האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (9) « ראשון ... 4 5 [6] 7 8 ... אחרון » קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

דיון || שמאל או ימין?
פורסם ב: Jun 21 2020, 14:31 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 736575
מגדר:female
משתמש מספר: 30194
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (אנימאגוס של דרקון @ Jun 21 2020, 15:08 PM)
אני רק אסתייג, שגם האמירה 'גרמניה לגרמנים וכל השאר החוצה' היא גזענות שלילית, בעיני גזענות שלילית היא הפליה על רקע גזעני.
אם האמירה היתה שלא ניתן למי שאינו גרמני את המדינה שלנו או/ו את השילטון, היא אמירה לגיטימית. וזה מה שקורה בישראל.
ואגב, בהתחלה היטלר אכן רצה לגרש את היהודים ו'לנקות' את גרמניה, רק ששום מדינה בעולם לא רצתה לקבל את היהודים, ואז החלה תכנית ההשמדה(אני לא אומר שמטרתו מראש לא היתה השמדה, הוא כל הזמן שאף לכך.
רק שבתור התחלה זה מה שעשה אם כי תכנן להשתלט על העולם  ולהשמיד את כולם).

אין דבר כזה גזענות חיובית וגזענות שלילית.
גזענות היא הבסיס ללאומניות, לכבוד הארץ, לעליונות העם שלך, להתגשמות כל השאיפות הלאומיות שלך. לך היא לעולם לא תהיה רעה.

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jun 21 2020, 14:58 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 58
מגדר:male
משתמש מספר: 72107

כמו כל דבר, אם מגזימים הוא נהיה שלילי. כמו שהקנאות לכבוד המשפחה במגזר הבדואי מביאה לשריפה וצליבה ושאר פעולות איומות.
כבוד המשפחה הוא דבר חשוב, להרוג ולהתעלל בשמו, חלילה.
גזענות ששומרת על כל עם לעצמו ועל א"י יהודית, חיובית נצרכת ואף הכרחית.
גזענות שמאבדת פורפורציות בשום אופן לא.
מוות למחבלים, לחלוטין. מוות לערבים, לא.

---------
פורסם ב: Jun 24 2020, 22:22 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 2036
משתמש מספר: 72290

QUOTE (אנימאגוס של דרקון @ Jun 21 2020, 15:34 PM)
מוות למחבלים, לחלוטין. מוות לערבים, לא.

שים לב אל מי אתה מדבר,
הוא פעיל של בן-גביר

--------------------
*יהודה*

שונא את החיים וחושב שזה הדדי

"אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!"

אני לא מאמין באמונות טפלות . זה מביא מזל רע .

טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה,

---------
פורסם ב: Jun 26 2020, 00:11 AM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש

כלומר?

---------
פורסם ב: Jul 7 2020, 17:15 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש

QUOTE (רייצ'ל בונז @ Jul 7 2020, 09:58 AM)
אני ימנית.
אנשים סיכנו את חייהם כדי שאנחנו נחיה ביהודה-שומרון, ואנחנו נמסור את השטח שלנו??
נתנו את חצי-האי-סיני, יותר משני שליש מהארץ הוא היה!
נתנו את גוש קטיף, נתנו את...
להמשיך?
חוץ מזה, ידוע שרעים תוקפים וטובים מתגוננים.
אנחנו שמחנו בשלנו, קיבלנו מדינה, בכל זאת!
והערבים תקפו אותנו.
אני יודעת שאני נשמעת כאילו אני גזענית שונאת ערבים, אבל על כתב זה פשוט לא יכול להשמע טוב.
להפך, אני דווקא חושבת שערבים יכולים להיות טובים, אבל בשטח שלהם.

נכון.
מסכים.
רק צריך להבהיר 2 נקודות.
א-אכן זה היה טעות למסור את כל אותן שטחים שציינת (אם כי סיני, לא בהכרח, כי זה הביא לשלום בר קיימא עם מצרים).
אבל לא הסיבה היא כי אנשים סיכנו את חייהם, בגלל שאני אחליט לגור עכשיו בטהרן, זה לא סיבה לכבוש. אז לו זו הסיבה לטעמי.
(אם כי יש מקום למה שאת אומרת, שסיכנו חייהם למען א"י!. אבל עדיין זה לא מספיק סיבה אם זה גורם לשפיכות דמים).
ב- ערבים יכולים להיות טובים גם בשטח שלנו, ורובם כאלה! צריך להבדיל בין מיעוט צעקני ומובלט, לכלל. וזה נכון הן אצל הערבים הן אצל הימין והשמאל הקיצוניים, והן אצל החרדים.
ועוד דבר, צריך כל הזמן לזכור שיש ערביי א"י, פלסטינים, ותושבי עזה.

