האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (3) 1 2 [3]  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

מחאת המכנסיים הקצרים || דיון
פורסם ב: May 26 2020, 16:50 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1224
מגדר:male
משתמש מספר: 70090
חפצי המשתמש: צפה

לבנות יש כמה פריווילגיות שאין לבנים:

שיער - הן יכולות לגדל ולעצב (למעט צבע) כרצונן, כמעט ללא הגבלה. בנים שאורך שיערם או תסרוקתם חורגים מגבול מסויים שהוגדר ע"י ביה"ס, נשלחים הביתה/ עיצוב מחדש.

תכשיטים - שרשרת, טבעת, עגילים, ובמקומות מסויימים אפילו נזם. בביה"ס שבו גדלתי, בנים נשלחו עם נזיפה על דברים כגון אלו.

איפור - גם אם עדין, עדיין לבנות מותר. בנים יישלחו להסתכלות ולחינוך מחדש.

חצאית - בימי החום, אלו שפתחו את הדיון, בנות רשאיות ללבוש חצאית או שמלה. גם אם אורכה 'צנוע מדי', זו עדיין הקלה משמעותית ביחס לבנים שהיו שמחים לאמץ את סגנון 'ביצי חופש'.

שירותים - בנות יכולות לצאת לשירותים בזמן השיעור, מבלי לתת דין וחשבון לאף אחד. בנים עדיין צריכים להתאפק עד להפסקה. (או במקרי חרום לבקש במפורש מהמורה).

אחת המגיבות לפני, התייחסה ליצר המיני הגברי כבר שליטה.
ניתן לשלוט עליו בדיוק כמו 'אל תהיה רעב' או 'אל תסמיק'. נמר טורף כי זה הטבע שלו, ערבי דוקר כי זה הטבע שלו, גבר מגורה מינית כי זה הטבע שלו.
ניתן ואף חובה לשלוט במעשים. אין אפשרות לשלוט בתחושות.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: May 26 2020, 19:17 PM
צטט הודעה

בוגר הוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 62488
מגדר:female
משתמש מספר: 55840

קראתי את כל הדיון, לא היה לי המון זמן להגיב אז רק אומר ששקד סיכמה (או האריכה.) די טוב את הדעה שלי ואני מסכימה עם רוב הדברים שהיא אמרה. רק כדי שיהיה ברור מה הדעה שלי לפני שאני מגיבה כאן.

רציתי להגיב בעיקר על הפריווילגיות שכתבת עליהן: אני לא מכירה אותך אז אני לא באמת יודעת, אבל מהדברים שכתבת נשמע שלמדת בבית ספר דתי - בעיקר כי לא יצא לי להיתקל בבית ספר חילוני שמתיר שמלות בקיץ. בכל מקרה, שים לב שכל הדיון כאן על המחאה הוא בעיקר לגבי בתי ספר חילוניים, אם לא רק לגביהם... ולא יצא לי להיתקל בבית ספר חילוני שקורה בו משהו מהדברים שכתבת. שיער, תכשיטים ואיפור - לא מכירה בתי ספר שישלחו על זה הביתה, הם לא מתערבים בזה. ביסודי שלי אם אני לא טועה אסרו שיער צבוע ולק, אבל זה לא היה עם קשר למגדר - אסרו את זה על כולם. לגבי חצאיות ושמלות - שוב, לא משהו שיצא לי לראות שמותר בבתי ספר חילוניים, ולראייה הסיפור של הילדה מפתח תקווה שאמרו לה להחליף שמלה. אולי יש בתי ספר חילוניים מעטים שכן מותר בהם, אבל אם כן - אני לא חושבת שישלחו בן הביתה על זה... בכל מקרה, לא חושבת שאני מכירה כאלו שמאפשרים את זה (יש מצב בעצם שהיסודי שלי בעבר אפשר שמלה אם יש עליה סמל בית ספר? לא סגורה על זה, זכור לי שהייתה מישהי שבאה עם שמלות לפעמים ולא התלוננו. אבל עדיין, אם הרשו אז זה לא היה באופן רשמי ממש וכנראה כי הרשו פחות או יותר כל דבר עם סמל, וגם לבנים, אז לא רלוונטי... הנקודה היא שזו פשוט לא הפרדה שקיימת בדברים האלו בבתי ספר חילוניים, אם מותר אז מותר לכולם). ושירותים - אולי יש בתי ספר שלא מתירים את זה בצורה שווה, אני לא יודעת אבל אם כן אז זה אכן בעייתי. אישית לא יצא לי להיתקל בתופעה כזו, אצלנו יש מורים שמרשים ויש מורים שלא מרשים אבל או שנותנים לכולם לצאת או שלא נותנים בכלל.
הנקודה שאני מנסה להעביר כרגע היא בעיקר שזה קצת בעייתי לתת דוגמה על "פריווילגיות" בבית ספר דתי כשהדיון מתנהל בכלל על בתי ספר חילוניים, כי למיטב ידיעתי (ותקנו אותי אם אני טועה, ומאוד יכול להיות שאני טועה כי לא חקרתי את הנושא מאוד לעומק) - המחאה מתרחשת בעיקר בבתי ספר חילוניים, אם לא רק בהם. אני לא אומרת שלא מעניין מה קורה בבית ספר דתי (תקן אותי אם אני טועה ולא מדובר בכזה), אבל זה פשוט לא קשור לדיון ולכן זו לא טענה רלוונטית במיוחד...

