימס פוטר, המעשים שלו והאובססיה שלו כלפי לילי מצדקים. דווקא פרסי, שהתנצל וחזר למשפחתו, השתדל לתקן את טעויותיו ולא התבוסס בעברו- ראוי לסליחה ולאהדה של הקוראים הרבה יותר מסנייפ.
אוקיי, קצת חרגתי מהנושא לול. הנקודה שלי היא שאמנם דמותו של פרסי בכל הספרים הייתה מעט קטנונית ומציקה- ובספרים האחרונים אפילו ממש מכעיסה- אבל אני בהלחט מסכימה שבסופו של יום לשפוט אדם על מעשיו בעודו צעיר ומתבגר, כאשר הסביבה שלו משפיעה עליו לרעה- כמו שקרה בספרים האחרונים- זה לא הוגן. בעיקר היות והוא התנצל וניסה לתקן את מה שעשה.
תודה רבה והאקונה מטטה

--------------------
EDEN

User Posted Image

♥ עדן • 15 ♥ גריפינפאף ♥ ים ♥ ~מוזיקה~ ♥ אמנות ♥ קריאה ♥ גיטרה ♥ יוקליילי ♥ שחייה ♥ המומינים ♥ סטודיו גיבלי ♥

you know i could live without or with you"
"but i might like having you about

---------
פורסם ב: May 16 2020, 13:28 PM
צטט הודעה

Dishonor on you! dishonor on your cow!

פרטי משתמש
חרמשים: 80952
מגדר:
משתמש מספר: 70999

QUOTE (machar @ May 11 2020, 15:56 PM)

אנשים לא אוהבים אותו כי בשבילו מטרת החיים הוא להגיע למעמד גבוה, למעמד נחשב. לא אכפת לא מהמשפחה ולא משום דבר אחר. הוא בגד במשפחה שלו- בשביל המעמד. הוא עזב את מי שהביאו אותו למצב שבו הוא נמצא- על מנת להיות חשוב.
פרד וג'ורג' אולי מעט שובבים, אך נשארים נאנים למשפחתם. נוסף על כך, אפילו שומעים את פרד אומר בספר השביעי שצריך לשמור קודם כל- על הביטחון שלך ושל משפחתך.

אני לא כל כך מסכימה, פרסי רצה להגיע למעמד גבוה יותר כי הוא לא רצה לסיים כמו המשפחה שלו, לחיות בעוני ולעבוד בעבודה שלא מרוויחים ממנה כסף.
היה לו את השכל לזה, והוא קצת התעוור מהזוהר של המעמד הגבוה. הוא לא עשה את זה כי לא היה לו אכפת מהמשפחה שלו, אלא מתוך הנעה של רצון לסיים במקום טוב יותר, בשילוב עם אנשים מאוד משכנעים וחלקלקים כמו פאדג' ומאלפוי.

--------------------
אלה אחת

---------
פורסם ב: May 16 2020, 13:45 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 1681
משתמש מספר: 55017

QUOTE (ella.weasley @ May 16 2020, 14:04 PM)
QUOTE (machar @ May 11 2020, 15:56 PM)

אני לא כל כך מסכימה, פרסי רצה להגיע למעמד גבוה יותר כי הוא לא רצה לסיים כמו המשפחה שלו, לחיות בעוני ולעבוד בעבודה שלא מרוויחים ממנה כסף.
היה לו את השכל לזה, והוא קצת התעוור מהזוהר של המעמד הגבוה. הוא לא עשה את זה כי לא היה לו אכפת מהמשפחה שלו, אלא מתוך הנעה של רצון לסיים במקום טוב יותר, בשילוב עם אנשים מאוד משכנעים וחלקלקים כמו פאדג' ומאלפוי.

אני מסכימה. ולמען האמת אני חושבת שזה מעורר השראה שדווקא ברגע הכי עוצמתי (הקרב על הוגוורטס) הוא הצליח להתעורר משטיפת המוח הזו ולהצטרף לצד שנראה היה שהוא עומד להפסיד- כי זה הצד הנכון והמוסרי

--------------------
EDEN

User Posted Image

♥ עדן • 15 ♥ גריפינפאף ♥ ים ♥ ~מוזיקה~ ♥ אמנות ♥ קריאה ♥ גיטרה ♥ יוקליילי ♥ שחייה ♥ המומינים ♥ סטודיו גיבלי ♥

you know i could live without or with you"
"but i might like having you about

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (5) [1] 2 3 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025