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 00:56 AM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 180
משתמש מספר: 72762

אני שמאלן קיצון.
ולא כי אני מזדהה באיזושהי דרך עם החארות שמתייגים עצמם בימינו כשמאל. אלא כי לדעתי היהדות דורשת ממני להיות שמאלני.
אינני חושב שמבחינה הלכתית יש לנו איזושהי זכות בארץ לפני שאלוקים נתן לנו אותה.
אני מאמין באמונה שלימה שהבורא יתברך יבוא ויתן לנו אותה בקץ הגלות.
אבל כל עוד זה לא קרה. אין שום סיבה לחטוף את המדינה.
היא שייכת לערבים. ואני מצהיר בגאון שאמנם המצב היום אינו מאפשר את זה, אך לא היה לי אכפת להיות תחת שלטון של ממשלה ערבית.
תזכורת, כל הפרעות התחילו מהצהרת בלפור. עד לראשית הדיבורים על הקמת מדינה, הערבים חיו איתנו בשלום.
ומילא, מי ששומר תורה ומצוות. יש פה ויכוח השקפתי.
אבל מי שלא?
שיסתכל בעיניים של ילד ערבי ויאמר "גזלתי לך את הארץ, נעלתי אותך במטר על מטר, מנעתי ממך מזון, והרגתי את קרוביך בקום המדינה!".
ובאיזה זכות?
ללא אמונה באל. אתם רוצחים. אתם גנבים. אתם נאצים.
כל כך מהר פרח מזכרונכם מה עשו לכם הנאצים?
ואז ידעתם יפה מאוד לצעוק ולבכות. הקמתם לכם יד ושם.
אשמתם בגדתם גזלתם.
אין בושה לבן אדם לשבת על אדמה שהוא לקח בשם הדת. ולחלל את חוקיה?
לחוקק חוק גיוס חובה. פתיחת מרכולים בשבת. עבודות בכבישים בשבת.
באיזו זכות הפושעים האלו לא נותנים את ביתם המפואר בקיסריה לבעליו המקוריים?
ומילא, ע"פ דין תורה אדם שבא להרוג, יש להורגו. וחייל שיורה במחבל עם כוונות רצח. צודק. ולהושיב אותו בכלא זה פשע.
אבל שוב. כי הדת דורשת להרוג.
ללא הדת?
הערבי צודק. צר לי.

--------------------
salvete! discipuli et discipulae.

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 02:41 AM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש

QUOTE (יצחק אלחנן שמאלה @ Jul 12 2020, 01:32 AM)
אני שמאלן קיצון.
ולא כי אני מזדהה באיזושהי דרך עם החארות שמתייגים עצמם בימינו כשמאל. אלא כי לדעתי היהדות דורשת ממני להיות שמאלני.
היא שייכת לערבים. ואני מצהיר בגאון שאמנם המצב היום אינו מאפשר את זה, אך לא היה לי אכפת להיות תחת שלטון של ממשלה ערבית.
תזכורת, כל הפרעות התחילו מהצהרת בלפור. עד לראשית הדיבורים על הקמת מדינה, הערבים חיו איתנו בשלום.
ומילא, מי ששומר תורה ומצוות. יש פה ויכוח השקפתי.
אבל מי שלא?
שיסתכל בעיניים של ילד ערבי ויאמר "גזלתי לך את הארץ, נעלתי אותך במטר על מטר, מנעתי ממך מזון, והרגתי את קרוביך בקום המדינה!".
ובאיזה זכות?
ללא אמונה באל. אתם רוצחים. אתם גנבים. אתם נאצים.
כל כך מהר פרח מזכרונכם מה עשו לכם הנאצים?
ואז ידעתם יפה מאוד לצעוק ולבכות. הקמתם לכם יד ושם.
אשמתם בגדתם גזלתם.
אין בושה לבן אדם לשבת על אדמה שהוא לקח בשם הדת. ולחלל את חוקיה?
לחוקק חוק גיוס חובה. פתיחת מרכולים בשבת. עבודות בכבישים בשבת.
באיזו זכות הפושעים האלו לא נותנים את ביתם המפואר בקיסריה לבעליו המקוריים?
ומילא, ע"פ דין תורה אדם שבא להרוג, יש להורגו. וחייל שיורה במחבל עם כוונות רצח. צודק. ולהושיב אותו בכלא זה פשע.
אבל שוב. כי הדת דורשת להרוג.
ללא הדת?
הערבי צודק. צר לי.