מקווה שהעברתי את מה שרציתי לומר בלי לפגוע :)

--------------------
קימ/ליליקה
(אבל תקראו לי לילי כי רק ליצור ויצור מותר לקרוא לי ככה)
User Posted Image
טוב, אז הכינוי והחתימה שלי מוקדשים לשתי היצורים האהובים עליי בעולם - דלפי והגר - ואני אוהבת אותן מאוד מאוד (כן, אני מודעת לעובדה שהתחביר לוקה בחסר, אבל יצורות נשמע לי מוזר :( עמכן הסליחה) 3>
והייתי שמה גיף של Uniraccoon אבל אני לא מוצאת אחד מספיק יפה.
וגם אוררו חלק מהיצורים האהובים עליי והיא אחות קטנה קסומה ואני אוהבת אותה ואתם אוהבים אותה גם וזו לא הייתה שאלה 3>

לילו מתה עלי, זה לא נתון לויכוח, היא פשוט מתה עלי
אתם יכולים גם, אתם יכולים לא, אבל היא כן
אני אחת מאלף היצורים שלה, אבל אחת מ5 האחים שלה(או שלוש, אלא אם אתם לא מחשיבים את המקוריים. חחחח זה נשמע מוזר)
אופס אני בורחת💕

User Posted Image

---------
פורסם ב: May 26 2020, 19:22 PM
צטט הודעה

פרשנית לענייני החיים של ורד

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית פעילויות ופרויקטים
חרמשים: 2146960689
משתמש מספר: 52249

פומיקי - אני לא יודעת באיזה בית ספר למדת, אבל בית הספר שלך ממש לא דומה לשאר בתי הספר. תהיה עם איזה שיער שבא לך (בלי צבע), תלך עם כמה תכשיטים שאתה רוצה, איפור, שמלות, יציאה לשירותים שוויונית - ככה פועלים רוב בתי הספר (או לפחות, כמעט כמעט כל בתי הספר החילוניים). מה שאתה מתאר הוא מקרה קיצוני ממש, שאני גם לא תומכת בו, אגב (אם כבר שיוויון, אז לשני המינים) - אבל זה פשוט כמעט ולא קורה, לעומת איסור המכנסיים הקצרים שקורה כמעט כל הזמן.
סבבה, אז אל תשלטו בתחושות, זה ממש לא מפריע לנו. תחשבו מה שאתם רוצים בראש שלכם, תאמינו לי שגם לבנות יש מחשבות לא פחות מיניות - פשוט אל תעשו עם זה כלום. גיל ההתבגרות היא תקופה שבה כל פיפס יכול לגרום ליצר מיני, ולהאשים רק את המכנסיים הקצרים של הבנות בזה זה סתם מיותר.
(אגב, בקשר ל"ערבי דוקר כי זה הטבע שלו" - אלוהים ישמור, זה אחד המשפטים הכי פחות נכונים שקראתי אי פעם. הוא כל כך לא צודק, אבל זה בכלל לא קשור לדיון הזה).