אתה מדבר דברי טעם, אך לצערי מעט מעוותים, הגיע הזמן לעשות קצת סדר. ואחלק את התשובה לשני חלקים.
א- סתם מעניין אותי, אם הדת דורשת ממך להיות שמאלן(קיצוני), איך זה שכל גדולי הדור החל בתקופת טרום קום המדינה ועד ימנו אנו, ללא הבדלי זרמים, שיטות, וכו', היו אנשי ימין? כל מחלוקתם היתה איך לקבל את המדינה החילונית! אבל על שלטון יהודי בא"י סמכו כולם את ידיהם, החל בראי"ה קוק שאמר שזה אתחלתא דגאולה, עבור בחזו"א שאמר שזה סוף הגלות, וכלה באדמו"ר מסאטמר שהסתייג מהשילטון החילוני בלבד. להבדיל בין חיים לחיים, מרן הגר"ח קנייבסקי הורה לחברי מפלגתו לא לוותר על שעל אדמה!(אל תביא ראיה מהרב שך והרב עובדיה בהסכמי אוסלו, כי זה לא קשור, ואף הרב עובדיה בעצמו פסק, שבמקרה שאין פיקוח נפש, אסור לוותר על אדמות). ובכ"ז אתה טוען שהדת מורה לך להיות שמאלן, אשמח למקורות שאולי לא היו לאותם גדולי הדור.
ב-זה לא נכון לומר שא"י לא שלנו, ונקבל אותה בגאולה, היא לא הפסיקה להיות שלנו רק שלא היינו עליה, מה לעשות.
עד כאן חלק אחד, עכשיו נעבור לתשובות לעצם טענותיך.

אני לא טוען שא"י שלנו רק בזכות התנ"ך, ואף שכחרדי יש לזה המון משמעות בעיני, א"י שלנו בזכות ההיסטוריה!
אנחנו העם היחיד שיש לו רצף היסטורי על האדמה הזו, רצף היסטורי וודאי מאז כניסתנו לארץ ביציאת מצרים! ברגע שיבוא עם ויוכיח! שהוא הכנענים או היבוסים או לא יודע מי, יהיה על מה לדבר(זה שהפלסטינים טוענים שהם הפלישתים, זה שטות גמורה בפי ההיסטוריונים, וגם אם כן זה רק על חמישה ערים בלבד, אשדוד, אשקלון, עקרון, גת,עזה).

עוד נקודה, בואו נלמד קצת היסטוריה, בתקופה של טרום מדינת ישראל, היו בארץ יהודים וערבים תחת שלטון בריטי מתנכר ליהודים.
יהודים גם אם רצו, לא יכלו להשתלט על אדמות שעליהם ישבו ערבים. ואדמות היהודים, היו בעיקר אדמות שנקנו בכסף מלא ע"י הברון רוטשילד. ברגע ההכרזה על מדינת ישראל שאגב הועברה בהסכמת רוב מדינות האו"ם, פלשו לישראל מצרים, ירדן, עיראק וסוריה, בתוספת הגדודים הערביים.
בחסדי ה' אותם צבאות נהדפו בידי צה"ל, דבר שגרם להרחבת גבולות המדינה.
מספר שנים לאחר מכן פרצה מלחמת ששת הימים, שאף היא גרמה להרחבת הגבולות, האם אפשר לומר שכבשנו באכזריות שטחים של אחרים? הם לעזאזל הכריזו עלינו מלחמה, מה נעשה, ניתן להם לשחוט אותנו כפי שעשו במאורעות תרפ"ט?

אגב אותו ילד פלסטיני אומלל שדיברת עליו, משפחתו ברחה! רוב הערבים ברחו מפני הישראלים, מרצונם, אנחנו לא איימנו, לא תקפנו, הם ראו הפסדים וברחו! (ואגב, מי שמדכא אותו, אלו בני עמו, החמא"ס והפת"ח)

עוד נקודה, אתה יודע כמה אחוזי פליטים ערבים יש כיום מבין כל אותם 'פלסטינים'? אנשים שרוצים לקבל עזרה מאונר"א מהאו"ם ולא יודע ממי עוד, באים ומכריזים על עצמם כפלסטינים! כמה נחמד, הם בכלל היו פה? בודדים!
ואגב, סקרים שנעשים כיום בשטחים, מראים על מאות אחוזים שמעדיפים לחיות תחת שלטון נתניהו! ולא אבו מאזן, אז איזה כיבוש ואיזה דיכוי.

בהקשר לחיילים, נניח שהפלסטינים צודקים, ומלחמתם מוצדקת, האם דרך של הרג היא לגיטימית? אני בתור איש ימין, מגנה בנמרצות את פעולות המחתרות ואת פעילויות נוער הגבעות למיניהם, רוצח, ולא משנה מה הסיבה, הוא רוצח, וכל הכבוד לחיילי ישראל שמגינים עלינו, ועם כל זאת עדיין הצבא המוסרי ביותר בעולם!

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 03:13 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 1
משתמש מספר: 71742

QUOTE (יצחק אלחנן שמאלה @ Jul 12 2020, 01:32 AM)
אני שמאלן קיצון.
היא שייכת לערבים. 

אוההה איזו לוש'ן. (בקטע רע)

אני מסכים עם דברי התגובה שמעלי. -אנימאגוס- אך רציתי להוסיף ע"כ.
לא רק רבנים בני דורנו סברו כך.
עי' גיטין ח: "...משום ישוב א"י לא גזרינן וכו'" ועוד כהנה וכהנה מקורות קדמוניים, אך לאחר תחילת הגלות.
(ואל תתרץ לי שזה מדבר לעתיד לבוא-כי הרי אז לא נצטרך לקנות...)

רציתי להגיד שאני מסכים שא"י שייכת לנו. שהיא קדושה ואהובה וכו'.
אבל אני חרדי. ואני לא מסכים עם דעותיהם של הרבה פה הנקראים "ציונים" (לדעתי אני ציוני. כלומר, השם "ציונים" הוא שם שנלקח מהתנ"ך. הם הדביקו לעצמם את השם הזה, אך אני טוען שאני ציוני אמיתי, ולא הם.
אבל לא משנה.)
אני חושב שאם כל הכבוד למצוות יישוב א"י-ויש לי הרבה כבוד- היא לא מעשרת הדברות. היא לא דוחה שבת ובטח שלא פיקוח נפש.
אם הברירות הם- אדמה או חיים, עדיף חיים. ולכן גם אסור לסכן עצמנו בהתנחלויות מסכנות חיים, ובטח שלא חיים של אחרים, כגון ילדינו, או עמ"י שיסבלו מכך.
(במיוחד שיש חלקים בארץ ישראל, שהם בכלל לא א"י! ובמיוחד שלא מדובר על הפסד לעד, אלא עד לגאולה.)
ואני לא מסכים שהקמת המדינה היא הגאולה. (אין לי את היכולת חלילה לסתור את דברי הרב קוק זצ"ל. וגם אין זו הכוונה. (למרות שאני לא מדבר בשם עצמי) זה אכן אולי סוף הגלות. אך לא הגאולה.)
וגם לא ששיחרור ירושלים זה "ירושלים הבנויה"

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 12:05 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 1400
מגדר:female
משתמש מספר: 72716

אני ימנית
לדעתי ישוב א"י זה חשוב כי התורה בבמדבר אמרה "וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת הָאָרֶץ וִישַׁבְתֶּם בָּהּ" וישבתם בה-התיישבות. לי אישית אין שום בעיה לגור עם ערבים כל עוד יש יחסי שכנות טובים. לדעתי גם ישוב א"י זה אחד הדברים החשובים כיום כי המצב בארץ (הלוואי שהיה אחרת) מראה שבלי כל ס"מ המצב מחמיר ולדעיתי זה מאוד לכבוש מקומות מסוימים למשל אני גרה ברמת הגולן, כל פעם שאני עולה או יורדת מהרמה אני רואה מבנים שורים נטושים, איתם הסורים היו יורים על תושבי סובב כנרת. אם הגולן לא היה נכבש טבריה הייתה נכבשת במלחמת יום הכיפורים. ולכן לדעתי חשוב לכבוש בעיקר נקודות אסטרטגיות למקרה שיהיה מלחמה.