QUOTE (Darth Hader @ May 21 2020, 21:10 PM)
ראיתי תמונה באינסטגרם (שאני לא מוצאת כרגע, אבל אם אמצא אקשר), שבה רואים שישה אנשים עומדים בשורה - חמישה בנים ובת. אורך המכנסיים של כולם היה זהה, והיה מעל הברך. האם לבנים העירו? לא. האם לבת העירו? בוודאי, הרי היא עוברת על התקנון.

אגב, בקשר לזה? לא מצאתי את התמונה שדיברתי עליה, אבל כן נתקלתי בזה וזה (לחיצים). זה רק מוכיח כמה מקרים כאלה קורים וכמה זה לא צודק.

--------------------
שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים

User Posted Image

---------
פורסם ב: May 26 2020, 19:36 PM
צטט הודעה

אם אני חננה אז החננות שאני מכיר הם חייזרים

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 1370005
מגדר:
משתמש מספר: 64583

אני כל כך כל כך מסכימה איתכן, התמונות שקישרת שקד, מזעזעות.
פומיקי, אני כרגע אוריד אותך לסוף דעתי ואסביר על כל טענה -
שיער + תכשיטים: אצלנו בבית הספר, ואני בטוחה שגם אצל אחרים (כי כמו שאמרו לפניי, אלו בתי ספר חילוניים), בנים באים יופי יופי עם שיער צבוע, עם עגילים שונים בפרצוף, עם טבעות ועם שרשראות.

איפור: לא מכירה בנים שבאים עם איפור, ופעם אחת מישהו בא אצלנו עם איפור, המקסימום היה שהמורה שלי צחקה איתו.

חצאית: חצאית הוא פריט לבוש של בנות, זה לא בדיוק סביר שבן ילך עם חצאית. ואם בא לך להגיע בחצאית, שיהיה לך בכיף.

שירותים: יש סיבה לכך, אתה יודע. בנים יכולים להתאפק, לבנות יש דברים יותר דחופים כדי ללכת לשירותים בשבילם. וספציפית לגבי זה, זה די כן קיים אצלנו ואני ממש לא בעד זה, אבל כן עומדת מאחורי זה סיבה - לא שאני מצדיקה אותה.

--------------------

🌹ריילונית בדגים 🌹
חתולת על 😼 עכברושים 😼 קפה, תותים ולא צריך יותר מזה 😼 התחלות הן הסוף שלי 😼 יש לי עוד יותר מדי מה לכתוב פה אבל אני שמחה בשמיכתי 😼 תזכרו ש2020 עדיין מקליד/ה... וצריך חיסון נגד יום ראשון (למרות שיש לי פוביה ממחטים).
User Posted Image

תמיד רציתי לדעת איך ההרגשה לכתוב את זה, עכשיו אני סוף סוף אגלה:
הייתי פה.

#רייליהחתולה
ממי השנה על הפורטל. 🐸

---------
פורסם ב: May 26 2020, 19:59 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
חרמשים: 1000
משתמש מספר: 71657

QUOTE (הקרציון העליון @ May 26 2020, 20:12 PM)
אני כל כך כל כך מסכימה איתכן, התמונות שקישרת שקד, מזעזעות.
פומיקי, אני כרגע אוריד אותך לסוף דעתי ואסביר על כל טענה -
שיער + תכשיטים: אצלנו בבית הספר, ואני בטוחה שגם אצל אחרים (כי כמו שאמרו לפניי, אלו בתי ספר חילוניים), בנים באים יופי יופי עם שיער צבוע, עם עגילים שונים בפרצוף, עם טבעות ועם שרשראות.

איפור: לא מכירה בנים שבאים עם איפור, ופעם אחת מישהו בא אצלנו עם איפור, המקסימום היה שהמורה שלי צחקה איתו.

חצאית: חצאית הוא פריט לבוש של בנות, זה לא בדיוק סביר שבן ילך עם חצאית. ואם בא לך להגיע בחצאית, שיהיה לך בכיף.

שירותים: יש סיבה לכך, אתה יודע. בנים יכולים להתאפק, לבנות יש דברים יותר דחופים כדי ללכת לשירותים בשבילם. וספציפית לגבי זה, זה די כן קיים אצלנו ואני ממש לא בעד זה, אבל כן עומדת מאחורי זה סיבה - לא שאני מצדיקה אותה.