--------------------

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 12:43 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 1224
משתמש מספר: 70090

עם פירוקה של האימפריה העות'מנית ב- 1919, ולאחר כשמונה מאות שנות שלטון ערבי-טורקי בארץ, 'גזלו' האימפריה הצרפתית והאימפריה הבריטית את שטחי הארץ.
לאחר כשלושים שנות שלטון בריטי, הבריטים התפנו מכאן מרצונם. אף יהודי לא אילץ את האימפריה הבריטית לפנות את שטח ארץ זה. (הטרור היהודי היה זניח לעומת הטרור הערבי שהופנה ועדיין מופנה כלפינו).
שטחי ארצנו ניתנו לעם היהודי הן בהצהרות בעלי השטח (הזמניים) הבריטים, והן בהסכמת ארגון האומות המאוחדות. גם טורקיה (בעלת השטח הקודמת) היא חלק מארגון זה.

שטחי ארץ היהודים, וכיום מדינת היהודים, הם של העם היהודי עפ"י החוק הבינלאומי.

כפי שאנימגוס ציין, המלחמות נכפו עלינו, 'סליחה' שניצחנו.

ההשוואה המקוממת לנאצים אינה במקומה. היהודים באירופה קיבלו את השלטון המקומי, ומעולם לא ניסו לגרש את עמי אירופה מארצם. היהודים מעולם לא הפנו טרור כלפי עמי אירופה. גם בזמן מלחה"ע השניה, היהודים לא פעלו באלימות כלפי אזרחים.
הנאצים ניסו לחסל את היהודים. להשמיד ולהרוג ולאבד. מנער ועד זקן, טף ונשים.
האם מדינת היהודים פעלה כך אי פעם כלפי מאן דהו?

ממי מנענו מזון?? אפילו תוך כדי לחימה בטרור העזתי - נמשך הסיוע ההומניטרי שלנו לאזרחים הערבים!

כל זאת, טרם הזכרת העניין ה'דתי' בארץ הקודש.
עפ"י הרמב"ם, ואני מניח שכחרדי הוא מקובל עליך, ישנה מצוות כיבוש של ארץ ישראל מידי אלו שאינם יהודים. נכון, אין כאן עניין פרטי. אבל כלל ישראל מצווים לגרש מכאן (לא להרוג) את כל מי שאינו יהודי ושלא קיבל עליו את שלטון היהודים. גר תושב יקבל עליו שבע מצוות בני-נח, ויישאר כאן תחת שלטון יהודי.

הדמגוגיה בעניין הבית בקיסריה היא שקר. הערבים שברחו ב-48' הפקירו בעצם בריחתם את רכושם ביפו, עכו, עין-כרם וכו'. קיסריה היתה חולות ב-48'! וכך גם תל-אביב. רוב השפלה היתה ביצות.
הערבים שגרו כאן לפני מאה וחמישים שנה בסך הכל, היו בודדים, נוודים, ופרימיטיביים. עקב הציונות, הגיעו לכאן בעקבותינו מהגרי עבודה מארצות ערב. כאן היתה פריחה כלכלית.
22 מדינות ערב לא טרחו לסייע לפליטי 48'. הם נידו אותם. מלך ירדן, שרוב אוכלוסיית ארצו מגדירה עצמה כפלסטינית, התנער מהם.
אונר"א מגדיר את פליטי 46'-48' בצורה חריגה ביחס לשאר פליטי שאר העולם. הגדרת פליט 'פלסטיני' לשיטתם עוברת בירושה. בשאר העולם - לא. השקר הערבי בהתגלמותו.

הפלישתים, בהמשך לדברי אנימגוס, הגיעו הנה מאיי יוון בכדי להתנחל. הערבים היגרו לכאן עקב פריחה כלכלית. רק בעקבות הצהרת בלפור, הם החלו לפתח שאיפות לאומיות על חבל הארץ שמעולם לא היה שייך להם.

את פעולותיהם של אנשי הגבעות קשה לי לגנות. הם שומרים על ארץ ישראל. ליבי איתם. ובכל זאת, מעשיהם הרצויים אמורים להתבצע בשם מדינת היהודים ולמענה, לא כיוזמות עצמאיות ומקומיות.

ובעניין עשרת הדברות - מה עניין שמיטה להר סיני?
אין עדיפות למצווה זו על מצווה אחרת. את כולן התורה מצווה לקיים.
מצוות השמיטה לפרטי פרטיה מופיעה כדבר הראשון שישראל מצווים בה, עם קבלת התורה. דווקא מצווה שכל קיומה תלוי בארץ ישראל. מטרת עם ישראל (עפ"י התורה) ,היא להיות בארץ ישראל. יהודי שיכול להימצא בארץ ישראל ואינו נמצא בה - מחלל שם שמיים. עם ישראל, לאחר שקיבל את רשות האו"ם, חייב להיות כאן.

לפני חמש עשרה שנה, גורשו יהודים מחבל ארץ שישבו בו. אולי לא חבל ארץ המשוייך תורנית לארץ ישראל, אך חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, עד אז. הישיבה שם אכן היתה מסוכנת, אך אי הישיבה שם מסוכנת עשרת מונים.

ועוד משהו. 'ציוני'. ר' חלפון ג'רבי הכהן (שנפטר שנים מספר טרם הקמת המדינה) שאל: מדוע היו ישראל במצרים 'רק' 210 שנה? הרי ההבטחה היתה 400??
על מאה ותשעים השנים האלו, רש"ע מעולם לא וויתר. העם היהודי משלם עליו עשרת מונים - לא מאה ותשעים כי אם אלף ותשע מאות שנה של גלות אדום.
מעניין לציין, כי גלות אדום החלה בשנת 68 לספירת הנוצרים עם חורבן ביהמ"ק השני. בדיוק אלף ותשע מאות שנה מאוחר יותר, במלחמת ששת הימים, "הר הבית בידינו".
איזו החמצה.

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 13:19 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש

QUOTE (ריקטו סמפרה @ Jul 12 2020, 03:49 AM)

אני חושב שאם כל הכבוד למצוות יישוב א"י-ויש לי הרבה כבוד- היא לא מעשרת הדברות. היא לא דוחה שבת ובטח שלא פיקוח נפש.
אם הברירות הם- אדמה או חיים, עדיף חיים. ולכן גם אסור לסכן עצמנו בהתנחלויות מסכנות חיים, ובטח שלא חיים של אחרים, כגון ילדינו, או עמ"י שיסבלו מכך.
(במיוחד שיש חלקים בארץ ישראל, שהם בכלל לא א"י! ובמיוחד שלא מדובר על הפסד לעד, אלא עד לגאולה.)

מצוות יישוב ארץ ישראל, היא המצווה היחידה שדוחה שבת! אפי' יותר מברית מילה!
כך אומרת הגמ' במסכת גיטין דף ח' עמוד ב' ובתוס' שם.
זה לא הציונות הדתית, זה גמ'.

רק רציתי להוסיף, שהמלחמה היחידה שיש מקום באמת להתווכח האם היא נכפתה עלינו או לא, היא מלחמת לבנון.
ובאמת במלחמה זו לא הרווחנו ולו גרגיר חול אחד! ובאמת יש הטוענים שאינה מוסרית.
אבל האם אפשר להגדיר מלחמה שחיסלה את מעוזי החיזבאללה, שמעל לכל היו פונים נגד אזרחי לבנון, כלא מוסרית?
אם כבר לא מוסרית כלפי חיילי צה"ל, וישנה טענה כזו.

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 13:20 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 0
משתמש מספר: 72115

כל זה היסטוריה בדוקה!
אז מי יכול להתווכח על זה?

--------------------

---------
פורסם ב: Jul 12 2020, 22:47 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

ובכן, אני.
נשמע לי מגוחך שאחרי הצהרת הכוונות של הנוער הציוני להשליך את כל הערבים לים. אתם מרגיעים את המצפון שלכם "הם ברחו, לא לקחנו!". זה מקרה קלאסי של "לא תגנב - אסור למצוא". איימתם להרוג את כולם. הם ברחו, וזה לא נראה לי צעד משונה. אתם נכנסתם ואמרתם "היי! מצאנו!".
למה הם ברחו?
עוד נקודה, לומר שיש לנו רצף היסטורי על האדמה, אלו הן שטויות. וגירסה מרוכזת ומזוקקת שלהן.
בעצם לפי זה, בעלי האדמות המקוריים אלו הגרגשיים. והיות שאנחנו מצהירים על יהדותינו. יש יותר סיכוי שהם שייכים להם היסטורית.
בעניין הצהרת האו"ם, אם היית טורח לקרוא אותה, היית יודע שהיא מדברת על שני מדינות, אחת לערבים.
אני התייאשתי.
שוב, עד להצהרת בלפור, היה שלום ושלווה בארץ. זה לשם שינוי עובדה היסטורית מוכחת.