מממ בקטע של השירותים אני כן מסכימה למרות שהלוואי והיה שוויון אבל מה לעשות שאנחנו שונים... אז אני כן מצדיקה את הסיבה אצל הבנות זה קריטי אצל הבנים לא אבל בכלל אני לא רואה סיבה למה שמורים לא ירשו לתלמיד לצאת לחמש דקות זה סתם רוע

--------------------
Efrat

"חלק מהזמן היו בי החלטות ברורות
שאני מתחילה לשמוח להרפות מכל מה שכבר לא.
בחלון קטן מולי בוהה בעיר הישנה
שאהבתי לאהוב היא אהבה אותי בחזרה."

---------
פורסם ב: Jun 4 2020, 19:01 PM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 736575
משתמש מספר: 30194

QUOTE (ה' הוא המלך @ May 21 2020, 22:45 PM)
בוא אני אדבר שנייה על מכנס קצר לאישה:
יש סיפור בגמרא על אדם אחד שחלה והתרופה היחידה הייתה לבוא על אשת איש. חכמים פסקו שיהרג ואל יעבור. הרופאים אמרו שאפילו אם רק יראה את האישה - יתרפא. חכמים אסרו משום שעל גילוי עריות וכו' יהרג ואל יעבור.
מכאן רואים ששמירת העיניים זה דבר שלפי חלק מהשיטות הוא ביהרג ואל יעבור!!! אז לתת לאישה להיות עם מכנס קצר - זה מכשיל את הרבים בספק גילוי עריות!!
וכאן ברור למה לא מסכימים מכנס קצר. (שוק באישה ערווה וכו')
זה בצד ההלכתי.

עכשיו מבחינה הגיונית: הבית ספר הוא מקום לחינוך. הוא מחנך את הבנות (אני יזהר מאוד...) קצת לפי תפיסת התורה וזה לגיטימי לחלוטין

ובנוגע ל"• זה מעורר מינית את הבנים ומפריע להם להתרכז בלמידה.
סליחה??? מה זה הטיעון האידיוטי הזה??? אסור לנו לבוא עם קצר כי זה מפריע לבנים??? תעשו לי טובה. במקום לחנך את הבנות להתלבש צנוע ולסתום את הפה, צריך לחנך את הבנים לשלוט על עצמם"
כתוב: "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"
כתוב: (קידושין לב)"בכל יום ייצרו של האדם גובר עליו ואם אין הקב''ה עוזרו..."
אישה צריכה להתלבש צנוע כדי לא לגרות את היצר הרע של הגברים. ככה זה עובד.

אני חרדי ואני חולק עליך.
אין שום דבר מיני בילדות בגיל בית ספר. אם לבנים מותר לבוא עם מכנסיים קצרים כשהאשכים שלהם נופלים החוצה (אם מדברים על צניעות) אז אין שום בעיה שגם ילדות יתלבשו ככה. אנחנו לא צריכים לחפש עריות אצל ילדות מתחת לגיל 18.
אצלנו במגזר החרדי יש הקפדה שמתאימה לאמונה שלנו, החילונים יכולים לקבוע להם את הכללים שנוחים להם. אם הם רוצים לאפשר לבוש קצר - שכך יהיה.

אנחנו הגברים לא מפלצות מין. לא כל בחורה (או יותר גרוע - ילדה) שעוברת ברחוב מגרה אותנו. אנחנו לא סוטים. אתה רק מנציח את הסטיריאוטיפ שגברים הם חולי מין אובססיביים. למה אני צריך להתחרמן מילדה בת 16 עם מכנס קצר? זה ממש לא קורה!
תחנך את הבנות שלך איך שאתה רוצה לפי השקפת העולם שלך, והורים אחרים יחנכו לפי השקפת העולם שלהם.

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
פורסם ב: Jun 9 2020, 21:53 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 2036
מגדר:male
משתמש מספר: 72290

אני חרדי ובכל זאת אני חושב שלא היה צריך לסלק אותן
אם לא היו רגילים לזה רגליים לא היה אוביקט מיני

--------------------
*יהודה*

שונא את החיים וחושב שזה הדדי

"אם יום אחד כולנו נשב בכלא על הורדת מוזיקה אז אני מקווה שיחלקו אותנו לפי ז'אנרים!"

אני לא מאמין באמונות טפלות . זה מביא מזל רע .

טוב, אז הייתי בפרישה, כנראה שאני (לא!) חוזר, לא מבטיח, לא שמישהו רוצה שאני יבטיח לו את זה,

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (3) 1 2 [3]  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025