בעניין הסיוע ההומניטרי. אחרי שגירשת אותם מארצם ומאדמתם, והתעללת בהם. אני ממש מעריך את טוב ליבם של הרוצחים שמספקים מנות קרב ליתומים.
אני מקדיש כמה שניות למחיאת כף חרישית.
זה עלבון צורב.
זה מטופש להשקיט ככה את המצפון.

אנחנו אלפיים שנה לא פה. מאז שנכנסו לארץ עד שעזבנו סופית. חלפו להם בקושי אלף שנים. ממש מעט, הא?
תעשו ויקי על כמה כפרים גירשנו, שלא תיווצר לכם תמונה של שני ערבים בכל המדינה. זה שקר, זו הכחשת שואה 2.
זה הזמן לעבור לקטע הדתי.
ח"ו לומר שהחזו"א, הסכים באיזושהי דרך לקיומה של המדינה.
אני מאמין שכולכם מכירים את דברי הגמ' ששלוש שבועות השביע ה' את עם ישראל טרם הגלות. אחת, לא לעלות לארץ ישראל כציבור וכעם (עיי' רש"י). השנייה, שלא להתגרות באומות. והשלישית, שלא לדחוק את הקץ.
רק את זה הוא ביקש, ולא עמדנו. חבל.
אין היתר להקמת מדינה ע"פ ההלכה.
בקשר לראי"ה קוק. כבר אמרו רבותינו, שאהבתו לציון עיוורה את עיני שכלו. ואין ספק שהוא טעה. (אמנם לא איש כמוני מוסמך לקבוע זאת, אני נסמך על דברי רבותינו מצוקי ארץ. ויותר מכך על מה שאני רואה. תסתכלו אחורה ובדקו מי צדק, החזו"א או הראי"ה. מה קרה אחרי שבעים שנה איתם ומה איתנו. וד"ל.)
מה שאמר החזו"א שזו סוף הגלות. לקונן על נהי המצב כיוון. ולא לומר שזה משהו חיובי. וכמו שהאינקוויזיציה הייתה חלק מהגלות. ולמרות זאת היא לא הייתה משהו שרוקדים ממנו.

--------------------

---------
פורסם ב: Jul 13 2020, 20:47 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 1
משתמש מספר: 71742

QUOTE (אנימאגוס של דרקון @ Jul 12 2020, 13:55 PM)
QUOTE (ריקטו סמפרה @ Jul 12 2020, 03:49 AM)

מצוות יישוב ארץ ישראל, היא המצווה היחידה שדוחה שבת! אפי' יותר מברית מילה!
כך אומרת הגמ' במסכת גיטין דף ח' עמוד ב' ובתוס' שם.
זה לא הציונות הדתית, זה גמ'.

רק רציתי להוסיף, שהמלחמה היחידה שיש מקום באמת להתווכח האם היא נכפתה עלינו או לא, היא מלחמת לבנון.
ובאמת במלחמה זו לא הרווחנו ולו גרגיר חול אחד! ובאמת יש הטוענים שאינה מוסרית.
אבל האם אפשר להגדיר מלחמה שחיסלה את מעוזי החיזבאללה, שמעל לכל היו פונים נגד אזרחי לבנון, כלא מוסרית?
אם כבר לא מוסרית כלפי חיילי צה"ל, וישנה טענה כזו.

נכון. אבל מה שכתוב שם זה חילול שבת דרבנן (אמירה לגוי)
חילול שבת דאורייתא-לא. ופיקוח נפש דוחה גם דאורייתא. זו הייתה כוונתי.

עוד נקודה, לומר שיש לנו רצף היסטורי על האדמה, אלו הן שטויות. וגירסה מרוכזת ומזוקקת שלהן.
בעצם לפי זה, בעלי האדמות המקוריים אלו הגרגשיים. והיות שאנחנו מצהירים על יהדותינו. יש יותר סיכוי שהם שייכים להם היסטורית.

ב-ד-י-ו-ק!!! זה מה שאמרנו לאורך כל הדיון. שאם הגרגשים יבואו ויטענו בעלות על הארץ-יהיה מה לדבר. אבל הם כבר לא קיימים. והבאים בתור אחריהם אלה אנחנו! ולא הערבים!

בעניין הצהרת האו"ם, אם היית טורח לקרוא אותה, היית יודע שהיא מדברת על שני מדינות, אחת לערבים.
אני התייאשתי.

זההההה מההההה שהוא אמר!!!! נכון שזה היה שתי מדינות! אבל הם תקפו את זו שלנו. ואנחנו כבשנו! לא גירשנו וכדו'. התגונננו!

אנחנו אלפיים שנה לא פה. מאז שנכנסו לארץ עד שעזבנו סופית. חלפו להם בקושי אלף שנים. ממש מעט, הא?
תעשו ויקי על כמה כפרים גירשנו, שלא תיווצר לכם תמונה של שני ערבים בכל המדינה. זה שקר, זו הכחשת שואה 2.

רגע אחד. אתה טוען שמכיוון שהם היו כאן, ואנחנו גירשנו אותם, הארץ עדיין שלהם. כלומר, שגירוש לא מפקיע את השייכות של הארץ.
אז אנחנו היינו כאן לפניהם (הבאים בתור אחרי הכנענים) וגירשו אותנו! מעולם לא עזבנו מרצון!
אז זה שהיו פה כמה אלפי בדואים שהתנחלו פה, לא הופך את זה לשלהם! זה עדיין שלנו!

ומלבד זאת. כפי שאמר אנימאגוס במהלך הדיון הזה. הפלשתינים של היום, הם לא אותם אנשים עליהם אתה מדבר.
ולפלשתינים אין שום זכות בארץ-משום סיבה שהיא.

ח"ו לומר שהחזו"א, הסכים באיזושהי דרך לקיומה של המדינה.

נכון! היהדות החרדית מאז ומעולם התנגדה למדינה. אבל מחמת היותה מדינה חילונית. הקיבוץ של עמ"י מכל קצווי הארץ הוא מבורך. השליטה בא"י היא מבורכת. השלטון, לא מבורך.

בקשר לראי"ה קוק. כבר אמרו רבותינו, שאהבתו לציון עיוורה את עיני שכלו. ואין ספק שהוא טעה. (אמנם לא איש כמוני מוסמך לקבוע זאת, אני נסמך על דברי רבותינו מצוקי ארץ. ויותר מכך על מה שאני רואה. תסתכלו אחורה ובדקו מי צדק, החזו"א או הראי"ה. מה קרה אחרי שבעים שנה איתם ומה איתנו. וד"ל.)

אני כמובן הולך עם אותם גדולי הדור שדיברת עליהם. אך אני הייתי נזהר בלשוני. "והוי מתחמם כנגד אורן של חכמים, והוי זהיר בגחלתן שלא תכוה, שנשיכתן נשיכת שועל, ועקיצתן עקיצת עקרב, ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש." (אבות ב-י)
בוויכוח השקפתי בין גדולי דור, אני הולך כמו הרב שלי. אבל עצם הוויכוח, ואמירת תארים, זה רק הם עצמם יכולים לעשות.
לצטט את דבריהם כנגדו, זה מילא. אבל הייתי נזהר עם הוספת מילים משלי.
סתם נקודה למחשבה.

פומיקי:
ובעניין עשרת הדברות - מה עניין שמיטה להר סיני?
אין עדיפות למצווה זו על מצווה אחרת. את כולן התורה מצווה לקיים.
מצוות השמיטה לפרטי פרטיה מופיעה כדבר הראשון שישראל מצווים בה, עם קבלת התורה. דווקא מצווה שכל קיומה תלוי בארץ ישראל. מטרת עם ישראל (עפ"י התורה) ,היא להיות בארץ ישראל. יהודי שיכול להימצא בארץ ישראל ואינו נמצא בה - מחלל שם שמיים. עם ישראל, לאחר שקיבל את רשות האו"ם, חייב להיות כאן.

מה שבאתי להגיד זה שמצוות יישוב א"י אינה דוחה פיקוח נפש. רק שלושת העבירות החמורות דוחות זאת. והיא לא נכללת בהם.
הלשון שלי היה לומר שהמצווה הזאת היא לא המצווה החשובה ביותר בתורה-וכתוצאה מכך דוחה את שאר המצוות.

--------------------
היי אני ריקטו וב2338 אני אהיה בן 333

🤪דבילופוב🤪

האם פרשתי? ימים יגידו.

---------
פורסם ב: Jul 13 2020, 22:21 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש

לא נכון.
לא הוקמה מדינה ערבית עם שלטון מסודר בניגוד אלינו.
הבטחנו שנשליך אותם לים. ועשינו את זה.

משום מה לא מוזר שהם ניסו להילחם.

זו זכותם להגן על עצמם. ואי אפשר לקרוא לזה כבישה.

--------------------

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (9) « ראשון ... 4 5 [6] 7 8 ... אחרון » קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025